İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

ben 1 yılın sonunda klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.sonuç negatif.....daha sonra aybaşı olurken önceden koyukahverengi akıntı gelmeye başladı bunun çatlatma iğnesinden sonra olmasının nedeni nedir ? artık hep öle adet görmeye başladım önce akıntı sonra kan geliyor daha önce direk kan gelirdi nedeni ne acaba bilen varmı?lütfen yardımcı olun......
mafoldumben

ben 1 yılın sonunda klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.sonuç negatif.....daha sonra aybaşı olurken önceden koyukahverengi akıntı gelmeye başladı bunun çatlatma iğnesinden sonra olmasının nedeni nedir ? artık hep öle adet görmeye başladım önce akıntı sonra kan geliyor daha önce direk kan gelirdi nedeni ne acaba bilen varmı?lütfen yardımcı olun......
mafoldumben

kullandığımız ilaçlar hormonları destekleyici veya dengeleyici olduğu için böyle oluyor..ben aşılama yaptırdığım dönemde önce kahverengi akıntı ile başlardı reglim,sonra normal rengine dönerdi..uzun bi süre böyle devam etti..tüp bebek döneminde ise aşırı derecede parça parça kanamam olurdu,nedeni ise endometrium tabakasının aşırı derecede ilaçlarla uyarılması ve gebeliğe hazır haber getirilmesi için kullanılan ilaçlar,pembesucum korkma,önemli bir durum değil bu ,ben şimdi tedaviyi bıraktım herşey normal haline döndü..inşallah sende enkısa zamanda bir netice alırsın ve hayırlı haberlerini duyarız..

merhabalar..
mesajları ve cevaplarınızı okuyorum da teşekkürler kimse kolay kolay bilgilerini paylaşmak istemez.siz bu işi sıkılmadan yapabiliyorsunuz..
benim de bir sorunum var..
2 yıllık evliyim..ilk sene hiç korunmadık ve birinci yılımızın sonunda gebe kaldım..3,5 aylıkken karnımda bebeğin kalp atışı durdu ve aldılar..6 ay beklememizi söylediler..bu süre bitmek üzereyken ve korunduğumuzu zannediyorken adetim bittikten 10 gün sonra şiddetli sancım ve peşinde kanamam başladı..önce dış gebelik dediler ve en sonunda da düşük dediler..bebek istediğimiz için doktorumuz korunmayın dedi..bu olaydan 1,5 ay sonnra adetim 7 gün gecikti..tam ümitlenip doktora teste gittim beta HCG 21.7 çıktı..şüphelendi..iki gün sonra tekrar kan verdim ve sonucunu öğreneceğim sabah kanamam da başladı =( çok üzücü bir durum..son HCG sonucu da 2 li bişeyler çıktı negatif =(
infertilite bölümüne gittim...kan testi yapıldı...genetik bölümünde kan aldılar...
Tabi bu ilk gebeliğimden sonra biz kromozom analizimizi de yaptırmıştık...normal...
gebe kalamama değil de gebeliğimin devam etmemesi durumu varmış...beklemekten yoruldum...çokta üzülüyorum tabi...hiç bebek sahibi olamıyacakmışım gibi geliyor...
bu testler ne kadar zaman alır??
ankaradayım ama mardine gideceğim...devam aşamalarını orada da yaptırabilir miyim sizce???

canım çok üzüldüm,çok çok geçmiş olsun..aslında durumun sevindirici,gebe kalabiliyorsun..detaylı bir araştırma ve tedaviden sonra gebeliğin etmesi desteklenebilir.Bunun için çok iyi bir merkezle görüşmelisin..Ankarada Rıfat hoca çok iyidir...istersen görüşebilirsin..

