insan eşinin ablasını kıskanmaz bunun farkındayım ama sadece o görümceme karşı içimde ister istemez böyle duygular oluşuyor

parla kusu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
139
15
18
26
Selam kızlar daha önce açtığım konulardan beni biliyor olabilirsiniz 3 aylık sancılı bir süreç sonrası evimize geldik ve 15 gün sonra ben kendi ailemin yanına yazlığa geldim eşimde benden hemen 3 gün sonra yanımıza geldi bugün geri döndü hafta içi yine yanıma gelecek bu sefer beni de alıp gideceğiz evimize her neyse ben daha önce büyük görümcemin eşimle sürekli telefonda özellikle yanında ben olmadığı zaman arayıp konuşmasından bizimle ilgili sorular sormasından maddi konulara çok fazla karıştığından rahatsız olduğumu söylemiştim rahatsızlığım hala devam etmekte biz eşim buraya geldiğimiz de aramızda şöyle bir konuşma geçti eşimin ailesinde kaldığımız süre zarfında aramızda ufak tefek tartışmalarımız oluyordu ve bunada ev halkı şahit olduğu durumlar oluyordu eşimde konuşurken ablama aslında hatalı olan taraf benim ben onu üzüyordum ben onun üstüne gidiyordum benim yüzümden kavgalar tartışmalar oluyor gibi şeyler söylemiş yani ablası ilişkimizin başlarının gözünde kötü görünmemesi için kendini öne sürerek beni haklı göstermiş bende ona böyle bir konunun neden açıldığını neden aranızda böyle bir şey konuştuğunu sordum oda gündelik konuşurken bizimle ilgili bir şeyler duymuşsa kavağlarımızı vs bunlardan dolayı seni veya beni yanlış anlamasın diye böyle şeyler söyledim dedi böyle düşünmesi çok hoşuma gitti ama gerçekten elimde olmadan bizimle evliliğimizle ilgili iyi de olsa böyle şeyleri ablasıyla paylaşması hoşuma gitmedi bu konu için eşimi hiç uyarmadım ama şimdi yine eşim bensiz eve döndü ve 3 gün kadar yine ayrı kalacağız tam evden çıkarken de ablasının ona napıyorsun diye mesaj attığını gördüm insan eşinin ablasını kıskanmaz bunun farkındayım ama sadece o görümceme karşı içimde ister istemez böyle duygular oluşuyor nedense onun iyi niyetten değil de hep meraktan bizimle ilgili eşimle konuştuğunu düşünüyorum ama günün sonunda onun ablası ve arasında hiç bir zaman mesafe koymasını isteyemem bu da beni çok yoruyor bununla nasıl baş edebilirim lütfen bana yardımcı olun

Milletin içinde tartışırsanız ablası da der yani. Ben de olsam derim. Bizim yanımızda rahat durun diye. İnsanı geriyor. Hem de başkalarının ağzına sakız oluyorsunuz.
Ablası bir şey söylememiş bu konuyla ilgili zaten aramızda kimsenin yanında da büyük bir tartışma olmadı ama tam 3 ay ailesinin yanında kaldık ister istemez dışarda veya başka bir yerde aramızda bir tartışma olunca eve geldiğimizde bu durum yüzümüze yansıyordu eşim bu imajı düzeltmek adına böyle bir konuşma yapmış

Ablası bir şey söylememiş bu konuyla ilgili zaten aramızda kimsenin yanında da büyük bir tartışma olmadı ama tam 3 ay ailesinin yanında kaldık ister istemez dışarda veya başka bir yerde aramızda bir tartışma olunca eve geldiğimizde bu durum yüzümüze yansıyordu eşim bu imajı düzeltmek adına böyle bir konuşma yapmış

Bence ablası bile olsa özelinizi anlatmaz kocan. Rahat ol yani. Anlatacak olsa yukarıdakileri demezdi. Ablasıyla konuşmasını engelleyemezsin yani.

Bence ablası da olsa özelinizi anlatmaz kocan. Rahat ol yani. Anlatacak olsa yukarıdakileri demezdi. Ablasıyla konuşmasını engelleyemezsin yani.
Bende eşim ilişkimizle ilgili bizi küçük düşürecek bir şey söylese ablasına beni iyi gösterip bütün suçu kendi üzerine atmak istemezdi diye düşünüyorum ama bazen de diyorum ki aralarında nasıl bir konuşma geçti ki böyle bir şey söyleme gereği duydu

Kafanıza hiç takmayarak aşabilirsiniz.Esinizin peri padişahı olmadığını kimle ne konuşursa konuşsun illa sizi yermedigini düşünerek asabilirsiniz.Sanirim yeni evlisiniz merak etmeyin bir süre sonra aman kimle ne konuşursa konuşsun bıkkınlığına gelirsiniz 😅Ablası için ne iyi ne kötü tek laf etmeyerek asabilirsiniz.Ablasina yada ablası ona sizin hakkınızda dünyayı yerinden oynayacak ne soyleyebilir hiçç bunu düşünerek asabilirsiniz.Onun dışında cidden gerçekten odak noktanızı değiştirin .Sîz ne kadar az önem verirseniz bu o kadar önemsîzleşir.Hep böyle her konuda her insanda.

