- Konu Sahibi antisiyete
-
Ağzına iki tane çakarımBir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.
İste ben kotu kalpli insani evime alip soframa oturtmam, yemek falan hazirlamam. Bu dogru iletisim degil, inanin bana degil. Umursamamak en sagliklisidir her anlamda. Siz ehlilestirme kurumu degilsinizBir zamanlar ilinin ehli uzman bir psikologdan destek aldım geçin yapmak istiyorum kötü biri olsa zaten bu kadar kafa yormam. Gerçi kötülük yapmayı da beceremem elime yüzüme bulaşır bir yerde diye korkarım. Kötü kalpliler yeteri kadar oldu etrafımda onlara gerçekten anladığı dilden konuştum. Çirkinleşerek değil bekledikleri sevgi ve saygıyı benden alamadılar. Evine geldiler ama yüzümü gülerken göremediler. Yemeğimi yediler ama samimiyetimi göremediler. O onlara yetti. İşte bahsettiğim buydu insanlara kötülük yaparak değil de yaptırım uygulayarak da çok güzel anlatıyorsunuz herşeyi. Başka bildiğim yöntem yok gerçi bu kadarına aklım ve vicdanım eriyor müsaade ediyor
Kız şu baklayı çıkarsan da sen de rahatlasan biz de rahatlasak. Neymiş hatası, hani yazsan da ona göre bir tavsiye versek. Böyle çok genelleme oluyor. Sorun ne bilmeden neye tavsiye verelim? ÇatliciiiimBir zamanlar ilinin ehli uzman bir psikologdan destek aldım geçin yapmak istiyorum kötü biri olsa zaten bu kadar kafa yormam. Gerçi kötülük yapmayı da beceremem elime yüzüme bulaşır bir yerde diye korkarım. Kötü kalpliler yeteri kadar oldu etrafımda onlara gerçekten anladığı dilden konuştum. Çirkinleşerek değil bekledikleri sevgi ve saygıyı benden alamadılar. Evine geldiler ama yüzümü gülerken göremediler. Yemeğimi yediler ama samimiyetimi göremediler. O onlara yetti. İşte bahsettiğim buydu insanlara kötülük yaparak değil de yaptırım uygulayarak da çok güzel anlatıyorsunuz herşeyi. Başka bildiğim yöntem yok gerçi bu kadarına aklım ve vicdanım eriyor müsaade ediyor
Hayir boyle farazi ve felsefi konusmak daha ulvi bir hava katiyor sanirimKız şu baklayı çıkarsan da sen de rahatlasan biz de rahatlasak. Neymiş hatası, hani yazsan da ona göre bir tavsiye versek. Böyle çok genelleme oluyor. Sorun ne bilmeden neye tavsiye verelim? Çatliciiiim
Eltim zamanında çok güzel ağırlık koymuş heö kendine saygı duyurmuş hem kendini sevdirmiş biri. Samimiyet çok yok ama üslup yol yordam bilen biri yani içi çok kötü olsa da karşıdakine aldatmayan yine de üzerini düşen yaptırım uygulayan uygulama da yine de sayılan biri. Gelir bulaşıkları yıkamadan çıkar ben yokken tabi. Kayınvalidem arkasından söylense de yüzüne birşey diyemez. Asıl merak ettiğim bunu nasıl sağladığı. Hastalandı geçenlerde kayınvalidem hasta haliyle 4 5 gün baktı yemeğini yaptı mutfağını topladı. çocuğuna baktı. Benim bile hoşuma gitti merhameti. Öz annesi yok. Ölmüş seneler önce. Misafirleri gelsin anne çık sende gel diyen biri. Kızarsa yaptırım uygular torununu bahane ile göstermez.Ben de misafir ağırlayacağım onun tarafından yardıma gelir misin anne destek ol iş beklemiyorum diye açık açık söyledim ancak gönüllü gelirim demedi belli ki oda birşeye alı mış bu şekilde tepki veriyor en sonunda gelmezseniz gelmeyin ben hallederim anne dedim. Yani böyle gördüğüm bir insanın ayrım yapması çok üzücü. Bizimde eşimizle küçük yanlışlsrımız oldu beklentisini karşılayamadık. Gönlünü yapamadık ağırlık koyacağız derken. Konu basit gibi görünüyor ama ben hala kaç yıldır evliyim sorunu çözemedim. Böyle ayrım yapmaları zoruma gidiyor. En son annen gelsin dediO hataları bi deseniz de biz de ona göre aklımıza gelen bir tavsiye var ise versek
Ben dümdüz söylüyorum asla eğilip bükülmem niye kendimi yorayim zaten üzülmüşüm birde hareketlerimden anlasilmayi bekleyememBir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.
