Annemin düşünceleri davranışları normal mi ? Ben mi yanlış düşünüyorum

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
ÜZGÜN
Pro Üye
3 Temmuz 2010
9.400
8.325
Duyan da maaşların en az 10 bin oldugunu falan zannedecek, anneniz hem onlara para göndermenizi hem kendisine ayrı harçlık vermenizi, hem kardeşinize yetmenizi hem de kalan parayla kiralık evde oturup hayatınızı idame ettirmenizi nasıl bekleyebiliyor, Kanada’da mı yaşıyoruz.. ayrıca ne kadar altın meraklısıymış, cok üzücü yani. Belki de sen cok zengin biriyle evlensen kocan sana siddet uygulasa ayrılmak istediğinde annen arkanda durmayacak evine gönderecek seni. Ayrıca anneniz bu kadar kurnazlığa rağmen safmış, arkadası resmen sallıyor kimse görümcesine kayınvalidesine ona buna bayılmaz, millet meraklı herkese cok mutluymuş givi pozlar vermeye anneniz de inanıyor. Siz bu konuları konuşmak istemeyip kapattığınızda da emınım sizi suçlar kıskanmakla, hala arkadasınız gibi koca, kv bulamamakla
 

hamis

her işimi kendim yaparım .
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
3.362
2.602
benim annemde de var bu özellik..Malesef arkadaşının kızı var mesela oda okudu bizde okuduk,biz çalıştık onlara destek olduk,kardeşlerimizi okuttuk neyse.Arkadasinin kizi bizimdr arkadaşımız samimiyiz zengin biriyle evlendi.Annesinin patronunun oğlu üniversiteyi uzata uzata 4 yili 6 ay yapti okudu.Aile fora para yollar gezdi tozdu son sene nisanlandi okulu bitirdi evlendi ailesi altin yapti ceyiz yapti.Biz herseyi kendimiz yaptık ailemize yuk olmadik halen daha geçen gün bana dedigi aynen su.İste Sadiyenin kizi peynirine yagina kadar veriyor,teneke teneke zeytinyağ veriyor bilmem ne dedim kendi parasimi kocasinin parasi olsun diyor bazi kadinlar böyle daha anlatacak cok sey var da susuyorsun annen sonuçta.Senin dedigin gibi anneme altin yüzük,istedigi gibi ayakkabi,kürklü manto vs
Evin parkesi doğalgaz tesisati yapılması pimapen yapilmasi vs
Bu yaz mesela kizkardeslerim evi sifirdan boyatip yeni koltuk tk aldilar 7bine sürpriz yaptılar yazliktan gelince sevinsin diye.
Ama geldi begenmedi en son gidip adi sani belli olmayan bi markadan 3 bine takim begendim onu alin diyordu.Degeri yok yaninda kötü esyalarda alinmaz asla yani ama begenmez baskalariyla kiyaslar
Cocukken bile 4 ümüz de anneler günü icin harcliklarimizi biriktirir hediyeler alirdik ama böyle 2-3 ay birirktirir iyi kaliteli seyler alirdik aldigimizi degisirdi begenmezdi. hic değeri olmazdi halen yok
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 363 gün geçti.

Orkide34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2020
1.642
995
Herkesin kendi hayatı anneciğim bana bunları anlatma deseniz sanırım bnu defalarca söyleyeceksiniz evet ama yapacak bir şey yok.
 

Pinhan

Kendinsin geç kaldığın
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2019
1.598
5.311
Ya arkadasım bebeği olduğunu, annem yerine bir kıyafet al anneme ver ben sana parasını vereyim dedi(annesi yanına gidecekmiş elinde bir hediye olsun diye herhalde)
Ne kadar saçma. Çok aşırı saçma arkadaşınızın yaptığı.
Siz de yanında hediye yollayın diye mi yaptı acaba. Bu kadar da kötümser miyim?
 

