İnsanlar neden bu kadar meraklı ve bilmişler?

Yaşadıklarınız sinir bozucu ve insanlık dışı ancak, bu tür konularda hemen "İştee bizim insanımızzz, bizim ülkemizz" diye eleştirilmesine de illet oluyorum arkadaş. Yahu kaç ülkede, insanını çok yakından tanıyacak kadar bulundunuz da bizim ülkemizin insanını elinize geçen ilk fırsatta yerin dibine sokuyorsunuz?

Irkı ne olursa olsun eşinize yapılan davranışlar kötüdür, insanlığa sığmaz. Ancak şimdilerde medeniyetin merkezi sayılan ülkelerde zamanında sırf teninin rengi koyu diye insanlar öldürüldü. Hala da ırkçı cinayetler işleniyor. CİNAYET diyorum bakın. Geyik değil, eleştiri değil, dedikodu hiç değil. Cinayet! Bu ülkeler bizim medyamız kadar gevşek ağızlı bir medyaya sahip olmadığından, bir kısmına şahit oluyoruz. Daha çok yakın bir zamanda sırf yasal olmayan yollarla ülkelerine girdiler diye çırılçıplak soyup hortumla suladılar insanları çok medeni bir ülkede. O insanların çoğu öldü. Çoğu da ölecek bu kış soğuğunda o duruma maruz kaldıkları için. Keşke dedikodu yapsalardı o ırkçı faşistler. Keşke bizim insanımızın merhametinin yarısına sahip olsalardı...

Şimdi birileri çıkar "İştee bu ülkede yaşanmaz. Ama diğer ülkeler öyle mi gurban olduuuumun medeniyeti" deyip tayyareden yorumlar sunar. Sanırsın tüm dünya ülkelerine ve dahi insanlarına vakıf oldu da engin tecrübeleriyle bizim ülkemizi ve insanımızı eleştiriyor. Aman ne dolmuşum.

Eşinizin durumuna gerçekten üzüldüm. Ancak bizim insanımız dedikoduyu sever. Bunu değiştirmek mümkün değildir. Almanya'da olsanız faşistlerin saldırısına maruz kalırdınız belki de. Bu ülkede de dedikodu ve geyik asla yok olmaz. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
nereli nasl tanıştınız soruları çokta anormal değil. tabi kimin sorduğunada bağlı. sonuçta sen türk eşin Hindistanlı belki masal gibi bir hikaye duymak istiyolardır.

benimki daha anormal eşim güneydoğu ben Karadenizliyim türküz yani. ama memleketleri öğrenen birçok kişi nerden buldun ya diyo. yok nasıl verdiler kaçtınmı. aynı ülkenin iki ucundan olan biz bile böyle anrmal karşılanıyosak size allah yardım etsin.ya bigün işgörüşmesine gittim patronda ordudan emekli bi adam. eşimin memleketini sorunca başladı bana vaaz vermeye. tabi ben cevabını verdim. bu sefer diyo senin ataların türk değil rengin gözlerin falan bilmem hangi ülkeye beziyo bilmem nezaman k.denizin o bölgesine göç etmişler sen büyüklerine sorup iyice araştır. işe kabul edildim ama sırf patrona uyuz olduğumdan gitmedim. bisürü işgüzar var ortalıkta.

Son düzenleme:

gerçekten başka bir ülkede varmıdır bizim insanımız diyerek kötü konuşan. ben en çok haberleri izlerken uyuz oluyorum. spikerlerin en bilindik lafı... ''sıradaki haberi görünce böylesi olay ancak bizim ülkemizde olur diyeceksiniz sevgili seyircier.''

Türkiye'den nefret ediyorum bazen.Hani elin sömürge dediği,geri kalmış dediği(ki bana göre öyle değil) Hindistan'da bile insanlar hiç umursamazken,sözde fersah fersah kademeler aştığı söylenen Türkiye'ye bak..İnsanlara insanlık dersi mi verilmeli,zorunlu filmler mi izletilmeli ne yapılmalı bilmiyorum.İlkokullarla bilmem nelerle uğraşıp duruyorlar ya hep, bari böyle adam akıllı insanları yabancılamamak gerektiği ve bu şekilde davranılmaması gerektiğine dair filmler izletilse ya derslerde çocuklara.

