- Konu Sahibi PaRaDiSiaC
-
Hic sorma cnm bende acayip sinir oluyorum engell yiyenim var 7 yasinda yuruyemiyor disari cikiyoruz merakli milletiz ya way efendim nesi war neden yuruyemiyor ne oldu ne hasaligi dogustanmi sonradan oldu hicmi yuruyemicek wah wah ve daha nicesi sanane arkadas ogrenicen de ne olucak ne gecicek eline o cocuk zaten hayattan darbe almis bire sen boz piskolojisini.... Malesef burasi turkiye yapacak birsey yok
çokzor bi durum gerçekten bizim milletimiz bayılıyor dedikodu yapmaya dalga geçmeye kimse kendine bakmıyor ondan böyle oluyor pek gelişemedik bu konuda malesef :/
Elin mankeni yabancı adamla evlenmek için din değiştirir. Bizim millet hemen waaooww, vay anasını aşka bak, ay çok şeker gırla gider
Sıradan vatandaş evlenir Türklerin suyu mu çıktı der
Zaten bizim ülkemizde herkes nüfus memuru, herkes nikah memuru, herkes ilişki danışmanı
Tınnnn deyin geçin, zira ben artık yan komşumu dahi kaale almıyorum
Saygı denen şeyden mahrumlar.
Bu boş konuşmalar, onun bunun işine burnunu sokmalar, gereksiz yorumlar hep bu yüzden.
Eşinizin durumuna üzüldüm ama ne önereceğimi bilemedim. Ya annen gibi hiç takmadan takır takır cevap vereceksiniz ya da susacaksınız. Bu durumun devam etmemesi için başka bir ülkeye de yerleşebilirsiniz.
Aslında en iyisini yapıyorsunuz, bende takmıyorum ama eşim psikolojik yönde iyi değil.Anlıyorum kendini ifade edemiyor insanlar üzerine geliyor öyle zor ki.Kendimi burada çok farklı görüyorum istediğim saç şeklini bile söyleyemiyorum diyor.İnsanlara kendimi nasıl ifade edeyim düşünsene diyor.Onun adına üzülüyorum daha çok çünkü insanlar anlamadığını sanıyor ama anlıyor aslında.
ben konularına bi baktım da şok oldum adlı konunda eşim yunan demişsin.şimdi de Hindistanlı diyorsun..anlayamadım olayı..
Ne yapsın adamcağız üzülüyordur tabii. ama sen destek ol, burada böyle yapacak bir şey yok
İnan toplum baskısını çözebilen yok henüz
Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsaçok üzülüyorum bu duruma maruz bıraktığım için.
yazdiklariniza katiliyorum ve sasirdim da. benim esim ingiliz, turkiye ye tatile geldigimizde arkadaslarimda dahil nasil tavladin var mi bana da ayarlayacaginiz ingiliz vs diye soruyorlar. ilk gunler cok uzuluyordum, kocamla sanki sevdigim icin degilde Ingiliz oldugu icin evlenmisim gibi, zamanla alistim. simdi ciddiye almiyorum.
bizim insanimiz zenci olunca yuzune tukurur, avrupali olunca yalaka olur. o derece ezik psikolojisine sahipler. yapacak bir sey yok, dayanabileceginzi kadar dayanin.
Sizin durumunuzda sinir bozucuymuş öyle yada böyle denk geliyoruz maalesef bu tür hareketlere.Ama bari en yakınımızdakiler yapmasa yabancı insanları anlarımda arkadaşlarınızın sözleri çok iğrenç cidden.Bazı insanlarımız üzerlerine vazife olmayan şeylerle uğraşıyorlar.En özeli bile soruyorlar sünnetli mi? namaz öğret,dua öğret.Ee karşımdakine bakıyorum ne namaz kılar ne cumasına gider ama karşısındaki insandan onu bekliyor yabancı insandan.Önce sen yap sonra konuş dini görevini layığınla yerine getir daha sonra vaaz ver.
Merhaba benim aslında uzun zamandır olan sıkıntım aslında bu.Biz eşimle Türkiye'ye Hindistan'dan geldik.Eşim Hindistanlı ben Türk'üm 2 yıldır evliyiz.1 yıldır Türkiye'deyiz benim sıkıntım şu bizim insanlarımız neden bu kadar bilmiş ? neden meraklı? Eşimle her gittiğimiz yerde nereli? nereden tanıştınız? diye soruyorlar.Tamam bunları anlarım meraklarını ona birşey demiyorum.Farklı gelebilir merak edilebilinir ama benim sorunum insanların ''Türkiye'de erkek mi yoktu bula bula yabancı buldun?'' buna da alıştım da.Geçenlerde annem, ben eşim alışverişe gittik elit bir semte gittik orada sırıtkan bir erkek tezgahtar eşime yardımcı oluyordu,kıyafet konusunda.Daha sonra annemin yanına gitmiş sormuş eşimi.Annnem de ''kızımın eşi damadım'' demiş.Bu başlamış sırıtmaya ''nereden buldunuz'' diye? Annemde ''çöpten bulduk'' demiş.Sonra annem ''senin sorduğun sorumu üstüne vasife olmayan şeylere burnunu sokma meraklı olma'' demiş.Bugün eniştem eşimi arkadaşının dükkanına götürdü bu adam berber eşimin saçını kesecek.Eşimi sormuş ''kim bu ?'' demiş eniştem de ''bacanağım'' demiş.Adam ''bu ne la''demiş sonra susturmuş eniştem.Daha beteride var eşimin teni koyu olduğu için yabancı olduğu ap açık ortada millet bunu fırsat biliyor.Ya rahatsız ediyor bakışlarıyla ya laf atıyorlar.Yanlız olduğunda özellikle çocuklar desen öyle.Eşim diyor anlamıyorum bu milleti diyor ne kadar meraklılar çok rahatsız oluyorum diyor.Ben Hindistan'da hiç rahatsız edilmemiştim böyle laflara maruz kalmamıştım.Neden bazı insanlar bu kadar cahil,saygısız,görgüsüz ve bilmiş.Eşim anlıyor Türkçe fakat konuşamıyor.Keşke anlamıyor olsaçok üzülüyorum
Sen onu bunu bırakta nasıl tanıştınız onu anlat hele şaka şaka :)) anlıcağın can çıkar huy çıkmaz bizim milletten burda yorum yaparız kötü diye dısarda görünce sorarız yine malesef bu Allah sabır versin ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?