İnsan sevdiğine dokunabilir mi? [Evlenmeden önce]

bence de bazı şeyler normalleştirilmeye çalışılıyor.hatta kendileri gibi olmayana bi karşı çıkmalar,aaaa şöylesin böylesin filan deyip hayret etmeler

..

hayatta tek bir doğru var halbuki.

her açıdan bu durum sakıncalı

..
sayabilirim...

..

ayrıca bi erkek size öyle o açıdan yaklaşıyosa sadece orda büyük sorunlar vardır ben öyle insandan korkarım. niyeti bellidir çünkü büyük ölçüde.edebi hayası yoktur zaten onu geçtim sürpriz bi durum olursa da bırakır gider sizi hiçbi güvenceniz de yok!

kanunlar önünde de hiçbişey talep edemezsiniz.ayrıca olmadık bi laf da söyleyebilir.kendini sizden bilir adeta.
ayrıca islam dini ve bozulmaya uğramadan önce birçok inen din ki islamiyetle aynıydı bozulmadan önce;bu durumu yasak kıldıysa aynı içki içmek,hırsızlık vs.gibi yasak edildiyse mutlaka bir mantığı ve açıklaması vardır ki zaten görüyoruz.

saysak ne eksi taraflar çıkar ortaya.normal değil olamaz da.Allah korusun başka bişey demiyorum

olayın psikolojik,hukuki,dini........vs vs o kadar çok yönü var ki ve herkes için demiyorum ama yüzde 80-90 insanlar bu durumdan zarar görüyor.:31::31:

bu yadsınamaz bir gerçek.tv de duyuyoruz.filmlerde bile konu ediliyor görüyoruz.ya da çevreden kulağımıza geliyor.:31::31: malesef.

sen bence her zaman oldugun gibi yapmaya devam et. kendini ne kadar sakınırsan o kadar degerli olursn..
bu durumlar bir öpmekten hamile kalmaya kadar gidiyo..
biraz dersin devamı gelir...
tabiki yasamak kirlenmek değildir ama bana sorcak olursan kendini sakla böyle seylerden sakın ki hep bir ulaşılmaz ol..
dokunmak derken sarılırsın duygusal anlamda birşeyler olur ama dediğim gibi hep te bunların devamı gelir tercih senin..
kendin karar ver...

insan sevdiğine kıyamaz derken onu sevmemek ona dokunmamak öpmemek anlamında bir kıyamamazlık incitememezlik deil burdaki tabir kıyamamak onu istemediği isteyemeyeceği şeyleri yaptırmak veya zorlamak anlamında olur.insan severse öper sarılır hisseder kokusunu içine çeker elini tutar zaten .sevipte öpmek dokunmak farklı şey kıyamamak farklı şey burda

Oyle bir dokunurum ki aklin cikar :51:

sevdigime dokunmayacagim, o bana dokunmayacakta kime dokunacagiz? Ask dokunup, hissetmeden yasanmaz! Insan en cok sevdigini arzular.

Kultur farki olabilir tabi. Uygun olmayan davranis olarak gorulebilir bazi yerlerde bu. ama benim kulturumde, benim tanimimda ask dokunmak ister! :16:

insan sevdiğine dokunmak ister sarılmak ister hep yanında olsun elimi tutsun varlığını hissediyim ister.bunun sınırını kimse koyamaz. bana elini tutmak daha ileri gitmemek gereklidir sana göre başka başkasına göre başkadır..bu yüzden sen ne istiyorsun nasıl olsun istiyorsan öyle davran..eger seni öpmesini sana dokunmasın istemiyorsan bunu açıkça söyle.hiç bir zaman başkası mutlu olsun diye istemediğin şeyler yaşarsan pişmanlık duygusunu bir ömür yaşarsın ..

Dokunursun tabi neden dokunmayacaksın ki.. Ben şimdi sevgilime sarılamayacakmıyım, öpemeyecekmiyim, uyuyamayacakmıyım...

ya dokunmak hangı anlamda kullanılıyor herkes farklı seyler anlayabılır cok genıs bı kelıme olmus
bana sorarsan ben sevdıgımı alıp ıcıme koyasım gelıyor o kadar cok sevıyorum kı kolum elım ayagım ona dokunmadan duramıyorum mesela sürekli bi temas olunca güven duyuyorumm mutlu oluyorum bi insanın varlığını hissetmek çok güzel birşey
ama ıcın bıde cınsel yonden dokunması gıbı boyutu var o tabı gunah o yönden bakılırsa bencede ınsan sevdıgıne kıyamaz arada bı evlılık kutsallık bagı olmadan yasanmayacak seyler vardır kımın ne olacagı bellı degıl sen bırakmazsın seversın o senı bırakmaz sver ama ecel var ölüm var bunları da unutmamak lazım
ama gel gör ki nefis şeytan ve aşk üçlüsü bir aaraaya gelince dokunmadan da durulmuyor