Thrive60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.075
2.977
35
Altın takı hediye üçlüsü derken başımız döndü burada. 😂

Şöyle düşünelim anneniz belirli bir yaştan sonra biraz da çok sıkıldığı için dıdı bunu yapmış dıdı oraya gitmiş diye dedikodulara sarmış kendisini.

O böyle konuşunca sizden devamlı birşey yapmanızı istediği veya ima ettiğini düşündüğünüz için sinirleniyorsunız anlıyorum.

Yalnız dedikleri boş laf, arkasında eylem olmayan lafların değeri yoktur. En yakındaki kilimin desenini inceleyip çayınızı yudumlayabilirsiniz.
En güzeli bu tip durumlarda konuyu başka yere çekip dikkatini dağıtmak, kurabiye tarifinden sardunyalara, şirin kedi videolarından hobilere/gündeme engin bir seçeneğiniz var kendisi hakkında konuşup dursun. Dıdının konusu açılınca oflayıp puflayıp konuyu sevmedim diyip hemen yan şeride geçin.

Tepki verince gözlemlediğim kadarıyla ara bir bozuluyor, yatışıyor sonra bozuk plak gibi tekrar başa sarıyor. Lafların arkasında size eleştiri değil de can sıkıntısından sağa sola sarmak olduğunu düşünürseniz öfkeniz yatışacaktır.

Önce başka konu açmak zor gelir, sonra gittikçe kolaylaşır.
 

Hayallerin sonu

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
125
245
Benim anladığım arkadaşının durumu her açıdan iyi değil ama onun annesi açığını kapatıyor ve hep iyi gösteriyor. Sizin anneniz ise memnuniyetsiz hep size laf çarpıyor. Bu şekilde çok insan atanıdığım için söylüyorum anneniz değişmez para vermeyi bırakın. Bir şey yaptığınızda da her seferinde bak bunu ben yapıyorum diye belirtip konuşmasını engelleyin. Zaten karakteri değişmez. Başkalarına söylediklerini de takmayın.
 

umuthepvardirr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
494
314
28
Duyan da maaşların en az 10 bin oldugunu falan zannedecek, anneniz hem onlara para göndermenizi hem kendisine ayrı harçlık vermenizi, hem kardeşinize yetmenizi hem de kalan parayla kiralık evde oturup hayatınızı idame ettirmenizi nasıl bekleyebiliyor, Kanada’da mı yaşıyoruz.. ayrıca ne kadar altın meraklısıymış, cok üzücü yani. Belki de sen cok zengin biriyle evlensen kocan sana siddet uygulasa ayrılmak istediğinde annen arkanda durmayacak evine gönderecek seni. Ayrıca anneniz bu kadar kurnazlığa rağmen safmış, arkadası resmen sallıyor kimse görümcesine kayınvalidesine ona buna bayılmaz, millet meraklı herkese cok mutluymuş givi pozlar vermeye anneniz de inanıyor. Siz bu konuları konuşmak istemeyip kapattığınızda da emınım sizi suçlar kıskanmakla, hala arkadasınız gibi koca, kv bulamamakla
aynen öyle tam annemi anlattınız. Bu arkadasım icin bi keresinde kurban olasın ona demisti. Annem böyle biri iste
 

delifisek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
1.474
3.029
31
Annenizle bu konularda pek muhatap olmayın. İyilikten anlamiyosa iyilik yapmayın. Hep kıyas içinde sizi kiskirtma peşinde çok yorucu. Allah bilir ev hanimidir. İşi gücü olsa böyle boş muhabbetleri olmaz emeğin kıymetini bilir
 

