Annemin düşünceleri davranışları normal mi ? Ben mi yanlış düşünüyorum

umuthepvardirr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
494
314
28
1. Anneniz üstüne düşmeyen herşeye yorum yapmayı iş bellemiş en nefret ettiğim ve uzak durdugum insan tipi.
2. Arkadaşınızın annesinimde kızını öve öve biteremesi birşeylerle hava atmaya nispet yapmaya çalışması ne ayıp, koca koca kadınlar halbuki...
Kimse evladına kötü demez sonuçda ama böylr komşu çocugunu örnek gösterirdi ya ilkokuldayken annelerimiz resmen o şekilde davranıyor anneniz.
Aynen öyle. Artık arkadasımın adını bile duymak bana sıkıntı veriyor o dereceye geldi
 

Alys

You may call me Lady Alys
Pro Üye
6 Aralık 2010
23.758
59.263
Evet mesela diyordum ki milletin durumu olmayabilir o kadar takmıstır ya da az takmıstır sanane ne konusuyorsun ki dedim (bunu bile eski erkek arkadasıma yordu arkadasımın durumu yokmus da ondan böyle konusuyormusum..)

sizin sanssizliginiz sizinle ayni yasta ayni cinsiyetten bu kadar yakin bir tanidiginizin olmasi olmus,
yoksa bu kisi olmasa anneniz baska kisiyi anlatiyor olacaktir,
ama siz bu denli sinir olmayacaktiniz.

annenize set cekmeniz lazim kendi huzurunuz icin,
anne bana bunlari anlatma diyeceksiniz her sefreinde,
umuyorum ki 101. de anlayacaktir.

diger anne de sizin annenizin farkli versiyonu, o yuzden hava atmaya calisiyor falan diye dusunmeyin,
zaten hava atmaya calismayan ebeveyn bulmak zordur, o yuzden bosverin gitsin.
 

yepisyeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
628
1.543
Iki anne ile sizin değer yargılarınız farklı. Annenizin tavrını doğru bulmadım. Sizi kiyaslamasindan rahatsız olduğunuzu açıkça söyleyin. Yapmaya devam ederse de araniza mesafe koyun. Anne babalarımız çok kıymetli, başımızın tacı ama bizi maddi-manevi sömürmeye hakları yok. Anneniz de olsa sınırınızı çizin. Hele hele şimdiden evlenirken takı isteme gibi düşünceleri varsa mesafe koyup hiçbir işinize karıştırmayın. Annelik hakkı ayrı, bu konular ayrı. 29 yaşında olgun bir kadınsınız, kimsenin size çocuk muamelesi yapmasına müsaade etmeyin.

Umarım kalp kırmadan halledilir. Bir kalp kırılacaksa da o sizinki olmasın.
 

