- Konu Sahibi baby nurse
iyi akşamlar diliyorum .babynurse topiginiz hayırlı olsun .adetimin 2..gününde yaptırdıgım tahlil sonuçlarım vardı .bakıp degerlendirmenizi istiyorum.ama önce kendimden bahsedeyim size...ben 6 yıllık evliyim 19 yaşında evlendim ve 19 yaşına kadar hiç adet olamadım...eşim ögretmen oldugu için ilk tayin yeri mardindi ve diyarbakır dicle fakültesine gittik orada profösöre muayene oldum ve laparaskopi yapıldı.birşey çıkmadı.ve 3 ay boyunca hap verdi ve hap bittikçe 3 ayda 3 kere adet oldum.sonra gonal-f kullandım ve çatlatma ignesi vuruldum bu işlem 3 veya 4 defa oldu ve olmayınca bıraktık ama hemşire hanım bize hiç aşılama olun veya aşılama yapalımmı diyen olmadı .bizde ne bilelim o işleri yoksa derdik yani.neyse sonra tayinimiz adıyamana çıkınca tedavimize orada başladık ve doktor rahim filmi çektirin dedi çektirdik birşey çıkmadı.ve yine gonal-f tedavisine başladık 2 ay yine normal tedavi gördük olmayınca ben dedim doktoruma.ben artık tüp bebege gitmek istiyorum dedim.doktor dediki sen daha hiç aşılama denemedin dedi yaşın küçük dedi gitsen bile yapmazlar dedi .dedikki o zaman aşılama yapın doktor hanım...o ay yine gonal-f ve çatlatma ignesi pregny oldum ve ilk aşılamada bir kız çocugu dünyaya getirdim bu arada çocugumuz evliligimizin 3. yılında oldu.ama malesef kızımı 2 yaşındayken zatüreden dolayı 26 nisan 2009da topraga verdik.:gitme:senağlama.ve kızımın vefatının üzerinden 2 ay geçtikten sonra yine tedaviye başladık ve aşılama olduk tutmadı ve sonra yine aşılama denedik hamileydim ama kanamam durmadıgı için düşük yaptım. şimdi diyorum son bir kez daha aşılama deneyim olur inşallah olmazsa tüp bebege gidelim diyorum .ama arkadaşım içime bir sogukluk girdi bi an tedaviye başlayasım gelmiyor .kendimi hayattan sogumuş hissediyorum.bu ay cyclo-prognova içiyorum ve bugün bitti. bu hapı bilirsiniz koruyucu özelligi yok .üzerinde dogum kontrol hapı olrak kullanılmaz yazıyor.bu hapı içip bittigi zaman 4. günü adet oluyorum.en azındanda ümidim var çünkü bir dogum yaptım ve birde düşügüm oldu ayrıca düşügüm 17 ekimde yani2 ay önce oldu.şimdi adetimin 2. günü yaptırdıgım tahlil sonucunu size yazayım:t3-3.43 t4-16.81 tsh-0.912 fsh-5.09 prolaktin-6.21 estradiol-5.00 progesteron-0.269 Lh-0.48 ama bana pko teşhisi konmadı .tedavi oldugum sürece kilo ve tüy sorunum hiç olmadı.kilo sorunum da yok boyum-1.65 kilo-50 hemşire hanım acaba adet oldukça bu cyclo-prognova hapı devamlı içsem acaba zararı olurmu.şimdiden teşekkürler
neşecim merhaba
öncelikle minik meleğini kaybetmene çok üzüldüm allah sana onu cennette şefaatçi etmiş
sabırlar dilerim arkadaşım
biliyorsundur ki yumurtlama adetin 21.günü belli olur progesteron 21.gün pig yapar yani en yüksek seviyeye ulaşır sonra düşüşe geçer o zaman yumurtlamana baktırmanı öneririm
ama öncelikle troid hormonların bana yüksek geldi serbest t3 t4 mü bilmiyorum ama serbestse yüksek bence bir endokrinle görüş....
eğer ki troid problemin varsa kendiliğinden bebeğin olmayabilir destek alman gerekebilir
stres altında olduğun için psikolojik olarak yumurtlamanı baskılarsın bence tekrar aşılama yaptır bu süreci uzatma canım...tekrar görüşürüz 1yada2 aşılama sonrası zaten olmazsa zaten tüp bebeğe geçiyorlar