İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

çiftler bir yıl korunma olmaksızın düzenli ilişki olmasına karşılık gebelik elde edilmezse infertil kabul edilir biliyorsun ama bence sen tedavilere biraz erken başlamışsın pcos varsa aşılamayacak bir sorun değil emin ol erkek faktöründense kadın faktörünün olması her zaman daha iyidir en azından....endometriozisin varsa bile en azından hafif olabilir ama pcostada düzensiz adet görülür bence sen biraz doğal akışına bırak ilişki sonrası kalçanın altına yastık koyup ayaklarını yükseltmeni ve sabah banyo yapmanı öneririm
evet erken başladıma ama yol alamadım.laparoskopinin yan etkisi ne olabilir benim için.ardından tüp bebeğe geçerim die düşünüyorum.

baby nurse hoş geldin, seviindim seni yeniden gördüğüme.
hayıt otu ve tohumunun hormon düzenleyici etkisiyle ilgili bilgin var mı canım

merhaba sevgılı baby nurse burada oldugun ıcın cok mutluyum ınsallah benım soruma da cevap verırsın cunkı kafam karıstı ve bı karar vermek zorundayım canım ben 2.5 sene once dıs gebelık gecırdım bunun sonucu olarakda sag tupumde tıkanıklık olustu 8 yasında bır oglum var ama ıkıncısı olmuyor 2.5 sene ıcınde 2 asılama 4 ay klomen tedavısı gordum ama sonuc olumsuz 6 aydırda dr gıtmıyorum 2010 da bebek ıstıyorum bundan sonra ne yapmalıyım laparaskopı mı olmalıyım ya amelıyatta acılmassa dıye endıselenıyorum hadı bana bır yol goster prof. umut özekıcıye gıtmek ıstıyorum aslımda ne dersın

Merhaba Hale hanım belki beni hatırladınız :)
Bende hem pco,hem hiperprolaktinemi var.İlaç kullanmadan adet olamıyorum.Sürekli dostinex kullandım 5 yıldır.İçmesem yükseliyor..ASlında bunu ben fark ettim.O kdar özel doktora gittiğim halde bunu önemsemediler.İlacı kullanıp prolaktinim düşünce "artık kes"dediler halbuki ben kendim takip ettirdim ve yükseldiğini gördüm.Araştırmalarım sonucu hipofizdeki bir tümörün buna neden olduğunu öğrendim.Doktorum söylemeden hipofiz MR'ı istedim ve düşündüğümde haklı çıktım.4mm çaplı bir tümör varmış hipofiz bezinin yakınında...Merak ettiğim 2 şey var:
1)Bunun için hangi doktora gitmeliyim?
2)İki defa düşük yaptım.Prolaktinim yükseldiği için düşmüş...Halbuki hamileliğimde Dostinex içemiyorum biliyorsunuz hamilelikte yasak...O halde tekrar hamile kaldığımda Dostinex içemeyeceğim için gene mi düşük yaşayacağım?Ne yapmam lazım...
Lütfen yardımcı olun.Size güveniyorum.Özel mailleşmiştik önce de çok yardımcı olmuştunuz.Allah sizden razı olsun.

merhaba sizi iyi hatırlıyorum hipofiz mr çektirrmekle iyi yapmışsınız bu tür adenomlar 1cm in altındaysa mikroadenom 1cm üstündeyse makroadenom olarak adlandırılır sizin rahatsızlığınız mikroadenom ....ama özellikle büyüklüğünden ziyade nereye yerleşip göz sinirlerine basınç yapıp yapmadığı önemlidir gebelikten başka ciddi sorunlarda yaratabilir bunun için beyin cerrahiye gitmelisiniz prolaktin hormonu bakılmadan önce protein almamalısınız ,cinsel ilişki olmamalı ,spor yapmamalısınız ,iyi uyku uyumalısınız,iyi dinlenmiş olmalısınız bunlara uyarak baktırmışsınızdır umarım...bence önce ne tür bir adenom olduğu hormon salgılayan tip mi?başka bir tip mi ?onu ögrenin sorunun ne olduğu öğrenilirse tedavi edilince diğerleride bence arkasından gelecektir çok geçmiş olsun tekrar haberleşiriz....