Kafanıza hiç takmayarak aşabilirsiniz.Esinizin peri padişahı olmadığını kimle ne konuşursa konuşsun illa sizi yermedigini düşünerek asabilirsiniz.Sanirim yeni evlisiniz merak etmeyin bir süre sonra aman kimle ne konuşursa konuşsun bıkkınlığına gelirsiniz 😅Ablası için ne iyi ne kötü tek laf etmeyerek asabilirsiniz.Ablasina yada ablası ona sizin hakkınızda dünyayı yerinden oynayacak ne soyleyebilir hiçç bunu düşünerek asabilirsiniz.Onun dışında cidden gerçekten odak noktanızı değiştirin .Sîz ne kadar az önem verirseniz bu o kadar önemsîzleşir.Hep böyle her konuda her insanda.
Evet evliliğimiz yeni sayılır ben eşimin niyetine beni insanların gözünde koyacağı yere çok güveniyorum yani genel olarak eşimden yana bir şüphem yok ama eşimin ablasına gerçekten güven duyamıyorum ve onların tek kalması beni bazen çok rahatsız ediyor bu çok yanlış biliyorum ama sanki eşimden sürekli laf almaya çalışıyor bizi merak ediyor kurcalıyor

Milletin duyabileceği şekilde kavga ederseniz herkes sorar yani. Neyi kıskanıyorsunuz anlamadım, insanlara soru sorma ve yorum yapma hakkını siz vermişsiniz
Tamamen okumadınız galiba kimse eşime kavgamızı sormamış ayrıca bizde kimsenin yanında kavga etmedik eşim kendisi ister istemez insanlar bizimle ilgili yanlış bir şey düşünmesinler diye açıklama yapmak istemiş

Tamamen okumadınız galiba kimse eşime kavgamızı sormamış ayrıca bizde kimsenin yanında kavga etmedik eşim kendisi ister istemez insanlar bizimle ilgili yanlış bir şey düşünmesinler diye açıklama yapmak istemiş
Okudum, kendiniz yazmışsınız. Tartışmalarımız oluyordu ve buna da ev halkı şahit oluyordu demişsiniz

Okudum, kendiniz yazmışsınız. Tartışmalarımız oluyordu ve buna da ev halkı şahit oluyordu demişsiniz
Daha sonra düzelttim kimsenin yanında büyük bir tartışma yaşamadık ama tek kaldığımız yada dışarda olduğumuz zaman yaşadığımız tartışmalar illa ki eve geldiğimiz zaman etkisini gösteriyordu 3 ay başka bir evde kaldık ve çok stresli bir süreçti kimse ailesinin bunlara şahit olmasını istemez ama bazen onların da anlayacağı durumlar oluyordu

Dediğim gibi ne kadar kafaya takarsanız eşinizle aranızı o kadar bozarsiniz.Sakin olun başka uğraşlar bulun.Akliniza geldiğinde bu kötü düşünceler herşey yolunda deyin.Takintiyi derinlestirmeyin.Ablasi ilede saygılı mesafeli bir iliskiniz olsun.Asla gaza gelmeyin sinirlenmeyin.Madem guvenmiyorsunuz gorumcenize az konuşun çok dinleyin o varken.İki kardeşin ilişkisinde hep tarafsız olun.Esiniz iyi de dese kötüde dese siz hiç karışmayın.Mutlu bir evlilik hayatı dilerim size

Dediğim gibi ne kadar kafaya takarsanız eşinizle aranızı o kadar bozarsiniz.Sakin olun başka uğraşlar bulun.Akliniza geldiğinde bu kötü düşünceler herşey yolunda deyin.Takintiyi derinlestirmeyin.Ablasi ilede saygılı mesafeli bir iliskiniz olsun.Asla gaza gelmeyin sinirlenmeyin.Madem guvenmiyorsunuz gorumcenize az konuşun çok dinleyin o varken.İki kardeşin ilişkisinde hep tarafsız olun.Esiniz iyi de dese kötüde dese siz hiç karışmayın.Mutlu bir evlilik hayatı dilerim size
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için umarım başarabilirim

Niye bu kadar takıyorsunuz ki ne derlerse desinler, ev hanımımısınız. Eğer öyleyse bir işe girmenizi tavsiye ederim

Eşinizi doldurmuyorsa sizden kötü şeyler söylemiyorsa sorun yok kavgalara şahit olduğu için soruyor olabilir ablası aranız iyimi diye

Eşinizi doldurmuyorsa sizden kötü şeyler söylemiyorsa sorun yok kavgalara şahit olduğu için soruyor olabilir ablası aranız iyimi diye
Eşimi doldurmuyor diye düşünüyorum benimle de arasında kötü bir şey geçmedi hiç yani bizim de aramız iyi ama bilmiyorum eşimle konuşmam gerekiyor mu bu konuyu kararsızım

