İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

slm.bende bişey sormak istiyorum.eşimin sperm testinde morfooji %2 çıktı.bunun için ne yapılabilir?

şuanda erkeğe yönelik uygulanan çok aktif bir tedavi yok
ama ilginçtir benim çalıştığım doçent hastalara keçi boynuzu kürünü uygulamalarını tavsiye ediyor hergün sabah ve akşam 1bardak içmesini öneririm yalnız bundan sonra yani kürden sonra 75 gün sonra tahlil yaptırın ancak yeni sperm yapılmış olur erkeklerde 74 günde bir yapım olur...

teşekkür ederim ayın 23 ünde büyük gün insallah hamileyimdir kacıncı derecede olduğumu bilmiyorum ama şuan hale devam ediyor endometriosiz hastalarında asılamanın tutma oranının az olduğunu bi yerde okumuştum insallah tutar

bilgilerinizi bizlerle paylaşdıgınz içn teşekkürler benim sorunum adet düzensizligi dr. polikistik dedi ve yumurtalarım bırbirinden farklı buyuklukteymiş ve bunları aynı boylara getırmek için bana dogum kontrl hapı verdi sorum aslında şu BU YÖNTEM DOGRU MU VE YÖNTEMLE HAMİLE KALAN VAR MI

bilgilerinizi bizlerle paylaşdıgınz içn teşekkürler benim sorunum adet düzensizligi dr. polikistik dedi ve yumurtalarım bırbirinden farklı buyuklukteymiş ve bunları aynı boylara getırmek için bana dogum kontrl hapı verdi sorum aslında şu BU YÖNTEM DOGRU MU VE YÖNTEMLE HAMİLE KALAN VAR MI

polikistik over hastlığında (pco)genelde ilk basamak doğum kontrol hapı(oral kontraseptif)verilir bu adet düzensizliğinin yanında tüylenme, sivilcelenme gibi sorunlarda varsa ilerleyen zamanlarda farklı ilaçlarda verilebilir pco olupta hamile kalan çok insan var sadece doktorunuza düzenli gidip tedaviyi uygulamanız yeterli olacaktır doğru bir yöntem içiniz rahat olsun....

merbhaba ben size daha öncede sorularım olmuştu yardımınız için çokteşekkür dedrim benim sol göğsümden sıvı geliyordu dr um prolaktin ve progesteron tahlili istedi ve sonuçlarım şu şekilde progesteron >40 prolaktin 19.24 şimdi size sormak istedigim şey şu dr um dostinex diye bir hap verdi ve hamile kalıncaya kadar kullanacaksın dedi benim adet günümede on gün var ve drum bu ay hamile olma şansımın yüksek oldugunu söyledi eger hamileysem bu hapın zararı olur mu birde dr ilişki günlerne dikkat etmemi söyledi ama benim adtemin bu gün 22.günü hala hamile kalma ihtimalim var mı haunutmadan dr um hafif iltihabımın oldugu için antibiyotik ve birde folik ast verdi kusura bakmayın biraz karışık oldu yardımcı olursanız sevinirim

merbhaba ben size daha öncede sorularım olmuştu yardımınız için çokteşekkür dedrim benim sol göğsümden sıvı geliyordu dr um prolaktin ve progesteron tahlili istedi ve sonuçlarım şu şekilde progesteron >40 prolaktin 19.24 şimdi size sormak istedigim şey şu dr um dostinex diye bir hap verdi ve hamile kalıncaya kadar kullanacaksın dedi benim adet günümede on gün var ve drum bu ay hamile olma şansımın yüksek oldugunu söyledi eger hamileysem bu hapın zararı olur mu birde dr ilişki günlerne dikkat etmemi söyledi ama benim adtemin bu gün 22.günü hala hamile kalma ihtimalim var mı haunutmadan dr um hafif iltihabımın oldugu için antibiyotik ve birde folik ast verdi kusura bakmayın biraz karışık oldu yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle progesteronunuz iyi sağlıklı yumurtladığınızı gösteriyor prolaktininizde bu sonuca göre çok yüksek değil dostinex kullanırken hamile kalmanızı önermem bence tedavinizi olun kesin ondan sonra gebelik planlayın gebe kalma ihtimalinizin yüksek olduğu günler 2 adet arası tam ortasından başlayıp gün aşırı birlikte olun mesela 28 günde bir adet oluyorsanız 14-16-18.günler birlikte olmanız önerilir hatta 12.günde birlikte olun folik asit zaten mutlaka öneriliyor gebelik öncesi şiddetle kullanmanızı öneririm antibiyotik zaten enfeksiyonu geçirecektir bence bu tedavilerden sonra çokta birşeye ihtiyaç duymadan kısa sürede hamile kalırsınız görüşmek üzere....

