• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İndüksiyon Ocak mi gazlı ocak mi ?

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
865
1.811
113
35
Merhabalar. Ocak alacağım ama kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ? İndüksiyon ocağın temizliği çok kolay, gazlı ocagin da yemekleri daha lezzetli pişirdiği söyleniyor.

Gazli da induksyonda kullandim. Kesinlikle gazli.
Induksyonlu ocakta her tencere tavayi da kullanamazsin. Ocagi degistircem diye tencere tavayi da degistirmek zorunda kalma.
Tencere tavaları indüksiyona göre almıştım. Yine de tavsiye etmez misiniz ?

Gazli bence cok cok daha kullanisli. Gorunum cok cok guzel ama iste.
Temizlemesi bir dert. Istedigini kullanamamak ayri bir dert.

Gazli kullanabilme imkani olsa coktan sokturmustum.

Gazli bence cok cok daha kullanisli. Gorunum cok cok guzel ama iste.
Temizlemesi bir dert. Istedigini kullanamamak ayri bir dert.

Gazli kullanabilme imkani olsa coktan sokturmustum.
İnduksiyonun da görüntüsü ve temizliği çok guzel de işte her tencere tava olmuyor. Ben de kararsız kaldım. Çok teşekkür ederim cevap için.

Merhabalar. Ocak alacağım ama kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ? İndüksiyon ocağın temizliği çok kolay, gazlı ocagin da yemekleri daha lezzetli pişirdiği söyleniyor.
Annemde de elektrikli ocak var ama indüksiyon olmayanı aldık normal 4 gözlü elektrikli
Çünkü indüksiyon tabanlı tencere tava kullanmak zorundasınız diğer türlü. Biz o yüzden tercih etmedik

Elektrikliden memnun musunuz?
Temizlik olarak memnunuz ama elektrik kesildiğinde yemek yapamıyoruz
Kahvaltı hazırlayacağız mesela,çaycımız da var, ne çaycıda demleyebiliyoruz ne de ocağa çaydanlık koyabiliyorız 🤣
Ama bu sorun değil bence sürekli elektrik kesilen bir bölgede değilseniz üzerinde durmayın derim

Annemin küçük tüpü var acil durumlarda onu kullanıyoruz
Bizdeki bu model
İndüksiyon yok

Eklentiler

• IMG_7437.webp
    IMG_7437.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 32
Ben de elektrikli ocak kullanıyorum ve memnunum. Çok şık temizlemesi kolay. Hızlı da pişiriyor. Elektrik faturasına da aman aman bir etkisi olmadı açıkçası.

Bendede elektrikli ocak var ve gayet memnunum kişiden kişiye göre kullanma değişir yemekleride güzel pişiriyor

Üzerinden zaman geçmiş aldınız mı bilmiyorum. Tencere ve tavanız indüksiyonsa onları gazlı ocakta kullanırken sorun yaşayabilirsiniz.

Korkmazdan modelini çok beğendiğim cezveninin online pazar yerlerinde birden fazla yorumu vardı kahvede kavruk, yanık bir tat bırakıyor diye. Biraz kurcalayınca baktım cezve indüksiyona uygun üretilmiş. Ama gazlı ocakta kullanıyorlar muhtemelen.

gazlı ocak tabii ki
bi de indüksiyonda düğmelere su geliyor, bazen bi tuşa basıyorsun düğmeler kilitleniyor falan. anlamsız sorunlar

Arkadaşlar bende bu konuya uygun bir soru soracaktim ben doğalgazli bir cam set üstü ocak aldim.
Ama internnette bazi yorumlarda camin durduk yere patladığı falan yazılıyor.
Kullanan var mi çok kararsiz kaldim

ben onu da kullandım, kişisel olarak bi sorun yaşamadım aslında. ama belli olmaz tabii, dikkatli olmak lazım

Arkadaşlar bende bu konuya uygun bir soru soracaktim ben doğalgazli bir cam set üstü ocak aldim.
Ama internnette bazi yorumlarda camin durduk yere patladığı falan yazılıyor.
Kullanan var mi çok kararsiz kaldim
Bu yorumlarla ben de karşılaştım ama anneme aldım kullanıyor, hiçbir sıkıntı yaşamadı.

İndüksiyon çok hızlı ısınıyor eliniz alışık değilse bir süre zorlanabilirsiniz. Ama sonra çok kolay geliyor.
Her tencere tava olmuyor derken ben sadece paslanmaz Çelik kullanıyorum mesela oluyor. Ama bakır cezvede kahve pişireyim desen pişiremezsin.
Temizliği bence İndüksiyon daha kolay ve daha şık duruyor.
Evim mutfakta gaz bağlantısı olmadığı için normal elektrikli veya İndüksiyon alacaktım ben ikisi arasında seçim yaptım.
Gaz girişi olsa muhtemelen çekinip direkt gazlı alırdım. Hiç düşünmezdim.
Ama şu an indüksiyonla gazdan daha mutluyum 😂

Back
X