İnsan Kaç Defa Sever

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Güncelleme : Sayfa 3

Yeni yeni konuşmaya başladığım biri var,
Sohbeti kibar,narin
Kalbi de derin birisi. Yüzeysel insanı şıp diye anlarım, rol keseni de çok iyi rol kesmiyorsa az çok anlayabiliyorum. Bu insan gerçekten yüzeysel birine benzemiyor. Yani iyi niyetliliği her hâline yansıyor ciddi manâda.

Ancak sorun şu ki; iyi niyetli ama fazla iyi niyetli. iyimser ama fazla iyimser. nerdeyse herkese şans verme taraftarı, herkese çok kibar yaklaşıyor ve kimseyi değersiz hissettirmiyor. ee bunun neresi kötü diyeceksiniz? ilişki boyutuna gelebilme ihtimalini düşününce bir bakıma kötü olabiliyor bu durum. enerjisini ve iyi niyetini sömürmelerinden tedirgin oluyorum ister istemez.bir insanın sevme şansının sayılı olamayacağını düşünüyor. 4 kez sevmiş 1 kez aşık olmuş. fazla mı sizce...?

bense gerçek aşkı-sevgiyi arayan biriyim, hoşlantılara elbette razıyım insanız ama kimseyle benim kadar derin bağ kurmamış olsun isterim,yoğunlaşmış sevgisini ve enerjisini doğru insana saklamış olsun isterim :)

aynı üniversitedeyiz, sohbetini bu kadar beğendiğim hiç sıkılmadığım bir insana ilk defa rast geldim ama tedirginim söylediğim sebepten. bir tevafuk eseri konuşmaya başladık şimdi konuşmayı kessem muhtemelen rastlamam bile zor olur bir daha kampüs içinde.

iki arada bir derede kaldım ve içimi huzursuz ediyor, benim için kıymet verdiğim gerçek aşk'ı aramaya devam etmeli miyim yoksa bu defalarca sevme durumu normal mi, şans vermeli miyim? aynı durumu yaşamış olan biri var mı? KK'nın zeki ve tecrübeli hatunları bana bir yol gösterin.

Son düzenleme:
Açıkçası, daha önce hiç aşık olmamış 2 insanın birbirlerini bulup sonsuza dek aşık ve mutlu yaşadıkları masallar var sadece. Bir de diziler ve filmler. Bu kadar yüksekten uçarsanız mutsuz olursunuz.
Siz de şimdi ne olacağınızı bilmiyorsunuz. Belki çok aşık olacaksınız, ama bir gün ayrılacaksınız. Ayrılmayacağınızın garantisi var mı? Aşık olmak sonsuz birliktelik garantisi vermiyor.

Universitedeyseniz daha 19-20 yasinda felansiniz demektir ben daha bir kisiyi sevmistim hic asik olmamistim o yaslarda.Bu arkadas 5 kisiyi sevmis demek ki ilkokulda felan basladi.Acaba sevmeyle hoslantiyi mi karistiriyor.Gerci bi sayi vermek sacma galiba sadece insan cekiniyor tabi bu yasta bu kadar fazlaysa acaba hemen skiliyor mu her hoslandigini seviyor mu felan diye.Bu sorularin cevabini da bilemeyiz.Sen en iyisi bi firsat ver bakalim madem bu kadar hoslandin.

Açıkçası, daha önce hiç aşık olmamış 2 insanın birbirlerini bulup sonsuza dek aşık ve mutlu yaşadıkları masallar var sadece. Bir de diziler ve filmler. Bu kadar yüksekten uçarsanız mutsuz olursunuz.
Siz de şimdi ne olacağınızı bilmiyorsunuz. Belki çok aşık olacaksınız, ama bir gün ayrılacaksınız. Ayrılmayacağınızın garantisi var mı? Aşık olmak sonsuz birliktelik garantisi vermiyor.
Bu durum için şu cümleyi kullandı : Mecnun Leylayı bulana kadar hiç sevmemiş değildi belkide ama Leyla ona bambaşka idi. Aslında düşününce mantıklı ama gönlü sürekli yormak ne kadar doğru ? Bu bey küçük kıvılcımları bile derya denize çevirme taraftarı. Bense o kıvılcımları bile 40 kez tartma taraftarı oluyorum galiba çok ince düşünüyorum :/

