İnsanlar neden böyle vefasız

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Bugün yine canım sıkıldı. Gittiğim dersanede yakın 2 arkadas edindim. Bir senemiz beraber geçti. Birisinin ailesi şehir dışında akrabasında kalıyordu. Onu sürekli üzülmesin diye bize kahvaltıya çagırdım. Kitap parası yoktu ona kitap aldım elimden gelen iyiliği ettim. Kötü günlerinde yanında oldum. Kız benden yüksek kpss puanı aldı. Büyük ihtimal atanır. Ben uzun süre bunalım geçirdim. Onun yüksek puan alması değil atanamamak beni çok üzdü. Hiç arayıp sormadı ben birçok kez aradım hiç umursamadı. Bugün aramış işte haklısın küssen bile görüşelim felan dedi. Bende müsait değilim dedim. Hiç anlamıyorum bu tarz insanları. Çok ince ruhlu biriyim. Bir insandan çok çabuk soğuyorum. Artık anladım ki insanın ailesinden baska dostu yok.

Ben uzun süre bunalım geçirdim. Onun yüksek puan alması değil atanamamak beni çok üzdü. Hiç arayıp sormadı ben birçok kez aradım hiç umursamadı.

Birbirinizin bunalımlarınızdan ne kadar haberiniz vardı?
Sizin ne kadar derin bir bunalım yaşadığınızdan haberi var mıydı onun ya da siz bunalımdayken onun ne ile ne kadar uğraştığından sizin haberiniz var mıydı?

Kız ne yapsın ki? Ne güzel bir adım atmış.
Yaptığınız bir iyilik için minnet borcu duymasini falan mı istiyordunuz? Demek ki size kıymet veriyor ki tekrar konuşmak için bir adım atmış.
Simariklik yapmayın da hala arkadaşınız olarak kalmasını istiyorsanız siz de onu arayıp buluşma talebinde bulunun, aradaki buzları eritin.
Yoksa yıllarca o vefasız, bu tombiş,şu şuursuz falan diye diye yapayalnız kalırsınız,benden soylemesi

Ne güzel yazmışsınız. Birine alınmadan önce umarım bende hatırlarım bunları. Teşekkür ederim :)

Atanamamak yüzünden bunalımdayım demişsiniz bence arkadaşınız sizi arasa sorsa bu sefer de yüksek puan aldı diye sürekli gözüme sokuyor diye de alınganlık yapabilirdiniz gibi geldi bana. Bir de nolur insanlara yaptığınız iyilikleri gizli bir senet gibi kafanıza yazmayın iyiyken iyi kötüyken birden çekmeceden çıkarıp şunu şunu yaptım diye hatırlamak hiç hoş değil.

Vefasız deme sakın, yaşadığın dakikalara say...
Mutluluğu bir güne sığdırma, mümkünse seneye yay...

ben hep aradım bu süreçte üzüldüğümü biliyordu yaptığım iyilik umrumda değil ama en azından yanımda olabilirdi.

Demek ki onun da sebepleri vardı.
Sonuçta aramış ve size hak vermiş işte.
Sırtınızı dönmüşsünüz. Ben de sizin kadar yüksek beklentileri ve keskin çizgileri olan insanları anlamıyorum. İstiyorsunuz ki herkes tam olarak siz istediğiniz zaman, siz istediğiniz kadar yanınızda olsun, onların başka derdi olmasın, geç gelirse tü kaka, vefasızdırlar... Bence kendinizi değiştirin. Sizdeki ince ruh değil, kendinizi dünyanın merkezinde görmek ve beklenti bence.

Biraz abarttığımın farkındayım

valla kuzum 1 seneden fazla hasta arkadaşıma destek oldum önemli bir açığını kapattım kimseye soylemedım 6 ay once ben de hayati bir hastalık çıktı hiç yanımda olmadı ee buna ne dersin .Vee yeni bir başlangıç yaptım artık kimseye hakettiğinden fazla değer vermıyorum kafam rahat ruhum rahat .

Haklısınız Allah şifa versin. Bilmiyorum kendim için belkide ben abartıyorum psikolojim çok normal değil.

