- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi MissKitty86
-
Çok vicdanlisin ve çok duygusal sinYani belki bende piskolojik bir durumdur korkaklik pisiriklik ne biliyim. Aslinda mantikli düsününce tedirgin olacak birsey yok, maddi durumum iyi evde hersey bana bakiyor tüm sorumluluk benim üstümde zaten. Yani bir eksiklik yasamayacagim ama bilemiyorum iste. Hani bazi filmler vardir insan kötü karaktere bile acir, bende ona aciyorum sanki
Hepsini ben yaşadım bana lütfen cevap yazın ne oluyor bu durumdaÇocukluğunuzda size nasıl davranıldı? Aileniz size değer veriyor muydu? Size saygı duyuluyor muydu? Yeterince sevgi gördünüz mü? Aşağılandınız mı? Hor mu görüldünüz? Fiziksel ve psikolojik şiddete uğradınız mı? Sürekli eleştirildiniz mi? Hakarete uğradınız mı? Cevaplar muhtemelen burda gizli.
Başka ev tutmadan boşanın siz de. Mesela ailenizin yanında kalın bir süre. Ya da bir arkadaşınızda. Ya da otelde. Boşanmak isteyin yeter ki.Baska bir bir ev tutsam gidemeden ikna eder beni cocugum der pismanim der yazik ediyorsun bize der ve ben gidemem
kendi adıma konuşuyum. Biraz fark var. bizde hakaret şiddet yok. ilgisizlik kaygısızlık ana kuzuluğu varMerhaba arkadaslar,
simdi bir kadin düsünün ki, kücük yastan ayaklari yere basan isi gücü saglam yani herhangi gibi bir cekincesi yok. Ama bu kadin senelerdir kocasindan duymadigi hakaret kalmadi, asagalama, hor görme, baskalarinin önünde kücük düsürülme hersey var. Ara sira fiziksel siddet de var. Ve bu kadin bosanamiyor neden yani niye o ilk adimi atamiyor. Nasil bosanilir zaten yani gitmeyen adam nasil gönderilir. Bunu piskolojide bir adi var mi Allah askina bu nasil bir basiret baglanmasidir. Ha birde cocugu var ve bu kadin benim. Lütfen beni kendime getirin gencligimi bu adama verdim ama bu gidisle tüm ömrüm gidecek.
Şöyle ki çocukluğumuzda yaşadığımız şeyler bizim zihnimize kazınıyor. Bunlar hayatla ilk tanışmamız olduğu için o durumları normal kabul etmemize sebep oluyor. Ve bu duruma alıştığınız için o sizin güvenli bölgeniz oluyor. Yani örneğin bir kadını kocası aşağılıyor bunun kötü olduğunun farkında ama hayatı boyunca aşağılandığı için o ortamdan vazgeçemiyor. Çünkü insan bilmediginden korkar kötü de olsa bildiği şeyler ona güven verir. Böyle bir kişi istemeden hep kendini aşağılayacak insanları seçiyor, bu bir kısır döngü şeklinde devam ediyor. Bu başka durumlar için de geçerli. Mesela çocukluğunda annesine güvenli bağlanamamış biri terk edilme korkusu yaşadığı için hep terk edilmesine sebep olacak şekilde davranıyor. Terk edilince acı çekiyor ama bu onun için alışageldigi bir durum olduğu için vazgeçemiyor.Hepsini ben yaşadım bana lütfen cevap yazın ne oluyor bu durumda
Bende tam tersi oldu ben küçükken sınırlı hep kavga eden bizlere anneme hep şiddet gösteren bir babanın yanında yaşadım .hep isyan ettik annem hep babamı çekti boşanmadı nedenŞöyle ki çocukluğumuzda yaşadığımız şeyler bizim zihnimize kazınıyor. Bunlar hayatla ilk tanışmamız olduğu için o durumları normal kabul etmemize sebep oluyor. Ve bu duruma alıştığınız için o sizin güvenli bölgeniz oluyor. Yani örneğin bir kadını kocası aşağılıyor bunun kötü olduğunun farkında ama hayatı boyunca aşağılandığı için o ortamdan vazgeçemiyor. Çünkü insan bilmediginden korkar kötü de olsa bildiği şeyler ona güven verir. Böyle bir kişi istemeden hep kendini aşağılayacak insanları seçiyor, bu bir kısır döngü şeklinde devam ediyor. Bu başka durumlar için de geçerli. Mesela çocukluğunda annesine güvenli bağlanamamış biri terk edilme korkusu yaşadığı için hep terk edilmesine sebep olacak şekilde davranıyor. Terk edilince acı çekiyor ama bu onun için alışageldigi bir durum olduğu için vazgeçemiyor.
