İnsan Emin Olabilir Mi Aldatılmayacağından?

bence fırsatını bulan aldatır demek çok yanlış. o zaman erkeklerde kadınlar için yapabileceği genelleme vardır buna benzer.

bence 'aldatmaz' diye düşünenler kabullenmekte çok çok zorlanacak kişiler. ben hiç bi ilişkimde acaba aldatır mı diye düşünmedim. öyle bişey olursa o zaman bakarız icabına.

insanız hepimiz hata yaparız. bizimde kendimiz için söylediğimiz 'asla yapmam' diye neler yaptık kim bilir.

Emin olamazsın.Karısı seven adam da,çok dindar adam da,çok ağı başli adam da aldatır.çoguna bizzat şahit oldum.çok enteresan ama birşekilde aldatıp sonra deli gibi pişman oluyorlar.kadınlara gelnce tek dertleri kuyrugu dik tutmak.

Ihtimal her zaman herkes için vardır sadece beyler için değil ben güveniyorum eşime ama kesinlikle asla yapmaz diyemem rabbim şaşırtmasın

Insan kendinden kefil olamazken nasil digerinden emin olsunki?
Mesela ben kucukken sinifin karsisinda durmak diyince ecel terleri dokerdim. Asla ogretmen felan olmuycam derdim. Bi bakmisim su an tamda ona benzer bisey yapicam ilerki meslek hayatimda.

Durumlar ve sartlar.

Herşeyde olduğu gibi bunun da garantisi yok. Bence insan kendine de garanti veremez.

Hayır canım emin olamaz, 2. 3. şahısların nasıl davranacağına nasıl emin olunur ki,ben eşimi 14 senedir tanıyorum, hayatı 14 senedir paylaşıyoruz ama asla beni aldatmaz diyemem, başkasına da aşık olabilir aldatadabilir herşey olabilir hayatta

O sebeple karşı tarafin davranışını değil de sen o durumda ne yaparsın o önemli, ben ancak kendi davranışımdan emin olabilirim

Kesin aldatmaz diyemesek de, fırsatını bulda aldatır diyeceğimiz kocayla nasıl hayat kuracağız.
Evet aldatma olana kadar aldatmaz fikrine sarılınması gerektiğini düşünüyorum ben, he 2 gözü kapatıp körlemesine yaşamayalım tabi de aldatır diye düşünüp sağlıksız bir sosyal ortam yaratmayalım bence.

ben derdim eskiden çünkü kendisi çok büyük yeminler ederdi asla yapmam ben o kadar ş...z miyim diye ama aldatmak için cinsellik yaşaması şart değil. ben o anlamda çok güvenirdim ama ufak bi olay yaşadım şimdi kesinlikle benim kocam yapmaz diyemem. annem hep şöyle der 'bi çocuğunu bi de kocanı övmeyeceksin'..

Şimdi konuya her erkek aldatır cevapları yağar =))
İnsanoğlu hata yapabilen bir varlıktır, bende aldatabilirim o da , bu ihtimal hayat boyu her zaman var, hiç bir şeyden emin olma şansımız yok.
Ancak asla ama asla sen erkeksin, zayıfsın, belden aşağısıyla düşünen varlıksın, fırsatını bulursan yaparsın diye eşimi aşağılamam, bu kadar basit, bu kadar adi bir varlığı neden koca yaptın kendine sorarlar adama
Şöyle söyleyeyim, benim eşimin beni aldatmak için her türlü fırsatı var, hem şartlarından yana, hem benden yana. Asla takip etmem onu yok telefonu, yok bilgisayarı, aman kimle görüştü falan, her konuda özgürdür. Aldatması halinde sonucuna katlanması gerektiğini en başında söyledim, temcit pilavı gibi yenilemem.
Ben eşimi saymayı, kişilik haklarına saygı göstermeyi, onu takdir etmeyi, insan gibi yaşamayı seviyorum, suçlu gibi onu sürekli kontrol altında tutarsam sevgim biter. Bence ilişkilere biraz da bu taraftan bakmak lazım. Günün birinde o ya da ben bir hata yaparsak evliliğimiz biter hepsi bu, çok kırıcı bir şey ama dünyanın sonu değildir benim için

26 yıllık evliliğimde bir gün bile "eşim beni asla aldatmaz" demedim.
Her daim insandır yapar, aldatabilir dedim ve aldatabilme ihtimalini hiç ama hiç aklımdan çıkarmadım. Tabi bunu paranoya haline de getirmedim. Eşime de bu durumu izah ettim. O na "sana %100 hiç bir zaman güvenmiyorum, yakalarsam çoluk çocuk dinlemem biter" dedim.
Bunca yıl yakalamadım, yaptıysa helal olsun, yapmadıysa da helal olsun.
Tamamiyle güvenip sonradan hayal kırıklığı yaşayacağıma, güven kapasını aralık bırakmak her zaman daha iyidir.
Yeri geliyor insan kendine güvenemiyor. Yıllar önce yapmam dediğiniz şeyi şimdi yapabiliyorsunuz.

