insanlar mı tuhaf ben mi tuhafım anlayamıyorum

görümceniz problemli bir tip mi ? bir arkadaşımın görümcesi anne babası ondan habersiz oğlu yada geliniyle birşey yapsa, hediyeleşse çok fena bozulup kavga çıkarıyor. hatta nişan sırasında neden nişanlık alınıyor diye krize girmişti.
belki öyle saçma şeylerden sinir krizleri geçiren bir tipse onlar da idare etmek için bunu yapıyodur.

biz ona sormadan ekmek yemiyoruz diyo bide gülerek
Ben de o an yeriniz de olsam aynen şunu söylerdim.
Vah vah sizlere vasi atanması gerekli, aklı melekelerle karar verilemiyor...
İsterseniz vasi olarak kızınızı atayalım bı avukatla birlikte...

(Benim daha beter lafı hançer gibi soktuğum durumlar oldu hemde düğün evinde. Beni kaka yapmaya çalışırken kendileri kaka oldu.)

merhaba kk nın ve dünyanın en güzel hatunları ☺
sözü uzatmadan konuya gireyim hemen,
cuma günü kv ve kp bize geldiler gecenlerde de doğum günleri vardı 2 gün arayla.
Esim ikisinede birer doğum günü hediyesi almak istedi gittik
babasına eşortman takimi,annesine de bir bluz aldık geldik
hediyelerini verdik şöyle bir baktı köşeye koydular.
yeni alindi belki yıkamadan giymek istemezler diye bugün kirlileri atarken hala 3 gün once koyduklari yerde duran aldiklarimizi gosterip bunlarida yikayayim mi dedim
görümcemin adini vererek o yarin gelsin baksin da beğenmezse değistiririz oldu cevapları.
ben de niye görümcem mi giyecek dedim.
böyle bir kulaklarımda falan yanma hissettim beğenmesi gerek kişi kendileri değilmi yani?
kendimi geçtim oğulları beğenip almış bunun bir önemi yokmu anlamadım
bana biri bi hediye getirince düşünüp aldigi icin mutlu olurum en fazla bedeni uymazsa değişirim yani ben mi tuhafım yoksa bunlarmı tuhaf çözemiyorum
çocugumun riskini harcayip hediye aldığıma pisman oldum gerçekten.
Allah allah hediye hediyedir begenmezsen bile begenmiş gibi yapılır bir teşekkür edilir görümcene niye soracaklarsa bu yaştan sonra süsüne püsünemi:KK20: bakacaklarmış tövbe ya ayıp etmişler mesele hediye degıl düşünmeniz yeter sevinmeleri lazım bir çorap bile olsa degerlidir benim icin

Ben kötü bisey gormedim kızlarına sormaları gayet normal çoğu anne baba bunu yapar benim annem de sorar mesela bana bu güzel mi bunu giyineyim mi diye biraz abartmışsınız sanki hediye sizden olduğu için.

bir yere giderken dolabından kıyafet seçip kızına nasıl olmuş demek gibi birşey değil ki bu. alınan hediyeyle alakalı geline dönüp kızıma sorucam demek abes.
yaş var ama olgunluk yok belli ki.

Daha önce hediye almış mıydınız? Tepkileri böyle miydi? İlk defaysa da bundan sonra hiç özenmezsiniz olur biter bence.

Biz de geçen sene beraber ilk defa anneler günü ve kv doğum günü kutladık. Daha önce uzakta yaşıyorduk. Diğer çocuklarından hiç kimse hediye almadı, eşimle ben özenip kıyafet aldık, ikisini de hiç giymedi. Hevesim kırıldı ama bundan sonra hiç o kadar zamanımı harcayamam. Ben o bana bir çöp aldığında hemen denerim, beğenmesem bile mutlaka giyerim, kullanırım 🙁

mesele beklenti yuksekligi degil herseyi ona soruyolar evet ama oglunun aldigi hediyeyi giyip giyemeyecegini sormakta ne bileyim
Alınmakta gayet haklısınız. Bizim ailede hediye beğenilir ve muhakkak teşekkür edilir. Hatta bir kez de değil üstüste ki karşıdaki mutlu olsun. Ama eşimin ailesinde teşekkür yok. Beğenip beğenmedikleri de belli değil. İlk zamanlar çok alınıyordum da sonra alıştım. Hatta eşimin halasına içimden gelmiş bir yelek almıştım, daha sonraki bir karşılaşmamızda kusura bakma pek beğenmedim ve kızıma sattım. Sen ne kadara almıştın, acaba ben ucuza mı verdim diye sormuştu.