jnkdfghl

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
248
333
40
Herkese merhaba. Ben mi artık tahammülsüzleştim bilmiyorum. Çocukluk arkadaşım dün doğurduğunu söyledi bir bebeği olmuş Allah analı babalı büyütsün. İkimiz de 29 yaşındayız. Annesi ile annem aynı köyden komşular da. Annem yanımda kalıyor arada 4 5 gün kalıp sonra köye gidiyor orda da 3 4 gün kalıp geri geliyor. Arkadasımın annesi ile de görüşüyorlar sık sık. Bu arada arkadasım uzak bir sehirde esiyle ikisi de memur.Arkadaşımın annesi kızının hep iyi olduğunu, Evliliğinin mükemmel olduğunu, Kocasının elini sıcak sudan soğuk suya sokmadığını,kayınvaledesi ve görümceleriyle de çok iyi geçindiğini söyler hep. Ben de hep mutlu olmusumdur onun adına. Mutlu olmasını istemisimdir hep. Bunu da sürekli annem gelip ee söyleymis, arkadasın söyle yapmıs, böyle yapmıs, annesine para vermis,makine almıs, telefon almıs diyip diyip duruyordu. Arkadasına esi hic karsmıyor demek ki parasını almıyor falan da diyordu. Bazen kızıp sinirlensem de aynı konusmaları hep yaptı. Halbuki arkadasım evlendiği sıra hiç bir tatile gitmedi, evliliklerinin ilk yılında tatilde gelip memlekette 3 ay kaldı kocası hiç gidip gelmedi bile. Anneme de hala işte cok mutlu, şöyle böyle demeye devam ediyor kadın(belki yanlıs düsünüyorum ama kadının sürekli annemi kıskandırmaya çalıştığını düşünüyordum. Çünkü annem de benim evlenmemi çok istedi). Herneyse en son dün arkadasım mesaj attı, annem köyden direk yanımda gelecek acaba sen bir takım alsan anneme versen ben sana parasını yollarım dedi. Tabi alırım dedim. İyi de oldu öyle dmeesi çünkü ben de bir hediye alıp gönderirim dedim kendi kendime. Bugün anneme durumu anlatınca annem bana diyor ki, bak hele kendi alacak parasını o verecek bunu da gözlerini devire devire söylüyor. ÖYle sinirime dokundu ki anlatamam. Yani sanane dedim. Belki annesi anlamaz diye düsündü niye böyle seyler söylüyorsun dedim. Üstüne de diyor ki kesin takıyı da kendi takar annem taktı der diyor. Ben ona demişim doğumda neden yanında olmadın, kadın da demiş ki görümceleri çok iyi herkes ona hizmet ediyor, çocuğa da ona da banyo yaptırmıslar suan iyi ben sadece 1 haftalığına gidiyorum demiş. Vallahi sinirden çatladım artık. Hem anneme hem kadına. Anneme sen kızlarınla ilgili sorunları hep anlat çevrene milet de öyle olmasa bile iyi gösteriyor bak böyle.(Yani bir de ben saçımı süpürge ettim kendi aileme. Yapmadığım kalmadı. Elimde bir kurus param yok hep onlar icin yaptım ne yaptıysam. Sürekli beni onla karsılastırması kanıma dokunuyor. Sözle söylemese de öyle olduğunu düsünüyorum). Bir de annem evlenen herkesin altın konusunu konuşur hep. Bak suna bu kadar altın yapıldı, Bak suna ev alındı. Bak bilmem su bu.. Artık o kadar bunaldım ki söylediği her sey batıyor bana. Ben mi tuhafım ya. (annem birtek bu arkadasımın altın konusunu konusmadı onda da pek takı takılmadığı icin. Arkadasın annesi bir de gelip anneme biz istemedik ama siz altın isteyin demis. İşte böyle insanlar hep. Çok sıkıldım ben bu durumdan)
Yok normal değil düşünceleri de belli bir yaşın kadınları hep böyle o ne takmış bu ne yapmış bı de kızına evlilik baskısı inanın hepsi aynı.Hic sallamayın
 

ozgefe34

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
1.190
3.700
32
Konuyu okuyunca küçükken annemin dedikleri geldi aklıma alakasız ama
Ben büyüyünce kendime çalışıp x marka kırmızı araba alacağımm demiştim, sen bencilsin al kendine tabi biz ev alırız bize yardım edersin demişti
Kırımızı arabam falan yok 😂