İnsan neden evlenir?

ben sevdiğimle bi ömür hiç ayrılmamak için onunla aynı yastığa baş koymak için onun soyadını taşımak onun çocuklarını doğurmak ve onun hayat arkadaşı olmak için evlenicem..ben evliliği çok kutsal görüyorum sevgilikten çok farklı..kendine ait bi ev bi hayat ne kadar güzel..

Allah herkese evliliklerin en güzelini yaşamayı nasip etsin,evlilerin de evlilikleri kat kat daha güzel olsun inşallah..

insan neden evlenir ?

sabah yalniz kalkip gece yalniz uyumamak icin,
günaydin canim, tatli uykular bitanem demek icin,
onun evden gittiginde gelecegine sevinmek icin,
yeryüzünde en yakisikli,en sevgidolu, en kiymet bilir erkek
benim esim diye gururlanabilmek icin,
beraber yapilacak seyler, yasanacak güzellikler icin,
alisverise cikinca suda askima bir yakisirki diyebilmek,
sevgi katilmis yemekler pisirmek icin,
hastaliginda nazlanirken ona bir tas sicak corba pisirebilmek icin,
benim zor zamaninda askim beni kurtarir biliyorum diyebilmek,
gözünden esirgeyip paylasamadigi yavrularini gururla
yetistirebilmek icin,
onlarin gelecegini hayal etmek,
hayatin son duraginda elele tutusarak bir parkta dinlenip,
yasadiklarini tebessümle hatirlayabilmek icin...
:nazar:

insan neden evlenir ?

yetistirebilmek icin,

çok güzel yazmışın inan gözlerim yaşardı okurken çok duygulandım..

çok güzel yazmışın inan gözlerim yaşardı okurken çok duygulandım..

sagol canim yüregimden öylece geldi, öyle dedin benimde
gözlerim yasardi, bu aralar biraz fazla duygu yüklü günler
geciyor:çok üzgünüm:
umarim herkes hayal ettigi kisiye bulur, su kisacik hayatinda
:a015:

sagol canim yüregimden öylece geldi, öyle dedin benimde
gözlerim yasardi, bu aralar biraz fazla duygu yüklü günler
geciyor:çok üzgünüm:
umarim herkes hayal ettigi kisiye bulur, su kisacik hayatinda
:a015:

ve de hayatının aşkını bulan da umarım bi ömür ayrılmaz ondan..Allah herkesin gönlüne göre versin inan herkesin derdi kendine göre büyük..

biraz klasik olacak ama hanımlar evlilik gerçekten çok kutsal bence.insanın sevdiği biriyle yaşlanması herşeyini paylaştığı bir hayat arkadaşının olması harika bişey.ben 11 yıllık evliyim ve çok mutluyum.çok zamnda pişmanlık yaşadığım olmuştur ama hep onun sevgisiyle ayakta durmuşumdur.hele birde çocukların varsa işte herşey tamamdır.yüce allahım hepinize mutlu ve uzun ömürlü evlilikler nasip etsin inşallah.söylemeden edemiycem evlilik için sakın geç kalmayın,ama erkende davranmayın.işte ozaman pişman olabilirsiniz.:emir_bebek::1hug::asigim::nazar:

Bence Evlilik Sevdiğin Insanla Ayni Havayi Solumak Ayni Ev Içersinde Mutlu şekilde Yaşama Arzusudur. E Birde Bebek Var Tabi

Evet evlilik kutsal. Evlilik güzel ve evlilik kolay . Şu an bekarım kısmetse 2008 nisanında evleneceğiz. Göğsüne yaslandığımda herşeyi unutabileceğim birisini arıyordum ve sonunda buldum. Evlilik Allah'ın insanlara sunduğu lutuftur. Öyle görüldüğü kadar zor olduğunu da sanmıyorum. Önemli olan Karşındakini olduğu gibi kabul etmektir. Hata bizlere mahsus önemli olan yanlış yapmamamızdır.:nazar:

selam şekerim.insan sevdiğiyle bir arada olmak için evlenir.kendi evinin güzelliği sofrana koyduğun mutluluk yani onunla bir elmanın iki yarısı olmak ve en güzelide anne olmak için evlenir.iyiki evlenmişim.bazı arkadaşlar bekarlığın rahatlığından bahsetmişler ama doğru insanı bulursan evlenince daha rahat oluyorsun.ben şükür çok mutluyum umarım hiç bozulmaz darısı bütün bekarların başına
B]

mutluluğun daim oldun :1hug::nazar:

