- 13 Kasım 2020
- 1.912
- 3.046
- 83
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
Kurumsal bir yerDedikodunuz donmus, densiz patronunuz da durumu size tasimis, diye yorumladim ben. Kurumsal bir yer degil anladigim kadariyla?
Aslında şöyle bundan bahsetmedim ama, işe zaten çok yeni başladım, görev tanımımızın tamamen farklı olduğu bir arkadaşa yardım ediyordum, sonra o yardımın git gide onun işini yapmak olduğunu anladım ve kendi işime adapte olamıyordum ben de işleri bölüşebiliriz dedim, yapmam demedim yani yardım edeyim ama bölüşelim dedim. Bunu şikayet etmiş, ben de izah edince kendimi, yöneticim anlayışla karşıladı neden söylemedin bana dedi. Ben de çocuk gibi gelip size mi şikayet edicem dedim.O zaman genel olarak her yeni baslayana, biz birbirini seven, eglenen bir sirketiz modu pompalaniyor.
Kurum ici insan iliskilerini, pozitifte tutup verimliligi arttirma cabasindalardir muhtemelen. Uyum saglamalisiniz bu durumda.
Patron densizlik etmemis, size brif vermis anladigim kadariyla.
işe ilk girdiğim haftalarda sohbet açmaya tanışmaya çalıştım baktım bir kişi dışında konuşan yok, ben tavrımı değiştirmedim ama diğerleriyle de konuşmadım çünkü muhabbete dahil etmiyorlardı beni, hiç sohbet etmiyorlardı sorularım ise evet hayır şeklinde yanıtlanıyordu, o sebeple sıkmamak adına ben de bir daha dahil olmadım, çünkü komik duruma da düşmek istemedim.. yani böyle durumda insan kendini nasıl sevdirir sempatik olur bilmiyorum gerisi zorlama ve yapmacık olur diye düşünüyorumBu konunun ustune size pozitif ol, guleryuzlu ol, sorun yasama demeye getirmis.
Bence ustunde durmayin ama isyerinde de negatif davranmayın, tolere edilmeyebilir.
Herkese merhaba,
Kızlar konuyu hiç uzatmayacağım detayına da girmeyeceğim, yeni bir işe başladım. Yöneticim bugün benimle görüşmek istedi, ve bana dediği şey işimle alakalı sıkıntımın olmadığı memnun olduğunu ancak benim tüm çalışanlara kendimi sevdirmem gerektiğinden bahsetti. Sevimsiz olma falan dedi bana inanılmaz üzülüp kırıldım işten eve geldim şu saate kadar ağladım. İş arkadaşlarını ne kadar tanıyorsun ilgilenmiyor musun dedi. Ben de ilgileniyorum ancak diyalog kurmuyorlar zorlamıyorum dedim. İş ile ilgili sıkıntı olsa neyse ama profesyonel ortamda illa insanların birbirini sevmek sosyal ortamları paylaşmak iş çıkışında çay kahve içmek gibi zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ek olarak kendim de mesafeli kalmak istiyorum zaten. Bunu da söyledim sınır koymayı seviyorum dedim insanların sevgilerine tenezzül etmiyorsun dedi. Saygı duyuluyorsa iş ortamında kimse beni sevsin diye zorlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bana vereceğiniz tavsiyelere çok ihtiyacım var böyle kendini sevdir denilmesi belli etmesem de beni inanılmazzz üzdü
Ben de onu yapıyorum işte. Onun dışında bişey yapmıyorum ama sosyal aktivitelerden de bahsetti mesela bugün yakın olmak zorunda da değilim ki, herkes seni sevsin diyor ee sevmeyedebilir.diğer arkadaş için diyor ki o öyledir üstten bakar insana, ee nasıl sağlıklı iletişim kurabilirim ne yapmalıyım o zaman.. şaştım kaldım vallahiBisey sorulursa guleryuzle, neseli bir ses tonuyla cevap ver mesela.
Surekli siritarak dolasmaktan falan bahsetmiyorum. Sadece pozitif davran hepsi bu.
