- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi flower_rose
-
Size ne benim babamın parasından? Siz yemeği düşünüyordunuz galiba kısmet değilmiş deseydin keşke.Mezun olduktan sonra hemen atanamadim, o surecte tum tanidiklar annemin, babamin ve benim "yine mi olmadi, o kadar okudun ne ise yaradi, babanin paralari seni okutacak diye bosa gitti yazik oldu, aslinda cok atama var da sen atanamiyorsun iste" beynimizi yediler. Babamin suratina bu kizi bosa okuttun okusaydi da kocaya gitcekti simdi de kocaya gidicek yazik paralarina diye her gordugunde soylediler. Atandim her sene ne o atanamadin dimi arayanlardan hicbiri tebrik etmek icin aramadi
kimsenin mutsuzlugunda degilim allah dirlik duzen versin. Kirip dokmesinler istiyorum sadece cok mu sey istiyorum acaba. Ya da beklentim degmez insanlardan. Ben de isterdim yuvam olsun ama nasip olmadi. Bu kadar yuzime vurunca ne geciyor ellerine acaba. Ustelik onca insanin arasinda. Bebegini hayirlamaya gitmisken. Hediyeyi nasil verip ciktigimi hatorlamiyorum. Bana gulusleri gitmiyor gozumunun onun. Daha da gorusmem zaten eksik olsunlar. Cok kirildim.Bazı insanlar başkalarının mutsuz oluşundan beslenip ego tatmini yapıyor ondan. Evlenme boşver ya gülen arkadaşlari da iki yıl sonra burda konu açarken bulursun zaten. Üzme kendini hayat kısa
dogru soyluyorsun da zoruna gidiyor insanın bir yerden sonra işte ne bileyim.Eksiği var fazlası yok anlattıklarının. Herkes sorgu memuru olmuş. Evlenirsin niye evlendin? Evlenmezsin niye evlenmedin? Boşanırsın niye boşandın? Boşanmazsın niye boşanmadın? Çocuk yaparsın ( bu arada çocuğun yapılabilen bir şey olduğunu( düşünmüyorum.) niye yaptın yapmazsın niye yapmadın? Kafayı takarsan kendine yazık edersin. Nasreddin hocanın dediği gibi "Sen de haklısın " de geç.
Bu lafi soyleyen oz halamdi ah keske aklima boyle guzel bir cevap gelseydi de soyleseydim.oysa ben far gormus tavsana donmustumSize ne benim babamın parasından? Siz yemeği düşünüyordunuz galiba kısmet değilmiş deseydin keşke.
Mesela bir de sunu gozlemliyorum. Bebegi olmayan insanlari gozune kestiren bir grup var. Olmadi mi? Sorun kimde? Bu ayda mi olmadi? Tuh tuh vah vah.. Insanlari bi rahat biraksalar olcak ama bu insanlar yuzunden stres olduklarindan olacagi varsa da olmuyor. Zevk mi aliyorlar hayir olmadi yanitini duyunca anlamiyorum.
dogru diyorsunuz.Kimi kiskancligindan kimiside bosbogaz oldugundan konusuyor iste, cok seyapmamak lazim.
valla o kadar cok denk geldi ki. artık uzaklaştım zaten ama işte canının sıkıldığı yanına kalıyor.Herkes mi böyle çevrenizde?
Yani herkes denk gelir densiz insana da, tek tük. Bu kadar takacak kadar bir şey yok. Bana uzun süredir densiz yorum yapılmadı. Böyle alışkanlıkları olan insanları çevremde tutmuyorum. Gayet basit bir çözüm.
bir yapabilsem belki içim soğuyacak. o anda donup kalıyorum resmen. cekip gidiyorum o ortamdan. ama içim içimi yiyor resmen.Hazır cevap olun ve gerekirse karşınızdaki insanı bozun.
ben de sizin gibiyim. kimsenin ozelini kurcalamam anlatmazsa soru sormam. laflarımla uzmeye calismam.
Ama hakedene cevabını vermeye başladım.
Sinirlenmeden sakin sakin ben de onunla ilgili bir sey soyluyorum. sonra da saka yaptim diye gülüyorum.
insanlara bazen hadlerini bildirmek gerekiyor ne yazıkki
zaten görüşmüyorum artık ne diyeyim allah ıslah etsin.Olmaz mı, özellikle ülkemiz insanı kendi mutsuzluğu nedeni ile başkalarının en ufak bir açığını kovalamada ve mutsuzluğundan beslenmede bir numaradır. Ben artık çok az sayıda insanla görüşüyorum mesela bu nedenle. Üç günlük dünyada gereksiz ve boşboğazlara vakit ayırmaya hiç gerek yok anneniz, babanız, kardeşiniz olmadıktan sonra.
bir yapabilsem o zaman soğuyacam. iş ortamında bir iki kişiye gardımı aldım gerçi. ama işte aynı şeyler tekrar soylenecek ben de kafamdaki cevabı vercem anca oyle. ama durduk yere olunca resmen dumur oluyorum donup kalıyorum.Çata çat bozsaniza bu densizleri. .Burdan sinir oldum vallahi.
Ağızlarının payını vermeden anlamaz bunlar bugün size yarın başkasına yaparlar
doğru ama ne bileyim ya çok kotu bu kimseye guvenemeyecek miyiz? böyle de surekli tetikte yaşamak da zor yani. keşke böyle olmasa...Artık insanlara ,başarılı mutlu olmak yetmiyor ,gerçelten isteyip istemediğini bile bilmiyor sahip olduklarını ,sadece başkasından daha çok şeye sahip olmak istiyorlar ,maalesef insanlar başkasının mutsuzluğundan zor duruma düşmesinden ,kaybetmesinden besleniyor artık
Valla herkes boyle degil..evliyim bekar arkadaslarima ne zaman evleniyorsun vs tarzi saçma laflar etmem..bekarken de arkadaslarim etmezdi. Bence insanlar degil sizin cevrenizdekilerde var bi sey. Genelleme yapmayin. Herkes kendi hayatina baksin. Baskalarinin hayatina laf soylemeyi hak gorenlerle gorusmeyin.Bayadır düșünüyorum bunu sizinle de paylașmak istedim. Bir ben mi böyle hissediyorum ya da beni mi boyleleri buluyor bilmiyorum. Mesela bana evlenemedin diye hep soyleniyor, bakıyorum çocuğu olmayan arkadasa kim de sorun deniyor, çocuğu olana niye düşük yer kazandı, bosanana neden bosandi vs kısacası neye sahipse karșı da yoksa dalga geçiliyor ya da uzmek icin konusuluyor. Karşımdaki anlatmadigi surece bu kadar ozeline gelmem. Gecenlerde sacimi boyattim ne o 40 a gidiyorsun ondan rengine mi dondun dediler, gecen yil kilo aldim bu yil verdim kara kuru oldun dedi gecen yil ne kadar kilo aldin diyen densiz. Arkadas evlendi surecte beni kirdi doktu ustune gorusmedi kiskanca kadar dedi bir de dugunune gitmeyince laf etti. Agiz dolusu bekarsin diye gulduler bebegini hayirlamaya gittigim bir arkadas. Ne bileyim beni mi buluyor boyle cinsler ya da herkes digerinin mutsuzlugundan mi besleniyor. Yapi geregi pek laf diyemem ceker giderim iletisimimi keserim. Ama artik cok bunaldigimi hissediyorum. Resmen insanlardan sogudum. Biri yaklassa ne cikari var diyorum. Ne bileyim size de oluyor mu? Kimseye karismam etmem neden boyle oluyor anlamiyorum. Anlatip rahatlamak istedim. Kimseye anlatamiyorum bunlari.
sozleşmeli başlamıştım ben de. istedikleri an atabilecekler yani demişlerdi pes diyorum insanlara artık. kadroya gecince de evlilğime taktılar. valla sizinkiler de baya saçmalamış. başarıyı tebrik ederler mi canım ne münasebetMezun olduktan sonra hemen atanamadim, o surecte tum tanidiklar annemin, babamin ve benim "yine mi olmadi, o kadar okudun ne ise yaradi, babanin paralari seni okutacak diye bosa gitti yazik oldu, aslinda cok atama var da sen atanamiyorsun iste" beynimizi yediler. Babamin suratina bu kizi bosa okuttun okusaydi da kocaya gitcekti simdi de kocaya gidicek yazik paralarina diye her gordugunde soylediler. Atandim her sene ne o atanamadin dimi arayanlardan hicbiri tebrik etmek icin aramadi
haklısınız ister istemez morali bozuldu ama tabi bir daha asla görüşmeyeceğim olmaz olsunlar.Böyleleri kendi huzursuz dünyalarının,hastalıklı ruh hallerinin acısını başkalarından çıkarma peşinde bence
Farkında olarak veya olmayarak birilerinin üzerine basarak yükselecekleri inancı içindeler
Duruma göre gülün geçin yada bozun gitsin
Ama asla takılmayın
Herkes kendi gerçeğini kendi hayatını yaşıyor kimsenin sözünün etkisinde kalmayın değmez :)
ben denk gelemedim diyelim. evlenen herkes bir şekilde bana laf etti ne diyeyim. ben de sıkıldım artık. boyleleri neden beni buluyor anlamış değilim.Valla herkes boyle degil..evliyim bekar arkadaslarima ne zaman evleniyorsun vs tarzi saçma laflar etmem..bekarken de arkadaslarim etmezdi. Bence insanlar degil sizin cevrenizdekilerde var bi sey. Genelleme yapmayin. Herkes kendi hayatina baksin. Baskalarinin hayatina laf soylemeyi hak gorenlerle gorusmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?