- 6 Nisan 2022
- 2.784
- 3.630
- 83
- Konu Sahibi yengeckizi34
-
15.aydan selam. Uykusuzluk hiz kesmeden devam ediyol gümbür gümbürBebeğim 4.5 aylık ve aynı şeyleri sorguluyorum. Evet çok isterim kardeşi olsun ama işin zorluk kısmını düşününce kalbim bi sıkışmıyor değil. Doğumdan yana sıkıntım olmadı çok şükür yine olsa yine doğurum ama sonrası... Hele uykusuzluk... Ki eminim 4.5 ayda gördüklerim göreceklerimin fragmanidirüzerinden zaman geçince bu günleri unuturum da fikrim değişir mi bilmem ama şu an sizinle hemen hemen aynı kafadayim diyebilirim.
Ne kadar da iç açıcı bilgiler bunlar oh oh15.aydan selam. Uykusuzluk hiz kesmeden devam ediyol gümbür gümbür
Çocuğuna kardeş istiyor belki,sadece anneliği tatmak ve doyuma ulaşmak için bir çocuk yapmak bencillik değil mi ?Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
Benim ilk oğlum 4 yaşında ikinci oğlum da şu anda 4 aylık isteyerek oldu çok da güzel oldu . Birincisini hep tedirginlikle büyüttüm teskere saydım resmen ne zaman büyüyecek diye korktum , bitmeyecek sandım o günler hepsi geçti . O yüzden ikincisinde daha tat alarak büyütüyorumMerhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
Öyle bir anlatmışsınız ki canım çekti vallaYahu daha bebek 9 aylık sizin hormonlarınız daha oturmamış, emziriyor musunuz bilmiyorum ama yaralarınız yeni geçmiştir. Şu an zaten böyle düşünmeniz çok normal. Ayaklansın, büyüsün bağımsızlaşsın, gebelik ve doğum zorluğunu biraz unutun sonra düşünürsünüz. Şimdiden neden bilmem kaç çocuk için dertlendiniz ki? İsterseniz de hiç yapmazsınız kime ne? Ben sırf gebeliği tekrar yaşamak ve bebek sevmeyi tekrar istediğim için ikinci çocuğu istedim. Allah da nasip etti. Bir insanın yaşayabileceği en zor ve güzel duygu gebelik bence. Tabii şükür ben sağlıklı ve rahat gebelikler geçirdim her ne kadar sonu sezaryen olsa da. Çocuk büyütmek zor. 2 çocuk ise X2 zorluk. Aralarında 5 yaş var. Ama bazen diyorum ki yaş aralıkları daha az olsa daha mı iyi olurdu şimdi mi iyi bilmiyorum ama çok tatlılar beraber ya. Böyle küçük büyüğü taklit ediyor. Beraber bir şeyler karıştırıyorlar. Koşa koşa gelip sarılıyorlar müthiş bir şey.
Dün oğlumu basket kursundan alırken sınıf arkadaşının annesiyle konuştuk biraz. Günlerin yoğunluğunu, koşturmacasını konuşurken "bir de sende iki tane var, valla ben yapamazdım" dedi. İşin aslı öyle değil biliyor musunuz :) yani maddi konuları tamamen bir kenara koyarsak (bu bambaşka bir başlık çünkü) yatma saati ikisine de yatma saati, okul zamanı ikisine de okul zamanı, ne bileyim ödev zamanı ikisine de ödev zamanı, kitap saati ikisine de kitap saati.. Günlük akışta bir çocukla ne yapılıyorsa iki çocukla da o yapılıyor.Ben tek çocuk yapıp ona en iyi yaşam standartlarını sunmayı tercih ederim. 2.çocuğa vereceğim enerjiyi tek çocuğuma verip onunla daha fazla gezip daha çok şey paylaşırım. Tabi bu benim tercihim. Herkesin hayatı istekleri hoşlandığı yaşam şekli farklıdır.