Daha sonra düzelttim kimsenin yanında büyük bir tartışma yaşamadık ama tek kaldığımız yada dışarda olduğumuz zaman yaşadığımız tartışmalar illa ki eve geldiğimiz zaman etkisini gösteriyordu 3 ay başka bir evde kaldık ve çok stresli bir süreçti kimse ailesinin bunlara şahit olmasını istemez ama bazen onların da anlayacağı durumlar oluyordu
İşte aslında bu yüzden ev ev üstüne olmuyor. En ufak bir sürtüşmede bile bir şekilde evdeki üçüncü kişiler fark ediyor, hissediyor olaylar başka yöne çekiliyor.
Eşinizin durup dururken ablasına açıklama yaptığını düşünmüyorum, muhtemelen görümceniz ya sormuştur ya üstü kapalı ima etmiştir. Eşiniz de açıklarken sizinle ilgili yanlış düşünceler olmasın diye kendini öne sürmüştür.
Eğer görümce eşinizi doldurmuyorsa, hali hareketleri size karşı saygısız değilse görmezden geleceksiniz mecbur

Takacak başka bir şeyiniz yok mu cidden?
İnsan kardeşiyle çok ayrıntıya girmeden bir şeyler konuşabilir. Görümce kardeşine mesaj çekmiş ondan bile rahatsız olmuşsunuz ve kendisiyle bir probleminiz yokmuş. Boşluktan bunlar muhtemelen.

İşte aslında bu yüzden ev ev üstüne olmuyor. En ufak bir sürtüşmede bile bir şekilde evdeki üçüncü kişiler fark ediyor, hissediyor olaylar başka yöne çekiliyor.
Eşinizin durup dururken ablasına açıklama yaptığını düşünmüyorum, muhtemelen görümceniz ya sormuştur ya üstü kapalı ima etmiştir. Eşiniz de açıklarken sizinle ilgili yanlış düşünceler olmasın diye kendini öne sürmüştür.
Eğer görümce eşinizi doldurmuyorsa, hali hareketleri size karşı saygısız değilse görmezden geleceksiniz mecbur
Yok hiç saygısızlık yapmadı Allah var hatta görümcelikte yapmaz birbirimize karşı sınırlarımız vardır eşinle ilişkisi de iyidir bilmiyorum ben çok fazla kafaya takıyorum sonuçta sınır koyamayacağının farkındayım ablası eşime güvenmekten başka çarem yok

Yuzeysel nasilsin iyi misin sorularına tamam, kardesini morali bozuk gorup, noldu neyin var sorularina da tamam hatta evli kardesin gorumceye konusmasina da tamam ama bunun bir siniri var, evin ozeli evde kalir, cocuk gibi hersey anlatılmaz, hadsizcede herseye yorum yapip karisilmaz, buradaki nuans kaciyor, herseye karisip soruluyorsa kotu.

Ha bir de birinin evinde temelli ya da gecici sure kaliyorsaniz, cekirdek ailenizi korumak icin kavga etmekten kacinacak veya illa kavga etmeniz gerekiyorsa cikip disarda musait bir alanda kimselere duyurmadan kavga edeceksiniz.

Evinize karisilmasini istemeyen insan, ozelini kendi evinde yasar, disariyada belli etmez.

Benim eski esim evliligimizin ilk senesinde gorumceme onlar bizde kalip gittikten sonra yasadigimiz tartismayi anlatma gafletinde bulunmus "sizin umursamaz tavirlariniz yuzunden evimin huzuru bozuldu" temali bir konusma olsada gorumcem ve kizi buradan bana bilenmisler, tabiki ben bunu birkac gun icinde farkettim, eşime 50 kez sordum asla anlatmadim dedi ketum biri oldugu icinde en sonunda inanmayi tercih ettim ve gorumcemle kizinin kendi kendine kurulduguna kanaat getirdim, ben buna tepki vermedim, olmamis gibi davrandim senelerce ama sonunda ne oldu? Esim bosanma asamamizda bunu itiraf etti, konusmasini benle paylaşti, konusmanin amacini anladim ve amacindan saptigini çünkü karsi tarafin bunu sindiremediginide anladim, bunun hata oldugunu esim kisa surede anlamis, kiz kardesine geldiginizde surat asmayın, karim anliyorda demis ama nafile, senelerce gereksiz yere surat yedigimle kaldim ben, halbuki en basta kendine saklasaydi kacan huzurumuzu biz kendi aramizda hallederdik, boyle boyle evliligimizin temelleri sarsildi derinden.

Genclere ornek olsun diye yaziyorum, evin ozeli evde kalir, kari koca arasindaki sorunu cozer ama aileler unutmaz, suclu veya sucsuz farketmez alinip olayı büyütürler, sonra evlilik toptan yıkılır.

Back
X