İnsanlar nasıl yapıyor

Selam kızlar

Görümcem geldi şehir dışında yaşıyorlar ama geldiklerinde ilk hemen annesine geliyor maşallah eşide çok anlayışlı biri. Kvsiyle annesinin evi arası 1 1,5 saat falan.

1 hafta burda duruyorlar sonra oraya geçiyorlar. Orda da uzun durmuyor onun keyfine göre.

Bak tam tersi biz yapsak kv ile kp laf eder kesin çaktırmadan.

Neyse akşam görümceye eşi diyor kendini yorma yengemle yapın işleri vs. ( beni kastederek)

Benim eşimde o sıra yoktu bende dedim eşime valla Allah bizede böyle damat versin. O da bana sinirlendi ne maksatla dediğini biliyorum dedi.

Bu kadınlara eşlere nasıl böyle davranıyor??
Bizimki için önce ailesidir( hoş böyle diyince bana kızıyor ama)
Benimde aynı görümcem ailesinin evinden çıkmaz kocasıyla hergun ordalardir eniştenin ailesine de bayramda bir giderler benim eşim asla böyle bişey istemez mesela kendince koca ailesi erkek ailesi baş tacı olmalıdır malasef

Selam kızlar

Görümcem geldi şehir dışında yaşıyorlar ama geldiklerinde ilk hemen annesine geliyor maşallah eşide çok anlayışlı biri. Kvsiyle annesinin evi arası 1 1,5 saat falan.

1 hafta burda duruyorlar sonra oraya geçiyorlar. Orda da uzun durmuyor onun keyfine göre.

Neyse akşam görümceye eşi diyor kendini yorma yengemle yapın işleri vs. ( beni kastederek)

Benim eşimde o sıra yoktu bende dedim eşime valla Allah bizede böyle damat versin. O da bana sinirlendi ne maksatla dediğini biliyorum dedi.

Benim eşim de böyle, özel bir şey yapmıyorum. Öyle harika biri falan da değilim.
Yani aslında kadınlar bir şey yapmıyor. Adamlar başından beri evlendiklerini ve çekirdek ailelerini kurduklarının farkındalar.

rahatlıkta önemli. belki eşiniz sizin evde rahat edemiyor hoşlanmıyor

damat bey eşinin ailesini seviyor olabilir.

benim eşimde benim ailemi sever. daha rahat eder. yemekleri düzeni sohbeti sever ve daha çok gitmek ister. ben çok iyi bir eş olduğumu düşünmüyorum açıkçası. gitmek istemesi benden kaynaklanmıyor bence. kendi merhameti ve sevgisi

Hepinize çok teşekkür ederim. Mesajlarınıza tek tek dönüş yapacağım.

Sabah söyledim görümcemin eşinin dediğini eşime kötü niyetle dememiştir takılma dedi. İstersen onlar ordayken yemeğe vs gitmeyelim dedi. Ama eşimin beni suçlayarak söylediğini o kadar eminimki

Selam kızlar

Kadının bişey yaptığı yok. Adamın huyu suyu iyi çıkmış. Şans işi. Yapmayanı assan kessen yine yapmaz.

Bu çok fazla bileşen içerir ama. Damadın ailesini biliyor musunuz? Belki adam ailesinin davranışlarından hoşlanmıyor. Olamaz mı? Belki eşinizin ailesi damat diye değer verdiklerini hissettiriyorlar. Çünkü kız aileleleri kızları rahat etsin diye damada geline davrandıkları gibi davranmıyor.

Bunların haricinde başka şeylerde olabilir. Örnekle anlatayım. Benim evlenmeden önce bir erkek arkadaşım vardı. Annesi çok ezilmiş bir kadındı. Kadın hayatı boyunca hiç değer görmemiş ve kv olmayı dört gözle bekliyordu. Adamda annemi üzemem deyip duruyordu. Ayrıldım ve benden çok önce evlendi o. Geçenler duydum boşanmış. Hiç şaşırmadım. Bu devirde aklı başında hiçbir kadın kv dırdırı çekmek istemez. Kadın daha sevgiliyken çocuklara şu ismi koyun falan demiş. Üç hafta katlanabildim ve hemen ayrıldım. Bence çok bile katlandım da neyse🤷

Eşimin ailesine gelirsek hem kv yi hem de kp yi severim ben. Kv ve kp arası da çok iyidir. Birbirlerini severler, sayarlar. O yüzden kadının hiçbir gelini ile derdi yok. Bizim de onunla derdimiz yok. Uzaktalar o yüzden çok sık gitmiyorum ama yakın olan gelini gidiyor ve hiç rahatsız olmuyor.

Ben mesafeli bir insanım o yüzden eşim hiçbir zaman beni zorlanmadı. En başta anneci bir adamla evlenmem demiştim. O da bunu bildiği için bana ailesi konusunda hiç karışmadı.

Çok uzun yazdım ama bir de güç meselesi var. Şunu demek istiyorum; eşinizin ailesi özelinde konuşmuyorum ama eğer damatlar kp veya abiden çekiniyorlarsa kadına pek bir şey diyemiyorlar. Eğer kadının ailesi zenginse veya çevresi genişse o zaman işler farklı oluyor.

:D valla kendimden örnek vereyim eşim bana öyle bişey yapsa ailesinin yanında en ufak örnek hafif sesini yükseltse evde bunun hesabını soracağımı çok iyi bilir . konu sahibi sana önerim gir bir işe çalış ne diye kaynana kayınbaba eğliyorsun . çalıştığında dert edecek zamanın bile olmayacak

Back
X