İnsanlar neden bu kadar hadsiz...

Kendi hayatlarındaki mutsuzlukları boş konuşarak kapatmaya çalışan kişiliksizler bana göre ve bu hakkıda kendilerinde buluyorlar.
Evet genelde erken yaşta evlenmiş hemen çocuk doğırmuş kadınlar (ki olabilir herkesin hayatı) daha bir baskıyla soruyorlar bunu.

Ah evet susmak ve anlamak bilmiyorlar doğru
Ben en sonunda olmuyor dedim. E birinci olmuşsa ikinci de olur dedi :) yav belki rahmim alındı belki sonradan bişey oldu değil mi? Ama yok. Hedefe kitlenmişler her şartı zorluyorlar. Böyle ağzımı doldura doldura sananeee demek istiyorum.

Ben en sonunda olmuyor dedim. E birinci olmuşsa ikinci de olur dedi :) yav belki rahmim alındı belki sonradan bişey oldu değil mi? Ama yok. Hedefe kitlenmişler her şartı zorluyorlar. Böyle ağzımı doldura doldura sananeee demek istiyorum.
Utanmasalar gelip ilişki esnasında direktif verecekler tövbe tövbe

Evliliğimizin beşinci yıli doğdu kızım. O beş yıl boyunca niye çocuğunuz yok, ne zaman düşünüyorsunuz diye bir sürü soru sorup bizi darladilar.

Şimdi iki çocuğum var üçüncü istediğimi duyan aynı kişiler ne yapacaksın o kadar çocuğu diyor. Yani bu meraklı insanlar hiçbir şekilde tatmin olmuyor.

Okulu bitir artık diye darlıyolar, evlen kaç yaşına geldin diye darlıyolar, oh baban sana iyi dayanıyo iki okul okuyosun diye darlıyolar, kilo almışsın çok gençsin ilerde ne olursun kim bilir zayıfla diye darlıyolar, saçın niye öyle yaşına uygun bi renge boya çocuk musun diye darlı.... of yoruldum. Sıkmayın canınızı :)

Bizim toplumun büyük bir kesiminin iletişimde cidden sıkıntı var.Hadsizlik mi ararsın ,densizlik mi ,saygısızlık mı hepsinden var.İnsan bunlara ne cevap verecegini bile bilemiyor.Benim de allah bagışlasın bir evladım var başka da istemedim,tek olsun dedik eşimle.10 yaşında ve biz evledigimizde ben 30 civariydim( tüm sulalem ve esimin ailesi arkadaslarim biliyor yasimi cunku evlenene kadar da evde kaldin klasiği vardı),hemen de olmamisti cocugumuz.Neyse artik 43 yasindayim bu yastan sonra daha çocuk istesemde istemem veya isteseydim yapardım 43 yasimi beklemezdim değil mi.Ama gelde bunu etrafa anlat beni görenler 2.yi muhakkak yap demekten kendilerini alikoyamiyolar.Ezberlemisler sanki.Birbirlerini taniyan tanimayan insanlar bunlar ve hepsi ayni cümlelerle karsima cikiyorlar.Bu da degisik bi zevk sanirsam diyorum ,sözü çok uzattım bosverelim bence bu insanlari bizler en iyisi ya.Sevgiler

Merhaba, konuya bodoslama dalıyorum hadi bismillah... şu ve ya bu sebepten ötürü çocuğum olmuyor ki olmak mecburiyetinde mi? Her evlenen çocuk sahibi olmak zorunda mı? Bu da ayrı konu. Neyse bir kedimiz var bu sabah mamayı elime aldım elimden yerken instagram hikayeme koydum ve "anasının elinden yer" yazdım. Çok da samimi olmadığım orta yaşta diyebileceğim bir tanıdık "sen iyice kafayı yedin kız hahhaha bi çocuk doğur da sal artık şu hayvanı" yazmış cevap olarak. Güleyim mi kızayım mı? Bundan önce de yine çok samimi olmadığım ama mecburen arada bir aynı ortamda bulunduğum bi kadın 1 ay içinde 3 kere "kız yok mu daha bişey yapsana bi çocuk neden çocuğun olmuyor" diye darlayınca "kocam içime boşalmıyor" dedim. Ve ortamda "aa terbiyesiz hiç denir mi böyle şey" falan tepkilerine maruz kaldım. Tamam belki normal bi tepki değil biraz sert oldu ama sizinki çok mu normal hamile kalsam illaki duyarsınız en olmadı çocuk olunca duyarsınız. Kendi ailemden bile soğudum bu yüzden. Bir de şey var yeni tanıştığım biri mesela soruyor "kaç yıllık evlisin" diye 3ü geçti diyorum çocuk olmadığını öğrenince "hmm üzülme ya olur" diyorlar. Sizeneeeee demek istiyorum demiyorum tabi. Var mı sizi de bu konuda darlayanlar siz nasıl başa çıkıyorsunuz?
Soranlara istemiyoruz yapmıyoruz deyin oldun bitsin açıklama yapmak zorunda değilsin
Bitmez bu patavatsızlar hadsizler
Cvp ın iyiymiş buarada 🤣

Bitmez onlar.
Ben artık biz kocamla karar veririz nezaman yapcağımıza siz yormayın kafanızı diodum.