Umayumay35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.081
4.254
35
Herkese merhaba. Ben mi artık tahammülsüzleştim bilmiyorum. Çocukluk arkadaşım dün doğurduğunu söyledi bir bebeği olmuş Allah analı babalı büyütsün. İkimiz de 29 yaşındayız. Annesi ile annem aynı köyden komşular da. Annem yanımda kalıyor arada 4 5 gün kalıp sonra köye gidiyor orda da 3 4 gün kalıp geri geliyor. Arkadasımın annesi ile de görüşüyorlar sık sık. Bu arada arkadasım uzak bir sehirde esiyle ikisi de memur.Arkadaşımın annesi kızının hep iyi olduğunu, Evliliğinin mükemmel olduğunu, Kocasının elini sıcak sudan soğuk suya sokmadığını,kayınvaledesi ve görümceleriyle de çok iyi geçindiğini söyler hep. Ben de hep mutlu olmusumdur onun adına. Mutlu olmasını istemisimdir hep. Bunu da sürekli annem gelip ee söyleymis, arkadasın söyle yapmıs, böyle yapmıs, annesine para vermis,makine almıs, telefon almıs diyip diyip duruyordu. Arkadasına esi hic karsmıyor demek ki parasını almıyor falan da diyordu. Bazen kızıp sinirlensem de aynı konusmaları hep yaptı. Halbuki arkadasım evlendiği sıra hiç bir tatile gitmedi, evliliklerinin ilk yılında tatilde gelip memlekette 3 ay kaldı kocası hiç gidip gelmedi bile. Anneme de hala işte cok mutlu, şöyle böyle demeye devam ediyor kadın(belki yanlıs düsünüyorum ama kadının sürekli annemi kıskandırmaya çalıştığını düşünüyordum. Çünkü annem de benim evlenmemi çok istedi). Herneyse en son dün arkadasım mesaj attı, annem köyden direk yanımda gelecek acaba sen bir takım alsan anneme versen ben sana parasını yollarım dedi. Tabi alırım dedim. İyi de oldu öyle dmeesi çünkü ben de bir hediye alıp gönderirim dedim kendi kendime. Bugün anneme durumu anlatınca annem bana diyor ki, bak hele kendi alacak parasını o verecek bunu da gözlerini devire devire söylüyor. ÖYle sinirime dokundu ki anlatamam. Yani sanane dedim. Belki annesi anlamaz diye düsündü niye böyle seyler söylüyorsun dedim. Üstüne de diyor ki kesin takıyı da kendi takar annem taktı der diyor. Ben ona demişim doğumda neden yanında olmadın, kadın da demiş ki görümceleri çok iyi herkes ona hizmet ediyor, çocuğa da ona da banyo yaptırmıslar suan iyi ben sadece 1 haftalığına gidiyorum demiş. Vallahi sinirden çatladım artık. Hem anneme hem kadına. Anneme sen kızlarınla ilgili sorunları hep anlat çevrene milet de öyle olmasa bile iyi gösteriyor bak böyle.(Yani bir de ben saçımı süpürge ettim kendi aileme. Yapmadığım kalmadı. Elimde bir kurus param yok hep onlar icin yaptım ne yaptıysam. Sürekli beni onla karsılastırması kanıma dokunuyor. Sözle söylemese de öyle olduğunu düsünüyorum). Bir de annem evlenen herkesin altın konusunu konuşur hep. Bak suna bu kadar altın yapıldı, Bak suna ev alındı. Bak bilmem su bu.. Artık o kadar bunaldım ki söylediği her sey batıyor bana. Ben mi tuhafım ya. (annem birtek bu arkadasımın altın konusunu konusmadı onda da pek takı takılmadığı icin. Arkadasın annesi bir de gelip anneme biz istemedik ama siz altın isteyin demis. İşte böyle insanlar hep. Çok sıkıldım ben bu durumdan)
Uff içim şişti ya bence siz normalsiniz kimsenin evliliği de mükemmel değil. Kimse kayinvalidesi ve gorumcesine bayilmiyor bu bir gerçek.
Sizin de yaşınız çok genc, Faizler dusunce biraz borca girip araba filan alin zaten anneniz sizi beğenmiyor hic degilse kendi birikiminiz olur borçlu olduğunuz için kimsede para isteyemez.
Valla bana ne ev alindi ne çok altın yapıldı, evliligimde de başıma gelmeyen kalmadı aslolan gerçekten iyi niyetli bir yol arkadaşı bulmak ve huzur...gerisinin hicbir önemi yok anneniz de kompleksli herhalde
 

umuthepvardirr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
494
314
28
Uff içim şişti ya bence siz normalsiniz kimsenin evliliği de mükemmel değil. Kimse kayinvalidesi ve gorumcesine bayilmiyor bu bir gerçek.
Sizin de yaşınız çok genc, Faizler dusunce biraz borca girip araba filan alin zaten anneniz sizi beğenmiyor hic degilse kendi birikiminiz olur borçlu olduğunuz için kimsede para isteyemez.
Valla bana ne ev alindi ne çok altın yapıldı, evliligimde de başıma gelmeyen kalmadı aslolan gerçekten iyi niyetli bir yol arkadaşı bulmak ve huzur...gerisinin hicbir önemi yok anneniz de kompleksli herhalde
Annemin düsüncelerini ben bile cözmüs değilim. Para olsun evlilik bitse dahi bunun icin devam edilebilir diyor resmen. Kuzenim yeni nisanlandı. Babasından maas kalmıs diyor ki yerinde olsam resmi nikah kıydırmam maası almaya devam edeyim diye
 

Umayumay35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.081
4.254
35
Annemin düsüncelerini ben bile cözmüs değilim. Para olsun evlilik bitse dahi bunun icin devam edilebilir diyor resmen. Kuzenim yeni nisanlandı. Babasından maas kalmıs diyor ki yerinde olsam resmi nikah kıydırmam maası almaya devam edeyim diye
İnsanların para için her şeyi kabul edecek seviyeye gelmeleri ne kadar aci... evlilik birligi icindeki bütün haklarından para icin vaz mi gecsin, yeni cocugu olsa evlilik birligi disinda doğmuş olur. Ve inanci varsa bence günah da...çünkü dini nikahın anlami da ancak bunu bütün topluma bildirince var. Nikahsız oturup evliymis gibi yapılması bana ahlaksızlık geliyor...İnsanların dini para olmuş...
 

