• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan hakikaten sadece bir kere mi sever ?

Hani var ya bir söz
"İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever... Önceki ve sonrakiler; birer arayış, kaçış ya da aldanıştır..!"
Hakikaten öyle mi ?
Bir kere sevince başka kimseyi sevemez mi insan ?
Aşık olduktan sonra başkasına aşık olan var mi?
Arıyor musunuz o ilk aşkı ?

Ilk askimdan ayrildiktan sonra 2 yil aci cektim 2 yili kendime zehir ettim dönüp bakıyorum da sevmisim ama mutlu degilmisim ki. Ne icin o kadar acı cekmisim acaba? Insan ilk aşkını unutamadigi zaman o sözdeki gibi düşünüyor bir daha asla kimseyi sevemem diyodum meğer ben hiç gerçek sevgiyi gormemisim gibi bunu da gözü açılınca görüyor

Hiç alakası yok bence bu insanın kendini şartlamasından başka bir şey değil.Sen başka kimseyi sevemem dersen sevemezsin tabi.Kalbimiz var duygularımız var neden sadece 1 kişiyi sevelim ki hayatımız boyunca? Kalp bu yani kotası mı var 1den sonra doluyor mu?:KK53: Herkesi sevememek normal elbet ama hayatta sadece 1 kişiye aşık olunur diye bir şey yok.

hayatıma her giren insanı doğru insan sandım ama bir şekilde onlarla olan ilişkim bitti.
şimdi yine biri var hayatımda yaklaşık 1 senedir. onun da doğru insan olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmam.
yani ceylinim kısaca, bir kere sevmez insan birçok kez sevebilir. ama bir arkadaş demiş canı bir kere yanar insanın diye, işte buna katılıyorum.
bir kez insan aşk acısından öleceğini düşünür, unutamayacağını düşünür. sonra onu unutur ve bakar ki ölmez hala da yaşıyor, bir daha canı o kadar yanmaz işte. senin de zamana ve unutacağına dair umuda ihtiyacın var. ki geçmiş konuları açmak istemiyorum ama o insan senin sevgini hak etmiyordu be ceylinim :KK43: sırf bunu düşünsen bile onu unutabileceğine inanacaksın zaten.

hayatıma her giren insanı doğru insan sandım ama bir şekilde onlarla olan ilişkim bitti.
şimdi yine biri var hayatımda yaklaşık 1 senedir. onun da doğru insan olduğunu düşünüyorum, umarım yanılmam.
yani ceylinim kısaca, bir kere sevmez insan birçok kez sevebilir. ama bir arkadaş demiş canı bir kere yanar insanın diye, işte buna katılıyorum.
bir kez insan aşk acısından öleceğini düşünür, unutamayacağını düşünür. sonra onu unutur ve bakar ki ölmez hala da yaşıyor, bir daha canı o kadar yanmaz işte. senin de zamana ve unutacağına dair umuda ihtiyacın var. ki geçmiş konuları açmak istemiyorum ama o insan senin sevgini hak etmiyordu be ceylinim :KK43: sırf bunu düşünsen bile onu unutabileceğine inanacaksın zaten.
Evet canım seviyosun ama biri öyle oluyoki düşündüğün zaman bitanesinin diğerlerinden farklı olduğunu görüyosun

aşkla birlikte sanki süre de önemli.

eşimle 12 yılı devirdik. şimdi ben bu adamı nasıl unuturum, adamla olur olmadık her konuda, ama her konuda yaşanmışlığımız var.

ama şu dünyada imkansız demeyeceksin hiç bir şeye, bunu öğrendim.

aşk kimyasal bir durum hormonlar falan işte
defalarca aşık olunabilir bence
ama ilk gençlik yıllarında hormonlar tavan olduğundan aşk da tutkulu oluyor

eşimle bugün tanışsam 18 yaşımdayken olduğum gibi aşık olamam

bir de bence bizde iz bırakanlar aşık olduklarımızdan ziyade aşkımızı sevgiyle harmanlayıp emek verdiklerimiz

Bi şekilde yine ulaştı bana girdi hayatıma. Ama alamiyorum tam anlamıyla. Almak istemiyorum ama bir yandan da reddedemiyorum. Az değil 9 ay oldu ama yok...
Başka biriyle başka bir erkekle muhabbet edince sanki aldatmisim gibi hissediyorum. Bir omur sürecek sanki bu

Hani var ya bir söz
"İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever... Önceki ve sonrakiler; birer arayış, kaçış ya da aldanıştır..!"
Hakikaten öyle mi ?
Bir kere sevince başka kimseyi sevemez mi insan ?
Aşık olduktan sonra başkasına aşık olan var mi?
Arıyor musunuz o ilk aşkı ?

