İncir ve Keçiboynuzu kürü deneyenler, buyrun listeye

Kızlar bende sizi takip ediyorum fakat hiç yorum yazmadım. Bende kürlere dün itibariyle başladım..Hepimiz için hayırlısı inşallah..Burda hamile kalanları okudukça dahada umutlanıyorum..allah herkesin gönlüne göre versin.

HERKESe slmmm 1 haftadırr eşim keçiboynuzunaa bende incir kürüne başladım.umarımm emeklerimiz kARŞILIGINI verirrr...........

Oncelikle merhaba arkadaslar,
2 yillik evliyiz ve son 1 yildir dogru duzgun korunmadigimiz halde hamile kalamiyordum.2 ay once doktora gittim.Yumurtlamamin duzensiz ve zayif oldugunu soyledi.Adetlerim 33-35 gunde bir olurdu,doktordan sonra hesapladimki normal sartlarda 14. gunde olmasi gereken yumurtlama bende bir ay 21. diger ay 24.,obur ay 22. gunumde oluyormus..Yani 20 gunun ustune oldugu gibi birde hangi gun olacaginida bilemiyordum..O moral bozuklugu ile burayi kesfettim.Once sogan kuru , sonra incir kuru, bir yandan adacayi ne okuduysam uyguladim.Ayni donemde kendime yumurtlama testleri aldim. O ay cok ciddi kur uygulamalari ve yumurtlama takibi ile ( hem test hemde doktor tarafindan takip edildi ) kesin olacak diye dusundum..Bi yandanda cok stres yaptim.Sabah aksam aklim kurlerde,hamilelikteydi...ve onca cabama ragmen o ay olmadi..Ben yine sifir moralle doktora gittim..Daha derin tetkikler verdi hem bana hem esime...Ama o kadar uzgundumki, o moral bozukluguyla artik ne doktor ne hastane gormek istemiyordum.Hastaneden ciktim..Kendi kendime Allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak insallah dedim ve dusunmemeye,doktor kontrollerimide yazdan sonraya birakmaya, biraz kafami dinlendirmeye karar verdim.Sonraki ay kendimi gezmelere,arkadaslarla vakit gecirmeye verdim.Surekli disardaydim...Beni ne mutlu ediyorsa oyle geciriyordum vaktimi.Boylece evde oturup dusunmeye vaktim olmuyordu.Hic bir kur uygulamadim.Hamilelige hazirlik icin icmem gereken folik asit haplarini bile icmeyi biraktim.Sadece ara ara evde kalan kuru incirlerden yedim 1-2 tane...Sonra 14. gunumde bir akinti geldi.Bu akintinin yumurtlama akintisi oldugunuda burdan ogrenmistim...Hemen bi yumurtlama testi yaptim ve normalde 20 gunun altinda yumurtlamayan ben 14. gunumde yani normal gununde yumurtlamistim...Tabi o geceyi degerlendirdim ama esime soylemedim yumurtlama gunum oldugunu, boylece oda stres yapmadi.Ben zaten incir suyu bile icmedim nasil olsa tutmaz mantigindaydim iliski esnasindada...Sonra bu ay ogrendimki hamileyim Allah'ima cok sukur...Biliyorum biraz uzun oldu ama soylemek istedigim su ne kadar zor olsada bu fikri kafanizdan atmaya calisin...Incir kurunun faydasi yadsinamaz kesinlikle ama stres tum cabalarinizin onune geciyor malesef hepsini koreltiyor...Benim doktorum gebe kalmak sadece genital bolgeyle alakali degildir, gebelik beyin-kalp-ve genital bolge arasindaki bir ucgenden gecer derdi.Ozellikle yumurtlama doneminizde coook mutlu olacaginiz seyler yapin,ozellikle adetleri duzensiz olanlar normal hesaplayicilari baz almayip mumkunse yumurtlama testleri kullanin...Kimbilir belki sizinde benim gibi yumurtlama gununuz degiskendir...Basinizi agrittim kusura bakmayin...Ama sadece benim gibi okudukca moral bulanlara moral olsun,fikir olsun istedim...Umarim herkes en kisa zamanda o guzel haberi alir...

merhaba kızlar;
bende incir kürüne başlamak istiyorum ama zaman dilimine karar veremedim.yarın mı başlasam yoksa adetimin birinci günümü başlasam.bu tarihler önemlimidir sizce.
allah herkesin gönlüne göre versin...

cevap verecek kimse yokmu yaa :(
bugün yaptım incir kürünü.15 tane inciri ikiye bölüp kaynayan suyun içine attım.ama ağzını kapatmayı unuttuğum için az bi su kaldı.sabah kaynattım akşam yemeğinden önce içtim ama o kalan suda nerdeyse bal olcakmış.su bardağın yarısı kadar bile çıkmadı.yanlış yaptığım bişilermi var.bana yardımcı olusanız sevinirim.incirler ziyan olmasın

herkese merhaba,
yeni üyeyim ama kadınlar kulübünü takip ediyordum..hatta incir kürünü burda okumuştum..bende pko var..3yıllık evliyim ve 2 yıldır bebek istedik..ilk yıl korunmadık ama olmadı sonra tedavi süreci başladı..aşılamaya başladık..ilk üç aşılamam tutmadı..4 aşılamaya başladığım zaman aynı anda incir kürüne de başladım.normalde yumurtalarım gelişmiyordu ama o ay yumurtam gelişti..dr.hatta çok şaşırdı bu kadar kısa sürede nasıl geliştiğine inanamadı ve o ay yapılan aşılamam tuttu ve şimdi hamileyim...kesinlikle pkolu arkadaşlar incir kürünü kullanın...

