İnsanlar beni pasif görüyor

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
Arkadaşlar benim kendime özgğvenim yok, sessiz birisiyim sanki bu yüzden insanlar beni takmıyor yani gözümün içine bakıpta konuşmuyorlar bir ortamda sanki yokmuşum gibi, eşimin ailesi sülalesi zaten ancak kusurları mı araştırıyor sürekli laf sokuyor iyice ozguven im gitti. Sanki insanlar bana ezikmişim gibi bakıyor, bir ortama girince acaba hakkım da ne düşünüyorlar diye korkuyorum. Evlenince bunlar arttı, eşimin tarafı yaşattı bana bunu mesela başka kişilerin yanında( beni insan yerine koyup konuşan deger veren) özgüvenim daha iyi oluyor pasif olmuyorum böyle ama eşimin tarafı beni kendimden soguttu eltimin bir bakışı var yeminle ıyy der gibi, bana öyle geliyor desem başkaları öyle bakmıyor, eltim sürekli laf sokar hataları mı araştırır mesela eşimin tarafı evlerini gidince bana hoşgeldin demiyor insan üzülüyor kaynım bile öyle, kendi eşinin tarafına mutlaka der hiç birisi insan yerine koymuyor eşim hiç hak vermiyor bana gerçi o da öyle salak mal sende o kadar kapasite yok vs işte acaba devlet hastanelerinde psikoterapi olan yer varımdır ilaç kullanmak istemiyorum

Reactions: Den
Zaten senin derdin ilavlik değil, evet devlet hastanelerinde var.

ewet devlet hastanelerinde psikiyatri var tabi bulunduğunuz yerde var mı bilmiyorum... bence herşey sende bitiyor buna başında sen izin vermişsin onlara o rahatlığı sen sağlamışsın. sen kendine güvenmezsen kimse sana saygı göztermez.buna izin verme ortama girmeye çalış kendini geliştiecek kitaplar oku mesela

Ya bu kadar önemsemeyin insanları.az hakkınızı arasanız da cazgır diyolar ona bakilirsa

Basliga istinaden yazıyorum. İnsanları etiketleyenlerden nefret ediyorum ve diyorum ki onlar önce kendisine fiyat yapistirsin. Sonrasına bakarız

Devlet hastanelerinde uzun dinlemiyorlar ben uzun dinleyenine denk gelemedim özel dairelerine gidilse fiyatlar 100 200 arası veya daha fazla , ama özel hastaneler varsa bulunduğunuz yerde oradaki psikologlara gidebilirsiniz

Psikologla konuşma üzerine terapi olduğundan iste bilişsel terapi gibi daha uzun soluklu sürüyor ve psikiyatriye göre daha kısa aralıklarla cagiriyorlar

Merhaba, bir dönem bende bunu yaşamıştım ama güçlü olursan atlanman çok kolay olur. Özgüven sorunlarının genel nedeni insanları çok umursamaktır. Kesinlikle insanları umirsama, kendini sev ve kendine vakit ayır. Kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim D&R mağazasının kişisel gelişim bölümüne bakabilirsin.

Sende ppaa artik eltine yada kocana sulalece hangi sadrazamin bitarafindan koptunuz.ingiltereden gelin alaydiniz madem de herkes ayri havada de99 bazi insanlar kendilerinde insanlik olmayinca karsisindakine saldırır.seninde biraz kendinden şüphelerin var üstüne bu sülalede tuz biber ekmis sanki cok mu aradin bunları

insanlara ve baskalarinin fikirlerine cok onem veriyorsunuz gibi, yahu kim ne derse desin, dert mi? Siz kendinizi bildikten sonra, güçlü durun, kimse size bulasamaz..

Esiniz salak mal kapasite yok mu diyor size?
Biraz kendinize guvenin, siz onlari umursamiyor, takmiyor gibi davranin olur mu ? Kendinizi gelistirin , genel kulturunuzu artirin ve baska cevre edinin. Imkaniniz varsa ve calismiyorsaniz kurslara falan gidin . Kitap okuyun. Bu insanlarin davranislarini takacaginiza kendinizi gelistirin ve onlari onemsememeyi ogrenin. Siz cool davrandikca inanin onlarin davranislari degisecek. Surekli kendinizi begendirmek yipratici olmali ve onlar bunu bilerek yapiyorlar size belli.
Kisacasi takmayin.

Bak bazıları böyledir kendi aşağılık yerlerini, birilerini ezerek ya da kötü hissettirerek sansürler.
Sen onları adam yerine koymayı bırakırsan göreceksin ne kadar aşağılık, egoist ve sorunlu insanlar olduklarını.
Tek yapman gereken sakinliğini korumaya çalışmak bunu da nefes egzersizleriyle yapabilirsin. Sonra gerçekten başını dik tutup, ifadesiz bir suratla bak onlara.
En sevdiğim şeydir benim böyle insanları afedersin itin g.tune sokmak.
Neyse ne... öz-güven dediğin malesef böyle sorunlu insanların yanında yok oluyor tatlım. Enerjini emmelerine izin verme

Cok dogru söylüyorsunuz ben kendim sessiz durdum ne deseler cevap vermedim onlara koz verdim zaten başka arkadaşlarım onlardan başkası bana kendimi deger siz hissettirmiyor ama onların yanın da kendimi cok deger siz goruyorum dediklerinizi yapıcam

İnsanları bukadar onemsemekten vazgeç neden onlar için ozguvenin bitiyorki en degerlin kendin olmalisin kimin ne düşündüğünü boşver bence psikiyatri yerine kendinde yapabilirsin kendine değer ver ve önce eşinin ağzının payını ver öyle demesini biraktir

yemin ederim aynılarını yaşıyorum elti kısmına kadar aynısını yaşıyorum eşimin aileside sürekli yüzün niye asık der durur ben öyleyim diyorum sürekli yok memnun değilsin yok niye böylesin gerçekten bende bıktım ama başkalarıyla konuşamıyorum yani ortak bir şeyim yokken nasıl konuşacağımı bende bilemiyorum ben artık takmıyorum zaten arkamdan konuştukları için hepsiyle iletişimi kesip rahatladım en iyisi öyle yapmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…