Ingilizce de kelime ezberi

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.455
198
Yeni bir ogrenenler, meraklilari bu kelimeleri aklınızda nasil tutuyorsunuz?
Eskiden sorsaniz hic birsey bilmiyorum derdim fakat artik bence dil öğrenebiliyorum. Fakat bu kelimeleri nasil daha hizli bir sekilde ogrenilirim?
Sizlerin bir fikri.metodu tarzi var mi? Cidden bunalmış durumdayım..cok teşekkür ederim

Ben de yökdile girdim, kardeşim kursuna gitmişti. Onda bi kelime defteri vardı. Hocası her gün yatmadan hepsini hızlıca, düşünmeden okumasını istemiş. Bir süre sonra ezberlemiş. Tek tek ezberlemedi.
Kelime ve anlamlari mi karsilikli yaziyoe

Kelime ve anlamlari mi karsilikli yaziyoe
Evet ama defterdeki kelimeler de birbiriyle bağlantılı şekildeydi sanki. Mesela zıt anlamı da karşısındaydı. 1 demişim de 2 kere tekrar et demiş de olabilir hızla okuyordu. Muhtemelen hala durmuyordur ama onda pdf şeklinde vardı isterseniz sorayım.

Eskiden sorsaniz hic birsey bilmiyorum derdim fakat artik bence dil öğrenebiliyorum. Fakat bu kelimeleri nasil daha hizli bir sekilde ogrenilirim?
Sizlerin bir fikri.metodu tarzi var mi? Cidden bunalmış durumdayım..cok teşekkür ederim
ingilizce kitap dergi okuyun filmleri önce altyazılı izleyin sonra altyazıyıda bırakın

Evet ama defterdeki kelimeler de birbiriyle bağlantılı şekildeydi sanki. Mesela zıt anlamı da karşısındaydı. 1 demişim de 2 kere tekrar et demiş de olabilir hızla okuyordu. Muhtemelen hala durmuyordur ama onda pdf şeklinde vardı isterseniz sorayım.
Ya muhteşem olur benim icin cok sevinirim gerçekten

images (13).webp

Benim parolam sevgidir. Bir ilişki, tatlı bir arkadaş vs vs insanın dilini geliştiren şeylerdir.
Hangi sehirdesin? Boş zamanlarinda couchsurfing sitesiyle turist gezdirebilirsin. Ya da turist çekmeyen bir sehirdeysen (ki benim tatlis arkadaslarimdan hakkariye giden italyan, Van'a giden Belaruslu, Çorum'da 5 gün tatil yapan Amerikalı,Mardin'e yerleşmek isteyen Faslı falan çok var:) yani her şehir turist çeker bence:) özellikle otostop ile gezen turistler,Anadolu'nun her yerinden geciyorlar ..
Güvenilir bulmazsan bu siteyi dilersen dil paylaşım appleri indir,anadili İngilizce olan insanlar bul..konuş,konuş,konuş... Bir süre sonra beynine giriyor zaten.

*İngilizce benim de kanayan yaram. Flört edecek kadar, günlük konulardan sohbet edecek kadar İngilizcem var ama gramer bilgim cok yetersiz ve günlük sohbet dışında kalan konularda çoğu şeyi anlamıyorum bile

Çok kelime biliyorum ingilizcede
Size hazırlıkta yaptığım yöntemleri yazayım

1. İngilizce alt yazılı dizi izlemek. Ama izleyip geçmedim hiç. Durdura durdura, bu kelime ne anlama geliyor diye baka baka yazarak izledim. Bir faydası da şu oldu. Mesela bazı kelimeler bazı ekler alır. Örneğin, contribute to.. bir şeye katkıda bulunmak. She contributes to society (topluma katkıda bulunur) gibi. Diziler sayesinde hangi kelime kendinden sonra önce ek alır mı almaz mı onu öğrendim

2. R ile başlayan kelimeler resmen kabusumdu. Onları bir türlü ezberleyemiyordum. Ufak kağıdım bir yüzüme ingilizce diğer yüzüne türkçesini yazdım. Canım sıkıldıkça kura çekiyordum. Türkçesi gelmişse ingilizcesini söylüyordum veya tam tersi.