Merhaba, konuya bodoslama dalıyorum hadi bismillah... şu ve ya bu sebepten ötürü çocuğum olmuyor ki olmak mecburiyetinde mi? Her evlenen çocuk sahibi olmak zorunda mı? Bu da ayrı konu. Neyse bir kedimiz var bu sabah mamayı elime aldım elimden yerken instagram hikayeme koydum ve "anasının elinden yer" yazdım. Çok da samimi olmadığım orta yaşta diyebileceğim bir tanıdık "sen iyice kafayı yedin kız hahhaha bi çocuk doğur da sal artık şu hayvanı" yazmış cevap olarak. Güleyim mi kızayım mı? Bundan önce de yine çok samimi olmadığım ama mecburen arada bir aynı ortamda bulunduğum bi kadın 1 ay içinde 3 kere "kız yok mu daha bişey yapsana bi çocuk neden çocuğun olmuyor" diye darlayınca "kocam içime boşalmıyor" dedim. Ve ortamda "aa terbiyesiz hiç denir mi böyle şey" falan tepkilerine maruz kaldım. Tamam belki normal bi tepki değil biraz sert oldu ama sizinki çok mu normal hamile kalsam illaki duyarsınız en olmadı çocuk olunca duyarsınız. Kendi ailemden bile soğudum bu yüzden. Bir de şey var yeni tanıştığım biri mesela soruyor "kaç yıllık evlisin" diye 3ü geçti diyorum çocuk olmadığını öğrenince "hmm üzülme ya olur" diyorlar. Sizeneeeee demek istiyorum demiyorum tabi. Var mı sizi de bu konuda darlayanlar siz nasıl başa çıkıyorsunuz?

Aynı şeyi gecen markette yaşadim çok samimi olmadigim bir insan bana hamile olup olmadigimi sordu. ( karnim ciktigi icin ) bendr evet dedim. Hayrli olsun kaçinci dedi. Ilk daha dedim. Hadi ya neden yapmadin bunca sene dedi. Ordan bir abla atlayip " olmamiş demekki allah allah " dedi hicbir sey demeden marketi terkettim.

Benim birde kopegim var oglum diye severim. Kadinin biri var akraba degil akbaba..!!!
Ben oglum deyince dönup herkesin icinde " senden de ciksa ciksa bu cikar zaten " dedi.

Cocugumun olmadigini bilen bir kadin herkesin icinde " yap artik bir cocuk yeter kac sene oldu " diye laf soktu kadinin suratina sadece bakakaldim.
Simdi ben bunlarin hepsine cvp verebilirdim neden veremedim biliyomusunuz. O an onlar bunlari soylerken icimden gecirdigim tek sey insanlarin ne kadar acimasiz oldugu ve hadsiz olduguydu. Bunun gbi bircok ornek var. Oyle insanlardan uzak durun ya da lafinzi esirgemeyin. Ben asla oyle insanlardan olamam kiramam insanlari. Daha gecen gun 2 senelik evli bir tanidigim hamileligimle ilgili sorular soruyordu. Bende nasil ogrendigimizden bahsettim gozlerini kacirdi benden o an hissettim uzuldugunu allah sana da kismet etsin bile diyemedim. Hemen konuyu degistirdim. Bende yasadim zamaninda o yuzdn cok iyi biliyorum. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu kimsenin kucagi evlatsiz kalmasin. Allah o cahillere de akil fikir versin.
..

Öff bu hadsizler her yerde var
İki kızım var,her gören inşallah üçüncü erkek olur diyolar😭
Artık erkek bebek görünce sevesim bile gelmiyor

Aynen o hiç bitmez Türkiyede toplumsal baskı çok fazla benmde oğlum var 5 yaşında 2.ciyi nezaman yapıyorsun die günde 5 kez soruyorlar🤦🏻‍♀️ toplumca meraklıyız bunun önüne geçemeyiz ancak insanlarla mesafe koyarız aramıza başka yolu yok

15 "yıllık evliyim. 14 yıl çocuk istemedim. 14 yıl boyunca insanlar üzülme, dua ediyorum, tıp çok ilerledi şeklinde konuştu durdu. 15." yıl kararsız bir şekilde korunmayı bıraktım. İlk ay hamile kaldım. Bu defa tüp mü. Bebeğin kalbi durdu kürtaj oldum yine başladı tüh tühler
. Ya arkadaş ben takmıyorum sizin kadar size ne oluyor. Çocuk sahibi olmak zorunluluk değil ki.

Back
X