Shalini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
2.601
2.921
sizin konunuzu okuyunca bir arkadasim aklima geldi. arkadasim 30 lu yaslarda bekardi. ablasi da ha bire yeni evlenen herkesin fotolarini atip "bak cok mutluymus" diye ove ove bitiremezdi. arkadasimdan kucuk ama yillardir evli olan tanidiklarin fotolarini da bulup bulup atardi. mutlu olup olmadigini bile bilmiyor yalniz, instadan bulup kendince oyle yorumluyordu. arkadasim ablasinin sayesinde iyice evlilik bunalimina girerdi. 1 yil oldu evleneli simdi.cocugu yok henuz. simdi de ablasi erken yasta evlenip peş peşe cocuk doguran kadinlarin cocuklariyla olan fotolarini atiyormus. kiskandirmaya mi calisiyor bunalima mi sokuyor belli degil
 

umuthepvardirr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
494
314
28
sizin konunuzu okuyunca bir arkadasim aklima geldi. arkadasim 30 lu yaslarda bekardi. ablasi da ha bire yeni evlenen herkesin fotolarini atip "bak cok mutluymus" diye ove ove bitiremezdi. arkadasimdan kucuk ama yillardir evli olan tanidiklarin fotolarini da bulup bulup atardi. mutlu olup olmadigini bile bilmiyor yalniz, instadan bulup kendince oyle yorumluyordu. arkadasim ablasinin sayesinde iyice evlilik bunalimina girerdi. 1 yil oldu evleneli simdi.cocugu yok henuz. simdi de ablasi erken yasta evlenip peş peşe cocuk doguran kadinlarin cocuklariyla olan fotolarini atiyormus. kiskandirmaya mi calisiyor bunalima mi sokuyor belli degil
En yakınlarımız bile ne hissedeceğimizi düsünemiyor ne yazık.Ben de evlenmek istiyorum annemin sürekli bu konuları dile getirmesi beni cok üzüyor annem farkında değil
 

Shalini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
2.601
2.921
En yakınlarımız bile ne hissedeceğimizi düsünemiyor ne yazık.Ben de evlenmek istiyorum annemin sürekli bu konuları dile getirmesi beni cok üzüyor annem farkında değil
aynen dusunemiyorlar malesef. açık açik konusmak en iyisi galiba. evlilikle ilgili laf actiginda veya baskalarinin mutlulugunu dile getirdiginde ozellikle mi yaptigini sormak lazim.
 

Loveintheice

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
639
638
26
E bu benim annem. Ama dikkat edin ne kadar süre kalirsaniz anneye benzeme ihtimali artıyor. Kendimden biliyorum sinir olduğum hareketlerini yapmaya başladım
 

mutlucicek

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
615
921
27
Annenize hayatınızdaki sadece olumlu şeyleri anlatırsanız annenizde mecburen sadece bunları konuşur. Hayatımdaki olumsuzlukları bilmesini istemediğim insanlara sürekli ama sürekli hayatımın iyi yönlenlerini anlatıyorum, kimse laf taşıyamıyor. Ek olarak benim annemde benden sürekli böyle bahseder, belki heveslidir kadın bilemiyorum. Kötü düşünmek istemedim. Annenizin tavrı rahatsız edici size karşı olan.
 

Hayat ne garip

Guru
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
4.637
3.942
Vay arkadaş evladım bana bir iğne alsın onu yavrum aldı diye saklar .yedi duvelede anlatırdım kızım aldı diye.insanlari anlamak zor
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1049 gün geçti.

duygu45

Guru
Pro Üye
30 Ağustos 2008
1.339
1.116
hic para filan yollamayin kimseye.herkes kendi yağıyla kavrulmayı bilsin.Anneniz başkalarını överken kalkıp odadan çıkın.dinlemeyin.çok ısrarlı anlatırsak.Ammada enayiler var su hayatta.Dünyaya 1kez geliyoruz kendi kendine yesin parasını deyin.Anneniz bir daha tekrar etmez bence.
 

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
ÜZGÜN
Pro Üye
3 Temmuz 2010
9.400
8.325
İnsanların para için her şeyi kabul edecek seviyeye gelmeleri ne kadar aci... evlilik birligi icindeki bütün haklarından para icin vaz mi gecsin, yeni cocugu olsa evlilik birligi disinda doğmuş olur. Ve inanci varsa bence günah da...çünkü dini nikahın anlami da ancak bunu bütün topluma bildirince var. Nikahsız oturup evliymis gibi yapılması bana ahlaksızlık geliyor...İnsanların dini para olmuş...
Cok dogru bir yorum