insan öncelikle ömrünü huzurlu geçireceğin biriyle evlenmelidir.İşte o insanı bulduysak ne mutlu.eğer karşındakini olduğu gibi kabul edip,karşındaki seni olduğu gibi kabul etmezse evlilik zindandan başka birşey olmaz.
yalnız kalmamak ,yaşlandığında elini hala tutabilen ,derdini paylaşabileceğin,sırlarını anlatabileceğin,sevincini onunla yaşayabileceğin zor zamanlarında yanında olacak mutluluğunda elini tutacak hem dost hem annen hem baban yerine geldiğinde arkadaşın yeri geldiğinde çocuğun olabilecek biriyle evlenmeli insan neden velenirden ziyade,insan evlendiği kişiyle nelerini paylaşması gerekiyor ve paylaşamıyorsa sorun nedir sorusu daha mantıklı

bence doğanın kanunu yani çiftleşme zinadan uzaklaşma ve bir yuva kurma adı altında kaşı cinse ilgi duyma herkez bunu yapıyor bende yapmalıyım yoksa dışlanırım dürtüsü ama ben söylemeliyim ben sadece sevdiğim için koçişkomla evlenicem...

evet malesef birçok kişi sevmeden evleniyor sevmediğine de katlanmak zor geliyor
dilerim sevdiğin insanla evlenir ve bir ömür boyu mutlu olursun:1hug:

bende tüm yorumları okudum.allah herkesin mutluluğunu daim etsin.:nazar::nazar:

zaten insan mutlu olmak için evlenir,kimse kendi kendine işkence olsun diye evlenmez.bu tabi bayanlarımız için geçerli ,erkekleri bilmem.ama benim bildiğim tek eşi benzeri görülmemiş kişiden örnek vereceksem: evlenmek için evlenen bir erkek.evliliği bazı kapıları açmak,bekar olarak giremediği ortamlarda bulunmak veya arkadaşlarından geri kalmamak için evlenme modasına uymak...amaç bu oluyor.sonrada özgürlüğünü tek başına yaşamasına engel olarak görüp,psikolojik yıldırma teknikleri geliştiriyorlar....

kadınlar daha farklı,pembe hayaller-sevgi-aşk-mantık-gelecek korkusu-hatta maddi güven olabilir sebebler.ama -istisnalar her iki taraf için geçerli- erkekler gibi ileriye dönük duygusuzca acımasız planlar yapabileceklerini sanmıyorum.

aslında birde şu var: evlilik bir kumar sözü var ya (kısmet kader de denilir)-tanımazsın iyi çikar,tanıyorum sanırsın kötü olur...hiç belli olmaz.işin içine o kadar farklı şeyler,farklı insanlar ortamlar,zevkler,...vs giriyorki, resmen "donk donk.." kalıveriyorsun.ne umdum ne buldum dedirtiyor insana.

yinede karamsar bakmamak lazım...hayat süprizlerle dolu ,bazen olumlu bazen olumsuz..yapılacak tek şey kendi kendinin dostu olmak.neyin iyi neyin doğru olduğunu insan kendisi daha iyi tartar,çünkü yaşadığınız hayatın içinde bulunan sadece sizsiniz.diğerleri farklı bir boyuttan bakıyor.bakış açısı olayı.

yüreğinin sesini dinle...o sana herzaman yol gösterecektir...er yada geç...ama çok geç olmamasına dikkat lütfen...

hayat yaşamaya değer ...öğrenmeye tecrübe edinmeye ... a.s.a.s.a.s.
paylaşımın için çok teşekkürler çok doğru noktalara temas etmişsin hayatın boyunca mutlu ol inşallah:1hug::nazar:

insan neden evlenir ?

yetistirebilmek icin,
NE KADAR DUYARAK YAZMIŞSIN bekar olmana rağmen evliliği çok güzel ve öz anlatmışsın paylaşımın için çok saol ömür boyu mutlu ol:1hug:

NE KADAR DUYARAK YAZMIŞSIN bekar olmana rağmen evliliği çok güzel ve öz anlatmışsın paylaşımın için çok saol ömür boyu mutlu ol:1hug:

sagol canim Allah herkese özlem duydugu seyleri yasatsin su
kisa ömrümüzde, benim arzuladigim evlilik böyle insallah
kismet olur...

sagol canim Allah herkese özlem duydugu seyleri yasatsin su
kisa ömrümüzde, benim arzuladigim evlilik böyle insallah
kismet olur...

ömür aslında çok uzun gibi görünüyor ama gerçekten göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor
ama bu kısa ömre okadar çok sığdırmak için svaşıyoruzki bazen yanıbaşımızda olan güzellikleri göremez oluyoruz
ASLINDA YAŞAMIMIZIN HER ANI ÇOK GÜZEL görebilen hissedebilen için yazılarından anladığım kadarıyla erken olgunlaşan hayatı tanıyan bir kişiliğin var
ALLAH sana uygun seni anlayan seni senle yaşayabilecek birini nasip etsin inşallah
hayatın boyunca mutlu ol:1hug:

Esiniz sayesinde dosta düsmana sizi de begenen, isteyen (üstelik nikâhina alacak kadar) biri oldugunu gösterdiniz en sonunda.