merhaba bende pko luyum 9 yıllık evlıyım 1 kızım var ıkıncısı olmuyo dıye dr a gıttım klomen verdı. ılk ay 1 taneyle basladım hıc yumurtam olmadı sonra 3e cıkarttık gecen ay yumurtam oldu catlama ıgnesıyle catladı ama yıne olmadı. bu ayda yıne klomen kullandım yumurtam gelısmedı 1 ay daha deneyıp ara verelım dedı drum kılo vermem gerekmıs.4 ayda 12 kılo aldım.sımdı bı taraftan kılo problemı bı taraftan pko cok sıkıldım arada vermek ıstemıyorum acaba doktorumumu değıstırsem.dıyetısyene de gıttım glucophage verdı inslin dırencı ıcın dedı doktorum bıraktırdı hamıle kalırsan bebege zararlı dedı sızce ne yapmalıyım. sımdıden tesekkurler:ecrin_bebek:

bende önce kilo vermenizi öneririm pco lularda bu çok işe yarıyor glucophage kilo vermenize çok yardımcı olur bence 1-2 ay çocuk sahibi olmak için ara verin korunun hem birazda psikolojiniz toparlar bu süreç çok iyi bilirim yıpratıcı bir süreçtir zayıflamanız yumurtalıklarınızın daha iyi çalışmasına yardsımcı olacaktır görüşmek üzere....

baby nurse hoş geldin, seviindim seni yeniden gördüğüme.
hayıt otu ve tohumunun hormon düzenleyici etkisiyle ilgili bilgin var mı canım

teşekkür ederim ezgi ....o otlarla ilgili bir bilgim yok ama solgar diye bir firma var bitkisel ve eczanelerde satılıyor -dong quai root ....yumurtlama ve hormon üzerine ...tecrübeyle sabittir kesinlikle öneririm...sizlerle konuşmakta güzel....

Merhaba babynurse
Değerli vaktinizi ayırıp, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim kısa bir bilgi ve klinik değerleri verdikten sonra bir kaç sorum olacaktı size??
8 ay önce bebek için korunmayı bıraktık.(eşim korunuyordu) 28 günde düzenli adet olan bir kadınım-dım.
Gayet düzenli olan adetlerim - bebek fikri ile- sınırlar içerisinde olmakla birlikte (27-34gün arası) bozuldu.(sanırım stresten çünkü çok düzenliydiler)
Adetin 2. günü bakılan değerlerim şöyle:
FSH: 5.98
LH: 9.63
Prolaktin: 10.63
Estradiol: 30
Testestron:0.79
tsh:4.26 (Bir öneki ay değeri)
free t3:1.42
Free t4:086
Progestron: 9.73 (adetin 23. günü referans aralığı mid-luteal için 5-18)
Tek sorun sancılı adet ve usg de pko görünümü ( o da aslında inci gibi dizili değil!! Multifoliküler yumurtalık görünümündeymiş)
Kilo yok,
tüylenme gögüs ucunda tek tük,
düzensizlik ise sanırım stresten
Bu değerler göre progestronum düşük mü?? Yumurtluyor muyum??
Pko ihtimali varmı?? Çünkü dr karar veremedi belki başlangıç olabilir diyor.
tsh ve serbest t3 değerlerine göre troid tedavisine başlanmalı mı??
Bir de bu değerlere göre Hamile kalma ihtimalim var mı???
Varsa neden 8 aydır bebeğimiz olmuyor?? Ne olabilir??
lütfen yardımcı olun
Çok merak ve endişe içerisindeyim
tekrar teşekkürler...

