Yeni bir ogrenenler, meraklilari bu kelimeleri aklınızda nasil tutuyorsunuz?
Eskiden sorsaniz hic birsey bilmiyorum derdim fakat artik bence dil öğrenebiliyorum. Fakat bu kelimeleri nasil daha hizli bir sekilde ogrenilirim?
Sizlerin bir fikri.metodu tarzi var mi? Cidden bunalmış durumdayım..cok teşekkür ederim
Çok kelime biliyorum ingilizcede
Size hazırlıkta yaptığım yöntemleri yazayım
1. İngilizce alt yazılı dizi izlemek. Ama izleyip geçmedim hiç. Durdura durdura, bu kelime ne anlama geliyor diye baka baka yazarak izledim. Bir faydası da şu oldu. Mesela bazı kelimeler bazı ekler alır. Örneğin, contribute to.. bir şeye katkıda bulunmak. She contributes to society (topluma katkıda bulunur) gibi. Diziler sayesinde hangi kelime kendinden sonra önce ek alır mı almaz mı onu öğrendim
2. R ile başlayan kelimeler resmen kabusumdu. Onları bir türlü ezberleyemiyordum. Ufak kağıdım bir yüzüme ingilizce diğer yüzüne türkçesini yazdım. Canım sıkıldıkça kura çekiyordum. Türkçesi gelmişse ingilizcesini söylüyordum veya tam tersi.
3. Bol bol okuma yaptım. Bu sayede direkt Türkçe anlamını bilmediğim ama ingilizce nerede hangi bağlamda kullanıldığını bildiğim bir sürü kelime var. Bazen eşim sorar buraya ne gelir şıklardan diye. Doğru cevabı söylerim ama anlamını bilmem (direlt türkçe karşılığını bilmem, ama uzun ingilizce açıklamasını yapabilirim)
4. Bir süre sonra Türkçe sözlük bıraktım. İngilizce İngilizce sözlük en iyisidir. Bu da bana acayip kelime öğretti.
5. Müzik dinlemeye bayılırım. Müzikleri hep şarkı sözlerini takip ederek dinledim. Orada bilmediğim kelimeleri hep cümle olarak aldım deftere yazdım. Yani bilmediğim kelime door ise sadeve door=kapı şeklinde yazmadım. İçinde geçtiği cümleyi yazdım ki hangi zamanlarda, hangi bağlamda nasıl kullanılıyor, onu bileyim.
6. Bir kelimeyi çok tekrar ettiğimi fark ettiysem eş anlamlılar sözlüğünden alternarifine baktım ve onları da yazdım. Mesela hazırlıkta makale yazarken fark ettim ki hep understand yazmışım. Kağıt baştan sonra umdersrand dolu. Bende eş anlamlılarını öğrenip bazılarını değiştirdim. Bu sayede yeni kelimeler öğrenmiş oldum.