Insanlar çok acımasız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Halkın geneli olarak farklılıklara saygımız pek yok.
Çok renkten bir haber yaşıyoruz.
Farklı ırklara,lgbt bireylere,engellilere ,hayvanlara .
Kafadaki şekillerin dışına çıkamıyoruz.
Sevgisiz ve merhametsiz bir toplumuz.
İstisnalar kaideyi bozmuyor.

Yerimden kalkar önce o anneyi durdurur, sonra o kadınların yanına gidip "kötülüğünüzde boğulun. Bu tertemiz çocukları haketmiyorsunuz" derdim.

Onlar aval aval arkamdan bakarken gidip o anneyle oturur muhabbet eder çocukla oynardım..

Ben de kadinlara laf soylemedigime degil de daha cok anneyi durdurmadigima uzuldum. Cahiller belli. Onlarla laf dalasina girmek gereksiz olurdu. Ama keske anneyi durdursaydim. O an bebegimin huysuzluguyla ugrasmaktan i kadar yoruldum ki kadinin ardindan bakakaldim aptal gibi

bizim oğlanların bir çizgi film karakterlerinin dönüşen oyuncakları var.
toplam 12 karakter var sanırım, 8 i var.
1 inin ayakları kayboldu, artık robot olamıyor.
oyun oynarken, onu takımın beyni yaptık, engelli robot oldu :) herkes ona yardımcı oluyor, o da zekası ve sevimliliği ile bir şeker ki sorma (bu karakteri genelde ben canlandırıyorum oyunda)
çok işe yaradı.
bazen doktor olup yürüyemeyen çocukları yurutebileceğinden, bazen mühendis olup onlara tekerlekli ayak yapacağından falan bahsediyor.
bugün polis dün de tır şöförü oluyordu bu söyledikleri çok anlamlı değil ama farkındalığı çok anlamlı.

Gerçekten ne biçim insanlarla aynı dünyada yaşıyoruz tiksiniyorm boylelerinden keşke hiç olmasa oyleleri o meleğin yüreğindeki sevginin krntisi olsa zaten o annelerde asla yapamazlar di öyle bişey kalpleri körelmiş ne yapacaksn Allah kurtarsın hepsini.

Bizde buna benzer birşey yaptık kolu kopmuş bir bebekle. Ama kızım bu oyundan aldığı zevkle diğer bebeklerin bacaklarını, gözlerini çıkarmaya başladı. Bak anne farklı ama çok sevimli bir bebek yaptım diye

sizin ilgilenme imkanınız yokmuydu keşke bu yazınızın içeriğini ordaki yanlış davranışı sergileyen anneye anlatsaydınız o da utanırdı yaptığından belki

bizde engelli robot çocuklara çekici gelmedi işin aslı.
sonuçta o oyuncaklar dönüşerek oynanıyor. sevimli göstermekten ziyade benim de fazla gerçekçi yaklaşmamla alakalı sanırım
yapabildikleri ve yapamadıklarını anlattım.
yapamadıkları için bazen üzgün olabileceğini,
ona yardım etmemiz gerektiğini,
onun da farklı yetenekleri oldugunu.
bu yetenekleri ile onun da diğerlerine yardımdı olabileceğini vs
bu anlamda özenme olmadı. ama yaş farkı var bence çocuklarımız arasında onunla da alakası var.

Kızım 3 buçuk yaşında, sizin çocuklarda çok büyük değil diye biliyorum.

Bende aslında benzer şeyleri söyledim, sevimli gelişi, benim o bebeği konuşturmam,ses tonum oldu sanırım, bir şekilde hoşuna gitti bu durum.

Bende sağlam bebekleri bu süre rafa kaldırmakta buldum şuan için çözümü

Bizim mahallemizde de 30 yaşlarında bir down sendromlu var, her zaman selamlasiriz.

Geçen seneydi sanırım, eşimin kuzeni askere gitti eğlence yaptılar. Halay falan çok sever oynarlar. Bu bahsettiğim çocuk geldi, ben halay başı olacağım diye söyledi. Aldılar onu başa bütün gece öyle oynadılar.

Yine bir gün eşim ile parktayiz, parkta devletin yaptığı uzay evi var. Okuldan çocuklar geliyor içerisi uzay gibi yapılmış. Down sendromlu bir meleğimiz girmek istemedi. Eşimi görünce abi diye bağırdı, annesi rica etti gelin belki sizinle girer diye. Eşim gitti ayakkabısını çıkardı özel kıyafetini giydirdi, içeri girmek istemedi yine çocuk. Oturdular eşimle kapının eşiğinde, yavaş yavaş soktu eşim onu içeri bir saat kadarda onunla ilgilendik. Öyle huzur doldu ki kalbim anlatamam.

