- 13 Kasım 2020
- 1.912
- 3.046
- 83
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
İşimle ilgili eleştiri yok ki, heyecanlı yapın da sorumluluk almaktan biliyorum ama değiştir diyor.İşi seven, işe mutlu gelen daha çok çalışır düşüncesi…
Siz de mi sevdirin kendinizi diye uyarıldınız? Özel sektör acayip bir yer insanlar nasıl tutunuyor inanamıyorumSiz ne kadar zamandır çalışıyordunuz? İnsanın çalışma modunu düşürüyorlar.
Ben de bu arkadaşımız gibi ilk defa bu tarz bir uyarı aldım. Kimseyle en ufak bir sorunum da yok.
Yani gergin çalışmıyorum ama tüm mesai saatimin içinde de gülümsemiyorum, tabi ki bişey olunca gülümsüyorum gülümseyerek cevap veriyorum ben ama tüm gün masamda gülerek oturup o şekilde iş yapsam da deli derler valla.genel olarak gergin ve suratinizi asarak calisiyorsaniz ortami gerginlestirmis olabilirsiniz .ama kendini sevdir demek hic olmamis
Senin bildirimini görünce uzuuuun uzuuun tavsiye dolu mesaj bekledim heyecanlandımSacmalamis bence. Tabii kimseyle kavgali olma ama kimseyi sevmek zorunda degilsin
Haklısınız insanın çalışma motivosyunu düşer. Ben devlet memuruyum inanın benim ortamımda aynı saçma sapan şeyler yaşıyorum. Özel sektör devlet değişmiyor insanın olduğu her yer problemli paranızı alın geçin kişisel algılayıp kendinizi yıpratmayın.Ay evet, ya iş kısmında da bir şeyler dönüyor da ben inanın üstelemiyorum güler yüzlülükle tamam halledilir tamam sıkıntı yok benim açımdan deyip geçiyorum. Ben de açıkcası hediyeye katılıp, ortama katılmak istemiyorum bu sefer de bak bak gelmedi olacak.
Yani daha bu kadar yeni başlangıcın üstüne böyle bir konuşma yapmak mental olarak yordu beni.
mesela konuşurken bana anlattığı kişi, ben değilim mesela. Bana diyor ki herkesten zeki olduğunu biliyorsun, mütevazi değildin ama oldun falan inanın şok oldum. Arkadaşımı aradım dedim ki sen birine karşı ukalalığımı gördün mü üstten baktığımı falan, 10 senelik arkadaşım ya. Sonra, dediğim gibi elimden geleni yapıyorum 1 ayda sıkı fıkı olamam kimseyle de iş ortamında olmak da istemiyorum. Huysuzluk etmiyorum ama iş kısmında benim yaptığım ama onların nasiplendiği şey olunca da direkt aaa haha harika diyemiyorum belki bir miktar içime dönüyorum o an. Ama yeniyim diye kimseye bir şey demiyorum kim ne derse tamam diyorum. Tam olarak olması gereken ne anlamadımKurumsal şirketler insan ilişkilerine önem verir, kimseyle geçinemeyen huysuz biri varsa o kişiyi istemezler. Sizin durumunuzu bilemiyorum yani karakter olarak nasılsınız,dışarıya nasıl görünüyorsunuz, tanımadığım için fikir veremem ama.
