İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Merhaba Hale hanım belki beni hatırladınız :)
Bende hem pco,hem hiperprolaktinemi var.ılaç kullanmadan adet olamıyorum.Sürekli dostinex kullandım 5 yıldır.ıçmesem yükseliyor..ASlında bunu ben fark ettim.O kdar özel doktora gittiğim halde bunu önemsemediler.ılacı kullanıp prolaktinim düşünce "artık kes"dediler halbuki ben kendim takip ettirdim ve yükseldiğini gördüm.Araştırmalarım sonucu hipofizdeki bir tümörün buna neden olduğunu öğrendim.Doktorum söylemeden hipofiz MR'ı istedim ve düşündüğümde haklı çıktım.4mm çaplı bir tümör varmış hipofiz bezinin yakınında...Merak ettiğim 2 şey var:
1)Bunun için hangi doktora gitmeliyim?
2)ıki defa düşük yaptım.Prolaktinim yükseldiği için düşmüş...Halbuki hamileliğimde Dostinex içemiyorum biliyorsunuz hamilelikte yasak...O halde tekrar hamile kaldığımda Dostinex içemeyeceğim için gene mi düşük yaşayacağım?Ne yapmam lazım...
Lütfen yardımcı olun.Size güveniyorum.Özel mailleşmiştik önce de çok yardımcı olmuştunuz.Allah sizden razı olsun.

arkadaşlar merhaba.... ben 13 kasım cuma günü hsg için çapa tıp fakültesinden randevu aldım .hsg makinesinin çalışmadığını ama anjiyo makinesi ilede yapabileceklerini söylediler ve gün verdiler .aralıkta 38 yaşıma giriyorum ... ilk çocuğum için çabalıyorum .5 aylık evliyiz.benim sizlerden ricam çapa tıp fakültesinde bu işlemden geçen oldumu ? bana deneyimlerinizi fikirlerinizi belirtesiniz çok sevinirim .çok endişeliyim açıkçası korkuyorum :((((

SEVGıLı BABY NURSE
bizlere çok yardımcı oluyorsun sağol.senden istediğim adana da infertilite konusunda uzman arıyorum varmı tavsiye edebileceğin bir doktor

Son düzenleme:
mrh.bende tüm testler ii çıktı.rahm filmimde ii.6 ncı çatlatma iğnesinden sonra artık aşılama istiorum.ama nasıl oluyor bilmiorum.yardımcı olursan çooooook evinirim.teşkrlr

mrh.bende tüm testler ii çıktı.rahm filmimde ii.6 ncı çatlatma iğnesinden sonra artık aşılama istiorum.ama nasıl oluyor bilmiorum.yardımcı olursan çooooook evinirim.teşkrlr
merhaba arkadaşım adetinin ikinci gününden başlayarak yumurta gelişimine göre iğne yapacan daha sonra eşinden sper alınarak 5 saniyelik bir enjeksiyon ile yumurtalıklarının üzenine spermi sıkacak .korkacak birşey yok acıtmıyoda birde pregli diye çatlama ignesi yapacak daha 36 saat sonra seni çagırıp aşılama yacak

merhaba arkadaşım adetinin ikinci gününden başlayarak yumurta gelişimine göre iğne yapacan daha sonra eşinden sper alınarak 5 saniyelik bir enjeksiyon ile yumurtalıklarının üzenine spermi sıkacak .korkacak birşey yok acıtmıyoda birde pregli diye çatlama ignesi yapacak daha 36 saat sonra seni çagırıp aşılama yacak

bende aşılama yaptıracam ama çok korkuyorum daha hayatımda iğne bile vurulmadım o derece tatlıdır canım
iğneyi kalçadan biz mi vurduracaz
bide bu aşılama ağrılı bi işlemmi arkadaşım cevaplarsan memnun olurum

Merhaba ben 11 yıl önce endometriozis kisti ameliyatı oldum iki taraftanda yumurta büyüklüğünde kistler alındı. Ameliyattan 3 ay sonra şu an 10 yaşında olan kızıma hamile kaldım . Fakat 1 yılı aşkın zamandır ikinci bebek için uğraşmamaıza rağmeen olmuyor . Rahim filmi çekildi normal . Eşime sperm testi yapıldı normal. Benim isteğim üzerine prolaktinime ve t hormonlarıma bakıldı boğazımda küçük bi nodül var o yüzden istedim ama hepsi normal çoktı 3 ay klomen kullandım yum takibi yapıldı hepsi normaldi ama kalamadım şu an hiç bişey yapmıyoruz hatta doktora bile gitmiyoruz doktorum bi sorun yok kafana takma dedi ama ne mümkün. Ama kafama takılıyor sizce endometriozisten dolayı rahimde yapışıklık olabilirmi bide duyuyorum bir sürü hormon testi yapıyolar bana bunlarda yapılmadı sizce ne yapmalıyım kızım kardeş istiyorum diye başımın etini yiyor moralim çok bozuk yardımcı olursanız sevinirim

mrb bayanlar aranıza yeni katıldım 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır ilaçsız adet olamıyordum son 2 aydır düzensizde olsa kendiliğinden geldi çok doktorlara gittim ama bir sonuç alamadım en son bir doçente başladım.her ay lh seviem fsh seviyemin 2 3 katı oluyordu bu ay ilk defa fsh 7.77 lh 5.49 olunca doktor 6 ay farlutal kullanarak deneyin dedi ama bugün 23.günüm ve progesteronum 0.60 çıktı.ben şimdi bu ay yumurtlamamış mı oluyorum aynı sorunu yaşayan varsa bu progesteron sorununu nasıl çözdüğünü yazarsa sevinirim...

