İngiltere'de yaşamak..

Sabah geldim işe. Bi sürü yorum gelmiş diye de ne sevinmiştim. Bi baktım kavgaymış :/

Ama sizin bu yorumunuz çok mutlu etti beni.. En fazla beklediğim şey bi küçük potansiyel müşteri mektubu. Onun da bi bağlayıcılığı yok zaten.. Manchester düşünüyoruz, Londra'nın altından kalkamayız. İş planı sürecindeyiz. Hala şehir değişikliği yapabiliriz. Ne biliyorlarsa öğrenmeye hazırız. Özellikle 4 yaşında bir çocukla giderken ne öğrenirsek bize kar. :)

ingilizceniz ne seviyede? konu cok baska yerlere gitmis bu yorumlarda maalesef
Ben dil olarak iyi seviyedeyim eşime göre. Onun yazılım dili var ama dışarıda çalışamaz. O yüzden hem iş olarak hem dil probleminden onun üzerine kuruyoruz şirketi.

Bir iki tane mektup buldum. Arkadaşların arkadaşları vs şeklinde. Sağolsunlar yardımcı oldular. Merak ettiğim okulda çocuk dışlanır mı? Manchester iş imkanları ve yaşam olarak Londra'ya göre ilk etapta iyi mi? vs..

Bir de merak ettiğim şu; limited şirket mi yoksa şahıs şirketi mi? Hangisi bizim için daha avantajlı olur? Biz şirketi göstermelik olarak açmayacağız çünkü ona göre hangisi daha iyi olur?

Benim için pek uygun değil.. Avukatlarla görüştüm.. Hepsi eşimi önerdi, risk almayın dediler.. Halkla ilişkiler mezunuyum ve bunun için uygun olmadığım söylendi bana.. Yoksa biz de çok istedik eşim serbest olsun ama malesef..

Teşekkür ederim, bu kadar acil ihtiyacım olan bilgileri edineyim diye açtığım konuyu bomboş bi sebepten sabote etmişler. Ben de sevinmiştim sabah 5 sayfa yorum görünce..

Manchester düşünüyoruz şu an.. Bütçeyi de ona göre planlayacağız.. Londra bizi ilk yılımızda zorlar. Biraz araştırınca gördük ki zone 6 da bile olsak merkezde iş bulsak 400-500 civarı sadece yol parası oluyor.. Yapamayız o şekilde..

Merhaba, Manchester ı duyunca bi gözlerim açıldı :))
Arkadaşınıza ulaşmamız mümkün mü acaba? Yaşadıkları yer ile ilgili ve şu potansiyel müşteri mektubuyla ilgili bilgi talep etmek isterim :) İnanın çok ihtiyacımız var..

Şirket kuracağım diye gidebilirsiniz. Anlaşmanın gereği bu.

Instagramda takip ettiğim fitbianne kullanıcısı ailesi ile yakın zamanda İngiltereye göç ettiler. Paylaşımları ve bilgilendirmeleri var bu konuda. İngiltereyegocc diye bir hesabıda var.
Bakın isterseniz.
Bol şanslar bu ara

Merhaba, takip ediyorum onları ama pek bize göre değil onlarınkisi.. Sadece çocukları olması ortak noktamız oldu.. Onların işleri vs çok çok farklı bizden. Bi de londra bize olmaz çok pahalı :/ teşekkür ederim cevap için. Elinize sağlık :)

Gunaydin siz bana ozelden mesaj atin musait olunca , bizde manchestara gidiyoruz , anlatiyim ben size herseyi

Benim değil eşimin arkadaşı ama sorarım elbette. Onlar Manchester yakınında çok küçük bir kasabada yaşıyorlar yani size yanlış ümit vermiş olmayayım şimdi :)

Mühendisler için hayatok daha kolay, önce iş bulacaksınız, iş anlaşması yapcaksınız onu gösterip çalışma izni alıyorsunuz işveren sponsorluk yapıyorsa bu kadar. Ankara anlaşması diğer meslek grupları için.

Burda sureci gayet guzel anlatmislar : How I got an Unsponsored UK Work Visa as a Software Developer

Fairy-tale Facebook ta The London Turkish meetup group var. Ankara anlaşması ile gelen üyeler var, onlara sorabilirsiniz. Dün Sibel Tüzün un paylaşımını gördüm, oda Ankara anlaşması ile İngiltere ye yerleşmiş Manchester a alternatif olarak Birmingham ve sheffield gibi yerleri de düşünebilirsiniz. Yolunuz açık olsun,bol şans diliyorum...

Manchester güzel ve ucuz bir yer. 450 pounda cok güzel evler bulabilirsiniz. Londra da ulasim içinse haftalik 35 pound vererek trenleri sinirsiz kullanabilirsiniz. Ayrica otobüsler 1.5 pound ve 1 saat icerisinde degistirirseniz para ödemiyorsunuz. Gunde 3 otobüs kullandiktan sonra 4. Otobus bedavadır. Tabi otobüsünde haftalığı var ama hic kullanmadigimiz için bilemiyorum.

Londra da yasayan yakınlarımızın cogu Manchester'a tasindigi için sık sık ziyaret ediyoruz oralari. Bana göre çok sessiz sakin bir yer. Londra da adim başı türk restoranlari var ama orada bura kadar fazla değil. Londra da her yer türk marketi. Haram helal olayina dikkat ettigim icin bu ayrintilar benim icin onemli. Asda tesco gibi marketlerde fiyatlar cogunlukla aynı. Oralarinda helal reyonlari var. Manchester sadece kira yönünden avantajli gibi görünüyor. Is imkanlari Londra gibi değil. Giden arkadaslardan biri saglikciydi ama henüz isbasi yapamadi belki kisisel sebepleri de olabilir. Burada valantor uygulamasi var. Mesela hastanelere valantor olarak girip parasiz olarak calisiyorsunuz calismanizi begenirlerse sizi kadroya alirlar maaslari da normaldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…