Salağın teki şikayet etmiş.Herkese merhaba,
Kızlar konuyu hiç uzatmayacağım detayına da girmeyeceğim, yeni bir işe başladım. Yöneticim bugün benimle görüşmek istedi, ve bana dediği şey işimle alakalı sıkıntımın olmadığı memnun olduğunu ancak benim tüm çalışanlara kendimi sevdirmem gerektiğinden bahsetti. Sevimsiz olma falan dedi bana inanılmaz üzülüp kırıldım işten eve geldim şu saate kadar ağladım. İş arkadaşlarını ne kadar tanıyorsun ilgilenmiyor musun dedi. Ben de ilgileniyorum ancak diyalog kurmuyorlar zorlamıyorum dedim. İş ile ilgili sıkıntı olsa neyse ama profesyonel ortamda illa insanların birbirini sevmek sosyal ortamları paylaşmak iş çıkışında çay kahve içmek gibi zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ek olarak kendim de mesafeli kalmak istiyorum zaten. Bunu da söyledim sınır koymayı seviyorum dedim insanların sevgilerine tenezzül etmiyorsun dedi. Saygı duyuluyorsa iş ortamında kimse beni sevsin diye zorlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bana vereceğiniz tavsiyelere çok ihtiyacım var böyle kendini sevdir denilmesi belli etmesem de beni inanılmazzz üzdü
Haklarında ne biliyorsun, ne kadar biliyorsun dedi ki şu az zamanda zaten bilemem, ben de çok az şeyler bildiğimi söyledim. Sevgilerine gerek duymuyorsun falan dedi ve ben de kabul ettim 1-2 hafta gibi bir süre harcadım kaynaşmak için ama koskocaman insanlarınız illa iç içe olmamıza gerek yok sevip hoşlanmadılarsa zorlamıyorum bıraktım yani. Bir olay için neden bana gelmedin diye sordu, kimseyi şikayet edecek değilim küçük çocuklar gibi dedim. Sma özellikle sevimli olmamı kendimi ortamdaki herkese sevdirmemi tavsiye etti. Kiii bu bana göre imkansızYöneticinizin demek istediği "kendini sevdir" demesi bir şekilde sorunlarınızda çözüm yolu bulun, şikayet vs. minvalinde bana konu gelmesin sakin sakin geçinin demek. Yoksa siz dahil kimsenin birbirleri ile çay,kahve içmesi/sosyal etkinlikler yapması onun dikkatini çekmiyor.Boşuna ağlamışsınız.
İyi anlaşman yeterli, onlar kendilerini sana sevdirsinler bu kadar mühimse. Hakkında dedikodu yapmışlar, kullandırma kendini. Bırak sevmeyen sevmesin geri adım atma sen zaten uyum sağlamaya çalışmışsın daha fazlası ne olabilir ki?Haklarında ne biliyorsun, ne kadar biliyorsun dedi ki şu az zamanda zaten bilemem, ben de çok az şeyler bildiğimi söyledim. Sevgilerine gerek duymuyorsun falan dedi ve ben de kabul ettim 1-2 hafta gibi bir süre harcadım kaynaşmak için ama koskocaman insanlarınız illa iç içe olmamıza gerek yok sevip hoşlanmadılarsa zorlamıyorum bıraktım yani. Bir olay için neden bana gelmedin diye sordu, kimseyi şikayet edecek değilim küçük çocuklar gibi dedim. Sma özellikle sevimli olmamı kendimi ortamdaki herkese sevdirmemi tavsiye etti. Kiii bu bana göre imkansız
Ben de bunu sorguluyorum, sevimsizleşiyorsun falan dedi bana ağır geldi yani bu kadarı, sevimsizleşme sevimli ol burada herkes seni sevsin insanlara sevimsiz geliyorsun falan dedi. Eleştiri sevmediğini biliyorum dedi hayır dedim. Düzeltebileceğim şeyleri olumlu/olumsuz eleştiriyle düzeltirim dedim. Ama ben genel olarak biraz heyecanlı bir yapıdayım, bunu da değiştirmemi istiyor. Fermuarı olsa açıp kapatırım ama1-2 günde insan yapısını nasıl değiştirirİyi anlaşman yeterli, onlar kendilerini sana sevdirsinler bu kadar mühimse. Hakkında dedikodu yapmışlar, kullandırma kendini. Bırak sevmeyen sevmesin geri adım atma sen zaten uyum sağlamaya çalışmışsın daha fazlası ne olabilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?