- Konu Sahibi baby nurse
tüm hormonlar normalken, sperm sayısında da sorun yokken, histerografi çekilmeden tedaviye başlanabilir mi. Yani histero olmadan yumurtlama ilaçlarının kullanılması doğru mu. Birkaç kutu gereksiz ilaç içmiş olmak dışında bir etkisi olur mu. İnsülin rezistansı varlığında, bu yaklaşımda değişiklik olur mu. Bir de sigara kullanıyorum, fazla kilolarım var, ve tabii ki buna bağlı insülin rezistansı var. Bunlar varken, yumurtlama ilaçlarıyla başlamak veta tüp bebek olayına girmek riskli biliyorum. Ama sigara da bırakılmıyor, kilo da verilmiyor. Çocuğu leylek de getirmiyor. Kiralık anne olayına mı girecez bilmiyorum valla....
rahim filmi hsg çekilse zannediyorum mantıklı olur insülin direnciniz varsa glucophage kullanıyorsunuz muhtemelen...sigarayı bırakmak çok stres yaratıyorsa en azından azaltın yumurtlama üzerindeki etkileri kanıtlanmış...önce aşılama IUI denenir sonra eğer olmazsa ki inşallah olur tüp bebeğe geçilir kiralık anne olayı falan durun biraz ya... ama yinede zayıflamaya çalışın çok faydası var