Alınmakta gayet haklısınız. Bizim ailede hediye beğenilir ve muhakkak teşekkür edilir. Hatta bir kez de değil üstüste ki karşıdaki mutlu olsun. Ama eşimin ailesinde teşekkür yok. Beğenip beğenmedikleri de belli değil. İlk zamanlar çok alınıyordum da sonra alıştım. Hatta eşimin halasına içimden gelmiş bir yelek almıştım, daha sonraki bir karşılaşmamızda kusura bakma pek beğenmedim ve kızıma sattım. Sen ne kadara almıştın, acaba ben ucuza mı verdim diye sormuştu.

ahahah ay istemsizce kahkaha attım kusura bakmayın :( hayır bi de kızına satmış yani.

biz ona sormadan ekmek yemiyoruz diyo bide gülerek
almayın bundan sonra birsey, resmen terbiyesizlik bence. İnsan nezaketen teşekkür eder.
Ben kötü bisey gormedim kızlarına sormaları gayet normal çoğu anne baba bunu yapar benim annem de sorar mesela bana bu güzel mi bunu giyineyim mi diye biraz abartmışsınız sanki hediye sizden olduğu için.
Bana alınan bir hediyeyi niye kızıma sorayım ya, hangi düşünceli ve terbiyeli bir insan bunu söyler ki hediye alan kişinin yüzüne. Ayrıca anne olarakta çocuğuna sormayı çok saçma buluyorum. Neden soruyorum ki ben kızıma ne giyeceğimi. O evde yoksa yada ulaşılamıyorsa donsuz mu gezicem?

Bazı yaşlı insanlar böyle çocuklarının onayıyla hareket ediyor.. ama bu konuda kızı yakıştırmasa dahi abin beğenmiş almış özel günde giymesek dahi evde giyeriz onlar gelince giyeriz demeleri lazım.

Görgüsüzlükte artık son nokta:oha::oha::oha:

Görgüsüz kpder,kvde cok net.
Ben en son nisanlıyken cicek alıp gittim kvdeme anneler gününde.Aldı ciceği kanepenin üstüne yaslandıgımız yere koydu.Saatlerce orda durdu.
O oldu daha ne dogumgünü,ne anneler günü hediye almam😏
Görmemis cünkü,bu saatten sonra görgü ögretemem kimseye.
Sizde almayın daha bisey.

almayın bundan sonra birsey, resmen terbiyesizlik bence. İnsan nezaketen teşekkür eder.

Bana alınan bir hediyeyi niye kızıma sorayım ya, hangi düşünceli ve terbiyeli bir insan bunu söyler ki hediye alan kişinin yüzüne. Ayrıca anne olarakta çocuğuna sormayı çok saçma buluyorum. Neden soruyorum ki ben kızıma ne giyeceğimi. O evde yoksa yada ulaşılamıyorsa donsuz mu gezicem?
Ay siz monoko prensesi tabi ki kimseye sormazsınız ne giyeceginizi hiç hayatınızda kimseye de sormadınız zaten!Benim annem de ben yokken donsuz gezmiyor ama yanında olunca şu kıyafet nasıl giyeyim mi diye fikrimi alıyor.Yasli insanlar düşünmemiş olabilir kv yi kp i kotulemek icin agzindan bir kelime cikmasini bekliyor sizin gibiler. çok zorunuza gitmiş yorumum ki terbiyeniz yorumunuzdan anlaşılıyor.

