- 10 Eylül 2015
- 321
- 581
- 103
- 38
- Konu Sahibi Fairy-tale
-
Sabah geldim işe. Bi sürü yorum gelmiş diye de ne sevinmiştim. Bi baktım kavgaymış :/Arkadaş İngiltere hakkında bişey sormuş , alakasız saçma sapan şeylerle mahvettiniz . Konu sahibi arkadasım , İngiltere yaşayan çok yakın arkadaşlarım var rica ederim sana yardımcı olurlar . Hangi şehir bu arada ?
Ya dayanamayacağım. Sen ne çirkef birisin. (bir insansın demeye dilim varmadı) eli belinde mahalle çingenesi üsluplu terbiyesizKoca nafakası yemeye devam o zaman yallah
Ben dil olarak iyi seviyedeyim eşime göre. Onun yazılım dili var ama dışarıda çalışamaz. O yüzden hem iş olarak hem dil probleminden onun üzerine kuruyoruz şirketi.ingilizceniz ne seviyede? konu cok baska yerlere gitmis bu yorumlarda maalesef
Bir iki tane mektup buldum. Arkadaşların arkadaşları vs şeklinde. Sağolsunlar yardımcı oldular. Merak ettiğim okulda çocuk dışlanır mı? Manchester iş imkanları ve yaşam olarak Londra'ya göre ilk etapta iyi mi? vs..1 yıldır Londra'da yaşıyorum. Referans mektubu ile ilgili burada bir isyeri sahibi olan birilerinden bulunmali ki kimse yapmaz. zaten sizin icinde gerekli degil esiniz bir isyeri kuracak. Arkadaslarim geldi 2 ay olacak buradan referans mektuplari yok. Daha doğrusu buradaki tanidiklarimin hicbirinin bu ülkeye ait referans mektupları yok. Tabi olmasi vize almayi kolaylastirabilir bilemem. Ben evlilik vizesi ile gelenlerdenim. Is imkanlari fazla Londra'nin. Cok Türk var. is imkanlari fazla oglunuzu da krese verebilirsiniz. Ev kiralari biraz uçuk rakamlar zoopla tarzi sitelerden bakiyorsunuzdur zaten. Gelenler genelde oda tutuyorlar. Ben yapamam paylasimli bir yerde. 1 odali evler de cok pahali ucuzda illaki bi sorunu oluyor evlerin. Londra disinda büyük house dedigimiz evler londra daki 1 odali ev fiyatlarina denk yani londra dışı ucuz londraya göre. Bir arkadasimin bankada 5000 sterlin gostererek geldi. Diger arkadasim 15 bin sterlini vardi ama minimum 5 bin yeterliymis. Ulaşım olanaklari kolay. Her yere trenle ya da overground la gidebilirsiniz. Ucretsiz devlete ait kurslari var kolejlerde oralara basvurabilirsiniz kendinizi geliştirmek için. Bilmiyorum merak ettikleriniz neler?
Benim için pek uygun değil.. Avukatlarla görüştüm.. Hepsi eşimi önerdi, risk almayın dediler.. Halkla ilişkiler mezunuyum ve bunun için uygun olmadığım söylendi bana.. Yoksa biz de çok istedik eşim serbest olsun ama malesef..Bu aradaFairy-tale mesajlarim boluk porcuk oldu konu dagildigi icin , gecenlerde bir arkadasim yerlesti AA ile , orda yazilimci olan es dependant oldu karisinin uzerinden basvurdular cunku yazilimci es cok iyi bir sirkette iyi bir maas ile ise girdi, yani esin orda daha kolay is bulup kazanabilir , senin meslegin ne ? Basvuruyu sen yapamaz misin?
Basvuru sahibi herhangi bir sirkettr calisamiyor o yuzden esinin serbest kalmasi daha mantikli
Teşekkür ederim, bu kadar acil ihtiyacım olan bilgileri edineyim diye açtığım konuyu bomboş bi sebepten sabote etmişler. Ben de sevinmiştim sabah 5 sayfa yorum görünce..Konunun icine etmissiniz , bravo
Ayip degil mi konu sahibine ?
