insan sevmiyorum

Haklısın, insanoğlu bazen çok acımasız, merhametsiz olabiliyor ama yine de birbirimizi sevmeliyiz. Yazın çok güzel olmuş gerçekten çok beğendim ama başlığa "insan sevmiyorum" diye yazman pek hoş değil canım..

sevmiyorum ne yazık ki, insanda sevilecek bir yan göremiyorum, bakınız bu bile bir neden :) benim anlatmak istediğim çok açık ama siz görmek istediğinizi görmüşsünüz, yanlış anlamayın eleştiri mağbında konuşmuyorum, başlığımın yanlış olduğunu düşünüyorsanız saygı duyarım

insan bizim gibi canlıların genel ismidir, insan sevmiyorum derken sizi kastetmiyorum yada ayşeyi fatmayı neticede tanımadığım bir insanı sevmek yada sevmemek gibi bir tercihe sahip değilim. Genel olarak insanların içindeki kötülükten nedensiz yere başka bir insana zarar verme isteklerinden söz ediyorum o nedenle başlığı ayrı içeriğini ayrı tutmayın lütfen.

insan bu şekilde yaratılmış bir canlı değildir. Allah insana dedikoduyu, kıskançlığı, hırsızlığı, adam öldürmeyi, din kardeşine zarar vermeyi yasaklamıştır, bütün kullarına hoşgörüyü saygıyı sevgiyi emretmiş kibirden iftiradan haramdan haksızlıktan uzak durmalarını istemiştir, durumu olanların olmayanlara yardım etmesini güçsüz olanlara el uzatmasını emretmiştir, ama bunun yanında doğru ve yanlış arasındaki seçimi insana bırakmıştır, çok az insan doğru olanı tercih etmiştir, heleki günümüzde insanların birbirlerine zarar verme istekleri inanılmaz boyutlarda, kıskançlık dedikodu herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde, böyle olmayan insanlarda var elbette zaten benim anlattığım insanlar yanlış yolu tercih etmiş olan insanlar, o insanları sizlerde sevmeyin bence

insanların bencil olmalarının sebebi,herşeye ben sahip olayım düşünceleri,bende olsun onda olmasın,yalnızca kendilerini düşünmelerininsebebi,birbirlerine zulmetmelerinin sebebi içlerindeki allah korkusunu yavaş yavaş yitiriyor olmaları bence...

Allah kimsenin içinden Allah korkusunu almasın diyelim ozaman, çok haklısın, oturup bir düşünmüyorlar ben bu kişiye kötülük yapıyorum oh iyi ama bunun hesabını nasıl vereceğim diye

düşünsenize köpek besliyor diye apartman kararı neticesinde evinden atılan bir insan, yanlış anlamayın ama, ben böyle bişey yaşamadım hiç, yaşayan arkadaşım var ve duydum okudum

ve hayal ediyorum,

herkesin bir bütçesi kendine göre geliri var köpek besliyor olması onu trilyoner yapmıyor, taşınmanın manevi yükü, maddi ağırlığı, deposit kira emlakçı parası nakliye vs.. ya çocuğu gibi beslediği köpeği atacak ki hiçbir vicdan sahibi yapamaz bunu yada evinden olacak, ciddi ciddi bunu yaşayan ve taşınan onlarca insan var, hepsini bir tutmuyorum ama bir çoğu cidden incir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerle, yok havlıyor yok binada köpek istemiyoruz, o köpeğin çıkardığı sesi çocukta çıkartıyor belki daha fazlasını yapıyor ama bizimde çocuğumuz varsa, görmezden geliyoruz çocuktur yapar diyoruz tabiki doğru ama, bunu iyi niyetli yapmıyoruz yarın bizim çocuğumuzda ses yaparsa diye kredi açıyoruz :)

ama soz konusu köpekse , hayvan ya banane diyoruz, o karar yüzünden evinden olacak maddi bir yükün altına girecek aile umurumuzda bile değil

saçma sapan konulardan konuşuyolar saçma sapan espriler yapıp gülüyolar saçma saçma saçma mantıklı bilgiye dayalı konuşmalar yok varsa yoksa şu bunla çıktı u şunu dövdü hay bilmenne ne hiç kendi kafamdan arkadaş bulamıyorum kaynatmakmış herkes kaynatma peşinde hayat espriden ibaret sanki okul arkadaşlarımın hiçbirini sevmiyoruum :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…