Psikolog varsa o daha iyi anlatabilir ben bildiğim kadar anlatmaya çalıştım.
Tabi ki yaşananlar herkeste aynı etkiyi yapmıyor keşke herkesin farkındalığı sizin gibi yüksek olsa da yaşadıklarından ders alsa. Siz o döngüyü bi yerde kırmışsınız izin vermemişsiniz bunların hayatinizi yönetmesine. Inşallah mutluluğunuz hep devam ederBende tam tersi oldu ben küçükken sınırlı hep kavga eden bizlere anneme hep şiddet gösteren bir babanın yanında yaşadım .hep isyan ettik annem hep babamı çekti boşanmadı neden
Çevre baskısı
Ev hanımı olmasi
Annemin arkasında ailesinin olmaması sahip çıkacak kimsesi yok.
Ve sonuç:biz bu ruh hastası babayı çekip yorulduk yiprandik
Keşke ann bosansaydida öyle bir babayla yasamasaydik
Ama ne oldu ben ve kardeşlerim hep iyi insnalari kendimize eş sectik.hep huzur aradik
Allah'a şükür manevi oalrak iyi bir insanla evliyim.baska huyları var sıkıntılarımız oldu hayatta ama en azından babamdan çok karakterli ve saygılı bana ve çocuklarıma karşı.
Keşke çalışan hep ayakalri üstünde duran kadinalr olsakta böyle gereksiz insnalari hayatımızdan bir kalemde silsek
Özgüven sorunu olabilir ya da o kısı olmadan hayata nasıl tutynabılecegını bılmiyosun.konfor alanını terk etmek istemiyorsun. Sana tek Bısey dıcem sen bu dunyaya bir erkekten dayak yemek hakaret duymak ıcın mı geldın bunu düşün. Ve imkanın varsa psikolojik destek almaktan çekınmeMerhaba arkadaslar,
simdi bir kadin düsünün ki, kücük yastan ayaklari yere basan isi gücü saglam yani herhangi gibi bir cekincesi yok. Ama bu kadin senelerdir kocasindan duymadigi hakaret kalmadi, asagalama, hor görme, baskalarinin önünde kücük düsürülme hersey var. Ara sira fiziksel siddet de var. Ve bu kadin bosanamiyor neden yani niye o ilk adimi atamiyor. Nasil bosanilir zaten yani gitmeyen adam nasil gönderilir. Bunu piskolojide bir adi var mi Allah askina bu nasil bir basiret baglanmasidir. Ha birde cocugu var ve bu kadin benim. Lütfen beni kendime getirin gencligimi bu adama verdim ama bu gidisle tüm ömrüm gidecek.
Demek ki ayakları yere sağlam basmıyormuş, demek ki özgüvensizmiş demek ki çekincesi varmış. Bu tarif ettiğiniz özellikteki bir kadın illaki boşanır, kendini asla ezdirmezdi. Bahsettiğiniz gibi biri değilsiniz yani. önceden bu özelliklere sahip olmuş olabilirsiniz ama şuan kaybetmişsiniz. Bunun nedeni de size şiddet uygulayan, size evi baktıran kocanız. Sadece bunun için bile kinlenip totosuna tekmeyi basmanız gerekiyordu. Gerçekten aklım almıyor, özellikle çocuklu ailelere soruyorum. Şiddet olan bir evde çocuğunuzu nasıl büyütebiliyorsunuz ya? O yavrum görmese de anlar, duymasa da hisseder. Aslında en büyük kötülüğü çocuklarınıza yapıyorsunuz farkında değilsiniz.ayaklari yere basan isi gücü saglam yani herhangi gibi bir cekincesi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?