infertilite süresi boyunca sizi en çok üzen şeyler

korkununn ecele faydası yok canım bu kuşku daha kötü benim eşimde de morfoloji var maalesef 2,5 yıldır tık yok

bizimde 3 yıl bitiyor 4 e giriyoruzevet gerçekten korkunun ecele faydası yok mecbur gideceğim siz çektirdiniz mi?
morfolojiyi yükseltmek için uyguladığınız bir şey varmı?

Selam hanımlar,

Konuya ortasından dalmış Olacağım ama kusura bakmayın ne olur. Bütün gün ağlamaktan gözlerim Kermit'e döndü... Ancak benim gibi damdan düşenlerin yanında olmak göz yaşımı dindirecek sanırım.

Beş yıllık evliyiz, 4 Yıldır bebeğimiz olmuyor. Eşimin işi dolayısıyla adam gibi tedaviye başlamam 3 yıl aldı zaten... Teknik olarak tedaviye başlayalı 1 yıl oldu, hiç aşılama yapılmadı (tabi ki tüp bebek hiç denenmedi) ama ben çok yoruldum. Her gittiğim doktora hashimato troidim, insülin direncim, pko'm var demekten, ne zamandır kilolusunuz sorusuna da "hep kiloluydum" şeklinde cevap vermekten ve çok kolaymış gibi "bundan kurtulman lazım" cevabını almaktan bıktım. Fazla kiloları para sayıp almadım, evcil hayvan filan da değil ki bu besleyeyim özellikle! Böyleyim işte... En Zayıf halimi de biliyorum bu hastalıklarımın hepsi o zaman da vardı... Kilo vermem gerektiği gerçeğini kabul ediyorum ama nerdeyse kolu kırılana bile "kilodan" demeleri gülünç hale geldi artık.

E tabii bir de etraftan gelen sorular. Benim kayınvalidemin pek umrunda değil bu mevzu ama kendi ailem canımdan bezdiriyor zaten. Annem, anneannem, teyzem ve arkadaşlarım... 'Ee bebek ne zaman' mış!!!! Sanki Cheesecake hazırlıyoruz burda! Ne bileyim işte Allah ne zaman nasip ederse o zaman! Bir düşün bebeği henüz olmamış anne adaylarının yakasından! Gerçekten artık kadınların çok olduğu ortamlara girmek istemiyorum. Bir çok arkadaşımı aramak içimden gelmiyor.

He bir de anne olamadığım için işe kabul edilmemiş olmam var, bunu yaşayanınız oldu mu bilmem. İş görüşmesini gerçekleştiren de bir bayandı ve "yanlış anlama, bunu bir abla tavsiyesi olarak al, önce bebek işini hallet kariyer her zaman olur" diyerek kibarca "ikile" dedi... Bebeğim olmuyor, tüp bebek merkezine gitmeliyim ve bu tek maaşla ve halihazırda borcumuz varken ne kadar mantıklı bir opsiyon bilmiyorum. Bebek için para, para için iş lazım ve benim işe girebilmem için daha önce anne olmuş olmam lazım! Baya kısır bir döngü...

Özetle insanların doğum yapmayı bezelye pıtlatmak kadar kolay sanması sinirlerimi ciddi manada bozuyor. Normal olmadığımı görmek beni çok yordu... İnfertilite depresyonu galiba içinde bulunduğum ruh hali Allah'tan hepimize mental ve fiziksel şifa diliyorum. Çok uzattım, hakkınızı helal edin

bizimde 3 yıl bitiyor 4 e giriyoruzevet gerçekten korkunun ecele faydası yok mecbur gideceğim siz çektirdiniz mi?
morfolojiyi yükseltmek için uyguladığınız bir şey varmı?
canım ben ilk 1 yıl olmayınca akibine çektirdim hsg bişi çıkmadı çok şükür en azından benim tetkitlerin en zorunu atlattım eşimde morfoloji çıktı ama doktor pek önemsemedi çünkü sayı ve ileri hareket iyi dedi ama biz keçiboynuzu kürü falan yaptık macunlar yaptık eşime bol bol fındık ceviz yedirdim bide kadın doğum dokturu trebestan diye bitkisel bi ilaç önermişti 3 ayda onu kullandı ama bidaha gidip test veremedi işinden dolayı yani gebelik de olmayınca bilmiyorum yani ilaç yaramadı sanırım sizin sayı kaç ileri hareket falan