Universitedeyseniz daha 19-20 yasinda felansiniz demektir ben daha bir kisiyi sevmistim hic asik olmamistim o yaslarda.Bu arkadas 5 kisiyi sevmis demek ki ilkokulda felan basladi.Acaba sevmeyle hoslantiyi mi karistiriyor.Gerci bi sayi vermek sacma galiba sadece insan cekiniyor tabi bu yasta bu kadar fazlaysa acaba hemen skiliyor mu her hoslandigini seviyor mu felan diye.Bu sorularin cevabini da bilemeyiz.Sen en iyisi bi firsat ver bakalim madem bu kadar hoslandin.
bana da sevmekle hoşlantıyı karıştırıyor gibi geldi. bir insan yoğun hoşlantı duyabilir geçici bir süre ama sevmek daha özel olmalı ve bu yaşa bu kadar sevgi nasıl sığdırabildi diye sorguluyor insan

bana da sevmekle hoşlantıyı karıştırıyor gibi geldi. bir insan yoğun hoşlantı duyabilir geçici bir süre ama sevmek daha özel olmalı ve bu yaşa bu kadar sevgi nasıl sığdırabildi diye sorguluyor insan
Bu yasa bu kadar sevgiyi sigdirabiliyorsa hic bos kalmamis gibi bi sonuc cikiyor.Bi de 5 sevgilisi de kac ay ya da yil surmus onu ogren.Cok bilgili ve ince gozukup cakal tiplerden cikmasinda yoksa sen uzulursun.Cunku oyle insanlara hayaranlik duyuyor ve baglaniyorsun sonrada kopmasi zor oluyor.Flortoz bi tipse o da zor.Bunlarin hepsini zamanla ogrenebilirsin ancak.

konu hakkında daha fazla fikir bekliyorum şu an az kişi görmüş ama benim için çok önemli. eğer ki bir şeyler olursa konuyu güncelleyip yine fikir alırım belki.. :)

Bu durum için şu cümleyi kullandı : Mecnun Leylayı bulana kadar hiç sevmemiş değildi belkide ama Leyla ona bambaşka idi. Aslında düşününce mantıklı ama gönlü sürekli yormak ne kadar doğru ? Bu bey küçük kıvılcımları bile derya denize çevirme taraftarı. Bense o kıvılcımları bile 40 kez tartma taraftarı oluyorum galiba çok ince düşünüyorum :/
Sanırım bu bey şair ruhlu. O yüzden sevmek, aşık olmak istemiş. Romantik bir tarafı var. O kısmı yakalayıp frekansları tutturursanız mutlu olursunuz.

Sanırım bu bey şair ruhlu. O yüzden sevmek, aşık olmak istemiş. Romantik bir tarafı var. O kısmı yakalayıp frekansları tutturursanız mutlu olursunuz.
Epey romantik, ve gerçekten şair ruhlu ben de öyleyimdir aslında ama ben biraz ket vuran biriyim duygularıma. Yanlış insanlara denk gelme korkum var belki ondan, zor seviyorum belki ondan. ama denemeden bilemeyiz işte. off orası zor işte.

Ayran gönüllü bi tipim bu zamana kadar aşk diye nitelendirdiklerime şimdi bakıyorum da ohoo... Ne aşkı.
Aşk cok değişik bir sey yapmam dediğin asla dedigin seyi yaptiriyormus kurallari yokmuş.
Bu konular hep cok ince çizgidir. Tutkuyuda ask zannediyoruz hoslantiyida.
Konuya gececek olursam bence görüşmeye devam edin.

Yaşadığın şeyin sevgi mi, hoslanti mi, büyük aşk mı olduğunu, yaşayıp üstünden yillar gectikten sonra anlayabilirsin bence. Yaşanmışlıklar aşkı aşk yapar. Birbiriniz icin cok özel olup olmayacağınızı ancak yaşayarak anlayabilirsiniz.

