İnsan ilişkilerinde Uzmanım doğruya yönlendiririm diyen varsa buyursun gelsin Allah için bi baksın.

antisiyete

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
400
68
303
Bir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.

Olduğu gibi açıkça konuşarak yansıtırım. Ben gerçekten çok açık sözlüyümdür ama bunu kırarak, inciterek değil ne düşünüyorsam kibar dille açıklarım. Ve haksızlığa da tahammülüm olmadığı için ( sonuçta karşınızda ki çocuk değil bi yere kadar idare edersiniz ) bunu da kesin bir dille açıklarım ki tekrarlanmasın. Aynısını yapmak pek işe yaramıyor zira aynısını yapmış olmasına rağmen sizi suçlayabiliyorlar. Denendi, onaylanmadı :))

Direkt konuşurum. İletişime ve değişime açık olmayan bir insan zaten hatalarını kabul etmeyecektir ki. Baktım olmuyor görüşmem. Niye bana haksızlık etmesine takılıp kendimi üzeyim?

Sadece bir defa izah ediyorum artık . 33 yaşındayım artık şunu gozlemledim ki herkes herşeyin farkında aslında . Uyariniza rağmen konu devam ediyorsa artık bilerek yapmaya girer ona da ben müsade etmem . Zaman beni tahammulsuzlestirdi insanların bendeki kredisi tükendi malesef . Mesafe koymuyorum anında siliyorum .

Ama bazen insanlar korkuyorlar elimde onun zaafı olan birşey var onu kullanarak azar azar istediğimi elde edebilirim. Hem insanlık hem yaptırım yaparak birisi var geçimli olduğu ama inanın benim fıtratıma ters oyun oynamayı yaptırım yoluyla birşeyler anlatmayı beceremiyorum. Bunun için sinsi olmak lazım kinci olmak lazım bunların ikisi de bende yok. Yani ben hep güzellikle çözmekten yanayım ama ilk harcayanlar genelde benim gibi düşünenler oluyor kimseye laf edemezlerken benim gibi düşünenler daha çok üzülüyorlar

Elinizde ne var?

Hem hatalı hem haksizlik ediyorsa önce dil yoluyla sonra yaptırımla evet aynisini yaparak empati yaptirtarak. Bazen aynisini yasatmadan anlamiyorlar.
Düşünüyorum ama nasıl becereceğim bilmiyorum çok zor ya insanlara oyunlar oynayarak anlatmaya çalışmak hepimizin hayatında olan bir sorun bu bence farklı yanıtlar da bekliyorum

Bu insanla aranizda ne cesit bir iliski var?

Düşünüyorum ama nasıl becereceğim bilmiyorum çok zor ya insanlara oyunlar oynayarak anlatmaya çalışmak hepimizin hayatında olan bir sorun bu bence farklı yanıtlar da bekliyorum
Mücadeleniz sizi çok yıpratır bence. Mücadele olarak değil de '' ben onu bu haliyle seviyorum '' derseniz o zaman bu ilişki beklediğiniz gibi sürer ama hem kalbiniz kırılıyor hem de karşınızdakini değiştirmeye çalışıyorsanız o bana göre imkansız. Çünkü sizi üzdüğünün farkındadır.

Direkt konuşurum. İletişime ve değişime açık olmayan bir insan zaten hatalarını kabul etmeyecektir ki. Baktım olmuyor görüşmem. Niye bana haksızlık etmesine takılıp kendimi üzeyim?
Haklısın ama sürekli görüşmek geçim yapmak zorunda olduğunu biri olsa ve ben asla kalbimde küçük de olsa kırgınlık kızgınlık olsa ondan saklayamayacak kadar içi dışı bir olduğumu düşünüyorum. İnsanlıklı vicdanlı biri ama anlatmam lazım onu kaybetmeden

Insan ilişkilerinde uzman degilim, olacagimi da sanmam ama insan ilişkileri tek tarafli mucadele ile yuruyen bir şey değil.
Ben beni mutlu etmeyen insanlari mutlu etmiyorum, kendi neşemden, kendimden mahrum ederim olayim bu. Herkes her şeyi anlar yeter ki anlamak istesin, yeter ki sizi kaybetmek istemesin. Yapmiyorsa mucadeleniz boştur, tek basiniza verdiginiz mucadele ile olurda duzeltebilirseniz duzelttiginiz ilişkiniz saglam temelli olmayacak karsinizdaki zayif halka.

Bazen lafı eğip bükmeden söylemek de yetersiz kalıyor ustaca birşeyler yapmak lazım
Valla Sokrates de olsan anlamak istemeyen anlamıyor canım. Erkolar işine geleni anlar işine gelmeyene salağa yatar.

Uzman değilim de. Adam anladığı halde soğukluğunuzu umursamadığına ve de düzeltmeye çabalamadığına göre değer vermediğini gösterir. Biraz daha açarak anlatsanız daha güzel olurdu bence. Yani bu kişi sevgiliniz mi, nişanlınız mı, kaç senedir tanışıyorsunuz, 1 aylık bir tanışmadan mı bahsediyorsunuz, tam olarak olay ne? Açıklar iseniz daha yardımcı olunabilir.

Silmek güzel şey ama insan ilişkilerine dair öğrendiğim birşey varsa eğer o da iyi insanlar ama hata yapanlar için mücadele etmek gerek tipi bu hem kendi gelişimimiz açısından hem de insanlarla güzel ilişki kurup duygusal anlamda beslenebilmemiz açısından bir fırsat olduğu. İyi insanlar ve hatası olanlar için geçerli bu dedğim art niyetli olanlar için değil hepimizin çeşit çeşit huyları var öyle değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…