Rabbim vicdan versin herkese ne diyeyim. Özenli davranmak yerine yapılan şeye bak.

2-4
2 yaşındaki için pek bilinçli bir oyun değil. genelde ufff oldu seviyesinde
4 yaşındaki ile 3-3.5 arasında bir yerde başladık.
kırık araba tekerlekleri ile.
bizim evde de her şeyi konuşturma merakı var. tam bir tımarhane, oyuncaklar, eşyalar, yenidoğan bebekler her şey dile gelmiş vaziyette tonlama konusunda başarılı değilim diye düşünüyorum

Bunu yapmak çok adice. Sanki vebali gibi uzaklaştırmak..onlar herşeyi hissediyorlar..iyiyi kotuyu..annesine de üzüldüm çok..su zihniyeti anlayamıyorum..

Özel bir çocuk annesiyim.
Her türlü insan mevcut hayatta, benim oğlum malesef hareketlerini çok kontrol edemiyor, zarar vermiyor ama geçerken dokunuyor mesela, kimi gülümsüyor bu haline kimi ofluyor, püflüyor. Anlayışsa sanırım biz daha anlayışlıyız sanırım, insanların bakışlarını vs . anlayışla karşılıyorum ama insafsızca davranışları ve yorumları , kaldırmak cidden zor.
Malesef insanlar hiçbirşey başlarına gelmeyecek gibi yaşıyorlar, Rabbim kimsenin başına vermesin ama bugün sağlıklı çocuklara sahip olabiliriz ama belki yarın...
İyisi de var kötüsü de , hayat işte.

Bir gün yine parktayim cocuklarimla zihinsel hastalligi olan bir cocuk vardi, salincaga bindir beni diye birseyler yapiyordu benim anladigim. Babasi oradaydi, biliyorsunuz günümüzde kimsenin cocuguna sevmek icin bile yaklasamiyoruz ben o konularda cok dikkatli davraniyorum yani temas etmemeye calisiyorum. Annesini taniyorsam ailesi beni taniyorsa salincaga bindiririm ama o cocugu kucagima alip bindiremedim babasi orada duruyor ben de yurt disindayim akici konusamiyorum cekiniyorum babasi fark etsin gelsin bindirsin diye bekliyorum egilerek cocuga kendimce aciklama yapiyorum. Oyaliyorum aklimca derken yüzmün tam ortasina kocaman tükürdü. Öyle mal gibi kaldim.Fakat yine de cocuk cocuktur, hepimizin evladidir. Kacmayi bir an olsun düsünemiyorum bile. Aklim almiyor.

Ben anında müdahale ederdim. Meleğin annesini davet ederdim sohbet ederdim, çocuklarımız bir oynasın derdim. Ki oynamasını da çok isterim onlar tamamen melek, sevgi verir insana. ( bunu yapan insanlar, yüksek ihtimal ile bilinçli değil, saldırgan biri falan mı sandılar. Buna inanmak istiyorum. Çünkü böyle merhametsiz insanlarla yaşamaya utanıyorum)
Okurken içim dağlandı

Neyinden sakındılar acaba, bulaşıcı bi hastalık sanıyorlar belli ki.

Maalesef herkes insan olamıyor insanlıktan nasibini alamıyor yazık cok üzüldüm

Sen de bu manzara karşısında bostan korkuluğu gibi dikildin mi yani?
Hanımlar bu yaptığınız çok ayıp diye uyaramadın mı,burdan gelmiş konuşuyorsun?
Niye sustun

Sen de bu manzara karşısında bostan korkuluğu gibi dikildin mi yani?
Hanımlar bu yaptığınız çok ayıp diye uyaramadın mı,burdan gelmiş konuşuyorsun?
Niye sustun
Cok saygisizsin oncelikle bunu bil. Bostan korkulugu falan ne demek? insan gibi yorum yapmayi ogrenemeyecek misiniz siz? Boyle bir olayda bile binbir uzuntuyle yazdigim olayda illa bi saygisiz yorum yapacaksiniz.
Ama yine de bu cirkin uslubuna karsi ben insanlik yapip cevap vereyim. Hos ben yazdim bunu yukarida. 6 aylik bebegim cok huysuzdu. Sabah erkenden uyanip okula geldi benle. Uykusuzdu ve onu avutmak icin ugrasiyordum. Bebek arabasinda onu uyutmaya ve sakinlestirmeye ugrasiyordum. Sicakta zaten nevrim donmustu. Kadinin arkasinda oylece bakakaldim. Zaten mudahale edebilsem o kadinlara degil aglayip giden anneye ederdim. Koca koca kadinlarla neyin tartismasina gireyim.
Tek pismanligim bebegimi kucagima alip anneyi yoldan cevirmemekti. Yoksa elin cahil insaniyla neyi tartisayim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…