Bu şekilde taciz edilmeniz şuan düşündükçe benim bile sinirlerimi bozuyor.Eşinize ve size de üzüldüm.Aptal insanlar...

kotu niyetli sorulmamis olabilir, etrafina karsi algida seçici olan bi milletiz, bununla alakali sanirim. Komşusuyla eşiyle dostuyla fazlaca hemhal olan insanlar mutlaka vardır çevremizde, asiriya kacmadikca güzel de bir duygu. Ama gereksiz yorumlar yapmak biktiracak kadar sorular sormak hoş değil. Bence siz nasil disardan gelen yorumlardan hoşlanmiyorsaniz sizde yorum yapmayin onlarla ilgili birakin ne derlerse desinler.

belki güleceksin ama ...
seni ilk komşusu hint diye yakınan kızın sayfasında görmüştüm,sen eşim hindistanlı deyince bende meraktan tüm konularını okumuş,nasıl tanıştığını bulamayınca özel mesaj atmamak için kendimi zor tutmuştum:)
zaten sonra da arkadaşlık talebi göndermiştim,belki bi gün yazarsın ümidiyle
oysa normalde bu kadar meraklı bir insan değilimdir.
Hintlileri çok severim,Aamir Khan'ın bütün filmlerini ağzımda salyayla izler,içinde hindistan geçen eserleri mistik bulurum.Belki de bundan Belki de benim sevgilim de yabancı olduğundan bu kadar ilgimi çekmiştir ,bilemiyorum..
insanlar için de yapacak bişey yok,maalesef öyleyiz türk halkı olarak.
Bi kere de bana "konuşuyo mu?" diye sormuştu garson kız.Muhabbet kuşu mu benim sevgilim,tabi ki konuşuyo :)))

Son düzenleme:
hintlilere karsi benimde hep bi merakim olmuştur, aamir khan ve moonu3 izledikten sonra ozellikle, dhanush un sarkilarini da çok dinlerim, sanirim bende hindistanli birini görsem hikayesi dikkatimi ceker

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım, bu durum eski sevgilimle benim de çok başıma gelmişti...
Ben Selanik göçmeni bir aileden geliyorum, o da Türkmen göçmeni bir ailedendi.
Aynı ülkede yaşamamıza rağmen neler çektik sana burada anlatsam, belki inanmazsın yapılan ithamlara.
Üstelik ikimiz de Türk'üz ve Türkiye'de yaşıyoruz yani. Yok Trakya'dan bir çocuk niye seçmemişim de, yanıma yakışmıyormuş da bilmem nee!!
Ayol, size ne? Diyemiyorsun tabiiki... Mutlu olduğun zaman sanki mutsuzluğunu kollar gibi davranırlar...
Şimdi gerçekten mutsuzum ayrıldım, bu sefer de tüm o yorumları yapan insanlar '' aa niye ki siz birbirinizi çok seviyordunuz tüh(!!!) '' diyorlar inanabiliyor musun! Ben hangi birinin samimiyetine güveneyim?????

Yani demem o ki (çok uzattım farkındayım) insanlar hep bir yorumda bulunacaklar bu Türk biriyle evlenseydin de böyle olacaktı emin ol canım...
İnsanlar başkalarının hayatlarına karışmayı kendilerine görev bilmişler, umarım cevap verebiliyorsundur hepsine, ben hiç veremedim çok üzüldüm....
Sana tek tavsiyem; içine atma, eğer bir laf atıyorlarsa ortaya sen de karşılık vermesini bil; yoksa çok yıpranıyor insan...
Allah mutluluğunuzu daim etsin, sıkma canını, kolaylıklar diliyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman yakındıgim bir durum insanların salak soruları, abuk bakışları.. İnsanları sevmiyorum artık duşun.. Benim cok küçük yaslardan itibaren sacımla ilgili sorunum var. Önce peruk kullandım, sonra protez. Ne sorulara, ne bakışlara maruz kaldım, kalıyorum bilsen.. Hele çocukluk donemi, cocuklar cok acımasız oluyor; anneleri oyle yetiştiriyor tabi. Onceleri cok ağlardim, sonra cevap vermeye başladım. Ve bebegim oldu, basının tepesinde bozuk para büyüklüğünde dogum lekesi, sac yok ve olmayacakta. Allah'a sukur hamdolsun benim rahatsızlığımdan degil( ama olabilirdi de diyorum, Rabbimin bana işareti cok korkuyordum çünkü) ne sorular duydum, duyuyorum.. Ama soz konusu evlat olunca insanın gozu donüyor, herkese haddini bildirip susturuyorum. Bir arkadas yazmıştı eklemek isterim bizim ülkemizde herkes profesör doktor!! Simdi burada bile birçok kişi dışarıda bakiyorlardir insanlara.. O yüzden bu aptal bakışları bildiğimden hep Allahım engellilere ve ailelerine yardım et diye dua ederim. Cok uzattım kusura bakma :) canım anne özlemine sabret, (ki aynı senin gibiyim yinede evliliğinin gelecegi için) al eşini ozellikle Londra tavsiyemdir git yerleşmeye çalış, burada sizi yıpratırlar

