İnsanlar cidden cidden çok değişik

Yönetici bana bir garip geldi. Ne demek istediğini adam gibi söyleseydi keşke. İs arkadaşlarımızı çok iyi tanımak zorunda mıyız, çok sevip sevilmek zorunda mıyız? Profesyonel ve saygılı bir iletişim şekli yeterlidir her zaman. Allah özel sektordekilerin yardımcısı olsun vallahi

Samimiyet adı altında iş yıkmaya çalışmışlar bunu yapamayınca şikayet mobbing yapıyorlar

Amin, şimdi şöyle sevgi en büyük silahımız dedi insanlar bizi severse gönüllerine girersek her şeyi yaptırırız gibi sonuç çıkarıyorum ancak, sevgi zoraki olmaz bir de kibarlık sevgi ve saflığı insanlar karıştırıyor kusura bakmayın onun arasındaki çizgiyi dengelemek çok zor ben de başarılı olduğumu söyleyemem de dedim zaten. Siz de bilirsiniz çok da yüz verdiğimiz suistimal edebilir bizi, çocuk değilim bu yaşıma kadar edindiğim tecrübelerden az da olsa kendime pay çıkardım. Beni sev sevme düzgün yap işini yeterli arkadaş olmak zorunda değilim

Ama işte bunca konuşmadan sonra nasıl pozitif olacağım kestiremiyorum modum inanılmaz düştü, azmim düştü. ne sevimsizliğim , antipatikliğim ne kimsenin beni sevmediği kaldı. İnanılmaz üzüldüm ya. İnsanın karakterine yönelik eleştiri çok ağır oluyor, heyecanlı ve panik yapım karşımdaki insanı ve çalışma arkadaşlarımı gerip sinirlendiriyormuş, ben bir anda sırtımdaki hırka gibi bırakamam ki yapımı. Panik olmak işe hakim olamamaktan kaynaklanıyor dedim ben de, insan işine hakim oldukça sakinler daha cool olur dedim. Öteki türlü tabi hiç bilmediğin konu hakkında problemle karşılaşınca, yada birisi bir şey sorunca ne yapacağım diye anlık panikliyor insan. Herkese kendini sevdir ofisteki herkes görevlilere kadar seni sevsin falan denilince ne yapsam nasıl adım atsam şimdi içten içe eğreti olacak. Bir de konuştuğumuzu gördüler içeriği de az çok tahmin ediyorlar yedi zılgıtı bize yanaşmaya çalışıyor diye her türlü dedikodum dönecek ki dönüyordur allahın emri

İlk görev yerimde tam müdürün odasına giriyordum kapıdaydım, oda doluydu, müdür yanındakilere benim hakkımda “insaniyetsiz, bir nasılsınız demiyor” gibi cümlelerle dedikodu yapıyordu. İçeri girdim. Duyduğumu hepsi anlamıştı ışık tutulmuş tavşan gibi kalakaldılar. Hiçbir şey olmamış gibi işimi halledip gittim. Sonra kendimi kesinlikle değiştirmedim. Hatta başka bir yerde de duydum hakkımda konuşulanları. ben kamuda olduğum için gelen ağam giden paşam deyip geçtim. Zaten soğukkanlı bir tipim, takmam öyle şeyleri. Çalışma verimini düşürmesin böyle şeyler, herkes seni olduğun gibi kabul etmek zorunda. Zamanla tanıtırsın kendini kasma

İşte mesela özel sektör öyle değil daha başlayalı bismillah 1 ay olacak dönen şeylere bakın. Eğer zaten beğenmiyorsa hadi güle güle deyip çıkartıyorlar. İnsanın zoruna da o gidiyor zaten. O sebeple böyle kolay konuşuluyor çok acı

Arkanızdan dedikodunuzu yapmışlar. Yöneticiniz çok lüzumsuz bir insan. İş yerinde sevgi değil saygı ve sınırları bilmek önemlidir. Yapabilir misiniz bilmiyorum ama biraz oynamayı deneyin mış gibi yapın. O ortam onu götürüyor demek ki.

Bu arada arkadaşlarım için de elimden geleni yapıyorum birisine hediye alacaklardı kimine az gelir kimine çok 600 tl sen de katılır mısın dediler, dedim tamam tabi ki. Para bir ölçüt değil yanlış anlamayın uyum sağlamaya ve bir şeylerin dışında kalmamaya çalışıyorum. Çağırırlarsa gidiyorum vs ama zor

Bunu da eklemek isterim, işleri bölüşelim dediğim çalışma arkadaşım 2 haftadır diyalog kurmuyor ve tersliyor beni, kaç kere göz devirdi bana oturup bunları mı anlatcam ya bana saçma geliyor göz devirirse devirsin problemi varsa ağlayarak günlüğüne yazsın diyorum içimden oturuyorum masama. Bunu da söylemedim sadece işleri bölüşelim dediğimde göz devirdiğinden bahsettim hm anladım dedi ee böyle birine nasıl sevdireyim kendimi

İyi de kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz ki. Bakin ben daha demin bir kizla tartıştım. İstlfami verdim son 3 gunum kaldi. Sayili gun cabuk gecer diyolar da tam tersi gecmiyor.
Onemli olan isinizi duzgun yapmaniz. Çok sevimsiz biri işini harika yapabilir. Acaba arkanizdan laflar mı döndü

Sen işini iyi yaparsan sırf ortama girmiyorsun diye seni çıkmarma ihtimalleri var mı

Siz ne yaparsanız yapın iş ortamında reklam ve neyin nasıl göründüğü önemli oluyor. Dediğim gibi kuyunuzu kazan insanlar var bence. Hediyeyi de istemiyorsanız katılmayın 600 TL samimi olmadığımız insanlar için fazla bir miktar. Katılınca sizi daha çok sevmeyecekler. Sınırlarınızı olsun onu geçemeyeceklerini bilsinler. Kafanıza çok takmayın iş ortamları genelde aynı oluyor kimseye saygısızlık yapmazsanız size de alışırlar bir şekilde kabul ederler.

Siz ne kadar zamandır çalışıyordunuz? İnsanın çalışma modunu düşürüyorlar.
Ben de bu arkadaşımız gibi ilk defa bu tarz bir uyarı aldım. Kimseyle en ufak bir sorunum da yok.

Ay evet, ya iş kısmında da bir şeyler dönüyor da ben inanın üstelemiyorum güler yüzlülükle tamam halledilir tamam sıkıntı yok benim açımdan deyip geçiyorum. Ben de açıkcası hediyeye katılıp, ortama katılmak istemiyorum bu sefer de bak bak gelmedi olacak.
Yani daha bu kadar yeni başlangıcın üstüne böyle bir konuşma yapmak mental olarak yordu beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…