Her erkek aldatır diye genellemelere girmeyelim. Ben aldatacağını düşünmüyorum mesela. Kaybedeceği bedel çok yüksek. Ben evlenmeden önce eşime dedim bak insanız başkasına aşık olursan gel söyle efendi gibi boşanırız. Benim yanımda başkasının hayalini kurup yaşama. Olmaz dedi. Bu hakkı bana verirsen ben de aynı hakkı sana vermek zorunda kalırım dedi ve konu kapandı. Aldatırsa durmam giderim kızımı da alıp. Bütün ailesi de ona sırt çevirir. Bir hata yapacağını sanmam. Bir de gençliği bayağı bir hızlı geçmiş yurtdışında falan yaşamış. Almış hevesini..

Bunu sadece erkeklere mal etmek de doğru değil. Sadece erkekler mi aldatıyor mesela. İnsanoğlu çiğ süt emmiş yüzde yüz kimseye güvenemezsin ama sürekli fırsatını bulursa beni aldatır diye paranoyak olmaya da gerek Yok. Hem güvenip hemde güvendiğini karşı tarafa belli edip psikolojik bi baskı oluşturmalı. Birde aldatmak vicdan işi her erkek vicdansız diye bişey kesinlikle Yok

Şartlar olgunlastiginda her erkek aldatır. Birkaç istisnası olabilir. Ben denk gelmedim bilmiyorum. Bu fikre doğuştan sahip değilim. Zaman içinde öğrendim. Öğrenmek için acı çekmem gerekti. Siz siz olun bence yüzde yüz güvenmeyin kimseye. Her an diken üstünde olup psikolojinizi bozmayın tabii o ayrı. Ama yüzde yüz güven aldatildiginizda tüm dünyanızı tüm değerlerinizi altüst eder. Temkinli olmakta şartları olgunlastirmamakta fayda var.

siz asla ben aldatmam diyebiliyo musunuz? yani kadın erkek farketmez, herkes aldatabilir. am sürekli bu korku ve şüphe ile yaşanmaz.

Bu fıkrayı bu konuya yazmazsam çatlarım

Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz???
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.

Türk : Benim kocam yapmaz!

Çok çok sevdiğim bir amcam var. Babamın arkadaşıdır baba gibi babadır adam gibi adamdır.
birgün bana demişti ki "kızım baban seninle konuşamayabilir evladısın sonuçta ama sakın ola ha sakın ileride evlenip yuva kurduğunda eşine körü körüne bağlanma, kadınlar temizdir duygulu varlıklardır, bizler sizin gibi değiliz geçer gider bizim için, aldatmam diyenden de korkacaksın, aldatmaz da demeyeceksin hep bir ihtimal ver" demişti
hatta işi şakaya vurup sen yoksa ..... teyzemi aldantın mı söylicemmmm demiştim :)
eşek sıpası diyip kovalamıştı :)
güvenme, aldatmaz demeeee
kapama gözlerini, aldatırlar
Allah yaşatmasın inşallah :)

Bende evliyim ve inanın aldatilma korkusunun olanlardanim. Çünkü benim kuzenim evliydi inanın çok beğendiğim bir evlilikleri vardı. Sonuç kuzenimi aldatmış hemde en kötü şekilde ve su an boşandılar. 3çocukla kuzenim tek kaldı. Hayatta bilemeyiz ne olacağını. O yuzden her eşine baktığımda bazen korkuyorum ya aldatirsa diye. Rabbim korktugumuza ugratmasin inşAllah. Kimsenin yuvasına zarar gelmesin. Dışarda o kadar iğrenç insanlar var ki..

O ihtimal her zaman var. Ama şüpheyle yaşanmaz. İki seçeneğiniz var. Ya her daim tetikte olacaksınız. Fark eder etmez herkes yoluna diyeceksiniz. Ya da aman tapusu elimde nasılsa dönecek diyeceksiniz.

Bunu kim diyor.. Eşi tarafından iki kez, boşandıktan sonra hayatına giren sevgili tarafından bir kez aldatılan kadın : )

Not:İkisinin de sevgisinden emindim. Hala da eminim. Ama sevgi bir işe yaramıyor bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…