Senin kütüğünde yazan şehirden, Türk ve müslüman olsaydı, bu kez de " alevi mi, sunni mi" diye sorarlar zaten..
Bizim insanımız ayrıştırmaya, milletin özeline burnunu sokmaya bayılır..
'O oyle dedi, bu böyle dedi' diye, sırf dedikodu yüzünden cinayet işlenebilen bir ülkede yaşıyoruz.
Yurtdışında ırkçı durumlar olabiliyor zaman zaman ama 'niye yan baktin' diye kavga edeni de ne gordum ne duydum.!
Keşke birbirine saygılı, medeni bir ülke olabilsek ama ne demisler.. "bir yerin başı ne ise k.çı da odur"
Medeni ülkeler " 'insan' hakları" derken, biz daha "kadın hakları, çocuk hakları" diyoruz.
Yani daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.!

ya duymamazlıktan gelin ya da uygun cevabı verin böyle olmaz ki
bir susarsın iki susarsın insaın da bi dayanma gücü var yani..

Bazıları gerçekten sinir bozucu. Bemim eşim doğulu ben iç anadoluluyum. Nerden buldun falan diyorlar. Sizene ya. Özellikle akrBalar çok diyo sinir oluyorum. Ben neysede babama falan dediklerinde kötü oluyorum. Herkes kendi yakınıyla mı evlenmek zorunda herşey kısmet.
Bi insanın doğacağı gün öleceği gün ve evleneceği kişi değişmezmiş. Alnımıza yazan bu kim mani olabilir ki Haktan başka.

Off bıktım insanlardan, benim annem de son 2 yıla yakındır engelli.
Konuşamıyor, yürüyemiyor..
Komşular da dışarıda gören insanlar da öyle acıyarak bakıyor ki!
"Ayyy geçmiş olsun, neyi var, yazıııkk" diyorlar yüzüne karşı ki annem hepsini anlıyor, çok üzülüyor.
bu kadar duyarsız bir toplumda yaşadığım için çok üzülüyorum

Benimde sevgilim yabancı.Gittiğimiz her yerde turist muamelesi görüyoruz.Sevgilim rus ama garsonlar alman sanıp almanca konuşuyor.Yıllardır bu böyle insanlar meraklı yapıcak birşey yok.

hayret
bizimde gelinimiz yabanci
Istanbulda yasiyorlar
bizde tam terisni yasiyoruz
bir ilgi bir alaka bir sevgi bakislar vs
ilginc
sizin esinizin görüntüsünde mi sorun var anlamadim
genelde Türkler yabancilari cok severler hele türkce konusmaya calistiklari zaman

cok gecmis olsun
malesef bu durum böyle
bence insanlarin birbirlerine bakmalari yasaklanmali

bence kendimizle barisik bir ülke degiliz
o yuzden engelli vs birini gördüm mü böyle tavirlar sergiliyoruz
ben ciddi söylüyorum kendini kötü hissetmesin diye asla ve asla bakmam yolda öyle birini gördüm mü
eger bakmak zorundaysam ve konusmak zorundaysam diger insanlarla nasilsa öyle
kendini farkli hissetmesin ezik hissetmesin
hem kimbilir kim ezik !

İnsanların hiç işleri güçleri yok, böyle şeylerle uğraşıyorlar. Kendilerini böyle tatmin ediyorlar sanırım. Bende çok sinir oluyorum bu tarz meraklı insanlara. Dibine kadar sorarlar bi şeyi. Çatlarlar meraktan öğrenmeseler. Sizi ilgilendirmez deyip geçiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…