merhaba sevgılı baby nurse burada oldugun ıcın cok mutluyum ınsallah benım soruma da cevap verırsın cunkı kafam karıstı ve bı karar vermek zorundayım canım ben 2.5 sene once dıs gebelık gecırdım bunun sonucu olarakda sag tupumde tıkanıklık olustu 8 yasında bır oglum var ama ıkıncısı olmuyor 2.5 sene ıcınde 2 asılama 4 ay klomen tedavısı gordum ama sonuc olumsuz 6 aydırda dr gıtmıyorum 2010 da bebek ıstıyorum bundan sonra ne yapmalıyım laparaskopı mı olmalıyım ya amelıyatta acılmassa dıye endıselenıyorum hadı bana bır yol goster prof. umut özekıcıye gıtmek ıstıyorum aslımda ne dersın

öncelikle ektopik gebelik geçirenlerde tüp bebek(IVF)uygulandığında oluşan gebelikte tekrar ektopik gebelik olması oranı artıyor tüpler genelde hasar gördüyse bazen çok bir iyileşme elde edilemiyor laparoskopiyle tüplerini kapatıp tüp bebekte yapabilirler o zaman dış gebelik geçirme ihtimalin tamamen ortadan kalkar tüp bebek yaptırman dış gebelik geçirmeyeceğin anlamına gelmez ondada aynı şey olabilir hsg de tüplerden geçiş varmıydı?iç kanamayla mı hastaneye gittin methoteroxate kullanarak mı gebelik sonlandı?

iyi akşamlar diliyorum .babynurse topiginiz hayırlı olsun .adetimin 2..gününde yaptırdıgım tahlil sonuçlarım vardı .bakıp degerlendirmenizi istiyorum.ama önce kendimden bahsedeyim size...ben 6 yıllık evliyim 19 yaşında evlendim ve 19 yaşına kadar hiç adet olamadım...eşim ögretmen oldugu için ilk tayin yeri mardindi ve diyarbakır dicle fakültesine gittik orada profösöre muayene oldum ve laparaskopi yapıldı.birşey çıkmadı.ve 3 ay boyunca hap verdi ve hap bittikçe 3 ayda 3 kere adet oldum.sonra gonal-f kullandım ve çatlatma ignesi vuruldum bu işlem 3 veya 4 defa oldu ve olmayınca bıraktık ama hemşire hanım bize hiç aşılama olun veya aşılama yapalımmı diyen olmadı .bizde ne bilelim o işleri yoksa derdik yani.neyse sonra tayinimiz adıyamana çıkınca tedavimize orada başladık ve doktor rahim filmi çektirin dedi çektirdik birşey çıkmadı.ve yine gonal-f tedavisine başladık 2 ay yine normal tedavi gördük olmayınca ben dedim doktoruma.ben artık tüp bebege gitmek istiyorum dedim.doktor dediki sen daha hiç aşılama denemedin dedi yaşın küçük dedi gitsen bile yapmazlar dedi .dedikki o zaman aşılama yapın doktor hanım...o ay yine gonal-f ve çatlatma ignesi pregny oldum ve ilk aşılamada bir kız çocugu dünyaya getirdim bu arada çocugumuz evliligimizin 3. yılında oldu.ama malesef kızımı 2 yaşındayken zatüreden dolayı 26 nisan 2009da topraga verdik.:gitme:senağlama.ve kızımın vefatının üzerinden 2 ay geçtikten sonra yine tedaviye başladık ve aşılama olduk tutmadı ve sonra yine aşılama denedik hamileydim ama kanamam durmadıgı için düşük yaptım. şimdi diyorum son bir kez daha aşılama deneyim olur inşallah olmazsa tüp bebege gidelim diyorum .ama arkadaşım içime bir sogukluk girdi bi an tedaviye başlayasım gelmiyor .kendimi hayattan sogumuş hissediyorum.bu ay cyclo-prognova içiyorum ve bugün bitti. bu hapı bilirsiniz koruyucu özelligi yok .üzerinde dogum kontrol hapı olrak kullanılmaz yazıyor.bu hapı içip bittigi zaman 4. günü adet oluyorum.en azındanda ümidim var çünkü bir dogum yaptım ve birde düşügüm oldu ayrıca düşügüm 17 ekimde yani2 ay önce oldu.şimdi adetimin 2. günü yaptırdıgım tahlil sonucunu size yazayım:t3-3.43 t4-16.81 tsh-0.912 fsh-5.09 prolaktin-6.21 estradiol-5.00 progesteron-0.269 Lh-0.48 ama bana pko teşhisi konmadı .tedavi oldugum sürece kilo ve tüy sorunum hiç olmadı.kilo sorunum da yok boyum-1.65 kilo-50 hemşire hanım acaba adet oldukça bu cyclo-prognova hapı devamlı içsem acaba zararı olurmu.şimdiden teşekkürler

