merhaba baby nurse benim hikayem biraz uzun ama tüp bebek konusunda karar veremiyoruz yardımcı olursanız çok sevinecez ben pco hastasıyım adetlerim düzenli aslında ama yumurtalarım çatlamama gibi bi problem var 4,5 yıllık evliyim ilk 2 yıl eşim korundu 1 yıl denedik baktık olmadı doktora gittik doktor 3 ay klomen tedavisi uyguladı 1 ay klomen yumurta çatlatma iğnesi ve çatlamayan yumurta ve kist oluşumu devamında doğum kontrol hapı bu şekilde 3 kere tekrarlandı 2 defada aşılama yapıldı sonuç yine aynısı oldu bir ay aşılama 2. ay çatlamayan yumurta ve doğum kontrol hapı bende tabii hem maddi hem manevi yıkıntı söz konusu olunca tüp bebek merkezine gittik ordaki doktorda böyle bi sorunvarsa tek çözüm tüp bebek dedi %70 şans verdi hsg çekilmiştim daha önceden ondada hiçbi problem çıkmadı.şimdi bu verilere dayanarak sana sormak istediğim benim klomen tedavisi gördüğüm zaman 3 adet yumurtam oluşuyodu bu yumurtaların hiçbirisimi çatlamıyo çünkü reglim gelipte kontrole gittiğimde tek yumurtam çatlamamış gözüküyodu yada öylemi düşünüyoruz mantık olarak bide bu klomeni kullanmadığım zaman benim hiç yumurtam olmuyomu tüp bebek konusunda ne önerirsiniz? şimdiden çok teşekkürler ilginize.....
öncelikle polikistik over sendromu olduğunuzu yazmışsınız adetlerinizin düzenli olması çok iyi genelde pco da düzensiz geç gelen adet olur ama anovulasyon denilen yumurtlamama durumunuz varmış ....
kilo durumunuz nasıl?genelde pcolu hastalar eğer kiloluysa zayıflayarak hormonlarınızı normal seviyelere getirip birşekilde böyle bile tedavi olabilirsiniz
şuan siz artık bir kısır döngü içine girmişsiniz ama normal yumurtlayan hastalardada klomen kullanımı esnasında kist oluşabiliyor hatta bu 2-3 sefer bazende strese bağlı olarak tekrar edebiliyor siz zannediyorum pregnyl 10000ünite çatlatma iğnesi yaptırmışsınız ve buna rağmen sonuç elde edememişsiniz
zannediyorum ilk başlarda eşinizde spermiyogram tahlili yaptırdı ve onda problem yokki bu aşamaya gelmiş ve aşılama yaptırmışsınız yinede şanslısınız eşinizde sorun yok...
benim tavsiyem öncelikle özel tüp bebek merkezlerinin dışında olan iyi bir doçent yada prof a gitmeniz...özel merkezlere öncelikle gitmeyin derim çünkü en hassas konulardan bir tabiiki genelleme yapmak istemem ama hastalar gereksiz yere çok sömürülebiliyorlar dış kliniklerde hemen tüp bebek denilebiliyor önce pco tedavi edilmeye çalışılabilir onun ardından IUI yani aşılama denenebilir yada hoca gerek görmeyip IVF yani tüp bebek denenebilir ama bebeğini kaybedenler topiğine uğrayın pco lu olup doğal yollarla gebelik elde eden birkaç arkadaşımız var konusadabilirsiniz
tüp bebekte puregon gonaphene şeklinde daha yüksek dozda yumurta geliştirici iğneler kartuşlar kullanılır onlardan sonuç alabilirsiniz tabii yine pregnyl kullanılacak...
iyi bir doktor bulmanız bence sorunu çözecektir
inşallah kısa sürede çocuk sahibi olursunuz
takıldığınız yerlerde istediğiniz zaman buraya uğrayabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım