- 1 Mart 2020
- 736
- 1.209
- 28
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Eşiniz sikintilarinin üstesinden bu şekilde geliyo olabilir mi?
İnsanlıktan nasibini alamamis demekki insan bı Allah şifa versin der,ayrıca eşiniz sizin ailenize karşı böyleyse sizde onun ailesine karşı aynısını yapın bir sıkıntısı olursa duymayın bile eşinizi,Rabbim hastaniza şifalar versin inşallahIyi akşamlar herkese. Bir yandan ağlıyorum bir yandan yazıyorum. Iki gün önce dayımın koronavirusune yakalandığını öğrendim. Yurt dışında yaşıyor avrupada. Bende evlenene kadar avrupada yaşıyordum. Bunu paylaşmamdaki kasıt küçüklugum gençliğim dayilarimla teyzelerimle iç içe geçti. Yanı dayım benim için sıradan gurbetçi akrabalardan degil. Üzgünüz ama elimizden dua etmekten başka birşey gelmiyor. Dayım 60 yaşın üzerinde ve diyabet hastası insulin kullaniyor. Risk grubunda olduğu için endisemiz biraz daha fazla. Bu akşam eşimin iş çıkışı saatine yakın babam aradı. Annem ve babam ikiside ağlıyordu dayımın durumu pek iyi değilmiş. Dayımın annem ve babama çok iyiliği dokunduğu için onlar için ayrı bir değere sahip. Çok üzüldüm. Eşim işten gelince niye moralsizsin diye sordu dayımın durumu iyi değil ona üzüldüm dedim. Sıradan birseyden bahsediyormuşum gibi saçma sapan bir tepki verdi gitti yanımdan. Dışardan her geldiğinde eşime söylerim kiyafetlerini çıkar sepete at diye yine söyledim. Alayli alayli gulerek korkudan bir yerlerin tutuştu senin heralde diye saçma sapan bir yorumda bulundu birde üstüne bel altı bir yorum yaptı sözde espiri! yapıyor. Koptum sinirden. Dayım hasta dedim durumunun ne olacağı belli değil sen allah şifa versin demek yerine destek vereceğin yere alay ediyorsun diye kızdım. Biraz ağır konuştum. Daha önce yine bir iki sefer kanser hastası olan tanıdıklarınız için gidiciler galiba gibi saçma sapan yorumlarda bulundu. Ben artık gerçekten insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum kendisinin. Bir yabancı bile böyle bir durumda müteessir olur empati kurar ne bileyim teselli edici birşey soyler. Boylesi bir durumla bile alay etmesini aklim almiyor. Nasil bir insanla evliyim ben diye sorup duruyorum kendime. Zararsizdir sakindir kotu yolu yoktur ama 'insan' değil benim gözümde. Insanlik anlayisimiz cok farkli. En onemli seyde insan olmak degilmi su hayatta. Sevdiklerimizin uzuntusuyle uzulmek onlara teselli olmaya calismak darda olana dua etmek destek olmak. Bu vasiflardan hic birini tasimadigi icin tiksiniyorum artik kendisinden. 7 yillik evliyiz bu 7 yillik sure icerisinde hic bir kotu zamanimda destegini hissetmedim bir es olarak arkamda oldugunu hissettirmedi. Onun 'iyi gun dostu' bir kisilige sahip oldugunu bilmek cok aci veriyor bana. Insanlara alayvari yaklaşmasından merhametsizliginden cok sogudum. Boyle bir esim oldugu icin utanc duyuyorum. Aramızda özel olarak bir sorun yok ama onun bu davranışları beni çok soğutuyor ister istemez evliligimize yansiyor. Boyle bir eşe karşı nasil bir tutum sergilemem lazim bilmiyorum. Içimi dokmek istedim.
Cunku aramızda birebir bir sorun yok. Dediğim gibi insanlık anlayışlarımız farkli bu hususta soğudum kendisinden. Bana karşı yada birebir evliligimize karşı bir kötülüğü yok. Duyar ve merhamet gerektiren konularda bu kadar gaddar olmasi beni itiyor.Dayınıza üzüldüm, Allah yardımcısı oldunuz Anlamadığım nokta neden böyle bir eşe karşı nasıl tutum sergileyeceğinizi sormanız. Boşanmak seçeneği neden aklınıza gelmiyor da evliliğiniz sürerken nasıl davranmanız gerektiğini sorguluyorsunuz gerçekten anlamadım. Eşiniz size göre merhametsiz, insan değil, onunla evli olmaktan utanç duyuyorsunuz, tiksiniyorsunuz. Bunca söz söylediğiniz adamla neden 7 yıldır evlisiniz ve neden hala ona karşı tutumunuzun ne olması gerektiğini sorguluyorsunuz?
Amin inşallah.Dayiniza çok geçmiş olsun insaAllah bir an önce hem dayiniz hem diğer hastalar sağlığına kavuşur Allah sifa versin böyle hastalıkla dalga geçen insanlara diyecek söz bulamıyorum....
Amin insallah.İnsanlıktan nasibini alamamis demekki insan bı Allah şifa versin der,ayrıca eşiniz sizin ailenize karşı böyleyse sizde onun ailesine karşı aynısını yapın bir sıkıntısı olursa duymayın bile eşinizi,Rabbim hastaniza şifalar versin inşallah
Belki gerçekten elinde değildir bilmiyorum. Aile yapılarıda biraz öyle aslında ailecek çok soğuk kanlilar. Bu zamana kadar birşey için çok derinden uzulduklerine veya sevindiklerine hic şahit olmadim. Ya tepkisiz kalıyorlar yada saçma bir şekilde alay ediyorlar. Esimde sadece bir kere şahit oldum oğlumun doğumunda narkozdan ayılınca baş ucumda ağladığını gördüm. Başka hiç şahit olmadım.Bende bunun psikolojik bir rahatsizlik turu oldugunu dusunuyorum.
Ne oldugunu bilmiyorum cok benzer seyler benim esimdede var.empati yapamaz mesela asla.
Minimum seviyedeki insani seyleri cogu zaman beceremez.
bende hep merhametsiz vicdansiz duygusuz olarak tarif ederim onu.ama elinde olarak yaptigini sanmiyorum
Taniyor kendisini. Ben benim gibi uzulup tepki vermesini beklemedim zaten uzuntumu kendine alay malzemesi yapmasına sinirlendim.Eger esiniz dayinizi tanimiyorsa sizin gibi uzulup tepki vermesini beklemeyin yalandan yer ah vah etmiyo adam demekki. Yakinen tanidiklarinizada boyle duyarsiz davraniyorsa sikinti ama herkese duyar beklemeyin banaa gereksiz geliyo insan tanimadiklari icin nekadar uzulebilir?
Rabbim dayiniza şifa versin ve tüm hastalara ve ülkemizi ve devletimizi bu beladan korusun
Amin inşallahBu arada allah şifa versin dayınıza...
Evet bunun kesinlikle payı var. Aileside öyle. Aşırı duyarsizlar. Kendi aralarindada oyleler.Esiniz duyarsizlasmis. Insan degil demeyin de gercekten empati yoksunu ve duyarsiz biri. Muhtemelen oyle yetistirilmis
Cunku aramızda birebir bir sorun yok. Dediğim gibi insanlık anlayışlarımız farkli bu hususta soğudum kendisinden. Bana karşı yada birebir evliligimize karşı bir kötülüğü yok. Duyar ve merhamet gerektiren konularda bu kadar gaddar olmasi beni itiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?