Mardin'de 2000 ve 2002 yıllarında görev yaptım ilk görev yerimdi..çok beğenmişimdir Mardini..daha bu kadar meşur olmadan önce kimse bilmezdi mardini..ben çok severim..o taş yapılar,kendine özgiü mistik havası büyülemiştir beni..hele o daracık sokakları az gezmedim ben oralarda :)))

Mardin iyi güzel de masalcım devam aşamaları için orasının gelişmişlik düzeyini bilemiyorum..havaalanı var ,istersen tedavi sürecini Ankarada devam ettirebilirsin,bence en iyisi büyükşehirler,akademik personelde bu alanda çok iyi çünkü hasta potansiyeli fazla..ne kadar hasta o kadar tecrübedir bence,çünkü karşılaşılan her hastada doktorlar biraz daha bilgilerini geliştiriler..ve araştırmaya yönelirler..ben yine de tedavi aşamalarını ankarada yaptır derim canım..

mrb arkadaşım bende yeni üye oldum.bisorum olucak yakında dondurulmuşları tranfer ettiricem bu süreçte ne gibi aşamalrdan geçicez bi bilgin varmı teşekkürler

arkadaşlar merhaba şu 2 aydır evimde internet olmadığı için ancak gittiğim yerlerden size cevap yazabildim cevap bekleyen arkadaşlardan özür diliyorum inşallah bu sorun kısa sürede hallolacak sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin...

Merhaba, benimde size bir sorum olacak 6 senelik evliyim yaklaşık 1 sene önce polikistik oldum. Adet düzensizliğim ve kilo alma sorunum vardı Dr. ilk önce çocuk isteyip istemediğimi sordu çünkü buna göre iğne veya ilaç vereceğini söyledi. Bizde istemediğimizi söyledik bunun üzeride Dr.'da yasmin d.k. hapını verdi. 3 kt. kullandım ve adetim düzene girdi. ıçim rahat etmediği için Dr.'dan yumurtlama testinide istedim yumurtlamamında çok iyi olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Ama kiloda vermemi istedi. Bizde bunun üzerine çocuk istediğimizi söyledik Dr.'umda bende herhangi bir sorun olmadığını 1 sene denememizi olmazsa kendisine gelmemizi istedi. Son 8 aydır çocuk için deneme yapıyoruz ama olmadı. Aslında biraz stresde yapıyorum bu arada bayağıda kilo verdim. Buna ağmen hamile kalamamak beni korkutuyor acaba polikistik'in etkisimi var diyorum.

Arkadaşlar mrb. Ben Çatlama iğnesinden 12 gün sonra test yapmıştım Beta hcg 4, Progesteron 15 çıkmıştı.Bugün çatlama iğnesinden sonraki 17. gün ama hala adet olmadım. Normalde yumurta çatladıkatan 14-16 günler adet oluması gerekmez mi? Kist olutu diycem yuymurtam çatlamış pregesterondan belli. Öyle hiç adet belirtiside yok sadece göğüslerim 10 gündür biraz acıyor ve beyaz akıntı oluyor. Arkadaşlar fikirlrinizi paylaşırsnız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

merhaba sorularımıza cevap verdiğin için tşkler benim sorunum pco 16 yıldır var 4 sene oldu evleneli bebeğim olmadı 1 kere ilaçla normal tedavi denedim 2 ay öncede tüp bebek herşey yolunda gitmesine rağmen olmadı maalesef sana test sonuçlarımı yazacağım iyimi yoksa çokmu kötü yazarmısın tekrar tşk ederim estradiol 39, fsh 3,99 lh 11,88 tsh 4,07 protaktin 9,68