dediklerinize katılıyorum. kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. iş dışında bir taleple gelinmesine ben de çok içerliyorum, sizi çok iyi anlıyorum, ama benim fikrim işle alakalı söylenen şeyleri dikkate almamanız yönündeHerkese merhaba,
Kızlar konuyu hiç uzatmayacağım detayına da girmeyeceğim, yeni bir işe başladım. Yöneticim bugün benimle görüşmek istedi, ve bana dediği şey işimle alakalı sıkıntımın olmadığı memnun olduğunu ancak benim tüm çalışanlara kendimi sevdirmem gerektiğinden bahsetti. Sevimsiz olma falan dedi bana inanılmaz üzülüp kırıldım işten eve geldim şu saate kadar ağladım. İş arkadaşlarını ne kadar tanıyorsun ilgilenmiyor musun dedi. Ben de ilgileniyorum ancak diyalog kurmuyorlar zorlamıyorum dedim. İş ile ilgili sıkıntı olsa neyse ama profesyonel ortamda illa insanların birbirini sevmek sosyal ortamları paylaşmak iş çıkışında çay kahve içmek gibi zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ek olarak kendim de mesafeli kalmak istiyorum zaten. Bunu da söyledim sınır koymayı seviyorum dedim insanların sevgilerine tenezzül etmiyorsun dedi. Saygı duyuluyorsa iş ortamında kimse beni sevsin diye zorlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bana vereceğiniz tavsiyelere çok ihtiyacım var böyle kendini sevdir denilmesi belli etmesem de beni inanılmazzz üzdü
İzlicem seni falan dedi açıkcası dikkate almalıyım gibi geldi ama diğer kıran da o zaten şimdi ne yapsam zorlama ve yapmacık gelecek o sebeple bir yandan içerleyip diğer yandan öfkeleniyorum çalıştığımız yere göre karakter duruş mu değiştireceğiz ona buna yaranmaya mı çalışacağız anlamadım valla. Herkes işini doğru yapsın muhabbet sohbet kaynaşma olur elbet ilerde ki bence çok muhabbet de iyi değil iş yerinde. Sonra samimiyetten iş de yürümüyordediklerinize katılıyorum. kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. iş dışında bir taleple gelinmesine ben de çok içerliyorum, sizi çok iyi anlıyorum, ama benim fikrim işle alakalı söylenen şeyleri dikkate almamanız yönünde
Ona oturdum ağladım zaten asla böyle birisi olmadığımı düşünüyorum 10 yıllık arkadaşımla paylaşınca bu sen değilsin allah aşkına ağlama saçmalama dedi ben herkese saygı duyarım. çayı kahveyi abladan isteyemediğim için kendim gidip kendim alıp geliyorum , hatta bana neden teşekkür ediyorsun diyen oldu bir şey rica edilince teşekkür edilir ne demeliyim diye muhabbet de oldu.Ama dediğiniz şeyleri söylemedim açıkcası üstten tutma anlattım biraz.Dikkate almayın denilen yorumlara katılmıyorum. Eğer orda çalışmaya devam etmek istiyorsanız dikkate almanız lazım sonuçta sizin yoneticiniz. Yanliz kurduğu cümleler çok ilginç. Insanlar sevimsiz buluyor falan hakikaten moral bozucu. Bu kadar keskin bir cümle kurduğuna göre ona iletilen bir şey olmalı. Açıkçası tabi sizi tanımıyorum ama hakikaten soğuk ve yüksekten bakan bir yapınız mı var o yüzden mi uyarma gereği duydu bilemem. Bunu siz daha iyi bilirsiniz. Ancak madem ki sizin hakkınızda sikayetvari konuşmuşlar siz de açıkça söyleyin. "Ben konuşmaya çalışıyorum 2 haftadır benimle konuşmuyor gözlerini deviriyor tersliyor, muhabbet kurmaya çalıştım diğer arkadaslarla cevaplar evet, hayır seklinde. Iclerine almıyorlar." deyin. Açıkça söyleyin cocuk gibi şikayet etmek istemiyorum demissiniz ama iş artık o noktayı geçmiş bence.
