insanlar bu kadar komik olmak zorunda mı?

kaptanmaria

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
23
4
1
yakın zamanda bir arkadaşım ailesiyle bazı problemler yaşadı. ünv.de arkadaşım. final dönemimde olmama rağmen onun yanında oldum. ona destek olmaya çalıştım. kendisi çok iyi bir insan. normal bir arkadaşım olsaydı eğer final döneminde yanında olmazdım. ama ben ona destek olmaya çalıştım. daha sonra bu arkadaşımın beni sandığım kadar sevmediğini anladım. üçüncü bir kişiyle benim hakkımda konuştuğunu ve benim bazı hareketlerimden rahatsız olduğunu duydum. onunla yüzleştim ve o bana bir cevap bile vermedi.

Dost kategorisinde değilmiş öğrenmiş oldun kimseye ederinden fazla değer verme

Sen nasil ogrendin peki arkandan konustugunu? Konustugu kisi mi gelip anlatti?
Evet hatta ilk once onun yalan soyledigini dusundum ve bana bunu soyleyen kisiyi tersledim hatta arkamdan konusan arkadasimada anlattim senin icin boyle dedi bizi birbirimize duaurmeye calisiyor heralde diye. Ama o kabullendi ve hic bir aciklama yapmadi.

Sen nasıl burada bize arkadaşında beğenmediğin şeyleri anlatıyorsan, o da bunu yapmış. Dedikoduysa bu. O yine arkadaşına anlatmış. Sen hiç tanımadığın insanlara anlatıyorsun.
Açıkçası iftira vs çirkinlik yoksa insanların insanlardan dert yanmasının abartılmasını anlamıyorum. Aramızda "filanca kişi bana böyle yapıyor, ediyor, sinir oluyorum bu huyuna" filan diye birine dememiş insan var mı? Abartmışsın. Yaşının küçük olduğu belli.

Burasi neden var peki? Boyle seyleri anlatmak icin degil mi? Ve sen madem benim yazdigimi ciddiye almiyorsun neden yorum yapiyorsun? Insanlarin arkalarindan konusmak ne zamandan beri normallik oldu? Ben elimden geldigi kadar iyi niyetli davranmaya calisirken boyle bir muamele gormeyi kendime yediremiyorum. Bunum yasla bir alakasi oldugunu da dusunmuyorum. Belliki seninde yasin buyuk mu diyeyim ben simdi sana?

Seni durusundan dolayi kutluyorum. Benim en yakin arkadaslarimdan biriyle aynisi geldi basima. Ortak bi arkadasimiz arkasindan konustugumu iddia etmis. Ortak arkadasimiz derken onun artik uzun suredir gorusmedigi ama benim gorusmeye devam ettigim bi kizdi. Ama kesinlikle arkasindan konusmadim cok deger verdigim biri. Bu arkadasim bana direk hesap sorarak geldi. Ben de afallayip ben beni ona karsi koruyup sonra gelip bana anlatmani dilerdim direk yargilayarak gelmeni degil, ki kiyaslarsak ben hergun seninle aksama kadar kendi evimde vakit geciren dostunum o ise uzun zamandir konusmadign ve senin icin bisey ifade etmeyen bi insan demistim. Sok oldum ve hayal kirikligina ugradim o zaman. Yani bence gercekten seninki gibi tepki verilmeli. Sen dogru olani yapmissin icin rahat olsun. Madem boyle guven vermeyen biri sen onune bak.

Burası bu yüzden varsa, arkadaşlıklar hayli hayli bu yüzden var.
Sen hoşuna gitmeyen her yoruma çemkirmemeyi öğren önce.

Son düzenleme:
Evet maalesef bu hepimizin geliyor. Ama insanlar once o kadar guven veriyorlarki sen hic bir yanlis beklemiyorsun onlardan. Sen onlar hakkinda cok iyi niyetli dusunceler beslerken ve bunu ona yeterince gostermisken onun seni en ufak bir hareketinden dolayi baska biriyle cekistirmesi cok zoruna gidiyor insanin. Bende dogal olarak kabullenemedim bu yaptigini ve ciddiye bile almamistim. Ama onun inkar etmeyisi ve kabullenisi beni cok uzdu. Bundan sonra kolay kolay kimseye guvenemeyecegimi gosterdi. Senin icinde bence boyle olmustur. Sana guvenen ve senkn guvendigin insanlar hep yaninda plir umarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…