Ben artık kimse için birşey yapmıyorum ve beklemiyorumda. Dostum yok bıktım çünkü bende vefasızlıktan. Sürekli verip alamamaktan. Mesafeli arkadaşlıklar var artık. Arada içimi dökecek birini arıyorum ama bakıyorum karşıdaki beni dinlemek yerine kendini anlatıyor onuda yapmıyorum artık. Ben dinlemek istemediğimden değil karşılıklı olsa amenna. Bence çok anlam yükleme. Boşver akışına bırak.

Katılıyorum. Çok doğru söylemişsiniz

Haklısınız Allah şifa versin. Bilmiyorum kendim için belkide ben abartıyorum psikolojim çok normal değil.
1 yılı sadece bırlıkte o da mecbur gecırdığınız kişilerden ebedi dostluk beklemeyin .rastlantı sonucu aynı kpss kursuna gittiniz e arkadaş olmanız gerekıyordu bırıleriyle siz de oldunuz.kurs bitti herkes kendi hayatına döndü hepsi bu .bir kaç yılı gecırdıklerınızın vefasızlığına uzulun böyle mecburluk arkadaşlıklarına değil.ve kendi hedefınıze odaklanın iş buun çalışın yenıden hazırlanın kpss ye sosyal etkınlıklere katılın okumadığınız kıtapları okuyun bir şey almasanız da mağazaları dolaşın.yani demek ıstedığım once kendı kendınızle barışın tek te mutlu olun.ee kafanıza göre arkadaşlar çıktıkça da arkadaşlık yaparsınız. az beklenti çok mutluluktur bunu unutmayın.ha bu arada o arkadaş beni kaybetti ben onu değil yerıne hemen yenısını koydum yoluma devam edıyorum.aynısını tavsiye ederim

evet hep anlatıyorlar hep dinliyoruz .Önemli olan onların ayatı hastalıkları maddi zorlukları.Amaaa noluyoruz ya bi dur bakalım sıra ben de dedığınız zaman sizden kötüsü olmuyor.Ben çareyi şöyle buldum üstten bakmak ezmeden fazla da değerli olmadığını her an gıdebıleceğimi hissettirmek.valla kuzu gibi oluyorlar

Kötü günde yanında olmak çok kolaydır
Önemli olan iyi gününde yanında olmak başarılı olduğunda yanında olmak
Kıskanmadan haset etmeden
Zor olan aslında budur
Hepimiz deriz söyleriz kötü gününde yanında oldum diye,ama bir şeyi başardığında yada çok mutlu olduğunda yanında olabildin mi kırılmadan,kıskanmadan kinlenmeden ?
Belki budur aslında şuanda ki sorunun

aslında umrumda değil sadece bir an üzüldüm. İnsanlarla çabuk dostluk kuruyorum çok iyi bir kız arkasım var kardeş bildiğim onunlayım genelde aynı mahalledeyiz onun dışında çok iyi ablam var. Annem babamda iyi insanlar. Özellikle annem şu hayatta en sevdiğim kişi. Her zaman yanımda her konuda en büyük destekçim. Nişanlandım yakın zamanda nişanlımda iyi kalpli temiz bir insan. Kpssye çalışıyorum onun dışında ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ailemin maddi durumu çok iyi. Maddi problemim yok. Çalışmasamda maddi sıkıntım yok. Belki şanslı biriyim iş konusunda olmasada. Çok fazla yer gezdim bu zamana kadar görüntüm düzgün Lüks bir evde oturuyorum çogu arkadasım özenerek bakıyor hayatıma. Ama ben yinede çok karamsar oluyorum kendimi çok saçma şeylere üzüyorum. Takıntılarımı atlatamıyorum. Keske kendimi üzmesem böyle saçma şeylere.

Sen ince ruhlu birisin ama ne yazik ki herkes ayni degil.

Benim basima geleni anlatayim is problemi ve baskalari birlesince uzuntuden bir deri kemik kaldim.Yakin bildigim arkadasim bana sen kuculurken ben buyuyup serpiliyorum dedi.
Kendisini icten severdim ve sok oldum cunku kendini oyle gostermemisti hic.
Bir de girdigi iste calismayacak ti ben ikna ettim.
Sen yine iyisin en azindan kotuluk gormemek bile iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…