- 16 Şubat 2016
- 4.733
- 15.912
- 208
- 36
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Bu da dert mi? Gidin üniversiteye ve ilan panosuna ilanınızı yapıştırın ücretsiz ev eşyası diye. Facebook sayfası var ise bulunduğunuz şehirdeki üniversitenin orayada ilan verin. Hepsinin alınması şartı ile ücretsiz öğrencilere verin. Spotçular da zaten aldıklarını öğrencilere, bekarlara satıyorlar :) Size kolay gelsin...
bence 1+1 750 tl baya baya yuksek bir kira. bekarken ben oveclerde oturuyordum. yuksek giris 2+1 650 veriyordum. Bence kimseye vermeyin baska ev bakin. mutlaka bulursunuz. o esyalari ne hevesle sectiniz ne zorluklarla taksit odediniz. yarin oburgun baska eve gecseniz yine gidip yenisini alacaksiniz. yazik degil mi onca emege paraya? semt degistirin asagi katlari tercih edin ama baska eve gecin bence.
let go, hepsi burda, sahibinden filan gibi siteler var. en uyduruk şeyin bile alıcısı çıkıyor. onlara bir bakabilirsiniz.
üniversite öğrencilerine verebilirsiniz. bir bardağa bile ihtiyaçları oluyor, sevap olur.
bunların dışında ankaranın neresinde 1+1 e 750 tl veriyorsunuz bilemedim. 600 e burda da en azından 2+1 ler bulurdunuz sanki. neyse sağlık, hayır olsun.
Z zeytinagaci ben de kendi evimi dağıtıyorum, eşyaları ne yapayım diye konu da açmıştım,
orad güzel öneriler gelmişti.
ama bir iki ürünüm var letgo ya koydum, hakikaten ölü fiyat verdiler, çok büyük bir tv ünitem vardı, hani birine hayır için bile veremem, çünkü sökülmesi takılması da iş yani, inegöl mobilyası bir de, spotçu çağırdım, adam 100 tl dedi ya, şaka gibi.
babam da diyor ki bunu kırıp kışlık odun yapsak zaten 100 tl tutar :)
maalesef bu eski eşya işi zor, yapan nasıl yapıyor anlamadım.
açıkçası ölü fiyata vermektense tanıdıklarıma hediye edeyim diyorum, onun bile kargosu şusu busu çıkıyor.
evde bazı şeyleri iş yerinde çalışan bir hizmetli arkadaşa söyledim, özellikle oğlumun mobilyalarını, onun da 3. çocuğu olacak, o geldi aldı, biraz rahatladım. iş yerinde bir haber ver istersen çevrene, o şekilde belki bulabilirsin.
valla kırıp yak daha iyi
sabah temizliğe gelen ablayı çağırdım
ocak yolluk fırın perdeler nevresim takımları yastıklar mutfak eşyaları hepsini aldı
şimdi gardrop
masa sandalye
yatak
bulaşık makinesi
ve 2 adet koltuk kaldı
bi spotçu gelip bakacakmış arkadaşım buldu
bakalım
çöpe atmak mı yok artıkÇok üzgünüm...
Ben taşınıyorum arkadaşlar. 3+1 de oturuyordum. Eşimle 1+1 ev tuttuk başka şehirde. Bazı eşyalarımızı ayırdık.
Kalan eşyalarımı da spot ya da 2. ele vereyim dedim. yine 1+1 i doldurabilecek eşyam var şu an evde.
Gittim ikinci el mağazalarına.
Beyaz eşya almıyolarmış, halı almıyolarmış, çekyat değilse kanepe almıyorlamış, gardırop almıyolarmış, yatak baza değilse almıyorlamış.
bana eşyaları çöpe attırmamı önerdiler.
(eşyalar 3.5 senelik bu arada)
çöpe attırmak için de 200 tl istediler...
öyle bir dalga geçer gibi konuştular ki sinirim bozuldu.
o eşyaları almak için kaç ay taksitler ödediğimiz ne sıkıntılar çektiğimiz geldi aklıma çöpe at diyince.
parasında değilim, çevremdeki herkese teklif ettim kimsenin ihtiyacı yokmuş.
napıcam ben bu kadar eşyayı
Eger ucretsiz vermek istiyorsaniz belediyeyi arayin, gelip aliyorlar. Kullanilabilir durumdaki koltuk, dolap vb. tum esyalari, kiyafet ve mutfak esyasida aliyorlar.
Eger satmak istiyorsaniz en guzeli internete ilan vermek.
Ben kullanmadigim esyalari sorunsuz bir sekilde bazilarini belediyeye verdim bazilarinida internet uzerinden sattim.
Şimdi aklima geldi. Verecek kimse bulamadim demissiniz ya. Muhtariniza gidin, ona sorun. Muhtar bilir kimin ihtiyaci oldugunu, hatta size bi liste bile verebilir.
O kadar cok varki aslinda verilecek yer ama iste arayincada bulunamiyor bazen.
200 tl ye cope atmak yerine belediyeye verin hemen gelip kullanilabilir esyalari aliyorlar.
Allah kolaylık versin, belki komşulara iş yerinde ki arkadaşlara haber verirseniz, aracı olabilirler
Ama gerçekten bu kadar uzakta olamyı siz mi tercih ettiniz ?
Misafir akraba çocuk hiç biri yok demişsiniz
Sevinçler mutluluklar hüzünler bunlarla paylaşılır, 2 kişi nasıl böyle olabiliyorsunuz merakımı mazur görün
başlıkla konunun ne alakası var? size özel bi kötülük dğeil ki bu?
Allah kolaylık versin, belki komşulara iş yerinde ki arkadaşlara haber verirseniz, aracı olabilirler
Ama gerçekten bu kadar uzakta olamyı siz mi tercih ettiniz ?
Misafir akraba çocuk hiç biri yok demişsiniz
Sevinçler mutluluklar hüzünler bunlarla paylaşılır, 2 kişi nasıl böyle olabiliyorsunuz merakımı mazur görün
aslında uzaklıktan memnunuz bi nevi
eşimin ailesi aynı şehirde bile olsak bi zor zmanda koşacak insanlar değiller
benim ailemde de hastalıklar var hem annem hem babamda
akrabalar falan hep kendi memleketimizde kaldı
ama küçük bir şehir orası ve ben üniversitede çalışıyorum orada öyle bir imkan yok
ileride de dönmeyi düşünmüyorum ne uzar ne kısalırım orada çünkü...
misafir de sadece 1-2 arkadaşımız gelir eve, çevremdeki herkes çalıştığından pek ev gezmesi falan olmuyor[/QUOTE
Teşekkür ederim açıklamanız için
İnşallah gönlünüze göre olur herşey
Z zeytinagaci tuttuğun ev sanırım fıratlife rezidans,optımum karşısı diye tahmin ediyorum, bence 1+1 ev tutmakla çok ekonomik karar vermişsin hem yeni ev hemde bizim gibi iki kişinin çalıştığı evler otel gibi oluyor. bende o tarz bir evdeyim hiç pişman değilim.
yakıt tasarrufu ve temizlikte enerji tasarrufu sağlıyor...
ayrıca Eryaman piyasasını özellikle rezidansların hepsini bilen biri olarak kiran hiç fazla değil.
birde eryamanda 350tl ye ev var dıyen olmuş. hangi evden bahsediyor çok merak ettim doğrusu:)
eşyalarına gelince çok temizler üzüldüm doğrusu yaşadıklarına.
neyseki kaptırmamışsın.
ankara olan versiyonunu söyleyeyim.
"işimize yaramaz ama verirseniz Suriyelilere veririz"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?