çok teşekkür edrim ama dr um dostinex i hamile kalıncaya kadar içmemi söyledi inanın ki çok dua alıyorsunuz brada dr soramdıklarımızı cevaplıyorsunuz allah razı olsun

meraba sorularımı cevapladıgınız ıcın tesekkur edrım bı sorum daha olacak az once yumurta takıbınden geldım sagda 4 yumurtam ama kucuk solda 2 yumurtam var bırı19mm bırı 20mm ovıtrelle ıgnemı vurundum ve dr um 10 gun sora kan da varmı dıye bakmak ıstedı pazar pazatesı ve carsamba ılıskı gunu verdı yummurtanınn catlaması 72 saatte tamamlanıyormus sanırım catladıktan sonrada bebgın yerlesmesı tutunma olayı 3 gunde tamamlanıyormus dogrumu bılmıyorum eger bı gebelıkte olusmussa bu 10 gun ıcın nasıl bellı oluyor yanı kanda cıkmama gıbı bı ıhtımal hıcmı olmuyor bana bunu tıbben acıklarmısınız 10 gunde nasıl var yada yok oldugu anlasılıyor?

slm bısey daha eklıcektım unutmusum esıme sperm testı 1bucuk yıl once yapılmıs dr bıdaha yapmaya gerek yok dedı su an bende odaklandı dr acaba bu sperm sayısıda her ay degısmıyomudur

meraba sorularımı cevapladıgınız ıcın tesekkur edrım bı sorum daha olacak az once yumurta takıbınden geldım sagda 4 yumurtam ama kucuk solda 2 yumurtam var bırı19mm bırı 20mm ovıtrelle ıgnemı vurundum ve dr um 10 gun sora kan da varmı dıye bakmak ıstedı pazar pazatesı ve carsamba ılıskı gunu verdı yummurtanınn catlaması 72 saatte tamamlanıyormus sanırım catladıktan sonrada bebgın yerlesmesı tutunma olayı 3 gunde tamamlanıyormus dogrumu bılmıyorum eger bı gebelıkte olusmussa bu 10 gun ıcın nasıl bellı oluyor yanı kanda cıkmama gıbı bı ıhtımal hıcmı olmuyor bana bunu tıbben acıklarmısınız 10 gunde nasıl var yada yok oldugu anlasılıyor?

gebeliğin en kesin anlaşıldığı yöntem kanda beta hcg denilen gebelik hormonuna bakılmasıdır döllenme olduktan 7 gün sonra beta hcg kanda hızla yükselmeye başlar en azından normal adet olacağın günden 1-2 gün önce baktırsan daha mantıklı olurdu kanda çıkmama gibi bir ihtimal yok ama....hemen kısa sürede döllenme olursa 10 gün sonra belli olur inşallah hamilesinizdir

slm bısey daha eklıcektım unutmusum esıme sperm testı 1bucuk yıl once yapılmıs dr bıdaha yapmaya gerek yok dedı su an bende odaklandı dr acaba bu sperm sayısıda her ay degısmıyomudur

sperm sayısı çok değişkendir erkekte sperm 74 günde bir yapılır arada farklar olabilir demekki eşinizde ciddi anlamda bir sorun yoktu

merhabalar hemşire hanım.öncelikle vakit ayırıp bütün soruları cevapladığınızı görünce sizi çok takdir ettim.gerçekten hepimiz cok emek veriyoruz bebek sahibi olabilmek için ve zorlu süreçlerden geçiyoruz.aklımıza takılanları sorabileceğimiz birilerinin olması cok güzel.

