- Konu Sahibi petek_unal
-
"İnfertil olduğumu bir süre gebe kalmak için çabalayıp başarılı olamayınca öğrendim.Şimdi hayatım askıya alınmış gibi, zamanımın önemli bir kısmını doktor randevularında, labratuvar testlerinde ve tedavilerde harcıyorum.Bazen kendimi çok kırgın, yılgın ve güçsüz hissediyorum."
İnfertilite ilişkiniz üzerinde önemli etkiler oluşturur.Eşlerin her ikisini birden fiziksel,ruhsal,sosyal ve ekonomik olarak etkiler.Çiftler aşağıda örnekleri sunulan bir perspektifle duygular yaşayabilirler;
*Hayatlarını kontrol eden infertiliteye karşı kızgınlık ve öfke
*Sonuçsuz kalan tedavi yöntemlerine karşı kızgınlık veöfke.Bu duygusal durum kadınlarda daha güçlü olarak yaşanmaktadır.
*Yoğun bir zaman,enerji ve para tüketmesine rağmen tedavilerin bebeği garanti edememesinden duyulan hayal kırıklığı
*Ekonomik endişeler
*Artmış hassasiyet, duyarlılık ve kolay incinebilirlik
*Seks ilişkisini bir yük ve angarya gibi hissetmek
*Kısa ve uzun vadeli plan yapabilme yetisini kaybetmenin sıkıntısı
*Kendini cezalandırma-"belki de ben çocuk sahibi olmayı haketmiyorum" tarzı düşünceler
*Kendini suçlama-"eğer şunu ya da bunu yapmamış olsaydım bebeği olurdu" düşünceleri
*Tekrar tekrar denemeler yaparak savaşa devam edip bir şekilde kontrolü ele geçirebilme çabası.
"Bunlara katlanmak zorunda kalan tek kadın benmişim gibi hissediyorum.Çocuğu olan veya hamile arkadaşlarımla görüşmeyi kestim, çünkü onları görmek bana çok acı veriyor. Çok yanlız hissediyorum,hiç kimse beni ve neler yaşadıklarımı anlamıyor."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?