Oncelikle merhaba arkadaslar,
2 yillik evliyiz ve son 1 yildir dogru duzgun korunmadigimiz halde hamile kalamiyordum.2 ay once doktora gittim.Yumurtlamamin duzensiz ve zayif oldugunu soyledi.Adetlerim 33-35 gunde bir olurdu,doktordan sonra hesapladimki normal sartlarda 14. gunde olmasi gereken yumurtlama bende bir ay 21. diger ay 24.,obur ay 22. gunumde oluyormus..Yani 20 gunun ustune oldugu gibi birde hangi gun olacaginida bilemiyordum..O moral bozuklugu ile burayi kesfettim.Once sogan kuru , sonra incir kuru, bir yandan adacayi ne okuduysam uyguladim.Ayni donemde kendime yumurtlama testleri aldim. O ay cok ciddi kur uygulamalari ve yumurtlama takibi ile ( hem test hemde doktor tarafindan takip edildi ) kesin olacak diye dusundum..Bi yandanda cok stres yaptim.Sabah aksam aklim kurlerde,hamilelikteydi...ve onca cabama ragmen o ay olmadi..Ben yine sifir moralle doktora gittim..Daha derin tetkikler verdi hem bana hem esime...Ama o kadar uzgundumki, o moral bozukluguyla artik ne doktor ne hastane gormek istemiyordum.Hastaneden ciktim..Kendi kendime Allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak insallah dedim ve dusunmemeye,doktor kontrollerimide yazdan sonraya birakmaya, biraz kafami dinlendirmeye karar verdim.Sonraki ay kendimi gezmelere,arkadaslarla vakit gecirmeye verdim.Surekli disardaydim...Beni ne mutlu ediyorsa oyle geciriyordum vaktimi.Boylece evde oturup dusunmeye vaktim olmuyordu.Hic bir kur uygulamadim.Hamilelige hazirlik icin icmem gereken folik asit haplarini bile icmeyi biraktim.Sadece ara ara evde kalan kuru incirlerden yedim 1-2 tane...Sonra 14. gunumde bir akinti geldi.Bu akintinin yumurtlama akintisi oldugunuda burdan ogrenmistim...Hemen bi yumurtlama testi yaptim ve normalde 20 gunun altinda yumurtlamayan ben 14. gunumde yani normal gununde yumurtlamistim...Tabi o geceyi degerlendirdim ama esime soylemedim yumurtlama gunum oldugunu, boylece oda stres yapmadi.Ben zaten incir suyu bile icmedim nasil olsa tutmaz mantigindaydim iliski esnasindada...Sonra bu ay ogrendimki hamileyim Allah'ima cok sukur...Biliyorum biraz uzun oldu ama soylemek istedigim su ne kadar zor olsada bu fikri kafanizdan atmaya calisin...Incir kurunun faydasi yadsinamaz kesinlikle ama stres tum cabalarinizin onune geciyor malesef hepsini koreltiyor...Benim doktorum gebe kalmak sadece genital bolgeyle alakali degildir, gebelik beyin-kalp-ve genital bolge arasindaki bir ucgenden gecer derdi.Ozellikle yumurtlama doneminizde coook mutlu olacaginiz seyler yapin,ozellikle adetleri duzensiz olanlar normal hesaplayicilari baz almayip mumkunse yumurtlama testleri kullanin...Kimbilir belki sizinde benim gibi yumurtlama gununuz degiskendir...Basinizi agrittim kusura bakmayin...Ama sadece benim gibi okudukca moral bulanlara moral olsun,fikir olsun istedim...Umarim herkes en kisa zamanda o guzel haberi alir...