İnsan İlişkilerinde çok Bocalıyorum


Bu pot degil ki, gayet espri. Esiniz de habire ayni seyi giyince millet diline dolamis, giymeseymis onun bunu agzina dusmeseymis, kocaman adam farkli bir tisort alip giymeyi akil edemiyor mu?? Elestiren arkadas da yilan dilli sanirsam, firsat beklemis laf sokmak icin. Burda suclu taraf sen degilsin konu sahibesi.
 
İyi ama burada sizde suç yok ki. Arkadaşı başlatmış. Siz de takılmışsınız, ben seöylediklerinizde abartılı bir şey görmedim. Asıl kocanızın pis halini size bağlayan arkadaş cins geldi bana. Kocanıza zaten değinmiyorum bile. Pis ya adam
 
Bence yaptığınız şey pot değil. Eşiniz muhtemelen takıntılı ve aşağılık kompleksi olan birisi. Sizi de manipüle ediyor gibi hissettim. Şaka kaldıramıyor, sinirini de sizden cikariyor. Essek kadar adam her gün aynı şeyi giymemesi gerektiğini ya da giyecekse de eli kolu tutuyorsa kendi yıkayıp en azından temiz ve kuru giymesi gerektiğini bilmeli bence. İnsanlar şaka yollu uyarmışlar ama beyefendi size patlamış.
 
Eşim pis biri değil kişşsel hijyenine dikkat edeer ama giyim şöz konusu olunca bi tık paspallığı var. Yani şöyle görmemiş küçüklükten beri fakirlik içinde yerişmiş vs... İşte işi bozan o arkadaş oldu terbiyezleşti ama ona o fırsatı ben eline vermiş oldum. Onlar orada eşimin giyimiyle dalga geçerken ben de biraz daha onu yerin bidine sokmuş oldum. Sonra iş kişisel temizliğe döndü... Sonuç eşim fena bozuldu. Ben de buna sebep oldum.
.
 
Burda mesele senin malzeme vermiş olman değil, karı koca hazır cevap olmamanız. Devam etseydiniz o arkadaşınızın üslubuyla konuşmaya
 
Burda böyle birşeyler anlatınca masumane görüniyor ama o an işte ses vurgular, tonlamalar mimikler hepsi muhabbetin yönünü değiştiriyor. Türkçe de zaten nereye çeksen oraya evrilen bir dil
 
Burda mesele senin malzeme vermiş olman değil, karı koca hazır cevap olmamanız. Devam etseydiniz o arkadaşınızın üslubuyla konuşmaya
Zaten hiç hazır cevap biri olamadım. Hep böyle gece yastığa başımı kpyduğumda tek tek patır patır flaşlar çakılır beynimde, yaa burda bana bunu mu demek istedi, ben bunu niye böyle dememişim, burda şu denmeliydi ya da denmemeliydi... Böyle yani o yüzden arkadaş çevrem de cok yok.
 

Canım ben bu yaptığın pot kırmak değil. Kocan seni manipüle ediyor. Seni aşağılıyor. Kendini ezdirme.

Çok isriyorsa aynı kıyafetten iki üç tane alsın.
 
Bol bol kitap oku. Bir şey söylemeden önce ona kadar say, aklına gelenleri hemen dile getirme.
 

Seviyor diye kirli kıyafetini giyiyormuş adam nasıl pis değil? Kişisel hijyene dikkat eden adam kıyafetini de yıkamayı bilsin bir zahmet. Görmemiş madem görsün artık kaç yaşına gelmiş koca adam. Sizin bir suçunuz yok anlattığınız olayda. Yalan söylememişsiniz olanı anlatmışsınız
 
Konu sahibi anttıklarınızdan ben şahsen hiç bir sorun göremedim sizde. Bence tek sorununuz kendinizi hem eşinize hemde dışardaki insanlara karşı savunamıyorsunuz diye birileri de bunu fırsat bilip sizi suçluyor. Kendinizi boşuna üzmeyin. Öyle pot falanda kırmıyorsunuz.
 
Anlattığınız örnekte inan hiçbir suçun yok. Pot da kırmamışsın. Toplum içine girdiğimiz zaman eşler birbirini temsil eder, görünümler dahil. Siz de aynı kıyafeti giydiğinden dolayı rahatsızlığınızı defalarca dile getirmişsiniz, yine dikkat etmiyor beyefendi. Siz daha ne yapabilirsiniz ki? Sürekli sürekli aynı kıyafetle meclise çıkarsan arkadaş ortamında da takılırlar, goy goy da geçer bu çok normal. Arkadaşınız eşinizin tertipsizliği ile ilgili sizi direkt suçlar gibi cümle kurunca çok NORMAL bir kadınlık gururu ile kendinizi savunmaya geçip asıl adamın rahatsız olduğundan bahsediyorsunuz. Siz bu konuda onu çok uyarmıştınız, tam da konusu geçerken söylediniz. Ne var bunda? Kocanızın kompleksleri olmasa buna güler, o da takılır, ve hiç de böyle bir tatsızlık yaşanmaz. Arkadaşları tarafından bu özelliği yüzüne vurulunca da ekstra rahatsız olmuş bence, yine kendisi ile ilgili bir eksiklik. Beyefendi de bence büyük bir kompleks sorunu var, aynı zamanda narsist. Sizi öyle manipüle etmiş ki, şu durumda dahi kendinizi suçlu hissediyorsunuz. Öyle bir hal ki, kendinizi suçlu hissettirecek kanıtlar da toplamışsınız (arkadaş çevrenizin kendiniz yüzünden kalmadığını düşünmek vs.) ve kendinizi de kötü ilişkiler kurduğunuza inandırmışsınız. Eşiniz başarılı bir manipülatör. Böyle düşünmeyi lütfen acilen bırakın. Siz kendinize dair zayıf yanları eşinize bahsettiniz, o da bunu bi güzel kullanıp kendi tertipsizliğini hiç görmeyerek direkt sizi suçlu hissettiriyor.

Ve siz çok güzel bir annesiniz, bu kadar ince düşünüyorsunuz çocuğunuz için, egoları olmayan çok iyi niyetli bir kadınsınız. Lütfen kendinizi sevin, kendinize çok harika bir kadın, anne, eş olduğunuzu hep hatırlatın ve kendinizi bir şeye inandırmak istiyorsanız güzel şeylere inandırın.
 
Nasıl da manipüle edilmişsin ya. Adam sana patavatsız diyor ama kendi pisliğine bakmıyor! Niye altta kalıyorsun? Desene sen pis olmasan orda o konu zaten açılmazdı diye!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…