infertilite süresi boyunca sizi en çok üzen şeyler

seyus

RABBİM;Bahşettiğin emanetini sana emanet ediyorum
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
732
484
108
37
arkadaşlar 2.5 yıldır infertilite ile mücadele veriyorum kendi derdimiz bize yeterken bide çevreye dert anlatmak oldukça zor peki siz neler yaşayarak bu dönemi geçiriyorsunuz

demek ki bebek isteyenler uyuyor...

bu problemi yaşayanlar hadi topiğe siz neler denediniz bitkisel karışımlar ilaçlar ama yinede olmadı

3 yıl oldu bana en büyük eziyeti kaynanam yaptı onu yedin böyle oldu bunu yedin böyle oldu çocuklu arkadaşlarndan soğudum gitmez oldum sıkıntı büyük zaten yeterince acı çekiyorum yetmiyor birde çevre

Nefret ediyorum cevre baskisi denen seyden.O olmasa hayatlarimiz cok daha guzel olur hicbirimiz bu kadar stres olmazdik.Her sey daha kolay olurdu.Bebeklerin olmamasina biraz da o cevre neden.Hic rahat birakmiyorlar her yaptigin seyde basina gelen her iste hesabini vermek zorundaymissin gibi...ben de bazen insanlarin yuzune SANANE diyerek bagirmak istiyorum , yapamiyorum.

benim kayınvalidem çok sıkmasada beni benimle bir adetimi takip eder her ay sonuma yakın sorular sorar doktora gidince kocamdan önce o arar ne oldu diye tabi bunlara kızmıyorum ama bi keresinde doktor benimle çok ilgilenmiyo diye ya sen doktora anlatamıyosun o yüzden sana bakmıyor sen ona ya bana kısırsın sen diyo kaynanamlar beni sıkıyolar kısırsın sen diyolar desene o zaman ilgilenir dedi gözümden akamayan yaş içme aktı yemin ederim

18 aylik bi infertiliteyim malesef evlendigimden beri hatta cok daha oncelerine kadar en büyük hayalim anne olmakti henüz olmadım henuz diyorum çünkü inanıyorum rabbimin vereceğine bi gun bende anne olacam.. e tabi hersey bu kadar normal degil çevrenin sürekli yok mu bişey demesi herkesin gozunun adetimde olmasi hatta zamaninda kiz adet olmadin mi günün geldi demesi ben unutsam cevre tarafindan bi şekilde mutlaka hergun hatırlatılması ve normal olarak psikolojik çöküntü valla kötüyüm bunlar yuzunden artık dusunmeden edemiyorum biliyorum dusunmesem olacak benim ki pskolojk yabi sebepsiz infertilite off of rabbim en kisa zamanda versin de bu insanların agizlarini kapatalım hayırlısı amin...

ben de iki yıl sekonder infertilite yaşadım. çevremdeki insanlar neden ikinci çocuğu yapmıyorsun diye sorunca çok sinir oluyordum. sanki onların aklına ihtiyacım var. bir de çevremde istemeden ikinci çocuğuna hamile kalan arakadaşlarımı görünce üzülüyordum. ilk çocuk için bekleyen arkadaşlarım beni anlayamıyordu, bir tane çocuğun var ne diye kendini bu yıpratıyorsun diyorlardı. oğlum bir kardeşi olmasını çok istiyordu, kardeşi olan arkdaşlarının yanında bir burukluk yaşıyordu. ve kardeşi olmadığı için arkadaşlarına karşı çok vedakar ve herşeyini onlarla paylaşıyordu. çok şükür kardeşi oldu, artık daha mutlu.