Merhaba Hanımlar,
Yeni bi pkolu geldi aranıza
29 yaşındayım.
Adet düzensizliğim, kilo yada tüylenme problemim yok
tekşikayetim ağrılı adetti.
ben de buna güvenerek 2 yıllır korunuyorduk(eşim korunuyordu)
Altı ay önce bebeğimiz olsun istedik.
Dr gittik rutin kontroller yapıldı birşeyin yok altı ay sonra görüşelim dedi ve bizi kendi halimize bıraktı.
Hatta usg deki kesecikleri yumurta zannediyordum:)) Ne güzeller diye...
Tabii son altı ay 28. günde bir olan adettim 25-34 gün arasında değişti.
hatta son iki ay hiç sancım olmad ben de nasıl sevindim anlatamam size.
tek sorun adetten önce hafif geçen kahverengi akıntım durumu abartıp siyaha dönmeye başladı.
Bizde bu arada altı ayı doldurduk dr tekrar gittik.
adam demesin mi hiçbirşey değişmemiş pkolarda diye
Meğer bize velveye gerek olmadığını düşünerek pkoyu söylememiş. (hakkımızdan hayırlısı)
Bir de bilmiş bilmiş pcos değil de pko olduğunuzu düşünüyorum dedi yaaa....
Tahliller istedi
Henüz progestron sonucumu almadım ama lh, fshın tam üç katı.:çok üzgünüm:
(fsh 10un altında)
gelecek ay klomene başlayacak ve bu süreç hakkında hiçbir bilgim yok.
ışin açıkçası o kadar üzgünüm ki kimseye belli bile edemiyorum içimdekini.
Sadece şu mübarek günlerde Rabbime sığınıyorum.
Allah cümlesine içinde de bizlere şifa vesilesi versin
Şimdiiii,
Korkuyorum.
Bana biraz süraç hakkında bilgi verir misiniz.
Tecrübelerinize ihtiyacım var:(

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

slm baby nurse ben 3 yıllık evliyim yasım 26 esimin yası 30 2 yıldır bebek istiyoruz.benim adet düzensizliğim var yani polikistikover olduğu söylendi yumurtlama takipi gördüm ardında catlatma iğnesi oldum fakat hamile kalamadım daha sonra doktorum eşimi cağırdın.ve esimindede sorun cıktı ondada varikosel cıktı.ameliyat olalı 9 ay oldu ama degerleri tam olarak düzelmedi.doktor bendende rahim filmi istemişti ama ben hala cektimedim(korkuyorum biraz) benim şu asamada nasıl bi doktora gitmemi ve ne yapmamı önerirsiniz tesekkürler

slm baby nurse ben 3 yıllık evliyim yasım 26 esimin yası 30 2 yıldır bebek istiyoruz.benim adet düzensizliğim var yani polikistikover olduğu söylendi yumurtlama takipi gördüm ardında catlatma iğnesi oldum fakat hamile kalamadım daha sonra doktorum eşimi cağırdın.ve esimindede sorun cıktı ondada varikosel cıktı.ameliyat olalı 9 ay oldu ama degerleri tam olarak düzelmedi.doktor bendende rahim filmi istemişti ama ben hala cektimedim(korkuyorum biraz) benim şu asamada nasıl bi doktora gitmemi ve ne yapmamı önerirsiniz tesekkürler

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar slm aşılamam yapıldı kaldı 7 gün öğrenmeme size sorum aşıla ile hamile kalanlarda aynı belirtiler oldu mu?aşılamadan 2 saat sonra kasıklarımda ağrı oldu ve bu sabah sol kasığımda batma tarzı ağrı oldu ara ara oluyo kısa sürüyo içimde bişeyler oluyo ve göğüslerimin uçları yoktu uçları patladı ve acıyo sizce bunlar güzel belirtiler mi doktorum 3 yumurta ve yıkama sonrası 32 milyon sperm sayısıyla şansın çok yüksek dedi.idrarda ne zaman çıkar acaba çok merak ediyom...lütfen yardımmm

benimde eşimin degerleri hemen hemen böyle varikosel olduğu nu söyledi doktor ameliyat oldu ve bekliyoruz

baby nurse selamlar,
umarım iyisindir

TSH 2,1068 N 0.35 - 4.94 uIU/ml
_LH 4,62 N 2.89 - 21.72 mIU/ml
FSH 7,53 N 3.35 - 21.63 mIU/ml
Prolaktin 32,86 H 1.20 - 29.93 ng/ml
Estradiol 37
21 - 251 pg/mL
38 - 649 pg/mL
21 - 312 pg/mL
<10 - 28 pg/mL

prolaktinim yüksek çıktı, dostinex 0,5 mg haftada iki kez yarım tablet verdi doktor.