merhaba bende 3 yıllık evliyim pco var bendede laparoskpi oldum 1 hafta oldu dikişlerim alındı yeni bu ay acil gebelik olabilir dedi doktor ama kalbim güm güm tabii ay sonunu nasıl beklicem yumurtlamadım daha lh testi aldım henüz belirtide yok ne yapmalıyım laparoskopiden sonra gebelik şansı nedir kistlerim alındı miyom alındı sol tüpüm tıkalıymış açıldı :((

bende aşılama yaptıracam ama çok korkuyorum daha hayatımda iğne bile vurulmadım o derece tatlıdır canım
iğneyi kalçadan biz mi vurduracaz
bide bu aşılama ağrılı bi işlemmi arkadaşım cevaplarsan memnun olurum

aşılama işlemi çok kolay ve ağrısız bir işlemdir normal vaginal muayeneden hiç farkı yoktur tabii kalçadan bir çatlatma iğnesi dediğimiz pregnyl yaptıracaksınız....

Merhaba ben 11 yıl önce endometriozis kisti ameliyatı oldum iki taraftanda yumurta büyüklüğünde kistler alındı. Ameliyattan 3 ay sonra şu an 10 yaşında olan kızıma hamile kaldım . Fakat 1 yılı aşkın zamandır ikinci bebek için uğraşmamaıza rağmeen olmuyor . Rahim filmi çekildi normal . Eşime sperm testi yapıldı normal. Benim isteğim üzerine prolaktinime ve t hormonlarıma bakıldı boğazımda küçük bi nodül var o yüzden istedim ama hepsi normal çoktı 3 ay klomen kullandım yum takibi yapıldı hepsi normaldi ama kalamadım şu an hiç bişey yapmıyoruz hatta doktora bile gitmiyoruz doktorum bi sorun yok kafana takma dedi ama ne mümkün. Ama kafama takılıyor sizce endometriozisten dolayı rahimde yapışıklık olabilirmi bide duyuyorum bir sürü hormon testi yapıyolar bana bunlarda yapılmadı sizce ne yapmalıyım kızım kardeş istiyorum diye başımın etini yiyor moralim çok bozuk yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle endometriozis ameliyat olsanızda geçebilen bir hastalık değildir sadece derecesi azaltılabilir ama endometriyozis çocuk sahibi olmanıza kesinlikle engel değildir ancak 2.ve 3. derece endometriozis varsa biraz uğraştırabilir bu arada yaşınızı bilmiyorum zaman geçtikçe yumurta rezervleri azalır yumurtlamayı arttırıcı (solgar firmasının ilacı donq quai root )tamamen bitkisel kökenli bir ilaç tavsiye ederim çok kullanan hasta var kadın doğumcular tavsiye ediyor birazda stres faktörünü elemeye çalışın strese girmeyin streste yumurtlama üzerinde çok etkilidir inşallah hayırlısı olur

SEVGİLİ BABY NURSE
bizlere çok yardımcı oluyorsun sağol.senden istediğim adana da infertilite konusunda uzman arıyorum varmı tavsiye edebileceğin bir doktor

başkentte esra tarım hakkında çok iyi şeyler duyuyorum bizim bir hocamız vardı ama gitti o olsaydı tavsiye edebilirdim

mrhbhemşire hanım!sağlıkçı olmama rağmen bi yol bulamadım.adetlerim düzenli,hormon sonuçlarım normal.ama pcos görünümü varmış rahmimde.kıllanma var,ağrılı ilşki oluyor bazen bazen.hsg temiz.spermıogram normal.3 ovulasyon induksiyonu 1 aşılama negatif.mantar tedavisi bile gördüm.geçen tüpbebekçi dr a göründüm önemli olmayan küçüklükte pcos var dedi ama adetlerin ağrılı olduğu için endometrıozisli olabilirsin dedi.benim anlamadığım hsg de görülmezmiydi?histeroskopimi yaptırmalıyım kesin tanı için yada ne yaptırmalıyım?1yıldır korunmuyoruz.