Bu konu video kanalinin paylasilip reklaminin yapilacagi yer mi ? Ne kadar saygisizsiniz , videonun icerigi ne olursa olsun baskasinin konusunu gasp etmek bu resmen , iki sayfa bosu bosuna yazisilmis
@Mune el atar misin buraya ? Kendi kanalinin reklamini yapan ve acilan konuyla alakasiz bir suru yorum var , ayip yahu
Manchester düşünüyoruz şu an.. Bütçeyi de ona göre planlayacağız.. Londra bizi ilk yılımızda zorlar. Biraz araştırınca gördük ki zone 6 da bile olsak merkezde iş bulsak 400-500 civarı sadece yol parası oluyor.. Yapamayız o şekilde..1 yıldır Londra'da yaşıyorum. Referans mektubu ile ilgili burada bir isyeri sahibi olan birilerinden bulunmali ki kimse yapmaz. zaten sizin icinde gerekli degil esiniz bir isyeri kuracak. Arkadaslarim geldi 2 ay olacak buradan referans mektuplari yok. Daha doğrusu buradaki tanidiklarimin hicbirinin bu ülkeye ait referans mektupları yok. Tabi olmasi vize almayi kolaylastirabilir bilemem. Ben evlilik vizesi ile gelenlerdenim. Is imkanlari fazla Londra'nin. Cok Türk var. is imkanlari fazla oglunuzu da krese verebilirsiniz. Ev kiralari biraz uçuk rakamlar zoopla tarzi sitelerden bakiyorsunuzdur zaten. Gelenler genelde oda tutuyorlar. Ben yapamam paylasimli bir yerde. 1 odali evler de cok pahali ucuzda illaki bi sorunu oluyor evlerin. Londra disinda büyük house dedigimiz evler londra daki 1 odali ev fiyatlarina denk yani londra dışı ucuz londraya göre. Bir arkadasimin bankada 5000 sterlin gostererek geldi. Diger arkadasim 15 bin sterlini vardi ama minimum 5 bin yeterliymis. Ulaşım olanaklari kolay. Her yere trenle ya da overground la gidebilirsiniz. Ucretsiz devlete ait kurslari var kolejlerde oralara basvurabilirsiniz kendinizi geliştirmek için. Bilmiyorum merak ettikleriniz neler?
Merhaba, Manchester ı duyunca bi gözlerim açıldı :))Merhaba, umarım istediğiniz şekilde gerçekleşir her şey
Açıkçası çok bilgi sahibi değilim. Almanya da yaşıyoruz biz. Bir kaç ay önce eşimle İngiltere ye yerleşme fikri oluştu bizde fakat pandemi nedeniyle kaldı maalesef.
Ben Almanya vatandaşıyım, eşim Türkiye. Buna güvenerek, önce ben giderim, kendimi çalışıyor veya dükkan ortağı olarak gösterdikten sonra eşim için aile birleşimi başvurusu yaparız diye düşündük. Fakat 2021 de Brexit nedeniyle artık benim de vizesiz gitmem mümkün olmayacak maalesef
Arkadaşımızın Manchester yakınında 2 tane dükkanı var. Küçük bir yerde yaşıyorlar. Kiralar uygun, para birikiyor, fazla harcama da yapacak yerimiz ve fırsatımız olmuyor demişti.
Fakat sanırım londra da işin rengi çok farklı. Şehir hayatı pahalı, ev bulmak zor, maaşın büyük kısmı kiraya gider büyük ihtimalle.
Referans mektubu için de iş yeri sahibi birinden olursa etkili oluyor diye duymuştum ama siz kendi işinizi kurmak istiyormuşsunuz, bilemedim o yüzden..
Ben de takipte kalayım bari
Şirket kuracağım diye gidebilirsiniz. Anlaşmanın gereği bu.ya yemin ederim iki gram bilgileneyim diye 6 sayfa okudum 5 sayfası iğrenç iğrenç tartışmalar. hayır bi de göz atmak zorundasın bişey kaçırmayım diye.
neyse,
kızlar peki bu ankara antlaşması sadece serbest iş kurmak için mi? mesela mühendis birisi bu anlaşmayla gidip orda çalışamaz mı? bi de bu anlaşma bitmek üzere mi? başka gitme yolları neler?