Benim annemde böyle maalesef. Eskiden hediye getirenin yanında açılmazmış. Teşekkür etme falan yokmuş. Hediyeyi getiren usulca kenara bırakır gidince açılırmış. Annemi ne yaptıysak alıştıramadık. Ne bizim aldığımız hediyelere bi yorumda bulunur ne gelinlerinin getirdiklerine. Ben kızı olarak alınıyorum suratını da asıyo sevinmiyo bi değişik hallere giriyo. Ama gelinler birşey getirince annemi zorluyoruz. Gİt teşekkür et diyoruz. Hediye beğenmemekten değil bizim ki. Öyle yaşı da çok değil ama alışamadı işte napalım annemiz :KK43:
Sizde kişisel almayın derim takılmayın geçin
Sanki sevinmekten çok mahçup oluyor gibi...Hiç duymadım eskiden böyle değişik bir hediyeleşme adabı olduğunu.

bir yere giderken dolabından kıyafet seçip kızına nasıl olmuş demek gibi birşey değil ki bu. alınan hediyeyle alakalı geline dönüp kızıma sorucam demek abes.
yaş var ama olgunluk yok belli ki.
Yaşlı insanlar dusunememistir kötü niyetle söylememiştir neden herşeyi kötüye yoruyor hemen bazı insanlar inşallah sizler yaşlanınca 4 4 lük insanlar olursunuz.Hep doğru cümleler kullanırsınız vs vs😎

Ay siz monoko prensesi tabi ki kimseye sormazsınız ne giyeceginizi hiç hayatınızda kimseye de sormadınız zaten!Benim annem de ben yokken donsuz gezmiyor ama yanında olunca şu kıyafet nasıl giyeyim mi diye fikrimi alıyor.Yasli insanlar düşünmemiş olabilir kv yi kp i kotulemek icin agzindan bir kelime cikmasini bekliyor sizin gibiler. çok zorunuza gitmiş yorumum ki terbiyeniz yorumunuzdan anlaşılıyor.
Güldüm sadece, beni tanımadan nasılda verip veristirmissin😂😂😂 aman neyse ya hadi sen gidip birilerine ne giyeceğini soyle 😘

niye görümcem mi giyecek dedim

Aslında tüh, anladım anne siz beğenmediniz halbuki oğlun seçmişti, neyse sağlık olsun mağazada ben kendime bir bluz beğenmiştim gider onunla değistiririm artik. Bana kismetmiş demek varmış😈

Yaşlı insanlar dusunememistir kötü niyetle söylememiştir neden herşeyi kötüye yoruyor hemen bazı insanlar inşallah sizler yaşlanınca 4 4 lük insanlar olursunuz.Hep doğru cümleler kullanırsınız vs vs😎

4 4lük olma iddiam yok. ama inşallah öyle bir yaşlı olup gelinimi kırmam ileride.

ayrıca yaptıkları yaşlarına göre son derece çocukça. keşke yaşları kadar olgun insanlar olsalarmış.

Benim annemde böyle maalesef. Eskiden hediye getirenin yanında açılmazmış. Teşekkür etme falan yokmuş. Hediyeyi getiren usulca kenara bırakır gidince açılırmış. Annemi ne yaptıysak alıştıramadık. Ne bizim aldığımız hediyelere bi yorumda bulunur ne gelinlerinin getirdiklerine. Ben kızı olarak alınıyorum suratını da asıyo sevinmiyo bi değişik hallere giriyo. Ama gelinler birşey getirince annemi zorluyoruz. Gİt teşekkür et diyoruz. Hediye beğenmemekten değil bizim ki. Öyle yaşı da çok değil ama alışamadı işte napalım annemiz :KK43:
Sizde kişisel almayın derim takılmayın geçin

aslında bence de doğru olan yanında açmamak.
bazen beğenmiyorsun insanın yüzünde tuhaf bir ifade oluyor ister istemez yüzün düşüyor bu minnet etmemek değil başka bir şey.
küçükken arkadaşlarımın doğrum gününe gittiğimde anneleri açtırmazdı benim annem de aynı şekilde özellikle kimsenin yanında verilmez bizde.

Ya bir şey diyeceğim, insanlar yaşlı olunca ne oluyor? Nezaket, hediyeleşme adabı, ince düşünce, terbiye, adab-ı muaşeret kuralları bundan 100 hatta 500 yıl önce şehirde de köy yerinde de vardı. Yaşlı diye herkes bunamıyor ya, niye yaşlı olmak bazı terbiyesizliklerin bahanesi olsun?

Back
X