canım bende bir yere başladım üds ve kdps için orda sadecekuralına göre soru çözmeyi öğretiyor yani 4 5 ayda ing.yi öğreticem gibi bir iddiaya girmiyor bana mantıklı geliyor ama bazı sorularda da anlam olmadan nasıl çözücez kuralla pekte mantığımda yatmıyor o açıdan hoş kuralla 100 sorunun 100ünüde çözen de var mıdır demi??
Cevap için çok sağol canım .Evet hep türkçe düşünüp cümle kurmaya çalışıyorum .Diğer türlü nasıl yapabilirim hiç bilmiyorum
How ı met your mother 'i önce türkçe altyazılı mi izleyim ,sonra ingilizce altyazılı değil mi :26:
Sence ingilizce kursuna gitmeden halledebilir miyim ?Callen metod için iyi diyorlar .
bu noktada önce past tense ve past perfect tense ayrımı yapmak lazım örneğin ;
ben dün okula gittim. = I went to school yesterday = past tense
sen aradığında ben okula gitmiştim. = When you called me, I had gone to school.
past perfect tensede fiilerin 3.halini kullanırız daha geçmişte olduğunu belirtmek için
rica ederim, türkçe düşünmek çok normal çünkü beynimiz ona hakim, dinleme yazma konuşma okuma gibi çok fazla haşır neşir olunca beyin bazen kendi kendine ingilizce düşünmeye başlıyor, bazen bir şeyin ingilizcesi aklıma geliyor tükçesini hatırlayamıyorum mesela :) onu zamanla aşablirsin, önce çok fazla duyman lazım, türkçe altyazılı izle tabi ama filmlerde imkanın varsa indirebilirsen önce altyazısız sonra iki üç kere altyazılı izlemeye çalış, sonra kendin farkedeceksin değişimi, ben bunu nası duymamışım diceksin :) kursa gitmeden halletmen tamamen senin isteğine ve yılmayışına kalmış, çok geniş bir gramer yelpazesi var ağırdan almak lazım grameri ağırdan alırken dinleme ve kelimeye ağırlık verip tamamlarsın, kendine zevkli hale getirmeye çalış, ancak o zaman sıkılmazsın. değişik bir taktikte öğretmektir :) insan en iyi öğretirken öğrenir çünkü o zaman eksiklerinin farkına varıyor, birine anlat mesela ya da kimse yoksa ben bunu nasıl anlatırdım diye düşün, sadece bir öneri
abla idolümsün ya bir ara özelden detaylı konuşsak seninle soracak çoook sorum var sana :)
tabi ne zaman istersen elimden geldiğince yardımcı olurum
ingiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum dersler çokmu ağır acaba ? ve ne düzeyde bir ingilizce gerekiyo ? nerde okudun ? çok soru sordum sanırım
ingiliz dili ve edebiyatı okumak istiyorum dersler çokmu ağır acaba ? ve ne düzeyde bir ingilizce gerekiyo ? nerde okudun ? çok soru sordum sanırım
cnm genelde eğitim fakültesinde okuyan ing. öğretmenleri edebiyatçılarla pek anlaşamazlar nedendir bilmem... ing öğretmeni ve filolog olmak arasında çok fark var... ingilizce öğretmenliği bölümünde öğretmeye odaklanır nokta atışı yapılır.. sen bir filolog olarak ilk ing eserlerden başlayarak eski ingilizceyi öğrencek, incili neredeyse ezbere bilecek, ingilterenin tarihini belkide kendi tarihinden daha iyi bilecek, dönemin kıyafetlerinden tiyatrolarına, psikolojik analizlerden kuramcılara bir sürü bilgi yüklenecek, hatta şiir çevirebilcek hale geleceksin. ing. öğretmenliği yapacaksan öğrendiklerine acıyorsun maalesef... ama gerçekten bir filolog (dilbilimci) oluyorsun. yani 'entel' oluyorsun gerçkten.ingilizce öğretmenleri daha spesifik eğitim alırlar. öğretmeeye odaklı bir eğitim sistemleri vardır. (olması gerektiği gibi yani):)
zormudur... zordur ama değer. çalışma alanı çok geniştir... ve bir vizyon katar. son hafta çalışayım olayına gelmez edebiyat... kitaplardan birini kaçırdımı yandın.. ama düznli çalışırsan dersleri boşlamazsan ve iyi not tutuyorsan çok başarılı olursun... umarım istediğin bölüme girersin.
bu arada ing. öğretmeni arkadaşım edebiyatla ilgili soru sorulunca dayanamadım cevapladım kusurabakmıyorsun inş...:)
Lisede dil bölümü okudunuz. Benim merak ettiğim liseden mezun olduğunuzdaki kurunuz ne oluyor? upper int mi?
ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesinde okuyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sınavlar,çalışma yöntemleri,kaynak kitaplar vs ile ilgili memnuniyetle olurum
aöf ingilizce bölümü warmıydı ben yeni duyorum:S sınavsız geçilebiliomu peki bende biara okumayı istiodum fakat aöf olduğunu yeni duydum biraz açabilir misiniz
cnm yardım ıstedıgım bı konu var acıl :18::18::18::18:
hangı ıng dıl kursunu onerıyosun ban su an sıcak gelen kurs amerıkan kultur dernegı sen nedersın ????
bu arada ozel sırketler acısından sorum olcak bu bazı ozel sırketler duyumlarıma gore arklardan hangı ıng kursuna gıttıgıne kadar soruyolarmıs hangılerını oenmsıyolar bılıyomusun ???
bu kıs bı kursa baslıcam ama hala karar veremedım ankaradayım alternetıfım cok fakat kararsızım
ınforlangı da duydum ıyı dıye wall street bılgısayar uzerınden ogretıyo dıye duydugum ıcın ıstemıyorum orayı yanlıs mı bılıyorum yoksa ?? bırde global ıng duydum odtu nun de ıyı denılyıo ama eve cok cok uzak tercıhım degıl
ha bırde son olarak englısh tıme berbat dıye duyuyorum her seferınde
her goruse acıgım cnm lutfen cevaplarını beklıyorum ???
mrb özel şirketler soruyordur elbet eğitim kalitenizi ve seviyenizi anlamak için, hatta belge bile isteyenler var seviyenize dair, birçok kurs sadece boş para tuzağı birşey öğrenemeden bitiyor sormakta haklılarda bence zaten, ankarada ki kursları pek bilmiyorum açıkcası ama amerikan kültür baya isim yapmış durumda eğitimi ile, bilgisayar üzerinden eğitimi ilk defa duyuyorum ama şahsen önermem,
Wall street esnek çalışma programı yapması açısından size uygun ders programı yapıyor olması çok buyuk bir artı, ve gercekten iyi eğitimcileri kadrolarına alıyorlar, oldulça iyi pratik yapıyorlar, bilgisayar bakımında olarak da çalışma programı veriyorlar yoksa öğretimi sadece oradan yapmıyorlar, orayı düşünebilirsin adı da oldukça etkilidir, hem hacettepe de ingiliz dil bilimi okuyan biri olarak hem de kardeşimin orada kurs almasındaki memnuniyete dayanarak fikir veriyorum, tabii tercih sizin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?