Merhaba, takip ediyorum onları ama pek bize göre değil onlarınkisi.. Sadece çocukları olması ortak noktamız oldu.. Onların işleri vs çok çok farklı bizden. Bi de londra bize olmaz çok pahalı :/ teşekkür ederim cevap için. Elinize sağlık :)Instagramda takip ettiğim fitbianne kullanıcısı ailesi ile yakın zamanda İngiltereye göç ettiler. Paylaşımları ve bilgilendirmeleri var bu konuda. İngiltereyegocc diye bir hesabıda var.
Bakın isterseniz.
Bol şanslar bu ara
Merhaba, takip ediyorum onları ama pek bize göre değil onlarınkisi.. Sadece çocukları olması ortak noktamız oldu.. Onların işleri vs çok çok farklı bizden. Bi de londra bize olmaz çok pahalı :/ teşekkür ederim cevap için. Elinize sağlık :)
Benim değil eşimin arkadaşı ama sorarım elbette. Onlar Manchester yakınında çok küçük bir kasabada yaşıyorlar yani size yanlış ümit vermiş olmayayım şimdi :)Merhaba, Manchester ı duyunca bi gözlerim açıldı :))
Arkadaşınıza ulaşmamız mümkün mü acaba? Yaşadıkları yer ile ilgili ve şu potansiyel müşteri mektubuyla ilgili bilgi talep etmek isterim :) İnanın çok ihtiyacımız var..
ya yemin ederim iki gram bilgileneyim diye 6 sayfa okudum 5 sayfası iğrenç iğrenç tartışmalar. hayır bi de göz atmak zorundasın bişey kaçırmayım diye.
neyse,
kızlar peki bu ankara antlaşması sadece serbest iş kurmak için mi? mesela mühendis birisi bu anlaşmayla gidip orda çalışamaz mı? bi de bu anlaşma bitmek üzere mi? başka gitme yolları neler?
ya yemin ederim iki gram bilgileneyim diye 6 sayfa okudum 5 sayfası iğrenç iğrenç tartışmalar. hayır bi de göz atmak zorundasın bişey kaçırmayım diye.
neyse,
Manchester güzel ve ucuz bir yer. 450 pounda cok güzel evler bulabilirsiniz. Londra da ulasim içinse haftalik 35 pound vererek trenleri sinirsiz kullanabilirsiniz. Ayrica otobüsler 1.5 pound ve 1 saat icerisinde degistirirseniz para ödemiyorsunuz. Gunde 3 otobüs kullandiktan sonra 4. Otobus bedavadır. Tabi otobüsünde haftalığı var ama hic kullanmadigimiz için bilemiyorum.Manchester düşünüyoruz şu an.. Bütçeyi de ona göre planlayacağız.. Londra bizi ilk yılımızda zorlar. Biraz araştırınca gördük ki zone 6 da bile olsak merkezde iş bulsak 400-500 civarı sadece yol parası oluyor.. Yapamayız o şekilde..
Londra da yasayan yakınlarımızın cogu Manchester'a tasindigi için sık sık ziyaret ediyoruz oralari. Bana göre çok sessiz sakin bir yer. Londra da adim başı türk restoranlari var ama orada bura kadar fazla değil. Londra da her yer türk marketi. Haram helal olayina dikkat ettigim icin bu ayrintilar benim icin onemli. Asda tesco gibi marketlerde fiyatlar cogunlukla aynı. Oralarinda helal reyonlari var. Manchester sadece kira yönünden avantajli gibi görünüyor. Is imkanlari Londra gibi değil. Giden arkadaslardan biri saglikciydi ama henüz isbasi yapamadi belki kisisel sebepleri de olabilir. Burada valantor uygulamasi var. Mesela hastanelere valantor olarak girip parasiz olarak calisiyorsunuz calismanizi begenirlerse sizi kadroya alirlar maaslari da normaldir.Bir iki tane mektup buldum. Arkadaşların arkadaşları vs şeklinde. Sağolsunlar yardımcı oldular. Merak ettiğim okulda çocuk dışlanır mı? Manchester iş imkanları ve yaşam olarak Londra'ya göre ilk etapta iyi mi? vs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?