Enerjiniz için tebrik ederim. İşte ben o noktada yapamam gibi geliyor. Ama sizin gibi enerjisi olan insanlara da hayranımDün oğlumu basket kursundan alırken sınıf arkadaşının annesiyle konuştuk biraz. Günlerin yoğunluğunu, koşturmacasını konuşurken "bir de sende iki tane var, valla ben yapamazdım" dedi. İşin aslı öyle değil biliyor musunuz :) yani maddi konuları tamamen bir kenara koyarsak (bu bambaşka bir başlık çünkü) yatma saati ikisine de yatma saati, okul zamanı ikisine de okul zamanı, ne bileyim ödev zamanı ikisine de ödev zamanı, kitap saati ikisine de kitap saati.. Günlük akışta bir çocukla ne yapılıyorsa iki çocukla da o yapılıyor.
Kişisel ihtiyaçları tabi ki çok farklı, biri kudurmak ister diğeri sohbet. Biri gezmek ister, diğeri evde oturmak. Hepsine yetmek yorucu mu yorucu ama bir çocuktan o kadar da farklı değil bence. Benim eşim çok destektir, belki o yüzden bana öyle geliyordur. Dediğim gibi maddi konular tamamen bu yorumların dışında, iki çocuğunu da özel okulda okutan bir veli olarak iflahımızın kesildiği doğrudur :)
Ya noktası virgülü dahil tamamen aynı fikirde ve yoldayım. Benmde beş yaşında oğlum var ve bı aylık hamileyimYahu daha bebek 9 aylık sizin hormonlarınız daha oturmamış, emziriyor musunuz bilmiyorum ama yaralarınız yeni geçmiştir. Şu an zaten böyle düşünmeniz çok normal. Ayaklansın, büyüsün bağımsızlaşsın, gebelik ve doğum zorluğunu biraz unutun sonra düşünürsünüz. Şimdiden neden bilmem kaç çocuk için dertlendiniz ki? İsterseniz de hiç yapmazsınız kime ne? Ben sırf gebeliği tekrar yaşamak ve bebek sevmeyi tekrar istediğim için ikinci çocuğu istedim. Allah da nasip etti. Bir insanın yaşayabileceği en zor ve güzel duygu gebelik bence. Tabii şükür ben sağlıklı ve rahat gebelikler geçirdim her ne kadar sonu sezaryen olsa da. Çocuk büyütmek zor. 2 çocuk ise X2 zorluk. Aralarında 5 yaş var. Ama bazen diyorum ki yaş aralıkları daha az olsa daha mı iyi olurdu şimdi mi iyi bilmiyorum ama çok tatlılar beraber ya. Böyle küçük büyüğü taklit ediyor. Beraber bir şeyler karıştırıyorlar. Koşa koşa gelip sarılıyorlar müthiş bir şey.
Ben de ilk sene asla demiştim,ikinci sene acaba dedim ,üçüncü sene mutlaka doğurmalıyım dedim.Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi. Emzirmek de mucizevi bir şey ya. Doğru söylüyorsunuz. Annelik zor hiç kolay değil hayat tarzınız değişiyor, öncelikleriniz değişiyor. Çocuk sayısı arttıkça bölünüyorsunuz elbet ama çok güzeller. Allah isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin.Ya noktası virgülü dahil tamamen aynı fikirde ve yoldayım. Benmde beş yaşında oğlum var ve bı aylık hamileyimbüyük artık kendini sevdirmez oldu eski sevimliligini yitirdi bizde tekrar bebek sevmek istedik. Ben mesela emzirmek çok istiyorum ne muhteşem biseymis ne mucizevi birşey. Sütten kesilince oğlum değil ben boşluğa düşmustum resmen. Bence yaş aralığı iyi yakın olması çok zorlayıcı olur diye düşünüyorum. En azindan birinin size az ihtiyacı var diğerinin çok . İkiside yakın olsaydı ikisi aynı anda çok zorlayabilir. Hayırlı uzun sağlıklı ömürleri olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?