öyle değil bence. yeniden sevebilir aynı şekilde. ama sevemeyedebilir. nasip sonuçta. birinde takılı kalmamak lazım bittimi önüne bakıcaksın

İlk üniversitede aşık olmuştum(ya da çok sevdim her neyse) .. şöyle ki o zaman daha çocukça gözüm kapalı sevdim diyebilirim. ama daha sonra da birini çok sevdim sadece bu sefer daha bilinçliydim, önceki hatalarımdan ders çıkartmıştım. daha doya doya ve o çocuksu hallerimden uzak davranarak sevdim diyebilirim. yani bence aşk bir kere olmaz, yaşadıklarınızdan ders çıkarabiliyorsanız o heyecanı yakaladığınız kişiyle hiç yaşamadığınız kadar güzel bir aşk yaşayabilirsiniz.

Insan her birlikte oldugu erkegi ayni olcude sever sadece ayrildiktan sonra o duyguları unutur ve yeni aşık oldugu kisiyi daha cok sevdigini dusunur, hatta eskisi neymis sevmemisim ki sadece hoslanmisim diye güler.
Oysa ayni duygulari yasiyordur tek fark su an birlikte olduguna aşık, eskisinden de nefret ediyor olusudur..

Evet canım seviyosun ama biri öyle oluyoki düşündüğün zaman bitanesinin diğerlerinden farklı olduğunu görüyosun

herşeyin ilki tabiki daha özeldir daha farklıdır, ama geçer unutulur diye düşünüyorum.
Bi şekilde yine ulaştı bana girdi hayatıma. Ama alamiyorum tam anlamıyla. Almak istemiyorum ama bir yandan da reddedemiyorum. Az değil 9 ay oldu ama yok...
Başka biriyle başka bir erkekle muhabbet edince sanki aldatmisim gibi hissediyorum. Bir omur sürecek sanki bu

yaşadıklarını iyi düşün ceylinim, bu insanla bir ömür geçirip geçirmeyeceğini iyi düşün.
acısı geçecektir, ben ilk aşkını unutamadığı için bir ömür hayata küseni duymadım. ama herşeye rağmen içinde bişeyler varsa, aynı şeyleri yeniden yaşamayacağından eminsen kalmasın içinde bi şans ver. ama aynılarını yaşarsan atlatman çok daha zor olacaktır kuzum.

Benim geliyor valla yalan degil. O kadar sevdim o kadar sevdim ki kimseyi koyamadim onun yerine. 3senelik birlikteligim var,cok seviyorum. Ama olmuyor onun gibi. Cok ilginc bi sey bu his. Hayatima o kadar insan girdi cikti hicbirine karsi tek bir hissim yok, gorsem umrumda olmaz. Ama bu, gorsem felegim sasar. Ruyama girse kendimi toparlayamam.
Yoklar beni sagolsun, ne zaman ruyama girse cikar bi yerden karsima allak bullak eder her seyi. Sevmiyorum, don dese donmem asla ama durum boyle, engel olunmuyor.
Bugun dogum gunu onun hatta.. Dunden beri ayri bi psikolojideyim. Cok korkuyorum hep boyle kalmasindan. Keske sokup atabilsem varligini..
kız biz senle aynı mıyız? ne kadar güzel yazmışsın tek fark benim ilişkim yok :(

Aynısını yasayacagim adım gibi eminim ama olmuyor. Madem seviyorsun vazgeç herseyden yok. Artık bittim tukendim ben ya bittim. Adam hala ayni
herşeyin ilki tabiki daha özeldir daha farklıdır, ama geçer unutulur diye düşünüyorum.

yaşadıklarını iyi düşün ceylinim, bu insanla bir ömür geçirip geçirmeyeceğini iyi düşün.
acısı geçecektir, ben ilk aşkını unutamadığı için bir ömür hayata küseni duymadım. ama herşeye rağmen içinde bişeyler varsa, aynı şeyleri yeniden yaşamayacağından eminsen kalmasın içinde bi şans ver. ama aynılarını yaşarsan atlatman çok daha zor olacaktır kuzum.

Aynısını yasayacagim adım gibi eminim ama olmuyor. Madem seviyorsun vazgeç herseyden yok. Artık bittim tukendim ben ya bittim. Adam hala ayni

o zaman aşk değil bu be canım takıntı gibi bişey senin için. yani şöyle düşün buraya nasıl çıkıyor ya kadınlar bana şöyle kötü davrandı, böyle dövdü, böyle sövdü ama çok seviyorum boşanamam diye. bunları yaşama ihtimalini bile bile ilerleyecek misin bu yolda?
eğer bu soruya da cevabın öyle olacağını biliyorum ama seviyorum vazgeçemiyorum diyeceksen yardım almanı öneririm kuzum. göz göre göre yakmazsın kendini, akıllı bir insansın sen. bir şekilde bu saplantından kurtulmaya bak derim :KK43:

Back
X