Ben hata ve yanılgı ile veya cahillikten dolayı yapılan hareketlerden bahsetmiyorum. Bir ince nüans var siz karsinizdakine birşeyler birkaç defa izah ettiyseniz kimse aptal değil insanlar karsisindakini nasıl uzduklerinin gayet farkında . O kişi size karşı hareketlerini ısrarla duzeltmiyorsa bu artık sizin üzerinizde ego tatminidir ben orda bir hayırdır derim karsimdakine :) ama tabiki hatasını düzeltmeye çalışan laftan anlayan insanlar tabiki affedilir. Hele ki kadın erkek ilişkilerinde kadın tarafının bir şeyi birkaç defa izah etmesi kadının kıymetini düşürüyor bana göre. Ha birde gecinmeye gönlü olan adam geçiniyor ve gönül alıyor. O yüzden benden ikinci şans almak baya zor artıkSilmek güzel şey ama insan ilişkilerine dair öğrendiğim birşey varsa eğer o da iyi insanlar ama hata yapanlar için mücadele etmek gerek tipi bu hem kendi gelişimimiz açısından hem de insanlarla güzel ilişki kurup duygusal anlamda beslenebilmemiz açısından bir fırsat olduğu. İyi insanlar ve hatası olanlar için geçerli bu dedğim art niyetli olanlar için değil hepimizin çeşit çeşit huyları var öyle değil mi
Dini anlatmak bana mı kalmış bilemem de geçmiş senelerde kutsal topraklara gittim efendimizin ahlakını okudum muhabbetim karınca miktarı da var ise çok kötü olmadığı sürece bazı insanları efendimizi sav ahlakını yaşayabilmek için sevmeye söz verdim kendimce. Sevmesem de kötü olmayacağıma söz verdim. İnsan oralara gidince boş yaşadığını anlıyor. Hele ki zamanında zorluk ve çile ile türlü türlü yokluk ile imtihan edilince. İnsanlıktan nasibimi almak istiyorum sadece bunu yapmak zor hem ahireti düşünüp hem dünyayı düşünüp yaşayana saf avanak damgası vuruyorlar.İste ben kotu kalpli insani evime alip soframa oturtmam, yemek falan hazirlamam. Bu dogru iletisim degil, inanin bana degil. Umursamamak en sagliklisidir her anlamda. Siz ehlilestirme kurumu degilsiniz
Yani eltinizin koyduğu da ağırlık değil de resmen tehdit, şantaj. Kadın anlamış ki gelinin suyuna gitmez ise ne oğlunu ne de torununu doğru dürüst görebilecek ve de tatsızlık çıkacak. En iyisi istemesem de gideyim de büyüklük bende kalsın aramız bozulmasın demiş bence. Bana kadın hepinize de darılmış gibi geldi. Yani o da bir anne. Yaptırımdı, ağırlık koymaktı niçin gerek gördünüz acaba? Üstelik de kadın merhametli, iyi, anlayışlı diyorsunuz.Eltim zamanında çok güzel ağırlık koymuş heö kendine saygı duyurmuş hem kendini sevdirmiş biri. Samimiyet çok yok ama üslup yol yordam bilen biri yani içi çok kötü olsa da karşıdakine aldatmayan yine de üzerini düşen yaptırım uygulayan uygulama da yine de sayılan biri. Gelir bulaşıkları yıkamadan çıkar ben yokken tabi. Kayınvalidem arkasından söylense de yüzüne birşey diyemez. Asıl merak ettiğim bunu nasıl sağladığı. Hastalandı geçenlerde kayınvalidem hasta haliyle 4 5 gün baktı yemeğini yaptı mutfağını topladı. çocuğuna baktı. Benim bile hoşuma gitti merhameti. Öz annesi yok. Ölmüş seneler önce. Misafirleri gelsin anne çık sende gel diyen biri. Kızarsa yaptırım uygular torununu bahane ile göstermez.Ben de misafir ağırlayacağım onun tarafından yardıma gelir misin anne destek ol iş beklemiyorum diye açık açık söyledim ancak gönüllü gelirim demedi belli ki oda birşeye alı mış bu şekilde tepki veriyor en sonunda gelmezseniz gelmeyin ben hallederim anne dedim. Yani böyle gördüğüm bir insanın ayrım yapması çok üzücü. Bizimde eşimizle küçük yanlışlsrımız oldu beklentisini karşılayamadık. Gönlünü yapamadık ağırlık koyacağız derken. Konu basit gibi görünüyor ama ben hala kaç yıldır evliyim sorunu çözemedim. Böyle ayrım yapmaları zoruma gidiyor. En son annen gelsin dedi