çiftler bir yıl korunma olmaksızın düzenli ilişki olmasına karşılık gebelik elde edilmezse infertil kabul edilir biliyorsun ama bence sen tedavilere biraz erken başlamışsın pcos varsa aşılamayacak bir sorun değil emin ol erkek faktöründense kadın faktörünün olması her zaman daha iyidir en azından....endometriozisin varsa bile en azından hafif olabilir ama pcostada düzensiz adet görülür bence sen biraz doğal akışına bırak ilişki sonrası kalçanın altına yastık koyup ayaklarını yükseltmeni ve sabah banyo yapmanı öneririm

aşılama (IUI)işleminde yine hormon indükleyici tedavi uygulanır yumurta çatladıktan yani pregnyl 10000 yapıldıktan sonra eşinizden sperm alınır belli yıkama işlemlerinden geçirilir aynı saatlerde size bir tüp yada kanül yardımıyla rahim ağzından enjekte edilir adet tarihiniz beklenilir eğer olmazsanız kanda beta hcg denilien gebelik testi yapılır inşallah gebe kalırsınız

mrb bayanlar aranıza yeni katıldım 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır ilaçsız adet olamıyordum son 2 aydır düzensizde olsa kendiliğinden geldi çok doktorlara gittim ama bir sonuç alamadım en son bir doçente başladım.her ay lh seviem fsh seviyemin 2 3 katı oluyordu bu ay ilk defa fsh 7.77 lh 5.49 olunca doktor 6 ay farlutal kullanarak deneyin dedi ama bugün 23.günüm ve progesteronum 0.60 çıktı.ben şimdi bu ay yumurtlamamış mı oluyorum aynı sorunu yaşayan varsa bu progesteron sorununu nasıl çözdüğünü yazarsa sevinirim...

progesteron için bakılan tarih bence doğru değil çünkü progesteron adetin 21.günü pig yani en yüksek seviyeye ulaşır ondan sonrada düşmeye başlar ama senin sonuca göre bu ay zannediyorum yumurtlamamışsın yumurtlama olması için değerin en azından 10 olması gerekir bunu bence tekrar bir doktorunla görüşmelisin

merhaba bende 3 yıllık evliyim pco var bendede laparoskpi oldum 1 hafta oldu dikişlerim alındı yeni bu ay acil gebelik olabilir dedi doktor ama kalbim güm güm tabii ay sonunu nasıl beklicem yumurtlamadım daha lh testi aldım henüz belirtide yok ne yapmalıyım laparoskopiden sonra gebelik şansı nedir kistlerim alındı miyom alındı sol tüpüm tıkalıymış açıldı :((

bence idrarda falan bakmayın adet gününüzü bekleyin 1 gün bile geçse kanda çıkar kanda baktırın idrara beta hcg yani gebelik hormonu gebelik oluşumundan sonra daha geç geçer doğru sonuç alabilmen için adetinin5 ile 7 gün geçmiş olması gerekir inşallah kısa sürede gebe kalırsın şansın baya artmış bence....

Merhaba Hale hanım belki beni hatırladınız :)
Bende hem pco,hem hiperprolaktinemi var.İlaç kullanmadan adet olamıyorum.Sürekli dostinex kullandım 5 yıldır.İçmesem yükseliyor..ASlında bunu ben fark ettim.O kdar özel doktora gittiğim halde bunu önemsemediler.İlacı kullanıp prolaktinim düşünce "artık kes"dediler halbuki ben kendim takip ettirdim ve yükseldiğini gördüm.Araştırmalarım sonucu hipofizdeki bir tümörün buna neden olduğunu öğrendim.Doktorum söylemeden hipofiz MR'ı istedim ve düşündüğümde haklı çıktım.4mm çaplı bir tümör varmış hipofiz bezinin yakınında...Merak ettiğim 2 şey var:
1)Bunun için hangi doktora gitmeliyim?
2)İki defa düşük yaptım.Prolaktinim yükseldiği için düşmüş...Halbuki hamileliğimde Dostinex içemiyorum biliyorsunuz hamilelikte yasak...O halde tekrar hamile kaldığımda Dostinex içemeyeceğim için gene mi düşük yaşayacağım?Ne yapmam lazım...
Lütfen yardımcı olun.Size güveniyorum.Özel mailleşmiştik önce de çok yardımcı olmuştunuz.Allah sizden razı olsun.

merhaba bende pko luyum 9 yıllık evlıyım 1 kızım var ıkıncısı olmuyo dıye dr a gıttım klomen verdı. ılk ay 1 taneyle basladım hıc yumurtam olmadı sonra 3e cıkarttık gecen ay yumurtam oldu catlama ıgnesıyle catladı ama yıne olmadı. bu ayda yıne klomen kullandım yumurtam gelısmedı 1 ay daha deneyıp ara verelım dedı drum kılo vermem gerekmıs.4 ayda 12 kılo aldım.sımdı bı taraftan kılo problemı bı taraftan pko cok sıkıldım arada vermek ıstemıyorum acaba doktorumumu değıstırsem.dıyetısyene de gıttım glucophage verdı inslin dırencı ıcın dedı doktorum bıraktırdı hamıle kalırsan bebege zararlı dedı sızce ne yapmalıyım. sımdıden tesekkurler:ecrin_bebek:

Back
X