hemşire hanım bendeki tek sorun yumurta tembelligi acaba tedavi gördügüm zaman mı çocuk sahibi olacam .bu hormon ilaçlarına hep muhtaçmıyım kendiliginden olmazmı

merhaba sizi iyi hatırlıyorum hipofiz mr çektirrmekle iyi yapmışsınız bu tür adenomlar 1cm in altındaysa mikroadenom 1cm üstündeyse makroadenom olarak adlandırılır sizin rahatsızlığınız mikroadenom ....ama özellikle büyüklüğünden ziyade nereye yerleşip göz sinirlerine basınç yapıp yapmadığı önemlidir gebelikten başka ciddi sorunlarda yaratabilir bunun için beyin cerrahiye gitmelisiniz prolaktin hormonu bakılmadan önce protein almamalısınız ,cinsel ilişki olmamalı ,spor yapmamalısınız ,iyi uyku uyumalısınız,iyi dinlenmiş olmalısınız bunlara uyarak baktırmışsınızdır umarım...bence önce ne tür bir adenom olduğu hormon salgılayan tip mi?başka bir tip mi ?onu ögrenin sorunun ne olduğu öğrenilirse tedavi edilince diğerleride bence arkasından gelecektir çok geçmiş olsun tekrar haberleşiriz....

Allahü teala razı olsun..Bahsettiğiniz durumları yani adenemun görme sinirlerine bası yapabileceği,gebe kalmak için içtiğim ilaçların bu adenomu daha da büyütebileceği,dahası hamile kalma durumunda adenomun büyüme hızının artacağını ben de araştırdım.Fakat birkaç doktora gitmeme rağmen önemsemediler "2 sene sonra tekrar MR çektir bakarız" dediler sadece..Çok ünlü bir beyin cerrahı da böyle söyledi..Benim asıl merak ettiğim ben 5 yıl önce de Hipofiz MR'ı çektirmiştim o zaman her hangi bir sorun çıkmamıştı yani o zaman adenom yoktu fakat o yıllarda da prolaktinim yüksekti yani 5 yıl önce de sürekli Dostinex içmek zorunda idim...O halde bu adenomun hiperprolaktinemi sorunumla alakası olmama durumu söz konusu olabilir mi? (ben doktora gittiğimde direkt hiperprolaktinemim var diye gittiğimden adenomun ondan kaynaklandığını düşündürmüş oldum halbuki 5 yıl önce adenom yokken de prolaktinim her ay ölçtürdüğümde hep yüksek çıkıyodu ve Dostinex içmekteydim.Biraz karışık oldu ama umarım anlatabildim)
Bir diğer sorum da hamile kalsam Dostinex içemeyeceğim o zaman da prolaktinim muhtemelen yükselecek...Bu durum gene düşük tehlikesi mi oluşturacak?yani hastalığımdan dolayı hamileliği sonuna kadar sürdürme şansım var mı yok mu?
Çok çok teşekkür ederim.Dua ile...