Bu kadar ince şair ruhlu biri evet bence çok sevmiş aşık olmuş. Bide bsnden sana naçisane öneri bir kişi 4 sevdem 1 aşık oldum diyosa sen ona bir ki artı sayı daha ekle çinkü 1 aşık oldum 4 sevdim dedikleri en belirginleridir minimalize olup bu öapta duygu paylaşımı bu sayıdan daha fazla kişiyle yapmıştjr. Bilmiyorum belki çok rasyonalist bir yaklaşım gibi gelecek size ama inanın bir çok erkek artık bu aşir ruhşu naif kişilikle kadınların gönlüyle oynuyor. Sizi şunu söyleyeyim ki erkek beyni böyle çalışmaz. İnanın ki erkekler böyle değildir çok ilişkim klduğundan mı biliyorum hayır. Erkek beyninin kimyasının bilgisine sahibim ve işler böyle yürümüyor. Onlar beyni bu kadar ince işleyemez. En ünlü erkek şairlere bak aslında ne kadar ince düşünmüş dediğimiz şairlerde bile bir çok tezatlık göreceksiniz. Ve erkeklerin bir çoğu bu şekilde masumiyetin arkasına sığınarak iatedikeleri inasnla bir duğgusal bağ yakalamaya çalışıyor. Her kadın romantik erkek ister ama hani bi laf vardır ağzı laf yalandan korkçaksın diye aymem öyle hergün size methiyeler düzmesi esrarengiz olması ilerde hoşunuza gitmeyebilir. Size samimiyeti çık daha önemli olan. En doğru kararları vermeniz tmennilerimle dikkatli olun inşallah ben yanılıyorumdur ❣

Hoşlanma < Aşk < Sevmek

Sevmek uzun zamana yayılan bir eylemdir.
Herkes her şey kolay kolay sevilmez.
Bir kere seviyorum diyebildigin insanin her haline şahit olmalısın ,her haline rağmen sevebilmelisin.

Aşk daha farklı,hormonlar in mantık out durumu. Geçici, kimyasal,geçerse ve cidden olumlu çizgide ise yerini sevgiye bırakıyor zaten

Sizin şair beyefendininki hoşlanma. Saçı güzel gözü güzel birini gördüğünde eğer kişinin sohbeti de iyiyse onu toplumun geri kalanından ayırıyor yani hoslanmaya basliyor. Daha ikinizde çok küçüksünüz bu nedenle ne sen onu yargılayabilirsin ne de o sana duygu dayatabilir.
Sakince takılın işte karar vermek için çok erken.

Her kadın romantik erkek ister ama hani bi laf vardır ağzı laf yalandan korkçaksın diye aymem öyle hergün size methiyeler düzmesi esrarengiz olması ilerde hoşunuza gitmeyebilir. Size samimiyeti çık daha önemli olan. En doğru kararları vermeniz tmennilerimle dikkatli olun inşallah ben yanılıyorumdur ❣
Bana karşı çok samimi ama yılışık değil bu yönünü beğeniyorum. O da seyrinde gitsin istiyor benim gibi galiba, sohbetimizden olumlu enerji aldım çokca onunda aldığını hissettim. bu sevme durumunu açıklamadan evvel aslında neredeyse tam kaptırıcaktım kendimi nerdeyse ama birden sorgulamaya başladım kafamı kurcaladı. Neyse belki de iyi oldu böylesi dürüstlüğü.En azından hissettiklerini saklayan bir yalancı da değil.Zamana bırakıcam bakalım :) tesekkür ederim

Hoşlanma < Aşk < Sevmek

Sevmek uzun zamana yayılan bir eylemdir.
Herkes her şey kolay kolay sevilmez.
Bir kere seviyorum diyebildigin insanin her haline şahit olmalısın ,her haline rağmen sevebilmelisin.

Aşk daha farklı,hormonlar in mantık out durumu. Geçici, kimyasal,geçerse ve cidden olumlu çizgide ise yerini sevgiye bırakıyor zaten

Sizin şair beyefendininki hoşlanma. Saçı güzel gözü güzel birini gördüğünde eğer kişinin sohbeti de iyiyse onu toplumun geri kalanından ayırıyor yani hoslanmaya basliyor. Daha ikinizde çok küçüksünüz bu nedenle ne sen onu yargılayabilirsin ne de o sana duygu dayatabilir.
Sakince takılın işte karar vermek için çok erken.
En güzeli sakin sakin ilerlemek olacak sanırsam. aynı kampüs içinde mektuplaşmak istiyor :) birbirimize mektup yazacağız. çünkü şu an ikimizde daha ziyade okul ve derslere yoğunlaşmak istiyoruz. Ha bir de şöyle dedi ; sevgi çemberinde iyice pişmek istiyormuş doğru insana en güzel şiirlerini sunmak için. bakalım ne kadar sözünün eri ve gerçek anlamıyla derin biri? göreceğiz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X