biz iki yıldır bebek istiyoruz.ilk baslarda sorun yok dendiği için sebebsiz infertil grubundaydık.fakat iki olumsuz aşılamadan sonra doktorumdan normal morfoloji degerimizin 0 olduğunu öğrendim.açıkçası cok şaşkınım.semen analizini ağustos ayında yaptırmıştık.doktorumuz bize geri dönüp sonucun iyi olduğunu söylemişti.sanırım hareket ve sayıda problem olmadığı için böyle söyledi.yine de bizi bu konuda bilgilendirmeliydi diye düşünüyorum.
sperm sayımız 102 milyon yıkama sonrası ise 24 milyon.24 milyonun % 100 hareketli olduğu yazıyor.
har 3:%10 har 2: %40.
ben bu değerlerle aşılama yaptırmanın bi anlamı olduğunu sanmıyorum.analizi marmara üniversitesinde yaptırmıştık.sizce tek cözüm tüp bebek mi yoksa morfoloji zamanla değişebilir mi?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.son olarak doktorumuz bizi üroloğa da yönlendirmedi.maramaranın tüp bebe merkezi ile ilgili fikirleriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
merhabalar hemşire hanım.öncelikle vakit ayırıp bütün soruları cevapladığınızı görünce sizi çok takdir ettim.gerçekten hepimiz cok emek veriyoruz bebek sahibi olabilmek için ve zorlu süreçlerden geçiyoruz.aklımıza takılanları sorabileceğimiz birilerinin olması cok güzel.

biz iki yıldır bebek istiyoruz.ilk baslarda sorun yok dendiği için sebebsiz infertil grubundaydık.fakat iki olumsuz aşılamadan sonra doktorumdan normal morfoloji degerimizin 0 olduğunu öğrendim.açıkçası cok şaşkınım.semen analizini ağustos ayında yaptırmıştık.doktorumuz bize geri dönüp sonucun iyi olduğunu söylemişti.sanırım hareket ve sayıda problem olmadığı için böyle söyledi.yine de bizi bu konuda bilgilendirmeliydi diye düşünüyorum.
sperm sayımız 102 milyon yıkama sonrası ise 24 milyon.24 milyonun % 100 hareketli olduğu yazıyor.
har 3:%10 har 2: %40.
ben bu değerlerle aşılama yaptırmanın bi anlamı olduğunu sanmıyorum.analizi marmara üniversitesinde yaptırmıştık.sizce tek cözüm tüp bebek mi yoksa morfoloji zamanla değişebilir mi?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.son olarak doktorumuz bizi üroloğa da yönlendirmedi.maramaranın tüp bebe merkezi ile ilgili fikirleriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.

şimdi anlam veremediğim 102 milyon olan sperm yıkama sonrası çok düşmüş iyi yıkayamadılar mı acaba ?diye düşünmüyor değilim ha şuda önemli sayıdan ziyade hareketlilik...24 milyonunun %100 ü hareketli demişsiniz ama hareketli 3 muhtemelen ölü ve yerinde hareketli sperm yüzdesidir hareket 2 de hareketli spermdir muhtemelen geri kalan ileri hareketli yani%50 sidir bence yazdığınızdan bunu çıkardım bence tekrar morfolojiyi tekrar değerlendirtin ama eşik değer normal morfolojide%5 tir tek teste bağlı kalmayın dediğiniz tüp bebek merkezinide hiç bilmiyorum yardımcı olmak isterdim ama üzgünüm inşallah sorunu kısa sürede çözersiniz