slm kızlar bende 2,5 senedir evliyim eşimin bütün değerleri normal olmasına rağmen 2008 ekimde eşim varikosel ameliyatı oldu aradan 1 sene geçti hala bekliyoruz bende sorun yok bir sürü tedavi uyguladık hayırlısı yakında tüp bebek deneyeceğiz.acaba ameliyattan sonra düzelma süresi ne kadardır.eşimin değerleri sürekli artıyor ama bebişim bir türlü gelmiyor.doktorlar sizin olur diyor ama bir sürü tedavi uyguladık gene yok bu sebebsiz infertile neyse teşhisi onu koydular ben
m nasıl bebeğim olacak.son sonuçlar böyleydi
sexsüel diyet:4
miktar:4.4
renk :opak
likefaksiyon:20
viskozite:normal
ph:7.3
aglütinasyon :yok
sperm sayısı:44 milyon
sayım total:193.6 milyon
hareketlilik oranı
ileri hızlı hareket:%25
ileri hareket:%30
yerinde hareket:%10
hareketsiz:%35
morfoloji
normal 70
baş anamolisi 10
boyun anamolisi 10
kuyruk anamolisi 10
mikroskabi h.s.da 8-10 lökosit görüldü
yorum hipokinezi
bide bu yorumdaki hipokineziyi anlamadık eşim dr.sormuş önemli değil demiş.

baby nurse valla sana 38 sayfaya derdimizi yazdık ama cevap için kaç gün bekleyecez.sayfayı açmışın ama günlük girmiyorsun

takrar tüp bebek yaptirmayi düsünüyorum ama tekrar düsürürüm diye de korkuyorum dr um alman oldugu icin ve benimde almancam yeteri kadar olmadigi icin fazla anlamiyorum dr uma .troid hormonlarimin düsmemesi icin ne yapmaliyim sizce yani tekrar bebegimi kaybetmemek icin .........

oncelikle slm ben de almanyadayim malesef bebegim olmuyor sorun ise esimde sperm azligi ve hareketsizlik var benimde yumurtlamam tam olmuyor sebebini bilmiyorum ama clomifen yani yumurtlatma ilaci alinca oluyor ikimizdede sorun var anlayacagin esim burda dogup buyumus ama o pek anlamiyo bu islerden benimde almanca yok bende anlamiyorum anliyacagin cok caresiz kaldim bazen arkadasla gidiyorum ama oda her zaman gelemiyor bu dil sorununu ne yapacam bilmiyorum sana sormak istedigim almanyada tup bebek tedavisini nerde yaptirdin bende yaptiracam bes yildir evliyiz hic gebe kalamadim ne olur bana fikir ver

merhaba ben 1 yıllık evliyim ve 6.ayımda yumurtalık filmim çekildi ultrasona felan girdim herşey yolundaymış fakat halen hamile kalmadım ve bu gunlerde doktora gidicem fakat benim sormak istedigim şimdi gidersem rahim filmi felan hemen istermi yoksa hamile kalmamı saglayacak ilaclar mı verir bu konuda fikrinizi almak istiyorum duydugum kadarıyla tahliller biraz pahalıymış ssk yok ozele gidicem cvb verirseniz cok sevinirim

Merhaba babynurse
Değerli vaktinizi ayırıp, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim kısa bir bilgi ve klinik değerleri verdikten sonra bir kaç sorum olacaktı size??
8 ay önce bebek için korunmayı bıraktık.(eşim korunuyordu) 28 günde düzenli adet olan bir kadınım-dım.
Gayet düzenli olan adetlerim - bebek fikri ile- sınırlar içerisinde olmakla birlikte (27-34gün arası) bozuldu.(sanırım stresten çünkü çok düzenliydiler)
Adetin 2. günü bakılan değerlerim şöyle:
FSH: 5.98
LH: 9.63
Prolaktin: 10.63
Estradiol: 30
Testestron:0.79
tsh:4.26 (Bir öneki ay değeri)
free t3:1.42
Free t4:086
Progestron: 9.73 (adetin 23. günü referans aralığı mid-luteal için 5-18)
Tek sorun sancılı adet ve usg de pko görünümü ( o da aslında inci gibi dizili değil!! Multifoliküler yumurtalık görünümündeymiş)
Kilo yok,
tüylenme gögüs ucunda tek tük,
düzensizlik ise sanırım stresten
Bu değerler göre progestronum düşük mü?? Yumurtluyor muyum??
Pko ihtimali varmı?? Çünkü dr karar veremedi belki başlangıç olabilir diyor.
tsh ve serbest t3 değerlerine göre troid tedavisine başlanmalı mı??
Bir de bu değerlere göre Hamile kalma ihtimalim var mı???
Varsa neden 8 aydır bebeğimiz olmuyor?? Ne olabilir??
lütfen yardımcı olun
Çok merak ve endişe içerisindeyim
tekrar teşekkürler...