Belirtmedim ama ofis içinde akrabalık ilişkileri de var, tetikleniyor olabilir mi bu şekilde.Valla yönetici salak geldi bana, belli ki birileri fesatlanmış bunun için bir çalışanı çağırıp konuşmak çok aptalca geldiBuna ne cevap verilir Allah aşkına evet sevgi böcüğü olucam mı denir
Tabi 10 yıllık arkadaşınız sizi iyi tanıdığı için doğrusunu demiştir ama bazen ilk başlarda soğuk yada olmadığımız gibi gorunebiliyoruz acaba öyle mi oldu? Ben hep soğuk bulunurum başlarda o yüzden böyle bir eleştiri alsam "ben daha açılmadım biraz zaman gerekiyor bana" derimOna oturdum ağladım zaten asla böyle birisi olmadığımı düşünüyorum 10 yıllık arkadaşımla paylaşınca bu sen değilsin allah aşkına ağlama saçmalama dedi ben herkese saygı duyarım. çayı kahveyi abladan isteyemediğim için kendim gidip kendim alıp geliyorum , hatta bana neden teşekkür ediyorsun diyen oldu bir şey rica edilince teşekkür edilir ne demeliyim diye muhabbet de oldu.Ama dediğiniz şeyleri söylemedim açıkcası üstten tutma anlattım biraz.
Yok ya kendimi tanıyorum, kaç saat yalnız kaldık soru soruyorum konu açmaya çalışıyorum tanımaya çalışıyorum cevaplar çok kısa basit ve sohbeti uzatmıyorlardı, instagramı kaydırıyorlardı sesli o durumda uzatmak da gülünç oluyor hak verirseniz. Ben de bir daha sessiz kaldım hep. Bir de bir kaç kere sohbet ederlerden dahil olmaya çalıştım direkt konuyu kapattılar hatta birisi bana side eye yaptı yani sınır zorlamanın alemi yok dedimTabi 10 yıllık arkadaşınız sizi iyi tanıdığı için doğrusunu demiştir ama bazen ilk başlarda soğuk yada olmadığımız gibi gorunebiliyoruz acaba öyle mi oldu? Ben hep soğuk bulunurum başlarda o yüzden böyle bir eleştiri alsam "ben daha açılmadım biraz zaman gerekiyor bana" derimneyse siz bence açık açık söyleyin böyle böyle oluyor nasıl içlerine gircem deyin. Baktınız düzelmiyor yapacak bir şey yok aşırı takılmayın.Zaten akrabalık varmış öyle olunca hep kendilerini haklı görecekler nasılsa. Kendinizi çok üzmeyin. İşinizi iyi yaptıktan sonra vicdanınız rahat olsun.
Açıkcası aklıma geldi ama bunu sadece şu şekilde söyledim, 30 yaşında insanım insanları gelip müdüre şikayet edip çekiştirmek bana çok komik ve basit geliyor, benim tarzım değil sorunumu kendim çözemiyormuş gibi dedim o da zaten yanıt vermedi bunaBu sacma laflari gulmeden nasi soyleyebildi anlamadim salak heralde yöneticin. Yerinde olsam umursamazdim. Kimle nasi konusacagina karar verebilecek yaştasındir. İşi yaptığın sürece bunun sorun olacagini sanmiorum. Size gelip benim karakterimi cekistirmeleri şık olmamış iyi ki fazla samimi olmamışım da diyebilirsin uygun bi firsatta pekala.
Ama doğumgünü parası istemeyi biliyorlar çok çıkarcı tiplerYok ya kendimi tanıyorum, kaç saat yalnız kaldık soru soruyorum konu açmaya çalışıyorum tanımaya çalışıyorum cevaplar çok kısa basit ve sohbeti uzatmıyorlardı, instagramı kaydırıyorlardı sesli o durumda uzatmak da gülünç oluyor hak verirseniz. Ben de bir daha sessiz kaldım hep. Bir de bir kaç kere sohbet ederlerden dahil olmaya çalıştım direkt konuyu kapattılar hatta birisi bana side eye yaptı yani sınır zorlamanın alemi yok dedimBir de sonradan gelen benim ona rağmen herkese tek tek sorular sordum masalarına gittim vs olmayınca zorlamanın alemi yok dedim ben de, bir arkadaş var onunla iyi diyalogum sadece sohbet ediyorum gülüyorum geçiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?