Ama haksızlık yapıyor ben de ona baktım hastalandı yanında kaldım benimde iyiliklerin oldu. Söylemek gerekirse eğer. Ama ben işte art niyetle yaklaşamıyorum yaptırım uygulayamıyorum. Eşimle kötü ise araları benide arayıp sormuyorlar. Ayrıca hepsini geçtim ben onlara karşı daha işten ve samimi olduğumu daha çok yardım ettiğimi düşünürken bu ayrımı haketmediğimi düşünüyorumYani eltinizin koyduğu da ağırlık değil de resmen tehdit, şantaj. Kadın anlamış ki gelinin suyuna gitmez ise ne oğlunu ne de torununu doğru dürüst görebilecek ve de tatsızlık çıkacak. En iyisi istemesem de gideyim de büyüklük bende kalsın aramız bozulmasın demiş bence. Bana kadın hepinize de darılmış gibi geldi. Yani o da bir anne. Yaptırımdı, ağırlık koymaktı niçin gerek gördünüz acaba? Üstelik de kadın merhametli, iyi, anlayışlı diyorsunuz.
Sizde haklısınız ama geçim yapmak zorundaysanız ve kalbiniz kötüyken herşeyi daha da kötü yapıyorsanız. İyi düşünüp usulünce anlatmaktan başka çare kalmıyor ya da gecenin bu saatinde kadınlar kulubüne düşüp akıl danışıyorsunuz :)
Ben hata ve yanılgı ile veya cahillikten dolayı yapılan hareketlerden bahsetmiyorum. Bir ince nüans var siz karsinizdakine birşeyler birkaç defa izah ettiyseniz kimse aptal değil insanlar karsisindakini nasıl uzduklerinin gayet farkında . O kişi size karşı hareketlerini ısrarla duzeltmiyorsa bu artık sizin üzerinizde ego tatminidir ben orda bir hayırdır derim karsimdakine :) ama tabiki hatasını düzeltmeye çalışan laftan anlayan insanlar tabiki affedilir. Hele ki kadın erkek ilişkilerinde kadın tarafının bir şeyi birkaç defa izah etmesi kadının kıymetini düşürüyor bana göre. Ha birde gecinmeye gönlü olan adam geçiniyor ve gönül alıyor. O yüzden benden ikinci şans almak baya zor artık
O da doğru sürdürebilmek için bir şey yapmak lazım amaBen dümdüz söylüyorum asla eğilip bükülmem niye kendimi yorayim zaten üzülmüşüm birde hareketlerimden anlasilmayi bekleyemem
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Çarp ağzına Bi tane.
Kim ben miBence Medyuma gidiyortahminleri alalım
Farkıdalık olmasını istiyorum birazda belki ondanHayir boyle farazi ve felsefi konusmak daha ulvi bir hava katiyor sanirim
Zaten art niyetle yaklaşıp siz de eltiniz gibi kayınvalidenizi tehdit ve şantajla yola getirmeye çalışmayın. Şimdi şöyle ki bir insan yeri geliyor 2 evladını bile aynı ölçüde sevip de davranmayabiliyor. Ben eltinizi de çok gönüllü olarak sayıp da gittiğini düşünmedim açıkçası yazdıklarınıza bakaraktan. Sizin istediğiniz size de eltinize gidip geldiği gibi gelsin, ihtiyacınız olunca destek olsun mu?Ama haksızlık yapıyor ben de ona baktım hastalandı yanında kaldım benimde iyiliklerin oldu. Söylemek gerekirse eğer. Ama ben işte art niyetle yaklaşamıyorum yaptırım uygulayamıyorum. Eşimle kötü ise araları benide arayıp sormuyorlar. Ayrıca hepsini geçtim ben onlara karşı daha işten ve samimi olduğumu daha çok yardım ettiğimi düşünürken bu ayrımı haketmediğimi düşünüyorum
Olur mu canımAğzına iki tane çakarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?