> Belki yillarca ugrasip didinseniz de elde edemeyeceginiz bir statüye nikâh cüzdaniyla bir anda kavusuverdiniz.

> Bozulan musluk, sallanan sandalye bacayi, gevsemis vidalar, vs. için eve tamirci çagirmaniz gerekmez, esiniz hepsini halleder.

> Esyalarin yerini degistirmek istiyorsunuz; hepsi de çok agir. Kim tasiyacak onlari? Tabi ki de esiniz!

> Pazar günü söyle arabayla dolasmak istedi caniniz. Özel soförünüz esiniz emrinizde.

> Eskiden futboldan nefret ederdiniz. Esiniz sayesinde yeni bir tutkunuz oldu.

> Gece evde yalniz kalmaktan, hirsizdan, ugursuzdan korkuyorsunuz; esiniz gönüllü "bodyguard''iniz.

> Esleriniz olmasa en yakyn arkadaslarinizla kahve içerken kimi çekistireceksiniz?

> Alisverise gittiniz, evin erzagini düzdünüz. Torbaları tasimak centilmen bir erkek olarak esinizin görevi.

> Geçiminizi temin etmek için çalismaniza gerek yok. Bunu sizin yerinize esiniz yapiyor nasil olsa.

Aksam yorgun argin eve geldiginizde, annenizinki kadar lezzetli olmasa da sizin için hazirlanmis yiyecek bir seyler bulabilirsiniz.

> Çamasiriniz yikanir, ütüleriniz yapilir, eviniz temizlenir... ''Gak'' deyince temiz don, ''Guk'' deyince temiz çorap verilir elinize; daha ne olsun?

> "Pembe dizi''leri duyardiniz da ne oldugunu bilmezdiniz. Esiniz sayesinde ögrendiniz, hatta hosunuza bile gitmeye basladi.

> Dükkân dükkân dolasyp kendinize gömlek, kravat seçmekten nefret ederdiniz. Simdi sizin yerinize bunu esiniz yapiyor. Gerçi en son aldigi sari üzerine yesil çizgili gömlek sizi hiç açmadi, ama neyse.

> Arasira yapilan küçük kaçamaklar, ufak tefek yalanlar hayatin tadi tuzudur. Bu tadi esinize borçlusunuz; esiniz olmasaydi ne kaçamaklar olacakti hayatinizda ne de yalanlar.

Kavga etmek de bir ihtiyaçtir. En yakininizda kim var bagirip çagiracaginiz? Esiniz!

> Olur ya! Bir gece yarisi caniniz sevismek istedi. Esiniz hazir nazir yanibasinizda yatmakta.

>Çok güzel filmler var vizyonda. Yalniz da gidilmez ki. Esiniz ne güne duruyor?

> Davetlere icabet etmeniz gerekiyor. Kavalye/dam aramaniza gerek yok, esiniz var.

> Dogumgünü, yilbasi, evlilik yildönümü gibi özel günlerde size hediye verecek biri var hayatinizda.

> Gece uyurken üstünüz açilsa, sizi kim örtecek? Tabii ki esiniz.

> Anne / baba olmak istiyorsunuz. Çocugunuzun anne/babasının bildiginiz, tanıdığınız, güvendiginiz ruh ve beden sagligi yerinde biri olmasini istersiniz elbet. ''Damizlik'' esiniz emrinizde.

> Küçüklügünüzden beri genis bir aileye sahip olmak isterdiniz. Iste size görümceler, baldizlar, kayinbiraderler, eltiler, kayinvalideler, kayinpederler, bacanaklar, halalar, teyzeler, amcalar, dayilar, enisteler, yengeler... (Ay fenalik geldi.)

> Basarisizliklariniza, mutsuzluklariniza fatura edeceginiz biri olmali hayatinizda. Esiniz bunun için biçilmis kaftan.

> Kimseye kendinizi yeniden ifade etmek, begendirmek zorunda degilsiniz.

> Esiniz sizi sizden daha iyi taniyor, rahatiniza bakin!

> Sizi kimsenin kiskanmadigini düsünün. Kendinizi ise yaramaz biri gibi hissetmez misiniz? Esiniz sizi tez günde bu duygudan kurtaracaktir, hiç üzülmeyin!

> Yasinizi basinizi aldiniz, bugunkü görünümünüzle es bulmaniz biraz zor. Iyi ki zamaninda evlenmissiniz, esinize dört elle sarilin

Back
X