canım zaten burda herkes gibiyiz kaba tabirle nasrettin hoca eşekten düşmüş oyyy offf diye diye yerinden kalkamamış hoca.bu durumu gören bi adamda başlamış gülmeye ve hoca alt tarafı eşekten düştün ya ne offladın deyip dalga geçmiş.hoca adama doğru bakıp sen hiç eşekten düştün mü diye sormuş adamda yok demiş hoca da yapıştırmış cevabı nerden bileceksin ozaman neremin ne kadar acıdığını demiş.bizimkiside bu hesap canım eşekten düşeni eşekten düşen anlar bakmıyoruz başkalarına yola devam en sonunda bebişlerimizi kucağımıza alıcaz allahın izniylee

inş herşey yoluna girecektir dua et ben 3 yıllık evliyim 2 düşük yaptım şubat ayında ikizlerim alındı tedaviyle olmuştular kalp atışı yoktu alındılar.haziran temmuz aylarında 2 ay puregon iğne kullandım olmadı.çalışıyorum yıllık izinde kaplıcaya gittim.adetimi bekliyordum yine tedaviye başlamak için adetim geçikti test yaptım çıktı şimdi 5 haftalık gebeliğim var

arkadaşlar 2.5 yıldır infertilite ile mücadele veriyorum kendi derdimiz bize yeterken bide çevreye dert anlatmak oldukça zor peki siz neler yaşayarak bu dönemi geçiriyorsunuz

bende malesef anne olamayanlardanım.pko var ama bu anne olmama engel deyilmiş sebepsiz infertelite.kurtulamadım kac senedir.etrafımdaki kimseye soylemiyorum cocugum olmuyor die. bide onları cekemem.1 kere tüp bebek denedim ondada sadece kayınvalideme ve anneme soyledim.kayınvalidem asla bana bu konuda agzını bile acamaz.kimseye laf soyletmem bu konuda.kendi annemde dahil.bu konuda cok hassasım

allah kolaylık versin canım hepimize baktığımızda benimde gebe kalmama sebeb yok ama rabbimin ol emri daha gelmemiş demekki.bende çok hassas bi süreç yaşadım yanımda bebek deseler gözlerimden şapır şapır yaş geliyodu engel olamıyordum ilk başlarda çok kızıyodum neden konuşuyorlar laf sokuyorlar gibisine ama bu konuşmalar beni yıpraktıkça hassasiyetim gittikçe azaldı alıştım tabiki şimdi ne olup bittiğini kimseye söylemiyorum ama konuşsalar soru da sorsalar artık sinirlerimi aldırmış gibi cevap veriyorum

aayyyy çok güzel çok sevindim inş.sağ salim kucağınada alırsın canım benim bebişini.ben hiçbi zaman duamı eksik etmiyorum rabbim yazmıştır vakti zamanını bekliyoruz işte insanoğlu aciz ve sabırsız napalım hz.zekariyaya hz.yahyayı bahşeden rabbim belki bigün bizede evlat sevgisini tatdırır rabbim istedikten sonra hz.zekeriyanın eşi gibi menapozda dahi olsan rabbim verir inş.bizede nasip edecektir

15 aydır bekliyorum. yaşıtlarım tam da bu dönemlerde hep hamile. bana söylemeye çekiniyorlar en çok ona bozuluyorum. bir de yok mu bebek lafına. var da ben saklıyorum sanki. geçen görümcem 3. bebeğine hamile olduğunu sofra başında söylemeye çalıştı. birbirlerine sen söyle ben söyleyeyim itişmeler kakışmalar. yemin ederim çığlık atacaktım. aslında beni kırmamak için çalışıyorlar ama daha çok kırılıyorum. çok önemli bir şey biz yaptık sen yapamıyorsun gibi bir tepki çıkıyor ortaya. sabır var ya çok zor ama çok güzel. o gün orda kendimi tuttum ya ben bu işi başarırım. Allahım bize de nasip edecek inşallah. sadece biraz daha sabır.

valla ne yalan söyliyim aynı dertten muzdarip iken ,ki beni kırmamak için değil özellikle kafama kakmak için yaparlardı.her insan bir değil. inat değilmi ben istemiyorum siz istiyosanız 10 tane doğurun bana ne diyodum. çıkıyodum işin içinden bir daha da bişi diyemediler.valla benim canımı yakmak için yapıyolardı. bende savunmaya geçiyodum umursamaz davranıyodum artık mecbur bıraktılar konuşmayı. bebek haberini aldıktan sonrada ben hiç kimseye söylemedim 3 ayı baya bi geçti eşim haber verdi. benim canımı çok yaktılar çünkü...

yaa bu bi eksiklik değil ki ama anlatamıyorsn ışte eşinde bende çok sıkıldık hele şu söz yokmu delirtiyor bizi sizin bebek olsun görürüz sizi sizin yok ya gibi tuhaf cümle var mi ya

saol allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…