öncelikle progesteron adetin 21.günü bakılsa daha iyi olur 21.günden sonra düşüşe geçer ama 23.gün değeri olarakta kötü bir değer değil....
bence free t4 biraz yüksek oda metabolizmanızı hızlandırır zayıflatır
PCO için birşey diyemeyeceğim ona sonuçta doktorun ultrasonda karar verecektir varsada zannediyorum hafiftir ileri derecede olsa kıllanma falan yapardı
bu değerlere göre hamile kalabilirsiniz ama eşinize hiç spermiyogram yaptırdınızmı?tek taraflı değerlendirilmeyin yumurtladığınızı sizde adet gördükten sonra 12.ve 15.günler arası jel kıvamındaki bir kayganlıktan anlayabilirsiniz bu dönemlerde gün aşırı birlikte olun adet düzeninizde dediğiniz gibi bencede stresten olmuştur biraz rahatlamaya çalışın biraz daha olmazsa bu konuda ihtimal olmasına karar veremeyen bir doktora değil de daha iyi bir doktora gidin en azından dalında uzman olsun doçent falan olsun tekrar görüşürüz

öncelikle progesteron adetin 21.günü bakılsa daha iyi olur 21.günden sonra düşüşe geçer ama 23.gün değeri olarakta kötü bir değer değil....
bence free t4 biraz yüksek oda metabolizmanızı hızlandırır zayıflatır
PCO için birşey diyemeyeceğim ona sonuçta doktorun ultrasonda karar verecektir varsada zannediyorum hafiftir ileri derecede olsa kıllanma falan yapardı
bu değerlere göre hamile kalabilirsiniz ama eşinize hiç spermiyogram yaptırdınızmı?tek taraflı değerlendirilmeyin yumurtladığınızı sizde adet gördükten sonra 12.ve 15.günler arası jel kıvamındaki bir kayganlıktan anlayabilirsiniz bu dönemlerde gün aşırı birlikte olun adet düzeninizde dediğiniz gibi bencede stresten olmuştur biraz rahatlamaya çalışın biraz daha olmazsa bu konuda ihtimal olmasına karar veremeyen bir doktora değil de daha iyi bir doktora gidin en azından dalında uzman olsun doçent falan olsun tekrar görüşürüz

Çok teşekkür ederim değerlendirme için
sizi de yoruyoruz böyle ama çok dua alıyorsunuz
Allah razı olsun, yardımlarınızı size döndürsün
eşimin sonuçları gayet iyi
Maaşşaaaalllaaah hatta hiç doğru düzgün deforme olmuş sperm yok
buralarda doçent prof malesef yok
Koyunun olmadığı yerde keçiye Adurrahman Çelebi diyoruz bizde
dr un elinde sadece hormon sonuçları ve usg var
kilo yok
Tüylenme yok
düzensizlik yok

Ben sizi yormazsam bir şey sormak istiyorum
görüştüğüm 3 drdan biri bekleyin değerleriniz iyi pko felan yok dedi
diğeri pko kesin klomene başlayalım dedi
üçüncüsü ise işte pko olabilir 10. ayınız bitince görüşelim dedi
ben de geriye bir tek hsg kaldığı için çektireyim diyorum
ama hsg olduğu ay korunmak gerkiyor sanırım verilen poak madde ve radyasyon sebebi ile

bu yüzden acaba hsg den önce 3 ay klomen denesem mi acaba diyorum
siz bu konuda bana ne önerirsiniz.???
Tekrar çok teşekkür ederim

Back
X