Insan neden bosanamaz?

Kendinize yeterince değer vermemek ve saygı duymamak diyorum ben.
Yaşadıklarınızın farkında olmanız özsaygınızı değil, sadece idrak edebildiğinizi gösterir. Aklı melekeleri yerinde olan herkes ne yaşadığını bilir zaten.
Hor görülüp, insanların yanında da asağılanıp, küfür yeyip, şiddet görüp hâlâ o adamın yemeğini yapmaya devam etmek, ütüsünü yapıp donlarını yıkamak, bir de yatağına almak ve tüm bunları gururuna yedirmek, gerçekten kendini sevmemeyi, değer vermemeyi, saygı duymamayı gerektirir başka birşey değil.

Baska bir bir ev tutsam gidemeden ikna eder beni cocugum der pismanim der yazik ediyorsun bize der ve ben gidemem
Bunu şimdi okudum ve yazdığım yorumlara kendimi yorduğum için pişman oldum.
Siz hiçbir şey yapamaz yer dayağı oturursunuz, birgün dayaktan ölmezseniz tabi.
Çünkü öfke kontrolu olmayan insanlar şiddet uygular ve bu şiddetin nerede duracağına emin olamazsınız.
Ne diyeyim ben daha yorum yapmayacağım, bence kimse yapmasın siz böyle mutlusunuz, kabullenmişsiniz, bile bile lades diyorsunuz.
Ama kabullenmeyene, kurtulmaya çalışana yasalarımız da Allah da yardımcı olsun inşallah.

Klasik şiddet gösteren erkek profili. Bir gün karar verdim, çocuğumda kötü etkileniyordu ve bitirdim. Zor oluyor karar vermesi, ilk aşamada yaşananlar ama süreç başlayınca zamanla her şey oturuyor.

Mutlaka çocukluğunuzda babanızla ilgili bir sorununuz vardır

Bence siz kendinizi bir dinleyin ve karşınızdakine acımayın neden açıyorsunuz onu da anlamış değilim size bunları yapıyor ve açıyorsunuz hiç bir evlilik dört dörtlük değil ama size rencide edecek davranışlar sergileyen bir var ve siz bunları hak ediyormusunuz hiç bir kadın hakketmez sadece biraz kendinize güvenin ve cesaretinizi toplayıp derim

Karşına lıp konuştun mu boşanamamanın tek sebebi hala seviyor olman yada bağlılığınız var alışılmışlık var

Acıyorum kıyamıyorum belkide demişsin bi yorumda bu hataya düşme. Eşimle 6 ay önce ayrılmıştı 2 3 aylık hamileydim senden daha kötülerini yaşadım daha oisonra geldi yalvardı ailesiyle görüşmeyi tamamen kesmiş ve yapaynlızdı işi gücü yoktu kafamda bitmesine rağmen o halde bırakmak istemedim kıyamadım affettim herşey iyiydi hep destek oldum iş buldu çalıştı kalktı toparladı ailesiyle de barıştı ve ne mi oldu 9 aylık hamileyim bir hafta önce terk edildim ve görüştüğü biri var çocuğumuzu bile arayıp sormuyor. =)

Kendinize bir miktar olsun saygınız var ise bu adamla bağı koparırsınız.
Bunun bir nedeni yok, aslında var da:
Kendinize saygınız, özşefkatiniz yok.
Bağımlı olmuşsunuz adama, sizi manipule etmiş. Kurtulun zincirlerden

Bazı kadınlar bu tarz erkeklerden hoşlanıyor olabilir.. illaki bı bagliligi vardır .. eyvallahi olmasa biyere kadar çeker sonra byby

Gerçekten, acıyor musun? O kelimene rastladım ve şaşırdım. Evet insanın kötü bir insana acıması yüksek bir eylemdir.. Ama burada en çok senin zarar gördüğün aşikar. Neden acıyorsun kendisine, bitik bir halde olduğu için mi?
Peki kendine acımıyor musun?

Aynen dipteyim. Hep elestirdi beni hep hic durmadan alakasiz bir sekilde baska insanlarla karsilastirdi. Ben kendimi yetersiz hissedikce daha cok caba gösterdim onun istedigi gibi olmaya calistim. Ama yetmedi. Koca bir hic icin

Eleştiri canımızı o an sıkmakla kalmaz;uzun vadede de özgüvenimizi de zedeler.eşinize acıyorsunuz ama o sizi manipüle ediyor.sizi sistematik olarak yetersiz,beceriksiz olduğunuzu size yansıtıyor.sizde kendinizden şüphe ediyorsunuz,kendinizi düzeltmeye uğraşıyorsunuz.buradan da kocanızın yapmış olduğu bu manipülasyonun işe yaradığını anlıyoruz.yetersiz olduğunuzu benimsediğimiz için de bağımlı kalıyorsunuz kocanıza.

Bu ilişkinin ekmeğini yiyen eşiniz ve siz onun boşanması için adım atmasını bekliyorsunuz ama gerçekçi olursak böyle bir şey olmaz.evde iş yapan,evi geçindiren,sorunlu bir adama katlanan bu kadını neden boşasın ki adam?
Lütfen bu gafletten uyanın ve çocuğunuza sağlıklı ilişki modelleri sunun

Mahalle baskısı olabilir.
Kendiniz başkalarına anlatırken tekrar yaşadıklarınızla yüzleşmek ürtükütüyor olabilir.
Evlenirken boşanırsın kesin diyen aile büyüklerine karşı kendini kanıtlama ihtiyacı olabilir.

Yani düsebilir cünkü kimsesi yok. Biz yurtdisinda yasiyoruz ve ayrilirsak büyük ihtimal türkiye ye döner ama orda sil bastan zor. Zaten piskolojisi saglam degil.
Yuh diyorum size. Yurtdışındasınız. Hemen bir Türk psikiyatristten yardım alıp, devlete de bildirin adamın şiddetini ve şutlattırın. Bunun Psikiatri’de bir adı var ve sizin tedavi olmanız ve tedaviyi istemeniz gerekiyor.

Çocukluğunuzda size nasıl davranıldı? Aileniz size değer veriyor muydu? Size saygı duyuluyor muydu? Yeterince sevgi gördünüz mü? Aşağılandınız mı? Hor mu görüldünüz? Fiziksel ve psikolojik şiddete uğradınız mı? Sürekli eleştirildiniz mi? Hakarete uğradınız mı? Cevaplar muhtemelen burda gizli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…