inşallah sizler de en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursun

aynen canım bazen kendime kızıyorum keşke başta hiç kimse bilmeseydi biz istemiyoruz deseydik diye eşim de annesinin eltimin ablamın annemin aramalarından okadar bıktı ki artık kimseye söylemiyorum ne olup bittiğini çünkü yarın doktora gidicem desem ertesi gün akşamı telefonum susmuyo ne oldu diye yaaa zaten 2.5 yıl doktorlara dert anlatmaktan bu konuyu ezber yaptım aynı faslı bide onlara anlatmak öggg getiriyo......12 kasımda doktor randevum var hemde artık ya aşılama ya tüp diyecek doktor büyük ihtimal ama ben kimseye söylemiyorum kayınvalidem sıkıştırıp duruyodu gitsene doktora bu aralar bıraktın gitmeyi diye gittim doktor 3 ay dinlensin vücudun falan dedi diyince sustu tabi 3 ay sonra başlar yinee

tabiki senin özleminde başka olur bizde anneliği tatmak için başka ama nitekim sonuçta hepsi evlat için değil mi canım..inş.senin gibi bizde kavuşuruz bebişlerimize

amin yeter ki umudunuzu yitirmeyin ve stres yapmayın

canım zaten stres yüklü bulut gibiyiz bir de çevre vır vırı olunca şimşekli gökyüzü gibi elektrik yükleniyoruz....

merhaba hayırlısı olsun hepimiz için allah gönlünüze göre versin ben 3 yıllık evliyim çevrenin etkisi var tabiki ama ben kimseye bahsetmem dr falan gittiğimi tedavi olduğumu en iyisi eşin ve sen bilmelisin

tabiki doğrusu bu ama ben kayınvalidem ile çok yakın oturuyorum bide sorup duruyodu başta tabi işin bu kadar uzayacağını bilmiyoduk ee benim ilk aylarımda adet gecikmelerim oluyodu bende dikkat ediyodum ağır kaldırmıyodum onlarla markete gittiğimde elime poşet almamaya çalışıyodum soruyodu bişi mi var diye bende saf saf söylüyodum gecikti 2 3 gün diye hatta hiç unutmuyorum bana test almış eczaneden eşim gelene kadar yaptırdıydı yani sonra olmadıkça bebek senin adetlerin bozuk yumurtlamanda sorun var demeye başladı benimle doktora gelmeler falan ee doktorda onun yanında anlattı derken mevzu beni daha da çıldırttı tabii

şimdi aşılama yada tüp bebekte denesek kesinlikle kimse bilmeyecek çünkü bu seferde yatmadın kalktın ondan olmadı falan ayyy hiçç gelemem zaten benim derdim bana yetiyoo

bas edilmesi zor bi durum bn kucuk biyrtde yasiyorum burfa nezaman doktra gtsem bi tanidk cikiyo
bebek mi var diye soruyo duxzenszlik deyip geciyorum he birde bndn snra evlenenlerin bebidi olunca gozler bna cevriliyo hadi artk szde diye

valla canım büyük küçük farketmiyo ben okumalara gidiyorum geçen gittim yine saolsun bi ablamız var o okuma yapıyomuş baya bi kalabalık kayınvaldmde orda okuma başladı bitti tabii muhabbet başladı derken herkesin içinde bana demez mi ayyy canım senin haline çok üzülüyorum oyüzden dua buldum çocuk için ama nere koydum dur bakayım diye başladı aranmaya bende gerek yok ya benim olurda ben düşünmüyorum şimdilik saolun yinede falan dedim ama şok içindeyim kayınvalidemde tabi onlar istemiyorlar falan dedi yani anlayacağın bazen zorla günaha sokuyorlar beni

2yillik evliyim 15 aydr olmuyo bu arada ama gorumcemnde tup bebek oldugu icin kaynanam anlaysli yaninizdayim diyo biliyo cnku kizindan ama diger 2 gorumcm geceleri bos durmayin diyip duruyo bilmiyolar Rabbim onlara hemn nasip etmis halimden anlamiyo yarin esmin testi yapilck dua edin bisey cikmasin

inş.canım bişi çıkmaz kafaya pek takma dicem ama bu olay öyle böyle bi olay değil takılıyor maalesef benim eltim gittiğinden hamile kalanlardan 8 yıl sonra 2.bebek için spriali çıkarttı o ay hemen hamile kaldı görümcem yok ee tabi bi doğuramayan ben kaldım yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…