3. Bol bol okuma yaptım. Bu sayede direkt Türkçe anlamını bilmediğim ama ingilizce nerede hangi bağlamda kullanıldığını bildiğim bir sürü kelime var. Bazen eşim sorar buraya ne gelir şıklardan diye. Doğru cevabı söylerim ama anlamını bilmem (direlt türkçe karşılığını bilmem, ama uzun ingilizce açıklamasını yapabilirim)

4. Bir süre sonra Türkçe sözlük bıraktım. İngilizce İngilizce sözlük en iyisidir. Bu da bana acayip kelime öğretti.

5. Müzik dinlemeye bayılırım. Müzikleri hep şarkı sözlerini takip ederek dinledim. Orada bilmediğim kelimeleri hep cümle olarak aldım deftere yazdım. Yani bilmediğim kelime door ise sadeve door=kapı şeklinde yazmadım. İçinde geçtiği cümleyi yazdım ki hangi zamanlarda, hangi bağlamda nasıl kullanılıyor, onu bileyim.

6. Bir kelimeyi çok tekrar ettiğimi fark ettiysem eş anlamlılar sözlüğünden alternarifine baktım ve onları da yazdım. Mesela hazırlıkta makale yazarken fark ettim ki hep understand yazmışım. Kağıt baştan sonra umdersrand dolu. Bende eş anlamlılarını öğrenip bazılarını değiştirdim. Bu sayede yeni kelimeler öğrenmiş oldum.

Çok kelime biliyorum ingilizcede
Size hazırlıkta yaptığım yöntemleri yazayım

1. İngilizce alt yazılı dizi izlemek. Ama izleyip geçmedim hiç. Durdura durdura, bu kelime ne anlama geliyor diye baka baka yazarak izledim. Bir faydası da şu oldu. Mesela bazı kelimeler bazı ekler alır. Örneğin, contribute to.. bir şeye katkıda bulunmak. She contributes to society (topluma katkıda bulunur) gibi. Diziler sayesinde hangi kelime kendinden sonra önce ek alır mı almaz mı onu öğrendim

2. R ile başlayan kelimeler resmen kabusumdu. Onları bir türlü ezberleyemiyordum. Ufak kağıdım bir yüzüme ingilizce diğer yüzüne türkçesini yazdım. Canım sıkıldıkça kura çekiyordum. Türkçesi gelmişse ingilizcesini söylüyordum veya tam tersi.

3. Bol bol okuma yaptım. Bu sayede direkt Türkçe anlamını bilmediğim ama ingilizce nerede hangi bağlamda kullanıldığını bildiğim bir sürü kelime var. Bazen eşim sorar buraya ne gelir şıklardan diye. Doğru cevabı söylerim ama anlamını bilmem (direlt türkçe karşılığını bilmem, ama uzun ingilizce açıklamasını yapabilirim)

4. Bir süre sonra Türkçe sözlük bıraktım. İngilizce İngilizce sözlük en iyisidir. Bu da bana acayip kelime öğretti.

5. Müzik dinlemeye bayılırım. Müzikleri hep şarkı sözlerini takip ederek dinledim. Orada bilmediğim kelimeleri hep cümle olarak aldım deftere yazdım. Yani bilmediğim kelime door ise sadeve door=kapı şeklinde yazmadım. İçinde geçtiği cümleyi yazdım ki hangi zamanlarda, hangi bağlamda nasıl kullanılıyor, onu bileyim.

6. Bir kelimeyi çok tekrar ettiğimi fark ettiysem eş anlamlılar sözlüğünden alternarifine baktım ve onları da yazdım. Mesela hazırlıkta makale yazarken fark ettim ki hep understand yazmışım. Kağıt baştan sonra umdersrand dolu. Bende eş anlamlılarını öğrenip bazılarını değiştirdim. Bu sayede yeni kelimeler öğrenmiş oldum.
Harikasınız. Cok verimli olacak 😉

Ek olarak İngilizce gazete okurdum. Çünkü o konu konu olurdu. Mesela ekonomi sayfasındaki kelimeler ekonomi terimleri ile ilgili olurdu gibi gibi. Böylece kategori de yapabiliyordum.
Yökdil e girmedim ama yds de çok faydasını gördüm. 86 almıştım

Bi hayir daha yapayim; muzik ile ogrenmek isterseniz (pekcok dili) lyricstraining web sitesine (gene link yok) gidin. Sarki turunu secin, dili secin ve kolaydan zora ilerlerken sarki sozlerindeki bosluklari siz doldurun.

Bir de milattan once "kelime tombala" m vardi, kucuk kagidin onune turkce arkasina ingilizcesini, bir yerine opposite ve/ya snonyme yazardim. Kagidi cektigimde hangi yuzu geldiyse diger yuzundekini soylerdim

Back
X