arkadaslar ıncır kurunu kopyalayıp sızler ıcın yapıstırdım dr adnan saracoglunun sıtesınden Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir. Bu kürün uygulaması,

2×21U+7A

U= 21 gün uygulanır
A= 7 gün ara verilir

şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi kırkiki gündür. Uygulama sürelerine yedi günlük aralar dahil değildir. Her defasında günlük hazırlanması gerekir. Kuru incirleri bir kere koparıp veya bıçakla bir kez kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave ediniz. Kuru incirlerin dışında beyaz pudrası var ise, soğuk su altında önce yıkayıp sonra ilave ediniz. herkese acıl sıfalar arkadaslar ben dr adnan saracoglunun sıtesıne cok baktım arsatırdım ben dr gebe kalmak ıstegı uzerıne gıttım kanda fsh 13,73 lh 8,25 cıktı drum bana herhangı detaylı bılgı vermedı bende azmettım oturdum bılgısayar karsısında arstırdım fsh degerım yuksekmıs gebe kalmam ıcın ve arastırdıgıma gore testere dıslı arslanpercemı fsh degerını dusurmek ıcın bırebır ben bu ay onu uygulucam ve ıncır kurunu ıncır kurude yumurtlama saglıyomus esımede kecıboynuzu kuru herkese tavsıyem.bu arada sogan kurunu denemıcem kıstı ıntıhabı olanlar uygulayabılırsınız kıstı yok edıyo allah hepımızın yardımcısı olsunn

artık buralara uğrayan yk heralde...bende bugün itibariyle keçiboynuzu ve incir kürüne başlayacağımmm..

kızlar merhaba bende bir dış gebelik gecirdim ve şimdi kendimi kürlere verdim 1 sene önce evlenip yalovaya yerleştim ve hiç arkadım yok aranızda yalovada yaşayan varsa lütfen bu tür şeylerde destek çok önemli çok araştırma yapıyorum

kızlar merhaba,size bir sorum olacak..adetlerim düzensiz olduğu için doktora gittim ve 2 tane hormonumda çok yükseklik var dedi..fsh normal çıktı ve yumurta rezervlerimde azalma varmış..evli değilim şu an ve bebek gibi bi düşüncem yok,ama yine de incir kürünü uygulayabilir miyim..ayrıca doktor cyclo progynova diye bir ilaç verdi..bu ilaçla beraber incir kürü yapmamda bir sakınca olur mu..

Arkadaşlar ben önce soğan kürü uygulamıştım PKO vardı. doktora gittiğimde kistlerde azalma olmuş dedi çok sevindim.
Sonra incir kürü uyguladım yaklaşık üç ay kadar aşırı derece de faydasını gördüm dersem yalan olur.
Çünkü tüp bebek tedavisine başlayacaktık. Yumurta sayısı değişmemiş gibiydi.
Doktora sordum incir kürü yaptığımı bir zararı olup olmadığını zararı yok elbette dedi aksine faydası var dedi. Lakin tedavi süresince kullanmayın demişti.
Belki size bir faydası olur diye yazdım bunları.
Sonuç negatifti tabi.
Rabbim isteyen herkese ama herkese nasip etsin ama hayırlısı ile.
Gönlümüz yanlış ta istermiş, mevlam hayırlı olanın gönlümüzden geçmesini nasip etsin.

kızlar merhaba,size bir sorum olacak..adetlerim düzensiz olduğu için doktora gittim ve 2 tane hormonumda çok yükseklik var dedi..fsh normal çıktı ve yumurta rezervlerimde azalma varmış..evli değilim şu an ve bebek gibi bi düşüncem yok,ama yine de incir kürünü uygulayabilir miyim..ayrıca doktor cyclo progynova diye bir ilaç verdi..bu ilaçla beraber incir kürü yapmamda bir sakınca olur mu..
Bana kalırsa hiçbir sakınca olmaz aksine tedavini kolaylaştırabilir.
Lakin sonrasında da yani ilaç tedavin bittiğinde de başlayabilirsin.
Hatta uzun süre kullan beni aktarcı iyice tanımıştı da geçenlerde gittiğimde incir vereyim mi diyor:)
Aslında hergün incir yemeyi adet haline getirsek hiç fena olmaz. Ne zararı olur ki ?

En doğru kararı sen ver...

merhaba kızlar;
bende incir kürüne başlamak istiyorum ama zaman dilimine karar veremedim.yarın mı başlasam yoksa adetimin birinci günümü başlasam.bu tarihler önemlimidir sizce.
allah herkesin gönlüne göre versin...

Canım bu kür 21 ün sürüyor
Adetin 6-7 inci günü başlarsan bir sonraki adet gününe kadar 28 gün olur tamamlamış olursun.
Zaten yumurtalar için gerekli olan bir durum olduğundan, adet bitiminde başlamanda fayda var.

Back
X