Kezbanlık ? Evet kirlenmiyorsun belki ama çok saf kaldığı da söylenemez insanın herşeyin yeri ve zamanı var.
Lise zamanın da bir öğretmenimle ten uyumunu dokunmadan nasıl anlayacağız diye tartışmıştım gülüyorum çocukluğuma.Emin ol kardeşim uzaktan da anlaşılıyor bazı şeyler illa dokunmaya gerek yok.
Burda bir sürü ergen kızımız var normalleştirmeye çalışmayın bazı şeyleri artık.
Cinsellik bu kadar basit değil.Mağara diyor arkadaş ya okudukça üzüntümü katlıyor.
Ar namus elbet bacak arasın da değil ancak haya denen bir şey var.En azından teşvik etmeyin .:20:

Siz beni çok yanlış anlamışsınız özellikle teşvik etmek? Ben sadece cinselliğin normal olduğunu ve insanların doğasında var olabileceğini anlatmaya çalışıyorum ve bu kesinlikle kirlenmek değil. Ayrıca cinsellik sandığınızdan çok daha normal bir olay. Siz bakış açınızı dininize ve toplum baskısına göre şekillendirmeye çalışıyorsunuz çok yanlış.

Siz beni çok yanlış anlamışsınız özellikle teşvik etmek? Ben sadece cinselliğin normal olduğunu ve insanların doğasında var olabileceğini anlatmaya çalışıyorum ve bu kesinlikle kirlenmek değil. Ayrıca cinsellik sandığınızdan çok daha normal bir olay. Siz bakış açınızı dininize ve toplum baskısına göre şekillendirmeye çalışıyorsunuz çok yanlış.
Evet bende cinselliğin çok normal olduğunu düşünürdüm ki şu an öyle düşünmüyorum e insan tecrübe kazanıyor.
Az önce bir konu okuyorum bayan anlatıyor, 4 aydır görüştüğü kişi daha önce 3 sene boyunca görüştüğü sevgilisinden bebek aldırdığını anlatıyor .
Karşımdakine nasıl güvenebilirim? Neye göre güvenebilirim.İşte bu yüzden cinsellik bu kadar basit değil.Ayrıca toplum baskısı dediğiniz şey her zaman kötü olduğu anlamına gelmez.Şahsen ben 13 14 yaşında gençlerin parklarda sevişmelerinden rahatsız oluyorum.Tabiki de ters ters bakar baskımı uygularım geleceğimiz onlar bizim. E şimdi ben bu ergenlerin fiziksel ihtiyacı deyip es mi geçeyim .Bu kadar tüketmeyi sevmemeliyiz ne bu acelecilik.
Hoş yarın benim oğlumun da bu işi yapıp yapmayacağı mechul .Birilerinin doğruyu göstermesi gerek.

asıl PİS olan bir şey varsa o da "sevmediğin insana dokunmaktır."

insan tabi ki sevdiğine dokunmak ister.. onunla bir şeyleri paylaşmak, yaşamak ister.. sevgisini daha da özel kılmak ister.. !

yani şimdi bende 20 yaşındayım da bakıyorum hiç edepli değilmişim yahu ! yaşıtlarım nelerden bahsediyor, bense sevgilimi görür görmez bir yapışıyorum ki çekebilene aşk olsun..
bakk yine istedi canım, şimdi yanımda olsa da sarılıp uyusam :16:

Evet bende cinselliğin çok normal olduğunu düşünürdüm ki şu an öyle düşünmüyorum e insan tecrübe kazanıyor.
Az önce bir konu okuyorum bayan anlatıyor, 4 aydır görüştüğü kişi daha önce 3 sene boyunca görüştüğü sevgilisinden bebek aldırdığını anlatıyor .
Karşımdakine nasıl güvenebilirim? Neye göre güvenebilirim.İşte bu yüzden cinsellik bu kadar basit değil.Ayrıca toplum baskısı dediğiniz şey her zaman kötü olduğu anlamına gelmez.Şahsen ben 13 14 yaşında gençlerin parklarda sevişmelerinden rahatsız oluyorum.Tabiki de ters ters bakar baskımı uygularım geleceğimiz onlar bizim. E şimdi ben bu ergenlerin fiziksel ihtiyacı deyip es mi geçeyim .Bu kadar tüketmeyi sevmemeliyiz ne bu acelecilik.
Hoş yarın benim oğlumun da bu işi yapıp yapmayacağı mechul .Birilerinin doğruyu göstermesi gerek.

