İnsan yerine konulmamak... Ben mi çok alınganım?

Ben hiçbir şey anlamadım. Adama herkesin içinde niye “X hayırdır bir şey mi oldu, selam sabah, hal hatır sormak yok, Y bile fark etmiş” demiyorsunuz? Gerçekten bunu ister gülerek ister ciddiyetle niye söylemiyorsunuz en ufak bir fikrim yok. Bunu şimdiye kadar yapmamış olmanız bana çok enteresan geliyor.

Haklı olabilirsiniz ama benim yapım öyle değil işte... O an tam sormanın sırasıydı ama ben o şekilde cevap veremiyorum keşke dediginiz gibi biri olsaydım içine arıyorum sonra da üzülen ben oluyorum :((((

Sık gitmiyormuşsun ama hiç gitme.

Ablam da evlenmeden önce bana yakın ev tut hasta olduğunda gelirim canımız sıkıldığında gider geliriz birbirimize demişti saf ben kabul ettim.
evim öyle bir tepede ki ben bile evden çıktığımda tekrar gidesim gelmiyor sırf ona yakın olsun diye tuttum evi. 1 sene sürekli gittim, hasta oldum yattım kafamı kaldıramadım bir kere gelmeyi bırakın aramadı bile birde acillik olduğumu duyduğunda dalga geçer gibi söyleseydin bende gelirdim derdi, zor bir gebelik geçiriyorum bir kere yardım etmedi, alttan aldım maddi manevi yardım ettim baktım ki sürekli aşağılanan ve arkasından konuşulan sevilmeyen kardeş olmuşum. Eşiyle bir olup arkamızdan konuşuyorlar. Yüzüme bile boşluk anlarında neler dediler. Birebirden kestim ayağımı çok çok darlanırsam giderim.
Sizde araya buz dağı koyun tavrınızı anlasınlar.
Laf s9kamiyorum hazır cevap değilim. Sorunu anlatmaya kalksam büyüyecekler biliyorum. En iyisi araya buzdan bir dağ koymak

Haklı olabilirsiniz ama benim yapım öyle değil işte... O an tam sormanın sırasıydı ama ben o şekilde cevap veremiyorum keşke dediginiz gibi biri olsaydım içine arıyorum sonra da üzülen ben oluyorum :KK43:(((

İyi de bunun adı iletişim. Yani aslında iletişim konusunda iyi değilim diyorsunuz. Sormadan nasıl bileceksiniz? İlla o sırada demenize gerek yok, ilk görüşünüzde “hayırdır neden selam vermiyorsun, bir şey mi oldu” diyebilirsiniz. Gülümseyerek de yapabilirsiniz.

Amaann çok da tınn !Bu adam ne ki o selam vermeyince ne eksiliyor ?Anladigim kadarıyla ablanin evine istediğin zaman gidip geliyorsun ,bi sorun göremedim ben

İyi de bunun adı iletişim. Yani aslında iletişim konusunda iyi değilim diyorsunuz. Sormadan nasıl bileceksiniz? İlla o sırada demenize gerek yok, ilk görüşünüzde “hayırdır neden selam vermiyorsun, bir şey mi oldu” diyebilirsiniz. Gülümseyerek de yapabilirsiniz.

Geneelde iletişim konusunda kötü değilim ama bu tarz canımın sıkıldığı olaylarda sessiz kalıyorum nedense... Ama şaka yollu da olsa sormak en azından bunu karşı tarafa hissettirmek en iyisi

Amaann çok da tınn !Bu adam ne ki o selam vermeyince ne eksiliyor ?Anladigim kadarıyla ablanin evine istediğin zaman gidip geliyorsun ,bi sorun göremedim ben
Onların evine gidince de istenmiyormuşum gibi hissediyorum. Uzun zamandır gitmiyordum zaten ama artık hiç gitmeyi düşünmüyorum

Eskiden boyle degildi diyorsun ailene karsi davranislari da degisti mi?
Muhtemelen bir davranis ya da sozunden huylandi ve boyle tip tip davraniyor. Kardesine sor veya direkt kendisine. Cevabina gore davranisini ayarlarsin.

Yerinizde olsam direkt kendisine sorardım. Belki hiç tahmin etmediğiniz birşeye alındı. Dengesizlik tabi yaptığı ama ne içime atıcam hiç hoşlanmam böyle tuhaf davranışlardan..

Bence kardesinizle enisteniz arasinda sizle ilgili bir tartisma yasandi ve sizin haberiniz yok

O değil de burda galiba enişteyle ilgili açılan ilk konu olabilir bu , kaynana görümce dertlerine alışan bünyelere garip geldi haliyle.

Hiç tınlamazdım ben olsam , biri bilerek ya da bilmeyerek bana böyle bi' tavır içine girse ben de ona şekilde davranırdım hatta daha kötü bile davranabilirdim galiba.Kızkardeşin de cinsmiş yalnız.

Merhaba kk üyeleri

Şu an çok sinirliyim ve üzgünüm.
Evli kız kardeşim var. Sorun şu ki kız kardeşimin eşi ben onlara gittiğim zaman hicbir sekilde hoş geldin deyip hal hatır sormaz. Hatta bir keresinde kardeşimin kayincosu bu onada şahit oldu "abi bu insan değil mi neden kafanfilm ablaya selam vermiyorsun " dedi.

Aramızda kötü bir şey yaşamadık. Bu uzun zamandır vardı zaten. Kız kardeşime eşine her zaman evimize geldiklerinde gayet misafirperver davranırım.

Bugün kapıdan bize uğradılar. (Annemden bir şey almak için)Ben yine hal hatir sormayacaktim ama vicdanım el vermedi kapıya gelmiş misafir diye düşündüm. Nasilsin dedim bana ağız hareketi yaptı kafasını önübne indirdi. Çok sinirlendim çok üzüldüm. Bu tarz insanlara nasıl davranıyorsunuz? Bu saygısızlık değil mi?

Not: Çok sık gitmiyorum. Zaten evde sınava hazırlanıyorum. Hatta uzun zamandır evlerine gitmedim
Sizde onu görmezden gelin o size geldiğinde sizde ona hoşgeldin demeyin hal hatır sormayın gördüğünüzde yüzünüzü dönüp görmemiş gibi davranın yok sayın yani bu kadar takmayın kardeşinize de söyleyin ki o da alınıp kırılmasın

Kardeşin seninle konuşmasını istemiyordur eşinin. Bazıları eşini kardeşinden uzak tutuyor. Yüksek ihtimalle bu. Yoksa kardeşin görmüyor mu körmü sanki. Neden ablama böyle yapıyosun diyemicek mi.

Back
X