bu ilaç güvenlimi, bu arada korunmalımıyım. internette hiç hoş şeyler okumadım bu ialçla ilgili,
ne yapmalıyımsenağlama

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar slm aşılamam yapıldı kaldı 7 gün öğrenmeme size sorum aşıla ile hamile kalanlarda aynı belirtiler oldu mu?aşılamadan 2 saat sonra kasıklarımda ağrı oldu ve bu sabah sol kasığımda batma tarzı ağrı oldu ara ara oluyo kısa sürüyo içimde bişeyler oluyo ve göğüslerimin uçları yoktu uçları patladı ve acıyo sizce bunlar güzel belirtiler mi doktorum 3 yumurta ve yıkama sonrası 32 milyon sperm sayısıyla şansın çok yüksek dedi.idrarda ne zaman çıkar acaba çok merak ediyom...lütfen yardımmm

canım sonucun neoldu.merak ettim.bende aşılama yaptırcamda.hakında hayırlısı tabi.emeklerin boşa gitmez inş..

erhabalar,
Ben 25 yaşında 14 aylık evli bir kadınım evliliğimin ilk 4 ayı doktor tavsiyesiyle yasmin isimli doğum kontrol hapı kullandım sivilcelenme ve adet azlığı yapınca gene doktor kontrolüyle bıraktım eşim korunmaya başladı.
Nisan ayından itibaren korunmayı bıraktık o ay ben bir üzüntü yaşadım ve sonrasında adetlerim gecikmeye başladı Temmuz ve ağustos ayında adet olmayınca doktora gittim Pkostan şüphelendi. İlaçlar verdi adet oldum. Eylül ayında gene adet olmayınca tekrar gittim çatlamamış d1: 18mm- d2: 23mm olan 2 yumurtam vardı çatlatma iğnesi vuruldum. Yumurtam çatlamıştı fakat 10 gün sonra adet gördüm. Bu sefer doktorum hormon testi istedi sonuçlarım aşağıdaki gibi;

LH 8.19
FSH 5.19
ESTRADİOL 27.32
PROLAKTİN 8.19
İNSÜLİN 5.19
TSH 0.063
2ay önceki hormon testimde TSH 3.11 idi.

Size sormak istediğim TSH değerim neden 2 ayda bu kadar düştü ve hormon sonuçlarım normalmi? Bu sonuçlara göre PKOS muyum? Bana ne gibi bir tedavi uygulanması gerekli. Eşimin spermleri normalse bu bulgulara göre çocuk sahibi olmamda bir engel varmı? Yumurtam çatlamasına rağmen neden gebelik oluşmadı?
Pkos belirtilerinde Kıllanmam, kilo alımım, sivilcelenmem ve yağlı cilt problemim yok.
Tek belirtileri saç dökülmesi, göbek şişliği ve adet gecikmesidir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

meraba bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.ben 2.5 yıllık evliyim bu süreç içinde 3 düşük yaptım 2 si(17)haftalık yani 5 aylık sonuncusu 7 haftalık düşük yaptım son düşük yapalı 6 ay oldu.yalnız adetimde bi düzensizlik var en son 5 ekimde oldum kasımın 1 de leke geldi oldum zanettim ama bi türlü tam anlamıyla olmuyo leke kleke oluyorum bunun nedeni sizce nedir yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim

öncelikle s.a ..ben 2004 yılından beri tedavi görüyorum tüp bebek tedavisi gördüm yanlız ignelere haplara ragmen yumurtalarım gelişmedi çogalmadı yani tüp bebege uygun hale gelmedi konyada görüyordum şimdi başaramadıklarını ankaraya gitmemi söylediler ne yapmam gerekir sorun ne acaba ne eşimde nede bende sorunda yok olmaması için

Back
X