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

meraba yardımlarınız icin simdiden tşk ederim.hitereskobik yaralama hakkında bilgi verebilirmisiniz.tüp bebekte basarıyı arttırır mı tesekkurlera.s.

meraba yardımlarınız icin simdiden tşk ederim.hitereskobik yaralama hakkında bilgi verebilirmisiniz.tüp bebekte basarıyı arttırır mı tesekkurlera.s.

histereskobik yaralama derken neden bahsettiğinizi anlayamadım daha açarsanız sevinirim

slm hemşire hanım bir sorum olacaktı size bnde 1,5 yıllık evliyim 1 yıldır bebiş istiyoruz ama olmuyo 3 ay önce dr gittik 2 ay klomen verdi sorunun da yok dedi sürekli kan tahlili yaptı 3.ayda ovitrelle vurdu yarın gel aşılama yapıcaz dedi bende istemedim neyse ovitrelleden sonra biraz beklemesi gerekmezmiydi acaba iğneyle de gebelek gerçekleşebilirdi bence yok gerçi ama farklı dr gitmeli miyim zaten ilk baştan güvenemedim dr.a şimdiden tşk ederim cvp için

hemşire hanım sizi canı gönülden tebrik ediyorum ,büyük bir sabırla soruları cevapladığınız için allah sizden razı olsun ..okadar büyük sevap alıyosunuz ki gerçekten sizi takdir ediyorum..iyiki varsınız ve iyiki çaresiz olan bizlere yardımcı olup yönlendiriyosunuz.

ben 24 yaşında, 2 buçuk yıllık evliyim.bir yıl doğum kontrol hapı kullandım..ve bıraktıktan sonra hemen gonaphene ve ardından serephone hormon ilaçları kullandım.sonuç negatif.sonra rahim filmi çekildi sonuç;sol tüpümde çok yavaş sıvı ilerlemiş ama ikiside çok şükürki açık..yumurtalıklarım hiç tedavisis kendi kendine gelişip ,gününde çatlıyolar..adetim herzaman düzenli.eşimin sperm sayısı 90 üstünde herzaman.aşılama yapıldı gene negatif.. doktorum bana laparoskopiyi tavsiye etti ben ise istemiyorum(boşuna yapılıcak,boşuna delikler açılıcak karnımda ve yine beklemektense tüp bebek yaptırmak daha mantıklı)diye düşünüyorum. aceba beni yönlendirebilirmisiniz sizce şimdiki adımım ne olmalı herkez strese bağlı olduğu için diyo..cevaplarsanız minettar kalırım şimdiden çok teşekkür ederim ,saygılar

slm hemşire hanım bir sorum olacaktı size bnde 1,5 yıllık evliyim 1 yıldır bebiş istiyoruz ama olmuyo 3 ay önce dr gittik 2 ay klomen verdi sorunun da yok dedi sürekli kan tahlili yaptı 3.ayda ovitrelle vurdu yarın gel aşılama yapıcaz dedi bende istemedim neyse ovitrelleden sonra biraz beklemesi gerekmezmiydi acaba iğneyle de gebelek gerçekleşebilirdi bence yok gerçi ama farklı dr gitmeli miyim zaten ilk baştan güvenemedim dr.a şimdiden tşk ederim cvp için

aşılamada protokol: ovitrelle yapıldıktan 12 saat sonra aşılama yapılır ama eşininde uygun perhizde olması gerekir 3-5 gün ilişkiye girmemiş olmanız gerekir bu süreyide aşmamalı....doktorun kafasında aşılama düşündüyse doğru olanı yapmış...ama tabiii daha tedavinin başlangıcında bunu sana söylemeliydi yumurta çatlatıp normal gebe kalmanı mı istiyor yoksa aşılama yapmak mı istiyor mutlaka konuşmalıydı son dakikaya kalacak şeyler değil bunlar...infertilite konusunda gerçekten güvenilir bir doktor bulmak zordur güven vermediyse doktora olan güven çok önemli bence doktorunuzu değiştirin

Back
X