İngilizce öğretmenlerimiz yardım lütfen

PiandSm

09.09.09 =) Epk.Ek (=
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2012
1.496
880
123
Merhabalar. İngilizce öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim, haliyle bu sene çok fazla micro-teaching sunumu yapıyoruz. Bir hocamız 5-6 yaş grubuna göre ders anlatmamızı istiyor. Biz de grup arkadaşımla "colors" konusunu düşündük. Aklımızda birkaç aktivite var;

1. Renkleri bir şarkıyla öğretebiliriz diye düşünüyoruz, bol renkli bir video yardımıyla.
2. Balonlar yardımıyla oyun oynatalım diyoruz, rengi söylediğimizde o renk balonu olanlar ayağa kalkacak vs.
3. İstop oyununu düşünüyoruz değerlendirme aşaması için.
4. Konuyu renkleri bolca kullandığımız bir slaytla da gösterip, şarkıyı değerlendirme veya aktivite kısmında uygulayabiliriz diyoruz.

Yani kararsız kaldık. Bir de herşeyi İngilizce anlatacağız. Ne kadar basit cümle kurup basit "instruction" verebiliriz o konuda şüpheliyiz. Lütfen yardım edin. Tecrübelerinizi paylaşın. Şimdiden teşekkürler herkese.

Merhaba
geç kalmadım umarım.
yapmayı düşündüğünüz şeyleri beğendim. oyunla beraber güzel bir fikir, o yaş grubunda teorik bilgi vermek sıkıntı, instruction kısmını kısa ve öz alıp o yüzden uygulamaya hemen gelirseniz, tonlama ve mimiklerle daha iyi hale getirebilirsiniz dersinizi. renkli kartlar ve çizgi film karakterlerini kullanmak da iyi bir fikir olabilir. kolay gelsin.

Tesekkür ederim konumuzu değiştirmek zorunda kaldık baska arkadaşlar yaptı aynı aktiviteleri. Biz what is this sorusuyla classroom objects ögretmeye karar verdik şarki ve oyunla.. Yine de cok tesekkürler:34:

Back
X