Konuya çok başka bi yerden girip konuyu dağıtmışsınız.
Cinsellik bu kadar basittir. Neye göre ve kiminle olduğuna bağlı. Kişiyi seçmek size kalmış, ben de herkesle yaşanmasını doğru bulan biri değilim.
13 14 yaşındakilerin bunu yapmasını yadırgamayacak birini de bulabileceğimizi zannetmiyorum. Toplum baskısı derken yine bunu kastetmemiştim.

bunun kıyamamakla ne alakası var ya,evlenince çatır çutur kıyıyorlar ee ozaman sevgi kalkıyormu diyelim:)))

aslolan karşılıklı birbirinizi tanımanız ve sınırlarınızı bilmenizdir,eğer onun dokunması seni içsel olarak sıkıcaksa durum değişir ama dokunmak isteyen bir erkeği sevgisiz diye isimlendiremeyiz:)

selamlar
bir üyeye yazdığım yorumu yazıyorum:

bir üyeden alıntı: kızlar düşündüm düşündüm çıkamadım işin içinden. nolur herkes fikir versin bana.ilişkilerde bi erkeğin yanaktan dudaktan öpmesi yaklaşmak istemesi sarılması normalmi? erkek arkadaşım yalnız kaldıgında opmek ıstıyo bende dudaktan degılde yanaktan opmesıne ızın verıyorum . ama ben ızın vermeddıkten sonra zorla falan opmeye calısmıyo ama ıstıyo yaklasıyo falan .aslında erkek arkadasıma guvenıyorum ama bazen aklım karısıyo erkegın bunları ıstemesı normalmı yoksa benı kullanıyomu dıyorum nolur bı akıl versın kızlar nolur

ben: arkadaşım, erkeklerin bazılarında var bu. ben uygun görmüyorum. çünkü öpmek dokunmak vs istiyorlar ama sevgililerinin ya da eşlerinin hiç böyle şeyler yaşamamış olmasını istiyorlar. bir de bu tür şeyler evlendikten sonra sıkıntı olabiliyor. erkek ne kadar sevse de neden bu kadar rahat davrandın bana, niye izin verdin diyebiliyor. tabii bunlar benim için önemli ama ikinci planda olan şeyler. benim için en önemlisi ise ben böyle bir yaptığımda Allah'ın hoşuna gitmeyeceğiydi. düşündüm hangisi önemli diye. sevgilim onu öpmüyorum elini tutmuyorum diye bana kızıyordu hatta bunu çok abarttığı bile oluyordu, kendisini sevmediğimi düşünüyordu bazen. morali bozuluyordu. kendime dedim ki evet ben onu çok seviyorum elini tutmak öpmek istiyorum ama ben Rabbimi ondan çok seviyorum. Bu onun hiç hoşuna gitmez. ayrıca bunlardan dolayı ileride evimizde huzursuzluk olsa ne yüzle Rabbimden yardım isterim. neyse ben Rabbimin rızasını seçtim, hiç pişman değilim, iyi ki de onun hoşuna gitmeyecek bir şey yapmamışım. şimdi içim huzurlu. biliyorum ki ben ona karşı gelmedim, inşallah o da benim yardımcım olur hep. bu arada eşim diyor ki ben senin bu halinden çok memnunum, elimi tutmamanı, beni öpmemeni takdir ediyorum :)

valla Allah ne dediyse ne emrettiyse o:ssz:

inanıyoruz diyoruz.ki inanmanın da şartları var bu şartlar arasında kitaba da inanmak var.kitapta da ne yazıyor?açık ve net.

hepsi de biz insanların huzur ve iyiliği için.

inanıyoruz diyoruz madem o zaman kendi kafamıza göre sınırlar ve kurallar belirlemeyeceğiz.bu kadar basit.

ve inanıyoruz diyoruz niye dediklerine inanıp uymamakta kafamıza göre takılmakta ısrarcıyız madem

ama inanmayanlar için değil tabi bu söylediklerim:31:

İnsan sevdiğine elbette dokunmak ister. İstemezse sorun vardır. Ama gerçekten seven evlenene kadar bekler. Karşısındakini zor durumda bırakmak istemez...

valla Allah ne dediyse ne emrettiyse o:ssz:

inanıyoruz diyoruz.ki inanmanın da şartları var bu şartlar arasında kitaba da inanmak var.kitapta da ne yazıyor?açık ve net.

hepsi de biz insanların huzur ve iyiliği için.

inanıyoruz diyoruz madem o zaman kendi kafamıza göre sınırlar ve kurallar belirlemeyeceğiz.bu kadar basit.

ve inanıyoruz diyoruz niye dediklerine inanıp uymamakta kafamıza göre takılmakta ısrarcıyız madem

ama inanmayanlar için değil tabi bu söylediklerim:31:

ne kadar güzel bir yorum
yüzün kadar için de güzelliklerle doluymuş

Kiyamamak derken dokunmayi istememek degil olay…eger birseyler olursa kizin basinin belaya girecegini bilir. Bu yuzden zamani gelmeden birseyler yasamaz. Aksi taktirde bu sitede oldugu gibi “hamilemiyim acaba” diye topikler goruruz…Yoksa tabiiki insan sevdigiyle arzuladigi seyleri yasamak ister.

Son düzenleme:
Back
X