İngiltere'de yaşamak..

Ne kadar süre ile ücretsiz çalışma bekliyorlar peki? Bi fikriniz var mı?

Yanlış anlamayın ama gerçekten bilmedigim için soruyorum
Şimdi orda bir evde 4-5 aile mi kaliyor kiralik ev bulamayip ?
Bu sanki Türkiye'ye yerleşen yabancı uyruklu insanlarin aynı evde sürü halinde yaşaması gibi degil mi ?

Bide mesela böyle yaşayanlara oraların yerli halkı nasıl davranıyor ? Bakış açıları nasıl ?

Boyle birsey yok yahu
Share house denen paylaşımlı evler var da sizin dusundugunuz gibi birsey degil bu
Mesela 5 odali bir villanin odalari kiralaniyor ve cocuklu ailelere falan degil genelde bekar jnsanlar yasiyor ev arkadasi gibi dusunun , nadiren evli genc ciftler de bu sekilde oda kiraliyor ama burdaki suriyelilerin yasadigi sekilde degil

Bu tarz evler

Londra'da ulaşım fiyatları Zone Lara göre değişkenlik gösterir. Mesela Zone 6 da yaşayıp Zone 1 de çalışan biri aylık 250 kusur pound öder, 35 pound biraz ucuz kaçmış. Zone 1 içi veya Zone 1 zone 2 arası fiyat olabilir ancak.

Yok öyle olmuyor kız
Ev sahibi oda oda kiralıyor
Veya 3 kişi birleşip kiralıyorsun
Herkesin 1 odası oluyor
Misal 3odalı evi 3 kişi paylaşıyor, yani 15suriyelinin aynı evde yaşaması gibi değil
Türk biri için hayal etmesi garip biliyorum 2 yabancıyla aynı evde yaşamak... Ben yapmadım hiç mesela bana da çok acaip geliyor

Yerli halk da Londra'da da Almanya'da da bu şekilde yaşıyor gayet normal yani

Ne biliyim öyle bi yazılmış ki
Farkli canlandı gözümde

Merhabalar. Kusura bakmayın ancak yazabiliyorum.
Biz konuyu konuştuk, eşim ve arkadaşının söyledikleri şu şekilde:
Referans mektubu veya benzeri bir belgeyi ancak orada önceden kesinleşmiş bir iş vereniniz varsa, onun oluşturması mümkün ve mantıklı olacaktır. Ben kendi işinizi kurmayı düşünüyordunuz diye hatırlıyorum yanılmıyorsam. Öyle bir durumda portfolyo hazırlamak gerekli veya doğru olur muhtemelen.
Bunun haricinde birinin size garantörlük yapması da işinizi kolaylaştırır ama bu kefil olmaktan başka bir şey değil. Kredi kartı borcunuza kadar arkanızda durması gerekir bu kişinin. Bunu da yapacak birini bulmak imkansıza yakındır bence.

Siz bu konuyu bilen birine tekrar danışın derim. İlla ki bu konu ile ilgili daha bilgili olan avukatlar vs vardır, sizi yanlış yönlendirmek istemem. Pek bir faydam dokunmadı maalesef

Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Sevgiler

Bu soylediklerinizin ankara anlasmasi ile hicbir ilgisi yok , yanlis anlamayin sadece okuyan birileri olursa kafasi karismasin diye soyluyorun

Tamamen yanlis bilgiler

Merhaba :)
Çok teşekkür ederim cevap için. Referans mektubu burada yaptığı işlerin kanıtı niteliğinde, onu zaten hallettik.. Benim söylediğim potansiyel müşteri mektubu.. Bu da aslında resmi olarak bir bağlayıcılığı olmayan ama geldiğimiz de bizimle çalışabileceklerini belirten bir mektup.. Yani Uk de iş yapabileceğimizi gösteren bir kanıt niteliğinde olmakla birlikte, sözleşme gibi ya da kefillik gibi resmi bir mecburiyet durumu yok.

Biz de Berlindeyiz. Su forumda ilk kez Berlinde yasayan birileriyle karsilastim o da tasinmak istiyormus
Ama tabi dediklerinizde haklisiniz. Berlin bir nevi Istanbul. Biz seviyoruz ama nereye tasinmayi planliyorsunuz?

Anladım kusura bakmayın ben yanlış anlamışım o zaman

Bu soylediklerinizin ankara anlasmasi ile hicbir ilgisi yok , yanlis anlamayin sadece okuyan birileri olursa kafasi karismasin diye soyluyorun

Tamamen yanlis bilgiler
Zaten ben de bana söyleneni ilettim ve bir bilene danışın yanlış olmasın dedim.

Arkadaşımızın da zaten kaç yıldır orada yaşadığını, dolayısıyla bu anlaşma ile bir ilgisi olmadığını söylememe gerek yok herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…